Aaaargh... strepen!

dinsdag 1 oktober 2019

Het zou vreed tof zijn moest je me nu kunnen bevestigen dat ik niet de enige ben... die in volle soldentijd naar de stoffenwinkel gaat, alle soldenstofjes links laat liggen (wegens niet nodig, foute kleur/print, ...) en thuiskomt met de herfstcollectie. Zwetend en puffend, haja, want meer dan dertig graden. Maar bon, ik kwam thuis met strepen en pantermotief. Niet dat ik 'mee' ben met de huidige trends, maar vorige week werd me verzekerd dat ik hélemaal mee ben #schaterlach.


Ik was niet helemaal onvoorbereid; bij de strepen wist ik onmiddellijk dat het een losse broek voor dochterlief zou worden. Het kind was namelijk helemaal verkocht aan haar "makkelijke broek" wat voor mij een duidelijke go voor nog een exemplaar was. Gezien het seizoen werd de broek wel verlengd tot een lang exemplaar. Ik was ietwat enthousiast, waardoor die nu aan de lange kant is maar ik ben er zeker van dat dochterlief dat akkefietje binnen de kortste keren voor me recht zet.

Stofgewijs ben ik niet snel bang maar tot dit maaksel wist ik strepen te vermijden - terwijl ik het tik denk ik onmiddellijk aan deze jas, waar er ook strepen waren -, althans van die "hippe" strepen. Niet dat ik die niet mooi vind - integendeel zelfs- maar ondergetekende neuroot wil dan wel dat die strepen mooi doorlopen en laat dat nu eens een flinke klus zijn.


De stof voor de sweater zag ik pas nadat ik afgerekend had en op weg was naar buiten. Ik keerde op mijn passen terug en kocht net voldoende om een Emma trui voor dochterlief te maken. Ik wilde ook graag dat er onmiddellijk een 'outfit' voorhanden was, zodat de broek ook effectief gedragen zou worden. De foto's zijn wat opgelicht, waardoor de vlekken flink opvallen maar in werkelijkheid verdrinken ze meer in de stof. Precies zoals ik het graag heb ;).


M  A  A  T   &   M  A  A  K  P  R  O  C  E  S  |  Aangezien de Clara culotte een erg loszittend patroon is, nam ik niet de moeite om te kijken of dochterlief haar maten nog overeen kwamen met haar zomerse broek. Ik recycleerde hetzelfde patroon, een combinatie van een 8 jaar in de taille met een 9 jaar op de heupen en voor de lengte. Waar ik dan op goed geluk nog een tien cm bij deed om een lange versie te bekomen. Ik startte met één voorpand te knippen, en vertrok van daaruit om de lijnen zo goed mogelijk te laten doorlopen. Eigen lof schijnt te stinken, maar de voldoening die ik heb als ik naar die broek kijk en moet zoeken waar de zijnaden zitten... lichtelijk onbetaalbaar #schaterlach.

Toen dochterlief de sweater voor de eerste keer aantrok, kreeg ik te horen 'dat ik die te klein gemaakt had'. Een pluim voor het kind, want ik kortte de trui inderdaad een flink stuk in om ervoor te zorgen dat er iets te zien was van het striklint in de taille - van de broek ;). Het oorspronkelijke plan was trouwens boordstof in dezelfde stof, tot ik bedacht dat het SYAS groen wellicht ook goed zou passen. De makkelijkheid van werken met boordstof deed me al snel beslissen dat het goed genoeg was ;). Bij deze werd de herfst hier naaisgewijs ingezet - stay tuned voor een dames-strepen-stof-outfit


Stof in 2019: 13 in  -  89 uit  (27 gekocht&verwerkt - 5 verkocht - 1 gekregen)  - #1in6uit

10 opmerkingen:

 1. Schoon strepen! En echt een zalig mooie outfit. Ik ben al twee avonden bezig om een simpel recht kleedje met ruiten te maken dus I feel you met die strepen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Delphine, ook grote fan van de combinatie hier - en de strepen, echt schoon, vandaar dat ik er niet aan kon weerstaan ;). Haha, ruiten, deed ik ook. Zucht. Als ik het zo bekijk, moet ik misschien eens werken aan mijn stoffenkeuze #schaterlach

   Verwijderen
 2. Hele mooie combo! Dat neem ik mezelf altijd voor dat ik zo meer bijpassende stoffen ga kopen, maar ik laat me dan toch weer verleiden door een mooi printje dat precies nergens bij past, haha. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Om een of andere bizarre reden blijf ik altijd wel binnen een bepaald kleurenschema - vaak onbewust eigenlijk. Het is pas als ik alles in de kast zie hangen dat ik denk van 'ik deed het weer'. Elk stuk past normaal minstens bij twee andere dingen, of het komt niet in huis - dan wordt het niet genoeg gedragen, en daar heb ik een hekel aan.

   Maar ik snap het maar al te goed, van die mooie printjes die nergens bij passen. Ik heb er zo ook wel nog een aantal in mijn (oude) voorraad zitten.

   Verwijderen
 3. Toffe outfit! En mooie kleuren ook.
  Wat jij beschrijft over solden en nieuwe collecties, dat heb ik voor in elke klerenwinkel, al is 't maar omdat mijn gestructureerd brein die soldenchaos niet aankan. Stoffenwinkels mijd ik als de pest (meer dan levenslange voorraad, jeweetwel), maar binnenkort word ik toch weer op de proef gesteld, want ik ga nog eens een workshop volgen bij LanaLotta.
  Deze week zei Lene dat ze die brede flodderbroeken met een striklint wel mooi vindt. Lap, het enige patroon in Belgisch naailand waar ik tot nu toe aan kon weerstaan ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, ik sluit aan zeg... kledingwinkels zijn sowiezo niet mijn ding, solden-in-kledingwinkels dus helemaal niet. Stoffenwinkels mijd ik ook meestal - maar euh; Staeltjes is anders, dat is de naaiwinkel bij ons, die heb ik gewoon nodig voor fournituren en andere naai benodigdheden.
   Ik zou Lene die broek gewoon maken; de damesversie zit erbij en je kunt er een lange of een korte versie van maken... gewoon doen ;)

   Verwijderen
 4. Ik zag al dit moois al op IG voorbijkomen. Jaloers op de broek! Tot... het verhaal van "strepen laten doorlopen" en dan griezel ik op slag. Toch maar geen strepen voor mij :-( Maar jij deed het alweer (uiteraard) geweldig goed. Ik zie geen zijnaad! Bravobravo. En het kind is er weer ongelooflijk schoon mee! De bjoetie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha lieverd toch, je moet die strepen niet laten doorlopen hé, je kunt ook gewoon knippen en naaien - tenzij je een neuroot zoals ik bent, dan gaat dat niet ;). Ik was in ieder geval kei trots op mezelf #schaterlach, ik ben écht content met hoe de strepen lopen en hoe slecht je de naad kunt zien. Maar euh, ik heb er flink voor gewerkt ook, daar mag je zeker van zijn ;)
   Merci hé ♥

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.