Ezels en stenen

zaterdag 11 augustus 2018

Dat komt hier nogal spontaan, de titels van mijn schrijfsels. Soms moet ik daar wat op denken en floept er iets in mijn hoofd en soms heb ik een veelvoud aan titels. Deze keer had ik zonder nadenken minstens vijf exemplaren, nog voor er nog maar een woord op papier stond - "Tim strikes back", "Oops I did it again" waren serieuze opties. Om maar te zeggen dat de zomer van 2018 niet de geschiedenis zal ingaan als de beste selfish sewing zomer. Dat zou spijtig kunnen zijn, maar ik heb er ergens wel vrede mee. Het hoofd is momenteel even niet groot genoeg om ruimte te bieden aan alle bekommernissen, naaien is vaak de ideale manier om wat extra ruimte te scheppen maar ik gok erop dat het gewoon te veel was, deze keer. Een keer d'erop, een keer d'eronder.


Het begon met de lancering van het laatste Ikatee patroon, de Léna jurk. Niet lelijk maar ook niet 'waaauw, dit is mijn ding'. Dat is niet zo uitzonderlijk, hun patronen zijn meestal niet mijn smaak, vaak wegens te veel frullen en flapkes, ik hou er gewoon niet van. Ik zag de jurk voorzichtig verschijnen in blogland maar werd omver geblazen door haar prachtige versie. Beide dames zijn -kuch- net iets slanker dan ondergetekende, het patroon werd hier onmiddellijk geklasseerd als 'nooit van zen leven'.

Toen kwam de dag dat ik de valiezen vulde en constateerde dat er érg weinig kleding inzat en dat een nieuwe (hoog)zomerjurk een goed idee was. Ik doorbladerde wat tijdschriften, vond niet onmiddellijk mijn goesting en zwierelde dan maar dat patroon in mijn winkelmand, sleurde het door de printer, holde naar de winkel om een stofje en startte zo'n acht uur voor vertrek. De wonderlijke kronkels van een naaister, nietwaar?


Laat me beginnen met de stof. Géén idee waarom ik die kocht - allé, ik heb wel een aantal suggesties; namelijk ik vond de print wel 'te doen', de stof is geweldig luchtig en was spotgoedkoop, wat interessant was gezien de hoeveelheid stof die ik nodig had voor de jurk. Hoewel de print iets 'heeft' is het niet echt mijn ding, wat verklaart waarom de stof 'plotseling' zwart is op de foto's. Ik droeg de jurk maar er bleef een 'niet mijn ding' gevoel aan hangen en omdat ik niet wilde dat de jurk ongedragen zou zijn gooide ik die in een zwart verfbad.
De puntjesneuker in mezelf zegt er maar onmiddellijk bij dat het resultaat helemaal niet zwart is maar eerder houtskoolkleur - versta me niet verkeerd, niet lelijk, maar geen zwart - en dat de verf de groen/gele bladeren niet volledig kon bedekken. Afhankelijk van de lichtinval kun je duidelijk zien dat er print op de jurk is. Past perfect, in mijn hoofd, maar het is geen zwart, laat ons daar duidelijk over zijn.

Waarom ik in godsnaam het patroon kocht, geen idee, wer-ke-lijk geen idee want ik heb niet het lichaamsfiguur waarmee ik wegkom met oversized kleding. Niet. Als in, het geeft me nog wat extra kilo's en rondingen cadeau waar ik niet echt op zit te wachten. In normale omstandigheden blijf ik daar dan ook flink van weg, in ik-moet-hier-nu-en-direct-een-kleed-hebben-en-ik-ga-dat-ook-eens-rap-zelf-maken gevallen gebeurt er blijkbaar iets geks met mijn hersencellen waardoor dat plots een optie lijkt.


M  A  A  T  |  De combinatie van de maattabel en mijn maten leidde naar maat 46, wat ook de maat is die ik knipte. Het is niet mijn eerste kledingsstuk, ik ben al lang op de hoogte van het adagium "meten is weten" maar in tijden van 'het moet vooruit gaan' durf ik daar al eens mijn voeten aan te vegen.

Ik mat niet na.
Stom stom stom.

M  A  A  K  P  R  O  C  E  S  |  Over het maken kan ik kort zijn; dat ging behoorlijk vlot - zover was je wellicht al, gezien de jurk ook effectief de valies haalde. Ik wijzigde evenwel een aantal dingen. Gelukkig paste ik wèl de plaats van de borstneep aan, die werd traditiegetrouw verplaatst. Ik hou niet zo fel van 'dat' gerimpelde aanzetstuk, dus tekende ik de jurk 'gewoon' rechtdoor en ik stikte een touwtje in de taille, om de jurk wat meer te tailleren.

Een eerste pasbeurt - ik gok ergens rond 22u30 - maakte me niet gelukkig. De jurk viel wijd - geen sneer naar Ikatee trouwens, ik vind dat de jurk erg correct in beeld gebracht wordt - en stond me voor geen spetter. Gemakkelijk en al, dat wel, maar schoon? Ik peuterde de zijnaden terug open en de elastiek werd - niet een beetje - aangesnoerd en er verhuisden héél wat centimeters naar de prullenbak. Ik was al iets gelukkiger maar het nadeel daarvan is natuurlijk dat ik er meer stof op mijn derrière door kreeg - en het is maar de vraag of dat wel een goede zet was #schaterlach. De lintjes werden afgewerkt maar niet vastgestikt op de rug omdat ik daar echt de hulp van iemand anders voor nodig had en die lagen op dat moment allemaal in dromenland. Maar hé, ik had mijn jurk en ging op vakantie, tijd genoeg om bij te slapen.

De jurk werd op vakantie verschillende keren uit de kast gehaald - hartjes voor een wasmachine op reis ;) - en hoewel de jurk makkelijk zat was ik niet bijster content - lees dat met een korrel zout want hé, ik droeg de jurk wel degelijk. Vastbesloten om er 'iets' mee te doen, was mijn eerste actie toen ik thuis kwam het kopen van textielverf en de jurk de wasmachine in te kegelen. Het tropische gedoe werd getemperd, ik vond de jurk op slag beter - behalve dan alle locksel en stiksel dat niet mee geverfd werd en nu dus behoorlijk 'afsteekt'. Restte me nog dat "ik mat niet na" gevalletje.
Bon, hoe je dat ook draait en keert, dat bovenstuk is gewoon te klein voor iemand met mijn lengte. Franse dames vallen nu eenmaal eerder klein uit, zowel in de breedte als in de lengte ;). Het stomme is dat ik dat wéét en toch om een of andere bizarre reden besloot die kennis te negeren. Ik verlengde niets, waardoor de naad van het bovenstuk niet eens onder mijn borsten valt. Irritant. Je kunt dat enigszins oplossen door de lintjes wat langer te laten, waardoor alles wat zakt, maar elegant is dat niet echt.
De grootste doorn in mijn oog was eerder het heel erg vormeloze karakter van de jurk - ik herhaal mezelf; stom, want dat is echt wel het patroon, brengt me terug bij het punt dat ik van in den beginne mijn gevoel had moeten volgen en er ver weg had moeten van blijven wegens 'niet mijn ding'. Ik probeerde het op te lossen door enkele rijen rimpelelastiek te stikken waardoor het iets meer aansluit dan oorspronkelijk. Ik ben er nog niet helemaal, maar het is goed genoeg of al waar ik momenteel zin in heb. Als ik naar de foto's kijk, vraag ik me enkel af of ik niet beter een flink stuk van de lengte afhaal of niet. Suggesties?


Het hoofd zit hier trouwens -onder andere- zo vol omdat het lijf weer opspeelt. En hoe.
Op twintig januari 2013 (ja, v i j f jaar geleden) kwam ik thuis, zette mijn voet en voor ik het wist lag ik met mijn gezicht op de oprit met een voet die dwars op mijn been stond. Typisch voor mij probeerde ik recht te krabbelen, dacht ik "hier heb ik geen tijd voor" en belde ik mijn huisarts met de vraag "of hij die voet eens rap kon komen terugduwen in dat been". Alle krediet voor die mens dat hij het niet in een lachen uitbarstte maar me vertelde dat ik beter een ambulance kon bellen. Heel wat jaren, operaties en miserie later staan specialisten nog steeds in bewondering voor 'die schone breuk' en geloof me, dat is geen 'compliment' waarop je zit te wachten.
Door de breuk is alle kraakbeen in mijn enkel verdwenen en hoewel de geneeskunde dingen kan waar een mens versteld van staat, zijn er in mijn geval niet zoveel opties. Een nieuwe operatie staat de komende week op het programma, de zin en de courage voor de bijhorende revalidatie ontbreekt me even. Wordt vervolgd dus.

Stof in 2018: 15 in  -  94 uit  (30 gekocht&verwerkt - 10 verkocht - 3 gekregen)  - #1in6uit

50 opmerkingen:

 1. Dat verfbad was een goed idee, dat model is inderdaad meer geschikt voor de stokken zonder vlees aan.
  Veel moed en sterkte en succes en kusjes en good vibes en alles wat er nodig is voor de komende ingreep, ik ga keihard duimen ! xxx PS : Met Jannes gaat het eindelijk de goede kant op, hij kan als het zo blijft gaan in september weer naar school. Mijn duimen zijn dus vrij en worden integraal ingezet voor u schattebollebouteke !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat een goed Jannes nieuws, daar ben ik ongelooflijk blij om!

   Ik ben ook content met het verfbad, ik ging de jurk anders ook wel gedragen hebben, maar in 't nepzwart vind ik het meer mijn ding dan in dat pastellerig blauw. Hoewel ik fan ben van lange jurken is dit gewoon niet het beste model voor mij ;).
   Wat de ingreep betreft, ik vertrouw erop dat alles goed gaat verlopen, ja, echt. Ik weet alleen niet of er ook een bijhorend resultaat zal zijn, mijn voet is binnenin zo kapot dat ze alleen maar in voorwaardelijke wijs spreken, en dat doet mij dan twijfelen of het alle miserie wel waard zal zijn.

   Verwijderen
 2. Geen idee van de lengte, de zwarte versie staat je wel beter dan de bleke.
  En die revalidatie, dat komt in orde, vertrouwen hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pastellekes zijn mijn ding niet ;).
   #ikhebvertrouwen #keiveelvertrouwenzelf

   Verwijderen
 3. succes daar voor de revalidatie. En fan van het verfbad, deed jouw jurk alleen maar goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je doet jezelf geen recht hoor, ik vind beide versies mooi! maar ik snap het, als je je er niet comfortabel bij voelt is het slim om aanpassingen te doen. en dat kan jij als de beste! Courage met de operatie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een lieve woorden, dank je wel! Ik denk dat ik al mooiere - of beter: meer flatterende - jurken maakte dan deze, vandaar mijn onbehagen. Maar hé, als ik niet in de spiegel kijk, zie ik dat ook niet ;)

   Verwijderen
 5. Oh, ha, tipte ik niet verven onlangs als oplossing? Ik vind de zwarte jurk je wel heel mooi staan van boven! Zou de volle lengte wel willen zien.

  Ik wist deze voorgeschiedenis niet :( Chronische pijn - toch niet alleen je voet doet pijn, hè? - kan óók door zoiets ontstaan, hè. Wat heel erg naar en pijnlijk, ik snap je tegenzin :( :(. Zijn stamcellen lokaal niet iets? In België doen ze dat wel regulier voor versleten knieën meen ik.... Heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat verven zat inderdaad onder andere door jou in mijn hoofd - maar toen ging dat niet omdat de meest courante verf niet 'pakt' op synthetische vezels. Deze stof was quasi enkel katoen, dus hier ging dat prima! Ik weet gewoon dat ik de jurk nu meer zal dragen, dus het was het proberen waard. De lengte is trouwens bijna even lang als de andere jurk. Ik haalde er een ietsiepietsie vanaf omdat het stiksel van de zoom niet mee gekleurd werd en ik dat behoorlijk vond afsteken.

   De enkelhistorie... ik 'hang' dat hier niet al te veel uit. Ik brak mijn enkel ongelooflijk lelijk, die chronische pijn (volledige bovenlijf) ontstond drie jaar later en er werd ook al gesproken over een mogelijke oorzaak in die breuk, maar dat zijn dingen die niet met zekerheid kunnen gezegd worden. Stamcellen zijn in mijn geval geen optie, wat enkels betreft staan ze eigenlijk nog niet zover. Ze probeerden de voorbije jaren al een en ander, maar niets 'pakt' voorlopig. De enige andere optie is een enkelprothese, maar dat willen de artsen gezien mijn leeftijd niet doen - ze staan er nog niet ver genoeg in en volgens mijn specialist is het te onduidelijk of het in mijn geval een verbetering zou zijn. Hopen dat dit dubbeltje op zijn goede kant valt x

   Verwijderen
 6. Die zwarte vind ik top. Niet zo twijfelen aan je eigen lichaam dat is niet goed vr jezelf beeld .
  Spoedig herstel... ik duim met je mee

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci lieverd!

   Ik twijfel niet aan mijn eigen lichaam, integendeel - het kan misschien zo overkomen omdat ik mijn woorden deze keer niet gewikt en gewogen heb ;). Ik ben blij met iedere nieuwe dag, en telkens weer geloof ik erin dat het een goede zal zijn. Want ondanks dat ik misschien niet zo ben als ik ooit was, doet mijn lijf het toch maar, elke dag opnieuw en dat alleen al verdient een dik applaus van mijnentwege x

   Verwijderen
 7. Ne mens ziet bij zijn eigen vaak dingen die een ander niet ziet. Daarom zou ik zelf zo'n jurk ook niet (meer, vele kilo's geleden wel) dragen. Maar Ik vind je er eerlijk waar wel mee staan. Met beide versies. Toch op de foto. Misschien zie jij ook dingen die anderen niet zien ;) .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh! En toitoitoi voor de operatie!

   Verwijderen
  2. Dank je wel!

   Het is wat het is, deze jurk. Een flodderige zomerjurk. Laat dat nu eens precies zijn wat ik wou, een ding dat ik over mijn kop kon trekken om naar het strand te gaan, maar die tegelijk ook 'goed genoeg' is om wat in 't stad rond te paraderen. Had die iets passender of flatterend geweest, zou ik hem wellicht thuis wat vaker uit de kast halen, maar voor wat het moest zijn, was het prima.

   Verwijderen
 8. Succes met je operatie en ik duim op een vlotte revalidatie achteraf.
  Wat de jurk beteeft, ik snap je probleem met wijd, ik vind dat wilde jurken weinig mensen flatteren maar je staat er eigenlijk helemaal niet slecht mee en in het zomerweer van de laatste weken hebben we allemaal wel graag luchtig natuurlijk. Het kleuren is wel een tof idee

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel x
   -- ik deel je mening over wijde jurken hélemaal, hoewel ik ze ook heerlijk vind om dragen --

   Verwijderen
 9. Sarah, ten eerste: de jurk in het niet-zwart staat je geweldig. Echt waar, ik zever daar niet over. In de versie-met-print stond ze je trouwens ook heel goed maar ik vond de print zelf maar niks. Het is een misvatting dat maxi-jurken enkel goed staan in maat 36 of 38, en jij bewijst het. Wees gerust wat zelfzekerder, je komt er heeeeeeel goed mee weg.
  Ten tweede: ik wens je veel courage volgende week, voor de operatie, maar nog meer voor de revalidatie. Ik duim. xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hou van maxi-jurken, zeker in mijn maat ;). Maar ik heb mooiere, meer flatterende modellen in de kast hangen dan dit exemplaar. Ik koos gewoon het foute patroon voor mijn figuur - vind ik zelf - maar ben eigenlijk wel content want het was de ideale 'ik ga naar het strand en ook naar de stad jurk', en dat was wat ik wou.
   Merci voor de courage, het is nodig want ik zie er heel erg tegenop. Ik 'mag' starten met vier weken steunverbod, het idee van quasi niets te kunnen doet me helemaal flippen momenteel :)

   Verwijderen
 10. Ik vind de zwarte versie echt nog wel ok. Een goede redding. Maar ik snap je volledig. Ik heb nu de koeling wrap twijfel. Niet voor mijn figuur maar kwil hem toch 😁
  Eens kunnen passen op voorhand zou wel eens handig zijn!
  Veel sterkte met je operatie! Hopelijk valt de revalidatie goed mee! Laat u thuis ma goed verwennen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik lag even strike vrouw, compleet plat.
   Plan A was namelijk die Kielo wrap jurk - het patroon ligt klaar, net als de stof. Ik kwam er niet toe die te maken, vond het ook niet jammer, die jurk is volgend jaar nog even mooi. Ik zag online nog maar weinig exemplaren die ik echt niet mooi vond omdat je met die jurk wèl nog wat je vormen kunt benadrukken/camoufleren. Misschien moet je eens een korte versie proberen te maken, zodat je zit wat het geeft?
   Merci voor de sterkte, geen idee hoe het zal gaan - allé, het is niet de eerste keer dat ze peuteren aan die enkel, maar je weet nooit precies hoe het zal zijn natuurlijk - maar ik hoop écht dat de pijn wat zal minderen.

   Verwijderen
 11. Oeioei manneke. Neenee, versta me niet verkeerd! Het zomerkleed is geweldig. Vooral de houtskoolversie. En als je in het echt daar dan ook nog de print een beetje blijft door zien (zie ik niet op de foto) dan is dat helemaal top! Ge staat er gewoon geweldig goed mee! Niet twijfelen. Een eerste oei voor dat op het laatste nipperke beginnen naaien. Ik krijg al stress bij het lezen. Jong toch! Wat doe jij jezelf toch aan! En die tweede oei... ja die mag in hoofdletters. OEI! Wat leef ik met je mee. Gaan ze kraakbeen transplanteren? Heeft een sportcollega van me laten doen in haar enkel. Wat een ellende waar je voor staat. Ik ga heel erg hard duimen voor je. Zo hard dat je het nu al vast moet voelen! Niet? Hou ons wel op de hoogte hé. Je hoeft niet altijd over naaisels te bloggen. Fotootjes van een rustende madamKhadetjes mag ook! Heel dikke knuffel... helpt misschien al een beetje... allé dat hoor ik. Courage hé!xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieveke toch, merci voor de houtkoolkleedliefde, ik vind het zo ook veel beter dan hoe het eerst was. En dat deadline naaien, tja, zo zit ik gewoon ineen vrees ik. Ik kan/kon dat ook omdat alles schoon in de auto zat, we moesten enkel nog instappen en we konden vertrekken. Dit patroon vraagt ook niet vreselijk veel tijd, vandaar dat ik er nog aan begon - ook om de afkickverschijnselen tegen te gaan, zo drie weken niet naaien, dat is niet mijn ding #schaterlach.

   Geen kraakbeentransplantatie (geen optie hier), ze gaan alle littekenweefsel en botsplinters verwijderen en daarna gaatjes boren in de andere gewrichten in de hoop dat er daardoor littekenweefsel ontstaat dat de functie van kraakbaan zal opnemen. Het zat er al een hele tijd aan te komen, de pijn is ondertussen niet te harden, autorijden is al even moeilijk (vandaar het bezoek dat maar niet komt ;) ), zelfs stappen is vervelend. Ik hoop alleen dat het iets uithaalt - de specialist bezoeken waren erg ontnuchterend, mijn voet(en) zijn twee catastrofes, als dit aangepakt is, staan nog twee andere problemen ermee op de planning. Zowieso is niets blijvends, ze waren erg duidelijk over het feit dat er de komende jaren nog meer operaties op het programma staan - en dat vond ik dan weer niet zo'n fijn nieuws x

   Verwijderen
  2. Het heeft dus niks te maken met die val? Je hebt nog wat te gaan als ik het zo lees! Goh dan ga ik nog veulse harder moeten duimen. En weet je wat, wanneer je weer een beetje mobiel bent en (tetterend) bezoek kan verdragen, komen wij gewoon naar jou toe om jou een hele dag te vertroetelen! Wat denk je daar van? xxx

   Verwijderen
  3. Toch wel! Het komt vaak voor dat als gevolg van een trauma (val, botbreuk, ...) het kraakbeen aangetast wordt, wat bij mij dus het geval is. Zowieso heb ik door de breuk een functiebeperking, de beweeglijkheid van die enkel is behoorlijk triestig :). Daar valt niet veel aan te doen, en het zorgt voor belasting van mijn andere gewrichten.
   Los van die enkel, heb ik last van Haglund exostose (dat was al voor de val zo), een gekke vergroeiing van bot aan de achterkant van je voet. Ze 'ritsten' mijn voeten ooit open om dat teveel aan bot te verwijderen (en waarschuwden me ook dat het bij sommige mensen terug kan komen) maar het is er terug. Aangezien door die operatie mijn achillespezen verkort zijn (ze moeten die losmaken om dat bot te kunnen verwijderen en ze daarna terug bevestigen), loop/stap ik zowieso al moeilijk en dat zorgt ervoor dat artsen niet veel zin hebben om die ingreep opnieuw uit te voeren. Dus na de enkel staat dat op het programma #schaterlach. Het zorgt hier 's morgens alleszins voor hilarische taferelen aangezien ik letterlijk opsta als een 80plusser door stijve gewrichten. Dolle pret hier, ten Khadetjeshuize ;)

   Verwijderen
 12. Je bent weer zo streng voor jezelf, stop daar eens mee! Ik vind het kleed best ok, zeker in het zwart, het lijfje zit misschien wat strak, maar ik vind dat je er al heel wat aan veranderd hebt. Ik zou het lang laten, een jurk voor zomerse verlofavonden.

  sterkte met de operatie en revalidatie x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach
   Ja juf.

   Pas op, ik lach u niet uit hé, ik heb gewoon zo'n dwaze glimlach van oor tot oor op mijn gezicht. Ja, ik ben streng voor mezelf, ik weet het, ik zit zo ineen vrees ik x. Het lijkt alleen maar alsof het lijfje strak zit, het zit eigenlijk erg comfortabel. Dus ik draag en flaneer x

   Verwijderen
 13. Heel veel sterkte met de nieuwe revalidatie, ik hoop voor je op een zeer grote verbetering! We hebben allemaal van die stenen en ezels denk ik, ik accepteerde tijdje geleden die van mezelf, mijn steen is die van geweven stoffen, ik vind het gewoon echt niet zo leuk als naaien met tricot (ik weet dat wij daarin precies verschillen). Ik sluit dus tegenwoordig de ogen bij al het geweven moois, ik weet dat ik aan het naaien weinig plezier ga beleven. dat doe ik dus ook bij deze jurk, want hoewel ik begrijp dat hij niet optimaal zit, toch is dat op de foto niet te zien en ziet het gehele plaatje eruit als iets wat ik zelf ook wel zie zitten, maar die stofsoort he ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zijn dag en nacht vrouw, rekbaar en geweven #schaterlach. Maar dat is ok, iedereen moet doen waar 'm zin in heeft en zich goed bij voelt. Hoewel ik me ook wel amuseer met rekbare kleding naaien zunne, ik draag het zelf alleen niet zo super graag. Mocht je deze jurk ooit in rekbare stof maken, dan moet die écht licht genoeg zijn, anders zal dat nergens op lijken want door de lengte wordt het best een zware jurk.
   Ik denk dat ik mijn steen 'oversized' zal dopen en ik probeer er weg van te blijven x

   Verwijderen
 14. Ik zie helemaal niets verkeerd aan die jurk. Dat is een kei mooi kleed (beide versies) en ze staat u héél goed! Met die lengte is echt niets mis hoor. Moest ik dat kunnen dragen ik zou tijdens de zomer 'wonen' in zulke kleedjes. Spijtig genoeg zijn zo'n spaghettibandjes/lage rug maaksels niet aan mij besteed.

  En hoewel 'de zin' voor de operatie nooit zal komen vrees ik, wens ik je wel de nodige moed, heerlijke high-makende pijnstillers en veel doorzettingsvermogen voor de volgende en de komende weken. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ge kunt niet geloven hoe ik uitkijk naar high-makende pijnstillers, hoewel ik bij botzeer nog niet veel goede ervaringen gehad heb met die dingen. Het zou fijn zijn als het in die mate lukt dat de pijn - na de revalidatie uiteraard - misschien voor een jaar weg is, als ik geluk heb voor twee jaar. Daar teken ik voor!

   Verwijderen
 15. Ik vind dat je wel goed staat met die jurk hoor! De eerste kleur was misschien wat te flets, maar na het kleurbad mag je echt wel tevreden zijn!
  Veel moed voor de nieuwe operatie en het mag wel es even yuk aanvoelen ook hoor. Toelaten, dan kan je daarna weer beter genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal nagel op de kop met 'te flets', ik sta daar gewoon niet mee. Los daarvan is het wel een geweldig stofje, het rekt licht en is ongelooflijk luchtig, heel fijn om dragen. En het is er gewoon ook het weer voor, deze gekke zomer.

   Ik bereidde me op het yuk gevoel voor (daar heb ik eigenlijk vooral nu last van, ik kan geen kanten uit van de pijn, ik weet niet of de operatie zal helpen en ik pieker me te pletter over hoe ik dat ga doen, alles draaiende houden zonder voeten die ik mag gebruiken. Eens die operatie achter de rug zal zijn, komt dat helemaal goed, dat weet ik) door mijn Goodreads verlanglijstje te plunderen en mijn e-reader te vullen met al dat schoons. Misschien slaag ik er zelfs in wat te naaien - door die breuk werd ik een 'linkse' stikster, ik kan dus perfect stikken terwijl ik het andere been in de lucht houd. Ik zie het wel, hoe het allemaal zal draaien en keren.

   Verwijderen
 16. Oh ik vind de jurk mooi,zowel voor en na het verfbad!En succes met de operatie en een spoedig herstel.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. De faux-zwarte versie staat u inderdaad beter. Maar ik ben ook wel fan van de locatie van oorspronkelijke kleur foto's. Aan de opschriften te zien is dat spijtig genoeg niet bij de deur.
  Ik duim mee voor een vlotte revalidatie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die locatie is erg zeker de moeite (Castell Montjuïc in Barcelona), zelfs de Khadetjes waren onder de indruk - en dan niet alleen van het uitzicht dat je er hebt maar evengoed van de tentoonstelling in de burcht, altijd fijn, vind ik dat.
   Merci voor het duimen x

   Verwijderen
 18. Ik deel je mening ivm oversized en lange jurken. Dikwijls schoon in de boekskes, maar irl niet altijd even flatterend. Mijn laatste naaisel eindigde in een oogrollende dochter die luidop 'boerinneke' riep naar mij. Gelukkig laten we ons niet uit ons lood slaan en zijn er wel mooie modellen, je moet alleen de bomen door het patronenbos zien! (gniffel)
  Veel succes de komende weken, hopelijk is er een andere manier van 'hand'werk die de tijd kunnen doden.
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, die van mij hebben geen uitgesproken mening over kleding (toch niet over de mijne), maar ik zou er ook wel eens van met mijn ogen rollen denk, van zo'n compliment #schaterlach. Ik heb de Lux jurk, misschien moet ik me daaraan maar eens wagen - [stem van mijn geweten] mevrouw Khadetjes, nee, nee en nog eens nee, plannen genoeg op de naailijst en voorlopig voldoende maxi jurken in de kast ;).

   Ik ga me op het lezen storten de komende weken. Ik zocht mijn Goodreads verlanglijstje eens af, draaide een en ander in mijn winkelmand en nu heb ik een e-reader die me vrolijk vertelt dat ik wel érg veel ongelezen boeken heb. Werk aan de winkel dus!

   Verwijderen
 19. Ik wens je een goed operatie en een vlot herstel. Als het versleten kraakbeen aan mijn knieën al zo'n pijn doet en beperkend is, dan kan ik me de hel van helemaal geen kraakbeen niet eens voorstellen. Ik duim dat de pijn laaaaang wegblijft en dat het de revalidatie helemaal waard is!

  En zoals hierboven al gezegd: niet zo streng zijn voor jezelf (haha, makkelijker gezegd dan gedaan), voor zover ik kan zien heb je er een echt leuke jurk bij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We gaan daar niet onnozel over doen, de pijn is niet aangenaam - hopelijk brengt deze operatie daar verandering in, normaal zou dat moeten - maar de beperkingen zijn vervelend. Mijn voet zit vast op een aantal graden waardoor ik bijvoorbeeld letterlijk niet kan lopen omdat ik mijn voet niet kan afrollen; quasi alle sporten zijn uit den boze, maar toen de kinderen kleiner waren en ik soms achter hen moest lopen (en het niet kon), dat was frustrerend. Of toen de tijd kwam om ze te leren fietsen en ik niet mee kon lopen om het hen te leren, moeilijk.
   Sommige dingen kan ik wel nog, zoals wandelen op het strand (ik geef een onnozel voorbeeld omdat het écht in die kleine alledaagse dingen zit), maar daar heb ik dan wel twee/drie dagen serieuze pijn van en zo is het altijd wat afwegen of 'het ding' opweegt tegen de last die ik er zowieso van ga hebben. Grenzen, het is bij momenten moeilijk. Maar hé, ik hoop op een geslaagde operatie!

   Verwijderen
 20. Jouw verhaal komt onder ons allen wel zeer bekend voor hoor. Allemaal zullen we wel eens persé de trend willen volgen hebben, terwijl we gewoon weten dat we het maar niets vinden. Misschien sta ik zelf wel op dit punt, ik heb altijd gedacht dat die lange rokken trend eentje was die ik aan me voorbij zou laten gaan, maar nu deze alweer een jaar of twee duurt, begin ik precies toch voor de bijl te gaan. Het kan dan twee kanten uit, of je hebt er spijt van dat je niet veel eerder meeging of je beseft tot je scha en schande dat je buikgevoel juist heel goed was. Maar hé, het leven is aan de durvers en ik ben er zeker van dat niemand je raar zal aangekeken hebben op reis!
  Ik wens je veel courage in de volgende weken, hopelijk ook het einde van deze lijdensweg ... x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik grinnik even en zeg "ik heb géén lange rokken in mijn kast". Lange jurken wel, maar geen rokken - ik draag nu eenmaal liever jurken en om een of andere bizarre reden vind ik dat ook altijd schoner dan een rok met (horror) een elastiek. Maar ik kijk met veel aandacht uit naar of er bij jou nu zo'n exemplaar komt of niet ;).

   Merci voor de courage, ik kan die goed gebruiken. Het einde van de enkelmiserie zal het wel niet zijn - dat kan niet, die is zo kapot dat ik voor de rest van mijn leven regelmatig een ingreep zal moeten ondergaan eraan om het wat draaglijk te houden - maar een jaar, misschien twee jaar wat minder last zou érg fijn zijn x

   Verwijderen
 21. Houtskool voor modekleur 2019! Hoe mooi is dat zwart dat niet zwart is! (En geen stress dat het zwart toch niet helemaal zwart meer is na 3 wasbeurten)

  Ben ik fan van dit model bij jou... nee, niet echt, er zijn inderdaad andere patronen die veel beter passen bij jou. Draagbaar is het zeker, en zeker in de donkere versie valt het allemaal nog mee. Mijn maxirok zit ook in die categorie en aangezien ie zo comfortabel is kan ik het toch niet laten hem regelmatig te dragen.

  En natuurlijk duim ik dat de revalidatie goed verloopt en dat je op dat fysieke vlak minder pijn en meer comfort mag hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Schoon houtskleur is niet lelijk, ik vind de stof na het verven veel mooier dan ervoor - goed dat ik dat gedaan heb! Het model, dat wist ik op voorhand, te veel elementen waar ik niet mee weg kom. Maar kijk, de jurk was ideaal voor dat warme weer van deze zomer en deed toch goed dienst - ik geneer me daar dan ook niet in om dat te dragen, ook al flatteert dat misschien niet geweldig. In de winkel koopt een mens ook af en toe eens iets dat niet zo goed uitdraait, als je alles zelf maakt heb je dat gewoon thuis voor.

   Merci voor de wensen... ik hoop het ook - alvast een eerste domper; de operatie werd uitgesteld naar volgende week. Het mag stilaan beginnen komen voel ik ;)

   Verwijderen
 22. Ik vind de donkere versie heel mooi, ook qua kleur! Geen misbaksel, wat mij betreft!
  Veel moed komende week!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Het jurken en volle boezem- en heupengegeven is me helemaal bekend. En dat van nog rap iets te maken ook :-). Andere mensen doen al eens een miskoopke in de winkel zeker? (Al kruipt daar wat minder tijd in.) Je jurk is in elk geval al gedragen en was waarschijnlijk ideaal bij het type weer. Jeuj!
  Toeval wil dat hetzelfde stofje hier ook ligt. Ik onthou dat zwart verven toch een heel mooi donkergrijs resultaat geeft, moest het nodig zijn.
  Veel succes met je operatie, fingers crossed voor beterschap en meer ruimte in je hoofd nadien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We lijken met z'n allen zo hard op elkaar #schaterlach. Waar ik absoluut niets over te zeggen heb, dat is het stofje. Ok, het was niet helemaal mijn ding (te bleek daarvoor), maar er zit een klein beetje rek op, de stof valt goed en is ongelooflijk luchtig, echt iets voor de zomer/warmere dagen. Mocht je niet tevreden zijn, je kunt het prima verven #schaterlach.

   Verwijderen
 24. Ooh, dit had ik helemaal gemist! Een heel verhaal over de lijdensweg die leidde tot een jurk die méér dan ok is (in beide versies), en dan even onderaan vermelden dat je intussen opnieuw geopereerd werd. Hopelijk gaat het goed met de revalidatie, je bent bijna door dat steunverbod? Veel courage!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.