Gekke tijden

woensdag 1 april 2020

Een mens zou het bijna vergeten, hoe dat gaat, hier iets krijgen ;). Maar kijk, ik deze gekke tijden besloot ik mijn maaksels nog eens langs uw scherm te laten passeren - voor ik verdacht wordt van kei veel vrije tijd; nope, dat is hier helaas niet het geval. Er werd de afgelopen maanden wel min of meer flink genaaid, de twee naaiweekends hielpen in ieder geval om het stof in mijn naaimachine eens goed te laten ronddwarrelen #schaterlach.

723-02
723-03

Hoofdrol van de dag gaat naar ons Thea - allé, niet dat ik enige verdienste heb aan het patroon of zo, enkel een tevreden naaister. Al jaren ben ik op zoek naar een 'deftig bovenstukken patroon'. Een bloesje, een blouse, noem het zoals je wil, iets dat geen t-shirt is eigenlijk. De inhoud van mijn kleerkast is niet zo -kuch- denderend wat dat betreft. Ik zocht en maakte al een en ander, met wisselend succes. Het feit dat ik niet echt een 'deftige madam' ben, of een blouse type, dat helpt niet. Het mag best wat nonchalanter zijn dan een alles-erop exemplaar. Laat Thea daar nu eens flink scoren.

Geen.
Ik herhaal.
Geen kraag met staander. Scheelt op zijn minst anderhalf uur in het maken - geen snelle stikster/knipster hier. Trakteer uzelf op een stofje uit de voorraad of steun er je favoriete stoffenwinkel mee en sla iets nieuws in. Deze stof kocht ik bij Babarum, oorspronkelijk om er een lange jurk voor dochterlief mee te maken. Toen de stof aankwam, zag ik er mezelf wel in rond lopen en zo geschiedde.

723-04
723-05
723-06
723-07

M  A  A  T  |  Ik ben ondertussen niet aan mijn Thea proefstuk toe #schaterlach - mijn social media talenten laten wat te wensen over, dat wel. Mijn vorige exemplaar is niet versleten maar begint ondertussen reddeloos te groot te zijn. Ik vind het wel een ongelooflijk fijn om dragen kledingsstuk, dus besliste ik een nieuw in-het-passeren exemplaar te maken. Ik zat in de maattabel tussen twee maten in en koos beslist voor de kleinste maat.

M  A  A  K  P  R  O  C  E  S  |  De beste -en mooiste- stoffen zijn soepelvallende stoffen. Laat dat nu niet de stoffen zijn die ik graag knip - normaal gezien snij ik die met het rolmes op mijn snijmat maar sinds ik daar in-de-rapte eens mijn strijkbout op zette #don'task ik die niet al te vlak meer #schaterlach. Desondanks deed ik toch mijn best om de print op middenvoor te laten doorlopen - pas op, ik was ervan overtuigd dat ik dat perfect deed #schaterlach. Alle onderdelen gingen met veel liefde in een ziplockzakje en mee op weekend.
Ik dacht wel eens rap op een uur of twee dat ding in elkaar te botsen, maar dat was buiten mijn (bij)babbel plannen gerekend. Anyway, Thea werd afgewerkt - ik ramde er in de nachtelijke uurtjes een mouw in zonder te spelden en werd afgestraft met een mouw die er navenant in zat; ingeramd en mocht de dag starten met tornen :) - zonder noemenswaardige hindernissen en ondergetekende bedenkt in welk favoriet stofje ik mijn schaar eens zal zetten voor een nieuw exemplaar ♥.

723-09


17 opmerkingen:

 1. Het lijkt al een eeuwigheid geleden dat je aan deze bezig was en toch ook nog maar alsof het gisteren was. Een Thea is altijd een goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! Ik plan er minstens nog eentje; in de nabije toekomst #hoopik #denkik

   Verwijderen
 2. Ik zal het hier ook nog eens zeggen: mooi! Het staat je echt ongelooflijk goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik draag de bloes ook ongelooflijk graag.

   Verwijderen
 3. Mor seg, hoe goed zie jij er uit? Volgens mij ligt dat niet alleen aan die prachtige Thea!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, misschien niet alleen aan die bloes ;). Ik kreeg in het najaar het nieuws dat het geen vijf maar eerder kwart na twaalf was wat mijn enkel betreft - ik brak die jaren geleden ongelooflijk flink en blijf daar sindsdien mee sukkelen. Het team van dokters besloot dat ik kon 'kiezen' uit drie opties, die eigenlijk geen van allen een 'goede' optie zijn op lange termijn. Ik jankte eerst wat uit en besloot toen dat er nog iets was dat ik kon proberen: afvallen - alle kilo's die ik er dankzij medicijnen, niet bewegen en verdriet weg eten bij kreeg. Niet de allerfijnste klus, maar hé, na het eerste tiental was de voortdurende, knagende pijn in mijn enkel weg. Die enkel is niet miraculeus genezen hé, daar ben ik me goed bewust van, maar ik kocht mezelf wel extra tijd om te wachten tot de geneeskunde wat evolueert. En daar ben ik ongelooflijk blij en dankbaar voor - oh, en dat is de schoonste motivatie die een mens zich kan wensen, dat ook.

   Verwijderen
 4. Amai je ziet er super uit,toffe Thea gemaakt ook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vrouw, mag ik eens even zeggen dat gij er FANTASTISCH uitziet!!!! En de Thea is prachtig, dat ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. MOOOI !!! Maar vooral super fijn dat je voet wat minder je voeten uithangt. Keep on rocking girl ! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci lieverd 😘.
   Dat die voet wat minder mijn voeten uithangt, dat is waarlijk onbetaalbaar. Maar écht. Nu, na de eerste euforie duikt alweer een ander -ouder- voetprobleem op, maar hé, we nemen wat kunnen. Ik kan zowaar alweer eens gaan wandelen met mijn kroost, dezer dagen geen overbodige luxe. Ca va met jullie?

   Verwijderen
 7. een prachtige Thea, je straalt hierin! Blij ook nog eens te kunnen komen lezen hier, zo'n normale dingen zijn nu extra fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci Delphine 😘
   Ik nam me voor mijn blog voorzichtig weer van onder het stof te halen. Ik hou van maken, foto's nemen en schrijven. Het zijn tijden om te doen waar een mens blij van wordt, niet?

   Verwijderen
 8. Wat is het lang geleden dat ik nog eens naar je blog kwam kijken, hoe mooi! En fijn om te lezen dat je enkel je nu minder parten speelt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik lees jouw blog nog steeds met een geweldige #schaterlach zoals jij het zo poëtisch uitdrukt.
  Ik zei het al: het ding staat jou geweldig. En wat ook mij betreft:een op en top vrouwelijk patroon voor de stoerdere, sportievere of gewoon ‘ma-flodders’ onder ons.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.