#roloog #zucht #sloffersloffer

woensdag 15 april 2020

Hoewel zoonlief al even in de dubbele cijfers zit, was er van tienergedrag niet zoveel te merken... tot de afgelopen tijd waar er wél degelijk naar hartelust geroloogd wordt. Of gezucht. Of - mijn persoonlijke ergernis komt boven #schaterlach - plots blijkt hij niet meer in staat te zijn de voeten op te heffen. Stel je voor zeg!
- Ik ben me bewust van het feit dat dit allemaal milde symptomen zijn, dat ik zelf graag roloog en zucht, je hoort me dus niet zagen ;) -

727-02 - kopie

Tienercapriolen of niet, ik weet dat ik het jongensKhadetjes nog steeds gelukkig kan maken met naaisels dus toen ik deze Mountains zag passeren, zag ik hem er als het ware al in rondlopen. Extra punten scoren doe ik met een kap - o horror, ik maak dat niet graag en ik berg dat nog minder graag in de kast weg, hoe vouwt een mens dat in godsnaam op? - en zakken.

Ik ben een gierige teut, als ik patronen kan hergebruiken, dan doe ik dat maar al te graag. Een patroon kopen om het één keer te gebruiken, dat vind ik maar niets. Ik rommelde even in mijn patronen en besloot de Cicero vest op te duikelen - die werd hier en hier al gemaakt. Toen het jaarlijkse naaiweekend er kwam, amuseerde - kuch kuch - ik me met het patroon in een nieuwe maat overnemen en alles knippen. Want zeg nu zelf, ideaal als je de meest vervelende stappen - op weekend toch - kunt overslaan en je enkel en alleen 'moet' bezig houden met naaien ♥.

727-03 - kopie
727-04 - kopie 727-05

Zoals wel vaker, arriveerde ik met teveel hooi op mijn vork op naaiweekend - opnieuw, stel je eens voor dat je er zonder werk zou vallen #schaterlach. Ik probeer in ieder geval altijd met "iets voor elk" terug thuis te arriveren, dus na een bloesje voor dochterlief, zette ik me aan deze trui voor zoonlief. Zijn glunderende gezicht bij thuiskomst, daar doen we het voor ;).
Nog meer geglunder toen we twee dagen later er tussenuit trokken terwijl dochterlief op muziekles ging. Het bos hier in de buurt, dat is zowieso een favoriete plek. Het zwembad van de nonnekes - of beter, de restanten ervan - in datzelfde bos, dat is dè topattractie van heel den boel. Toen we er na een flinke boswandeling arriveerden, bleek alles er onder water te staan. Wat betekende dat ondergetekende flink natte voeten had na het nemen van de foto's. Maar hé, een mens moet er iets voor over hebben #schaterlach.

727-06
727-07 - kopie
727-08
727-09 727-10

M  A  A  T  |  Het strikt opvolgen van de maattabel, leidde naar maat 146 ofwel maat 11j. Zoonlief heeft echter nog een aantal goed passende truien in zijn kast liggen en ervaring leert me dat het kind élke zomer een groeispurtje heeft - broeken en truien die voor de zomer goed passen, die hebben 'water in de kelder' na die twee maanden. Ik negeerde dus de maattabel en maakte zijn lengtemaat, nl 152. Omdat de vorige exemplaren me leerden dat zoonlief blijkbaar iets langere armen heeft dan standaard, werd de mouwboord iets hoger geknipt dan normaal.

M  A  A  K  P  R  O  C  E  S  |  Ik schreef bijna "verder geen wijzigingen" en toen bedacht ik me dat ik dit patroon standaard van een voering voorzie. Ik hou van kleding die je het hele jaar kunt doordragen; op dit manier is dit een 'vest' op frissere lente/zomerdagen en een lekker warme trui in de andere seizoen. Volledig gevoerd. Verder is het het patroon zoals voorzien in optie B; een vest waarbij de zijnaden naar voren verplaatst zijn, zodat daar weggestopte zakken zitten ♥

727-11 - kopie
| Stof: Mountains french terry (See You at Six) van bij PiekeWieke | Boordstof: Orion blauw (See You at Six) |
| Stof voering: structuur punta di roma uit de voorraad | Patroon: Cicero vest van Sofilantjes |


Stof in 2020: 7 in  -  45 uit  (5 gekocht&verwerkt - 3 verkocht - 0 gekregen)  - #1in7uit

15 opmerkingen:

 1. Het zwembad van de nonnekes, hilarisch! Ik zie ze daar al zonnebaden, stiekem zonder hoofdkapje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedenken hoe die olijke dames het vroeger aanpakten - want kom, als ik de staat van de kabientjes bekijk moet het toch wel al even geleden zijn #hoopik - kom ik niet verder dan een giechelbui. Dus denk ik er maar niet aan en hoop ik vooral dat de dames er een geweldige tijd hadden. Zijt nu eerlijk, een zwembad op die locatie? Ik zou het wel weten #schaterlach

   Verwijderen
 2. Believe it or not, maar die stof ligt hier klaar in een zakje, samen met het Cicero patroon :-) Alleen heb ik geen rits in huis (en nog duusd andere naaiplannen), dus dat wordt even wachten. Met dat voeren breng je me wel op een idee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt een fijn patroon, vind ik dit!
   Idem voor de stof, dus ik kijk al uit naar jullie cutie erin ♥

   Verwijderen
 3. Geweldig om hier te lezen!Ik vind dat niet erg om sweaters met kap op te bergen.Ik plooi die kap tussen in en dat blijft netjes liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om lezen Carla ♥
   Ik plooi die kap ook ertussen maar in mijn -erg- neurotische hoofd past dat precies niet. Het ligt aan mij #schaterlach

   Verwijderen
 4. Schoon gerief en die plaats lijkt me een zalige beloning na een lange boswandeling

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Delphine!
   Het is vooral voor de kinderen een fijne plek om hélemaal zichzelf te zijn. Er is ook nog een wankel pad over het "zwembad" waar ik eigenlijk foto's wou nemen maar er viel die week zoveel regen dat het pad verdwenen was. Hilariteit alom ;)

   Verwijderen
 5. Wat een mooi vest is dat zeg, staat je zoon prachtig. En wat een heerlijke omgeving zeg, prachtig.

  Groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie locatie voor een fotoshoot seg! En zo fijn dat ze blij zijn met zelfgemaakte dingen. Hier vinden ze dat niet meer dan normaal en ik vind dat wel een beetje jammer...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We komen er vaak, het hele jaar rond eigenlijk. Maar nog nooit na zo'n regenval vandaar onze verrassing dat het zwembad letterlijk blank stond.
   Zelfmaak ja, hier zijn ze er allebei blij mee. Ze beseffen ook goed dat het niet uit de lucht komt vallen, dus dat is wel plezant - voor mij dan toch ;)

   Verwijderen
 7. Schoon locatie om foto's te maken en volgens mij gaat zoonlief in die hoodie wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Pubers, ik ken er alles van. Gelukkig kan ik ze ook nog blijmaken met handgemaakte spullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. oooooh ! Hartje hartje hartje !
  plagerijtje : https://www.wikihow.com/Fold-a-Hoodie
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.