Op een nieuw jaar ♥

woensdag 6 juni 2018

Geweldig consequent ben ik niet om het hier te tonen, maar telkens het petekind van meneer Khadetjes een nieuw levensjaar instapt, probeer ik daar naaisgewijs wat mee te doen. Ik maak er dan ook een gewoonte van om (geknipte) patronen van het jongste Khadetje te bewaren tot het petekind die maat voorbij is. Niet dat ik er geen moeite wil in stoppen, maar als ik het klusje "patronen assembleren & overnemen" kan vermijden, dan doe ik dat maar al te graag.

Geen idee waar ik het haalde, maar ik dacht dit jaar eens een mini collectie bij elkaar te naaien en grabbelde een stapeltje min of meer matchende stoffen uit de voorraad - behalve de reigers uiteraard, die kocht ik speciaal voor haar.


Ik kocht het patroon ooit met dit paneel in het achterhoofd, ik vermoed dat het een van de oudste stoffen in mijn voorraad is - oeps, ik denk dat er ook nog een uil van diezelfde reeks te vinden is. Om een of andere onduidelijke reden werd het plan nooit uitgevoerd met als gevolg dat het paneel te klein werd om dochterlief enigszins zedelijk te bedekken. De stof verdween naar de donkere diepten van mijn voorraad. Tot nu, perfect om het zeemzoete van de roze stoffen te doorbreken #ikhounietvanroze.

Met zo'n mooi paneel zou het spijtig zijn om het te verknippen om de - nochtans erg mooie! - lijnen van de Polly jurk te tonen. Ik stripte het patroon daarom tot een eenvoudige a-lijn in maat 6j, twijfelde even over de schouderflapjes maar liet die uiteindelijk vallen. Less is more, nietwaar?


Toen ik de Lena dress zag opduiken, was ik onmiddellijk gecharmeerd door de jurk. Comfortabel, speels en toch net dat ietsje meer door de plooi in het achterpand. Maat 116 is hier toch al lang voltooid verleden tijd, maar ik pinde de jurk mentaal als ooit-te-maken. Toen ik deze mooie tricot in handen kreeg, leek het het ideale moment om dat voornemen uit te voeren. De jurk zit snel ineen, wat wil een mens nog meer?

Toen de stof voor het eerst op mijn scherm verscheen, vond ik die onmiddellijk erg mooi. Aangezien de Nosh zwanen in peach hier dochterlief haar kleerkast bevolken, vond ik het erover om die voor haar te gebruiken. Het kriebelde toch wat, ik kocht -toch- een halve meter en maakte daaruit een Emmatrui maat 6j. Meer valt daar niet over te zeggen - behalve ♥ voor boordstof in bijpassende kleuren, wat een gemak is me dat!
 

Al jaren prijkt dit patroon op mijn gerief-voor-de-zomer-lijst, ik maakte het nog nooit - vraag me niet waarom, op zo'n vragen heb ik geen antwoord. Ik denk dat ik van alle maaksels hier het langst aan dit niemendalletje zat. Het was precies alsof Murphy himself zich ermee gemoeid had; eerst parkeerde ik de stof op het verkeerde hoopje, ik vergat een patroondeel te knippen, ik stelde het knippen van de biaisbiezen alsmaar uit, mijn biaisvoet wou niet meerwerken... soit, het ging maar niet vooruit. Ik knipte maat 6-7y en de maten vallen best ruim. Zien dat je aan een halve tent aan het ineen stikken bent, dat bemoedigt ook niet.

Ik nam de proef op de som en liet dochterlief de romper passen - dat ging trouwens; ter referentie dochterlief is 130cm groot, en iets smaller dan gemiddeld voor die leeftijd. Ik besloot de romper toch maar mee in te pakken omdat schoonzus eerder van oversized houdt én omdat je de maat toch min of meer kunt aanpassen door de lintjes wat anders te knopen. De ontvanger was over alles enthousiast - nog het meest vanal over de glitterelastiek van de rimpelrok #schaterlach - maar plukte er toch dit exemplaar uit om onmiddellijk aan te trekken. Of over hoe het soms anders uit kan draaien dan je denkt ;).

 

Geen zomer zonder een knobbeltjesjurk, althans niet in mijn hoofd. De allereerste versies die ik maakte, waren maat 116, perfect voor hergebruik. Ik vind alle versies mooi, maar heb toch een zwak voor het exemplaar met de overlappende zijnaden - in mijn hoofd plande ik die dus. Ik knipte helaas op verstand-op-nul-modus en zag pas toen het te laat was dat ik dus de versie met de gewone zijnaden knipte. De stof is zo zacht - double gauze alarm ;) - dat het me met veel liefde vergeven werd en gelukkig kan ik volgend jaar herkansen #schaterlach.

Van links naar rechts | Patroon: Mis Polly jurk van Sewpony | Stof: Leeuwenwelp (Bambiblauw) | Patroon: rimpelrokje van mina dotter | Stof: Decoro Atori birds (Echino) | Patroon: Lena dress van WenSJe | Stof: Morse dot sun (Art Gallery Fabrics) | Patroon: Emmatrui van Emma & Mona | Stof: Herons honey peach (See You at Six) van bij PiekeWieke | Patroon: Summer Romper van Purl Soho | Stof: Dandelions pink (See You at Six) | Patroon: Just knot it van Mind the whale | Stof: Cute kitten (Kokka) |

Stof in 2018: 7 in  -  70 uit  (21 gekocht&verwerkt - 10 verkocht - 0 gekregen)  - #1in9uit

35 opmerkingen:

 1. Dit is een verderzetting van je vorige post : grootsheid in kleine kleertjes !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw dat is een halve kleerkast bij elkaar genaaid om weg te geven!Prachtige outfits heb je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was de bedoeling; haar kleerkast wat aan te vullen ;).
   Dank je wel x

   Verwijderen
 3. Wauw wat een mooie collectie, die kan terug eventjes verder stralen in haar kleren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amaai is dat petekind met haar gat in de boter gevallen! Gij maakt niet 1 ding om cadeau te doen. Gij maakt gewoon een hele zomeroutfit! En wat voor één weeral! Super schoon stofkes ook. Hoe doe je dat toch? Zeker de niet roze zijn geweldig. Hier ook niet zo fan van #roze! En zelfs zonder levend model prachtig in beeld gebracht! Echt jong! Gewoon alle talenten heb jij. Want wat voor talent is er nu nodig om een fietsband op te pompen of om een nagel in de muur te slaan? Wie wil dat nu kunnen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik zou dat 'aardse' talent van de pomp of de nagel anders graag onder de knie krijgen, dat zou me vaak van pas komen #schaterlach.
   Ik naaide dit niet op een avond hé, ik denk dat ik het over een week of twee/drie verspreidde. Nu, het kind is content, mijn voorraad wat minder en ik amuseerde me. Da's win win, als je 't mij vraagt x

   Verwijderen
 5. Och gij. Zot. Maar wel zalig zot, wat een prachtkleerkast!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wow wat een heerlijk cadeau, allemaal even mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dat kind gaat niet meer willen groeien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop van wel, dan kan ik volgend jaar nog een effortje doen ;)

   Verwijderen
 8. Euh ... talk about raising the bar 😉, ik hoop dat mijn zus dit niet ziet anders mag ik mijn dagtaak opgeven 😂 Prachtig !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gho, het gaat om zoeken waar je ze een plezier mee kunt doen, niet? Ik weet dat ze dit erg fijn vindt. Over vijf jaar moeten we wellicht niet meer afkomen met een setje kleding, dan is dat niet meer cool. Dus zolang het mag en kan, ga ik met plezier mijn gang!
   --en dagtaak opgeven... dat kan ik zelf ook niet zunne ;)--

   Verwijderen
 9. Maar waw! Dat is nu echt een geweldig mooi cadeau. En zo gaat dat stashbusten ook lekker goed vooruit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij doorziet mij gewoon #schaterlach. Het stashbusten kreeg er een schoon duw'ke van, ik maakte trouwens ook nog twee sweaters voor de broer van het petekind - ik kon het niet over mijn hart geven zonder een cadeau voor hem te gaan ;). Ik ga daar niet onnozel over doen, tuurlijk kroop daar wat tijd in, maar eigenlijk vind ik het heerlijk om nog eens van die echte kleine meisjes jurkjes te naaien.

   Verwijderen
 10. Aangezien ik zelf niet meer van plan ben aan gezinsuitbreiding te doen, moet ik niet meer op zoek naar een meter... Maar als ik ooit oma wordt, tip ik jou als meter 😉😋😘

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met een kinderloze broer en een vriendenkring die quasi uit de pamper(plannen)s is, hoop ik niet meer op 'meterschap'. Gelukkig is er nog een petekind dat in de watten kan gelegd worden ;)

   Verwijderen
 11. Amai!!! Mijn petekindje is nog maar mini maar ooit hoop ik ook zulke prachtige stuks voor haar te kunnen maken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog beter, jij kunt NU al van die plezante boxpakjes en zo maken ;).

   Verwijderen
 12. Jaloers op dat petekind!
  Prachtcadeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Olalala, een hele collectie bij elkaar genaaid!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Waw hoeveel chance heeft dat kind zeg.
  Super zo'n cadeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wow, je doet alsof het efkes niks is zo rap een collectie bij elkaar stikken, maar als ik zie hoe lang ik toch weer over een trui en een t-shirt heb gedaan als verjaardagscadeautje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik schat dat ik er toch twee weken aan bezig geweest ben. Nu, ik stik een -simpel- jurkje in dezelfde tijd als ik een trui maak, ik prul altijd véél te lang aan die boordstof om dat te krijgen zoals ik het wil. Het is dus helemaal niet niks, dat zeker niet. Maar het scheelt natuurlijk wel dat ik dit geweldig plezant vind :)

   Verwijderen
 16. Waw zeg, jij hebt ook niet stilgezeten! Wat een prachtcollectie ;-). De Lena dress en de Emma trui vind ik prachtig, maar ook de 2 meest rechtse jurkjes zijn toppertjes! Knap gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zit zelden stil, om eerlijk te zijn, ik heb precies een onbedwingbare drang om altijd wel met iets bezig te zijn :). Zelf ook grote fan van de twee rechtse maaksels, die komen deze zomer nog terug voor dochterlief!

   Verwijderen
 17. Amai, zot zijn doet geen zeer! En dat petekindje is een grote gelukzak! Ik zou niet kunnen zeggen welke mijn favoriet is: de trui o.w.v. de reigers, de Polly omdat je die gestript hebt tot een (in mijn ogen) mooiere versie dan het origineel, de romper omdat dat stofje prachtig is ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelf heb ik niet echt een favoriet, ik vind alles schoon #schaterlach #eigenlofstinktenzo
   Het fijnste vind ik dat ik dat nog steeds màg doen en daar iemand blij mee kan maken, dat is toch het schoonste wat er is.

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.