Er zijn er twee, jawel ;)

maandag 11 juni 2018

Oh s**... een nieuwe bezoeker van mijn blog zou wel eens kunnen denken dat er ten Khadetjeshuize slechts één kind rondloopt. Vergis u niet, niets is minder waar, er zijn er wel degelijk twee te vinden #schaterlach. Hoewel het kind groeit als kool, is dat vooral in de lengte - te lezen als het kind past nog in bijna al zijn korte broeken - wat de noodzaak voor hem te naaien iets minder urgent maakt dan voor het kind dat hier meestal ten tonele verschijnt. Ik maakte wel enkele sweaters voor hem - die armen groeien dus ook, de nieuwe collectie komt hier als geroepen -  maar om een of andere reden geraakten die niet tot op uw scherm. Het is wat het is.


Ik ben niet de meest georganiseerde kleerkastenopruimer die op gezette tijden de inhoud uitmest - er staat wel altijd een doos in de kast voor gerief dat te klein is, dat probeer ik doorlopend te vullen, voor ik die terug in de kast leg ;) - maar een blik op de broekenschuif leerde me dat zijn 'gemakkelijke' broeken allemaal verdwenen waren. Ik selecteerde in eenzelfde beweging een aantal resten en wat stof uit de voorraad en liet zoonlief kiezen.


Ik vulde de schuif wat aan met drie nieuwe exemplaren. Deze gekoesterde lap - zoveel grootse plannen die vervlogen met de jaren, de lap is er eentje van de allereerste collectie van Chat Chocolat - is trouwens 'slechts' de derde keuze. Aangezien de andere exemplaren de inhoud van mijn wasmand sieren is het degene waar jullie het mee moeten doen ;). En zoonlief? Die trekt zich daar eigenlijk niets van aan, of dat nu eerste, tweede of derde keuze is.


M  A  A  T  |  De -niet bestaande- derrière van zoonlief heeft afmetingen die me volgens de maattabel maat 122-128 zouden laten maken - het kind meet 143cm en is bijna negen, dat doen we dus niet meer hé. Ik vind het fijn om te naaien, maar hou er ook van als ze dat 'iets langer' kunnen dragen. In de winkel koop ik ook geen maat 122-128 meer, het zou nogal een zicht zijn. Dus ik maakte maat 134-140, die zoals je ziet, nog ruim genoeg valt. Wellicht draagt hij deze shorten volgende zomer nog eens ;).

M  A  A  K  P  R  O  C  E  S  |  Teruglezen is hier vaak confronterend; ik frons eens over mijn schrijfsel of lelijke foto's, ik 'schrik' hoeveel en hoe hard die kinderen veranderen, ik merk op dat het hier allemaal veel trager gaat dan het ooit ging, ... In ieder geval, ik maakte de broeken niet op één avond, ik denk dat ik er zo'n twee naaiavonden - ok, ik babbel véél te veel en doe daardoor absoluut niet door - en heel wat gestolen kwartieren over deed om ze af te werken.
Ik veranderde niets noemenswaardig aan het patroon; bij de ene stikte ik de zoom naar binnen (hier dus), bij de andere exemplaren maakte ik een overslag naar buiten, zoals voorzien. In de tailleband kwamen nestelogen, touwtjes die worden hier gewoon doorgestopt en gestrikt. Zoonlief specialiseert zich erin om die uiteinden volledig uit te rafelen, om dat tegen te gaan - een beetje slecht karakter heb ik wel - werden die geknoopt en deed ik er een druppeltje secondenlijm in. Eens benieuwd hoe hij dat probleem zal aanpakken #schaterlach.

| Patroon: Cyriel short (LMV 2016/3) | Stof: Naughty Ants sweat (Chat Chocolat) uit de voorraad |

Stof in 2018: 7 in  -  72 uit  (21 gekocht&verwerkt - 10 verkocht - 0 gekregen)  - #1in10uit

25 opmerkingen:

 1. Hij ziet er niet verwaarloosd uit dat tweede kind van jou, dus ik maak me geen zorgen over uw kleerkastskills 😉 deze short lijkt me er eentje om nog lang in te wonen, ideaal dus voor een gekoesterd stofje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben het helemaal met je eens! Merci voor de geruststelling ;)

   Verwijderen
 2. Secondenlijm in de knopen????? gij durft !!! Schoon broekske voor dat zalige manneke van u ! En die teentjes in die sandaaltjes : smelt !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet beschaamd om de grove middelen boven te halen, nee #schaterlach. Die pluizende en/of verdwenen touwtjes drijven me tot wanhoop, dan is het groot geschut vandoen, niet?
   Hij is een sandalenventje, van nu tot ze tot op de draad versleten zijn #gaatsnel

   Verwijderen
 3. Mooi exemplaar 😍😎. Maar lees ik nu over het patroon dat je gebruikte? In vind het precies niet terug🤔?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zat ergens een linkje verborgen, maar euh, ik zette het er inderdaad niet juist bij. Het is de Cyriel short, uit een 'oude' LMV.

   Verwijderen
 4. Hij kan weer in stijl over straat ;-) en we geloven je op je woord dat die andere exemplaren ook de moeite waard zijn al dan niet in je wasmand!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk zo'n stapeltje broeken! Secondelijm in het touwtje .. ben benieuwd hoe het houdt ; )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook ;). Voorlopig overleefden alle exemplaren al een/twee rondjes wasmachine, dus ik hoop op een zege mijnentwege.

   Verwijderen
 6. Hoera, hij leeft nog! :) En krijgt precies ook nog eten ;) schoon short!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aan de decibels te horen geef ik hem precies wat teveel zangzaad ;). Ik moet dus dringend eens zijn dieet onder de loep nemen.

   Verwijderen
 7. Ergens wist ik wel dat er nog zo'n manneke bij u rondliep, maar ik had het precies toch een beetje verdrongen. Gelukkig wordt hij af en toe dubbel en dik verwend met naaisels.
  Ben wel onder de indruk van uw 'stoffenstand', ik hou het mijne ook bij sinds dit jaar, maar niet zo deskundig als jij. Hopelijk is het ook zichtbaar in de voorraad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was maar liefst vijf (!!) maand geleden dat hij hier nog verscheen... ik ga het evenwicht precies toch wat beter moeten bewaken - hoewel, zelf ligt hij er niet wakker van, ik doe dat dus ook niet.

   Mijn stoffenstand... eigenlijk wil dat zeggen dat ik de voorbije jaren gewoon (te) veel stof kocht en dat ik nu met de 'gebakken peren' zit. Je begint het hier en daar wat te zien, maar ik heb nog best wel wat werk voor er ook effectief een gat is. Bon, het is wat het is, ik leerde mijn les. Ik maakte de laatste tijd best veel voor mezelf - en ook enkele stuks voor meneer Khadetjes, zo gaat dat tellertje snel de hoogte is. Het cadeau voor het petekind was ook goed voor een meter of vier/vijf, dat tikt ook aardig aan. Ik blijf vrolijk verder doen, en moet misschien toch nog eens 'uitmesten' maar wat mijn voorraad betreft ben ik niet zo goed in minimalisme en zo #schaterlach

   Verwijderen
 8. Oh mooie jongensnaaisels, meer van dat alsjeblieft! :) Dat groene stofje vind ik supermooi, staat perfect bij de short ook! En wat voor pareltjes diep jij toch elke keer weer op? :) Ik maakte ook net een Cyriel! Soon to be blogged!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik plan alvast nog een geweven korte broek en een jas, maar dat zal niet voor onmiddellijk zijn :). Maar ik probeer hem hier wat vaker te laten passeren, die oudste van me <3.
   En pareltjes... euh, topje van de ijsberg en zo.

   Verwijderen
 9. Secondenlijm! Ik heb gegniffeld :-)
  Voor de rugtassen alhier heb ik schilderstape om de eindjes gedraaid. Dat zag er netjes uit, toch zeker een dik half jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ook wel grappig, secondenlijm al redmiddel ;)
   Hij maakt er gewoon een sport van om die touwtjes volledig te onrafelen en ik ben dan wel zo ouderwets dat ik dat géén zicht vind. We zien wel zeker.

   Verwijderen
 10. Schoon gerief! Dat zou hier ook in de smaak vallen hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hopelijk is "mooi kind nummer 2 (1 eigenlijk)" niet zo lenig dat hij die touwtjes kan afzebberen. Straks vergiftig je hem nog met je secondenlijm! Maar dat het schoon gerief is! Menneke toch wat een mooie combinatie! Die stofkes! Ge moet dat maar weeral doen! En de muur! Ook mooie combi met de vloer! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, hij 'zebbert' - wat een woord vrouw! - gelukkig niet meer, gelukkig want volgens mij is hij wel zo lenig dat hij erbij zou kunnen.

   De muur verscheen hier al enkele keren, dat is naast het gebouw waar mijn grootmoeder woont, dus we komen er vaak en het is ideaal wegens 'neutrale achtergrond' ;). Behalve dan die lijnen die euh, wel ja, volgens mij niet recht lopen, want waar ik ook op richt, er zijn altijd andere die dan vrolijk schuin lopen. Ofwel had ik serieus in den teut gezeten (grapje, want dat doe ik eigenlijk niet) ;)

   Verwijderen
 12. Ik laat meestal die touwtjes achterwege, maar dit is ook een manier natuurlijk! Misschien ook eens doen.

  De Cyriel is ideaal jongensgerief en je kan er toch een beetje mee variëren he. Tof stofje voor een short trouwens! Ik zou eens wat vaker een printje in een broek moeten durven gebruiken denk ik...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou ze ook wel durven achterwege laten, die touwtjes, maar soms is het net dat accentje dat je nodig hebt. Je hebt trouwens ook véél minder touw nodig ;).
   En ja voor prints in broeken, dat is zo plezant - en geef toe, op hun leeftijd kan nog quasi alles dienen!

   Verwijderen
 13. Zeg maar tegen Stan dat ik nog een veel slechtere moeder ben en nog veel minder voor zoonlief naai dan jij. Gelukkig heb ik Thias wel verwend met maaksels voor zijn Lentefeest. Al zou deze toffe short eerder zijn droomoutfit geweest zijn dan wat ik hem 'opgedrongen' heb. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.