[Op een ander]

zaterdag 16 juni 2018

Vorig jaar werd ik uitgenodigd in het atelier van Lotte. Zo enthousiast als een kind in een snoepwinkel, dat was ik. Sinds ik jaren geleden  mijn eigen wenskaarten zeefdrukte, intrigeerde het hele proces van zeefdrukken me - voor de communie van zoonlief liet ik me zelfs verleiden om de stof zelf te bedrukken. Combineer die interesse met iemand die de mooiste patronen op stof zet en ik hoef eigenlijk niet te zeggen dat ik enthousiast ben.

Hoewel ik al vaker met de resultaten van haar kunnen aan de slag ging, had ik haar nog nooit ontmoet. We kregen een inkijk in hoe het hele proces begint met ideeën verzamelen, van vormen, patronen en kleuren(combinaties). Hoe dat geheel gecombineerd wordt met een zoektocht naar de juiste drager/stof en dat op zijn beurt dan weer allemaal wondermooi samenhangt in een collectie. Heel, heel erg onder de indruk van haar passie, gedrevenheid en enthousiasme, ik snap waarom ze vorig jaar tot beloftevolle ondernemer uitgekozen werd.


Ik mocht aan de slag met de nieuwe Eye Candy collectie, een geheel van verschillende stoffen/kleuren/prints op A3 formaat - wat ze betaalbaar maakt en je alle ruimte geeft om ze in jouw straatje in te passen, als accent of zelfs als patroondeel, in combinatie met de uni stoffen van Lotte zelf of met wat in jouw voorraad ligt. Je kunt mijn resultaat hier bewonderen, zoals altijd lees ik met veel plezier wat je ervan vindt ♥

16 opmerkingen:

 1. Wauw! Dat shortje in die stof 😍
  En jouw outfit zou ik zelf ook wel willen. Die rok staat jouw super (naar mijn bescheiden mening) en die top heeft alles wat een top moet hebben. Voila!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohja, de rokken/jurken in die stof zijn erg mooi, maar een shortje, daar gaat mijn voorkeur precies naar uit. Volgens mij zou het ook erg mooi zijn voor een damesshort.
   Ik deel je mening over de rok, ik vind het een plezant patroon omdat het iets anders is. Maar die moet laag in de taille gedragen worden, mijn figuur vraagt eerder om rokken die (hoog) in de taille gedragen worden. Verder vind ik het een aanrader, geen rits maar een plezante manier van werken met elastiek - nooit gedacht dat ik dat ooit zou zeggen ;).

   Verwijderen
 2. Zucht! Echt nen hele diepe! Zo schoon. Geweldige rok maar mijn model en dan plooikes op de buik? Dat gaat niet goed komen. Jammer want ik ben helemaal fan. En dat shorteke in die stof! Er gaat er eentje blinken deze zomer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan je alvast vertellen dat ik alles behalve een platte buik heb. Zowieso omvat het patroon drie/vier verschillende modellen; deze versie heeft schuine plooien, er is er eentje met symmetrische plooien naar de zijranden toe, maar je hebt ook een versie met knopenpat of een gewone simpele, zonder. Genoeg om een hele kleerkast te vullen, lijkt mij ;).
   En dat shortje... ohja, fan, dat ben ik ook ♥♥

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Het is er zo net eentje op de grens tussen serieus en uitbarsten in een of andere lach. Maar dat zie je natuurlijk niet, als je dat niet weet ;).

   Verwijderen
 4. Lijkt me inderdaad een keertje de moeite om Lotte haar gedrevenheid te mogen bewonderen. Jou creaties zijn ook het bewonderen waard! Ben altijd onder de indruk van wat jij tevoorschijn tovert!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je lieve woorden x

   Ik vind creatieve processen geweldig; hoe je van het een op het ander komt, maar ook hoe al die verschillende stoffen/materialen toch op een of andere manier een mooi geheel vormen... ik vond het super daar te mogen meekijken - en die gedrevenheid en passie, ik was erdoor geraakt. Niets mooier dan zien hoe mensen hun droom waarmaken.

   Verwijderen
 5. Wat bijzonder om daar een kijkje te mogen nemen. Echt heel leuk.
  Ben even gaan lezen bij Lotte Martens ... Wauw!
  Heel knap gemaakt met een prachtig resultaat voor jullie beiden.
  Groet, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik genoot er met volle teugen van, het is een erg inspirerende plek - en eigenlijk ook wel bijzonder om een inkijk te krijgen in het creatieve proces van een ander.
   Heel erg dank je wel voor je lieve woorden <3

   Verwijderen
 6. Wow! Alweer prachtig! (Net als al die eerdere blogberichten die ik las en bewonderde en nooit op reageerde trouwens.... Iets met zoveel uren in de dag enzo...) Wat een heerlijkheid om een kijkje in het creatieve proces van Lotte Martens te krijgen! Het voelt spontaan alsof ik met mijn genaai maar wat aanklungel 😂

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Marieke!
   En dat reageren... tja, als maker en schrijver is het altijd fijn een reactie te lezen - duh, anders zouden we ook niet bloggen natuurlijk - maar ik snap maar al te goed dat er zoiets is als een volledige wereld naast dat scherm voor je neus, groot gelijk dat je daar even voorrang aan gaf.

   Er moet me juist nog iets van het hart over dat 'aanklungelen'. Ik snap je, ik snap je maar al te goed. Maar dan denk ik altijd terug aan wat een (kalligrafie)juf me ooit zei; namelijk dat het voor 'ons' een ongelooflijk voorrecht is te doen waar we blij van worden en dat het enige wat telt is dat we dat naar (ons) beste kunnen doen. Als we daar om een of andere reden geen zin meer in hebben (om te naaien, te bloggen, weet ik veel wat we onszelf allemaal in ons hoofd stoppen), is dat ok en kan dat ook gewoon. Juist omdat het voor ons een hobby en geen werk is en we er ons brood niet mee moeten verdienen. Dus misschien klungelen we met zijn allemaal maar wat aan maar zolang dat mij gelukkig maakt, klungel ik met veel plezier verder en ik hoop van jou hetzelfde x

   Verwijderen
 7. Omdat ik het zeker niet wil vergeten te zeggen, begin ik ermee: wat mij betreft schitter jij altijd in je zelfgemaakte kledij, glitters of geen glitters!
  Die rok is wat bleek voor mij, maar verder zou ik je outfit dolgraag willen hebben: echt een heel mooie combinatie, een originele rok, de eenvoud van het bloesje en hoe je de speciale stof erin verwerkte ... Geweldig!
  En Hades shortje is ook prachtig (maar veel werk precies, als ik dat zou maken, zou Lene het amper mogen dragen, mezelf kennende). ;-)
  Ik heb al de eer en het plezier gehad om een workshop zeefdrukken te volgen bij Lotte. Vijf avonden genieten was dat. Ik ben superblij dat ik dat destijds gedaan heb, want nu heeft ze er - heel begrijpelijk - geen tijd meer voor.
  En ik moet toch nog even toevoegen dat ik blij ben dat je ook even eerlijk bent over de prijs van de stoffen. Ik steun heel graag (niet meer zo) kleine ondernemers en ik koop tegenwoordig stofjes in een andere prijsklasse dan vroeger, maar bij deze stoffen moet ik toch altijd even slikken, al weet ik dat die prijs helemaal rechtvaardig is. En als je eerst al die bloggers hebt gezien die aan de slag mogen gaan met haar stofjes, dan wringt het toch wat als je zelf je portemonnee moet bovenhalen ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een boterham! Ik begin met een glimlach en een merci voor je mooie woorden <3

   De kleur van de rok paste toevallig perfect bij een paar schoenen dat ik in huis had - een mens wil er dan 'schoon' bij lopen en ik vind dat altijd fijn als je dan niet op jacht moet naar nieuwe spullen maar kunt werken met wat je in huis hebt. Ik grijp meestal ook niet naar zo'n lichte kleuren, maar met een feller/donkerder bovenstuk marcheert het prima denk ik.

   Het shortje, wel, ik ben natuurlijk bevooroordeeld maar Hade draagt ze veel. En vaak. Wat voor mij reden genoeg is om ze te maken, ook al kruipt er wat tijd in (ik schat een uur of vijf/zes werk, het gaat sneller als je de andere versie maakt). Als ik moet kiezen tussen deze stof kopen voor een jurk (anderhalve meter ondertussen) of een short (40cm), tja, dan is de keuze snel gemaakt. Ik vind het ook mooi en gekleed, een short in deze stof.

   De prijs, daar moeten we geen doekjes om winden. Ze zijn prijzig, ik weet ook waarom en snap dat (handwerk en ambacht, want zo simpel als mensen soms denken in bobbinhoodtijden is dat allemaal niet). Ik werkte trouwens bewust met de uni stoffen en slechts 1 accent, wat volgens mij een betaalbare outfit opleverde.
   Ik ben daar open over, ik kreeg deze stoffen van Lotte, maar ik zou niet op dat aanbod ingaan als ik ze zelf ook niet zou kopen - ik heb stof van haar in mijn voorraad liggen, er ligt er nu op mijn kniptafel en er is zelfs een outfit (bijpassend bij de schoenen, haha) van de communie die niet geblogd werd. Allemaal flink zelf betaald omdat ik het mooie stoffen vind en mensen met een passie wil steunen. Maar ik hoor en snap wat je zegt. -en net daarom ben ik blij met deze nieuwe collectie 'lapjes', want dat maakt de drempel net iets minder hoog. Ik zie heel wat mogelijkheden voor een tas, of die nieuwe portefeuille die ik nodig heb ;).

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.