Beesterij

zaterdag 12 oktober 2019

Grootse dingen moet je hier niet verwachten, dit najaar. In tegenstelling tot mijn "normale naaidoen" ga ik voor simpel&(relatief)snel. Toen ik de strepen kocht, gritste ik ook een lap van deze stof mee. Modekleur of niet, roest is een van mijn persoonlijke favorieten en in deze combinatie vond ik de dierenprint - waar ik niet zo'n fan van ben - nog te pruimen.

Om een of andere reden besloot ik voor mezelf dat het kind te 'groot' is voor de traditionele jurkjes-uit-katoen - ik laat me nog één of misschien wel twee keer gaan, maar dat zal het dan ook zijn. Met mijn bandwerk niet ver uit gedachten, koos ik opnieuw voor hetzelfde patroon, nl. de Millie jurk. De jurk werd van alle frullen gestript - serieus, probeer die 'vleugels' maar eens onder een cardigan weg te stoppen - en veel meer valt daar écht niet over te zeggen.


M  A  A  T  |  Als ik de maattabel volg, moet ik op basis van haar borstomtrek maat 9j maken - ik ben een braaf mens, dus dat deed ik dan maar ;). Ik maakte het patroon al vaker en blijkbaar heeft mijn kroost langere armen dan gemiddeld, dus ik verlengde de mouw flink. Momenteel ietwat aan de lange kant, maar we weten allemaal dat dochterlief dat probleem tegen het voorjaar oplost.

M  A  A  K  P  R  O  C  E  S  |  Oh boy, veel valt er niet te zeggen over het maakproces aangezien ik het mezelf ongelooflijk makkelijk maakte en de ruffles liet vallen. Het patroon is afgelopen zomer offline gegaan, maar met een -aansluitend- tshirt patroon en een lap stof kun je makkelijk hetzelfde maken. Simpel naaiwerk dat ik zonder al te veel nadenken maak en dan van waslijn naar lijveken verhuist; winwin noem ik dat ♥


Stof in 2019: 13 in  -  92 uit  (29 gekocht&verwerkt - 5 verkocht - 1 gekregen)  - #1in6uit

8 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dank je wel, ik ook trouwens, meer moest dat écht niet zijn.

   Verwijderen
 2. Ik zou zelf ook nooit voor zo'n print gaan maar ik moet toegeven ... HET is geslaagd! Het kind staat er weer magnifiek schoon mee. Niet alleen de jurk maar de combinatie met die boots is geweldig. En die ruches zijn in principe helemaal al niet mijn ding. Inderdaad stop dat maar eens onder een vest of jas. Dus deze eenvoud is gewoon de max. Gehebtdaweerschoongefixtmeiske. 10 op 10!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het kind is natuurlijk dertig jaar jonger, die komt probleemloosweg met zo'n print ;). Merci voor de punten juf, ik ga vooral voor punten voor dochterlief - ik wil graag nog lang voor haar blijven naaien #schaterlach

   Verwijderen
 3. Ze staat er geweldig mee.Hier ook geen kleren in dierenprint maar stilletjes aan sluipt het toch binnen,mijn schoenen hebben een stukje dierenprint en een sjaaltje hangt ondertussen ook klaar om aan te doen ;-

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je ziet zo tegenwoordig overal, die dierenprints - ik heb één zo'n stofje klaarliggen voor mezelf, haha, benieuwd wat dat gaat geven ;).

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.