Inhaalmanoeuvre ;)

zaterdag 13 oktober 2018

Ik troost mezelf met de gedachte dat ik niet de enige was, die bij de aankondiging van de nieuwe collectie een milde stamp onder mijn derrière kreeg... Telkens ik denk dat de zussen nu toch echt hun schoonste stofjes op ons af vuurden, weten ze me te verbazen met nog meer schoons. Zo ook deze keer. En verdikke, had ik toch wel nog een lap van de vorige collectie liggen - ik mag van mezelf geen nieuwe stoffen van SYAS kopen als de oude nog niet verwerkt zijn. Meer motivatie had ik niet nodig om in actie te schieten #schaterlach. Nogal een chance dat er een naaiweekend op het programma stond ;).

608-02 Millie jurk Khadetjes

Gezien mijn niet zo mobiele status op dat moment - who am I kidding, het is niet dat het nu al zoveel beter is - besloot ik mijn gebruikelijke ik-prepareer-vanalles-op-voorhand achterwege te laten en te focussen op mijn 'projecten die nog wat liefde nodig hebben' aka de ufo'kes. Je hebt mensen die flink project per project afwerken, zelf heb ik eerder een chaotische geest en ben ik vaak aan verschillende dingen door elkaar bezig. Pas op, ik heb telkens opnieuw wel de bedoeling om het bij één ding te houden (en soms lukt me dat ook) maar af en toe is er een klein storingske waardoor iets in de hoek vliegt - dat kan een rits in de foute kleur zijn, garen dat juist op is, een pasvorm die niet helemaal ok zit of zelfs gewoon ondergetekende die er even geen zin in heeft. Ik laat de ufo's even verstoffen en op geregelde tijdstippen trek ik aan de alarmbel en moeten die dan eerst afgewerkt worden van mezelf.

Een naaiweekend is een geestige affaire, dus nam ik om het voor mezelf plezant te houden, ook twee nieuwe projecten mee - ik ken mezelf ondertussen voldoende om te weten dat mijn geest en courage afknappen op teveel moetjes ;). Nadat ik drie ufo's afwerkte, vond ik dat het tijd was voor wat anders.
Enter deze Millie jurk en de giraffen. Vergeef het me als je ze ondertussen meer dan beu gezien bent. Ik snap het. Maar zelf vond ik de kleur veel passender in herfsttaferelen dan onder stralende zomerzon, het stond van in het begin vast dat deze stof pas nu verwerkt zou worden.

608-03 Millie jurk Khadetjes
608-04 Millie jurk Khadetjes
608-05 Millie jurk Khadetjes
608-06 Millie jurk Khadetjes
608-07 Millie jurk Khadetjes

M  A  A  T  |  Dochterlief valt eigenlijk nog steeds in een 8 jaar - voor je denkt dat de maattabel niet klopt, dat is ook zo, daar past ze effectief nog in hoewel de mouwen ondertussen eerder driekwart zijn dan lange exemplaren. Nu draagt ze deze jurk als het wat frisser wordt met een tshirt er onder waardoor ik koos voor maat 9 jaar.

M  A  A  K  P  R  O  C  E  S  |  Ik knipte de jurk in de giraffenstof en probeerde zo weinig mogelijk beesten te onthoofden - quasi onbegonnen werk trouwens ;). Voor de ruffle gebruikte ik de effen versie, ik vond het zo al druk genoeg.
Wat het rimpelen betreft (zowel de ruffle als het rokdeel) vind ik de opgegeven maten prima voor tricot maar ga ik bij deze french terry wat op de rem staan. Teveel is teveel, nietwaar?
Aangezien de mouwen bij het vorige exemplaar eerder kort uitvielen, koos ik ervoor om deze keer een mouwboord - ha, bijpassende boordstof ♥ - aan te zetten. Momenteel zijn de mouwen wat aan de lange kant, maar tegen de tijd dat ik drie keer met mijn ogen knipper is dochterlief zonder twijfel alweer genoeg gegroeid om dat euvel op te lossen.

Naast mijn slordige strijkwerk zie je mijn favoriete zoomafwerking - hoewel ik de nuances van het tweelingstiksel volledig onder de knie heb slaagt dochterlief erin om ALLE zomen te vernielen. Ik zie haar graag, echt waar, maar hoe ze het doet, het is me een raadsel! Ik ontdekte een dubbelzijdige tape die je kunt opstrijken (luie naaister alarm check), die rekbaar is (check check) en die goed houdt in de was (check check check). Ik stop bijgevolg geen enkele moeite meer in mooie tweelingstiksels maar kleef erop los als een luie doos. Als dat geen gemak is #schaterlach

608-08 Millie jurk Khadetjes
| Patroon: Millie jurk van Mix it Make it | Stof: Giraffe L Cathay Brown (See you at Six) |






Stof in 2018: 21 in  -  115 uit  (33 gekocht&verwerkt - 10 verkocht - 3 gekregen)  - #1in5uit

24 opmerkingen:

  1. De losse-haren modus past perfect bij deze 'safari'jurk! En ja, ik vind dit stofje inderdaad ook volledig herfstproof!
    Zal ik dan nu maar eens mijn maaksel uit deze stof bloggen? Het wordt weer eens een soortgelijk verhaal ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, dat ging plots erg snel! Maakt niet uit, oude of nieuwe collectie, voor mij is deze stof nieuw en heeft die nog niets van zijn schoonheid verloren.

      Verwijderen
  2. Prachtig, jurk en dat mooie 'wild thing' van u! Hier bleef deze stof ook liggen tot de welbekende schop onder de kont... De jurk wacht nu op zoom en bijbehorend garen.... Ik herken me helemaal niet in deze blogpost, hahaha!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. #schaterlach
      Ik moet al niets meer zeggen ;). Gelukkig had ik voldoende garen in voorraad, want anders was het misschien ook van dat geweest. Ik sta op de uitkijk dus!

      Verwijderen
  3. serieus? Gij plakt uw women? Cool!
    Schoon kleedje en de stof past geweldig goed bij haar haar!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maar ja gij, ik plak mijn zomen. Het duurde even voor ik het juiste gerief te pakken had - het moet ook super rekbaar blijven want euh, nja, geen idee waar dochterlief dat voor nodig heeft, maar die zet precies stappen van 2 meter of zo ;).
      Ik doe dat zelfs vaak bij 'deftige dames rokken' gezien mijn complete onvermogen om zelf zomen blind te naaien. Werkt perfect en is geweldig schoon - vind ik zelf toch, je hebt immers geen stiksel dat stoort.

      En merci x. Ik vind die kleur van die stof ongelooflijk mooi, ik heb voor zoonlief ook nog iets gemaakt ;)

      Verwijderen
  4. You win, het jouwe is afgewerkt geraakt, het mijne ligt nog op mijn naaitafel! Mooie jurk en zalig mooie dochter, laat haar maar een tikkeltje stoer zijn, we hebben meisjes nodig die hun mannetje kunnen staan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh, dochterlief valt zonder enige twijfel in de geen-katje-zonder-handschoenen categorie ;). Bij haar heb ik heel erg het gevoel dat ze er eentje is die op haar beide voeten terecht zal komen, wat ook op haar pad komt.
      En op de naaitafel is nog altijd beter dan in de stoffenvoorraad, niet?

      Verwijderen
  5. Ik blijf dit stofje prachtig vinden dus kan er geen overload aan tegenkomen! En een echte herfstkleur toch! Ik maakte er voor mijn zoontje een bomberjasje in en momenteel ligt de effen versie geknipt voor een Rocco die hij ermee kan combineren. Of niet :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Laat maar komen, ik ben de print en de kleur ook nog lang niet beu ;)

      Verwijderen
  6. Heel mooi kleedje, de giraffen zijn ook hier een favoriet!! Met wat plak jij dat dan en waar is dat handige ding te vinden?? :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! --en fijn je terug te zien/lezen <3--

      De tape koop ik in de lokale stoffen/naaiwinkel, een waar paradijs voor vanalles en nog wat... denk aan zo'n vraagt-en-wij-hebben-het-winkel. Ik zocht even online, maar vond niet de exacte match met wat voor mijn neus ligt; een (wit) rolletje tape van het merk BOSAL, het heet 'Splendid tape' - paper backed fusible web adhesive 1/2"x10yds. Je strijkt het op de ene kant, laat even afkoelen, je vouwt om en strijkt om de zoom vast te maken. Houdt goed in de was (droogkast blijkbaar ook, maar ik stop nooit kleding in de droogkast) én blijft rekbaar. Het is ook maar anderhalve cm breed, wat ideaal is aangezien ik altijd zomen van 3cm teken. Oprechte fan hier :).

      Verwijderen
  7. Ik was op IG op slag verliefd op die supermooie foto van de dochter, zo puur! Die kleur staat haar trouwens prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Goede regel van eerst uit de vorige collectie te naaien eer je nieuw stofjes koopt maar dan heb ik gefaald ;-) Toffe giraffenjurk heb je gemaakt.De dochter groeit zoals kool volgens mij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gho, falen of niet, ik denk dat ik (nog steeds) meer stof in voorraad heb dan jij, dus was is falen hé? Ik probeer dat zoveel mogelijk te doen, want stof kopen om op de stapel te leggen, dat doe ik niet meer. De kans dat je het beu bent voor het verwerkt is, is gewoon te groot.

      Dochterlief groeit inderdaad als kool, niet normaal - zoonlief doet trouwens niet onder, die twee zijn aan elkaar gewaagd ;)

      Verwijderen
  9. Moh gij, zomen plakken? De naam van dat spul moogt ge mij wel eens passeren!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben een echte plakfan jong, zelfs voor deftige-dames-rokken - aangezien ik een kluns ben in naaien met de hand is dit de pèrfecte oplossing.

      Ik copy/paste even voor je: De tape koop ik in de lokale stoffen/naaiwinkel, een waar paradijs voor vanalles en nog wat... denk aan zo'n vraagt-en-wij-hebben-het-winkel. Ik zocht even online, maar vond niet de exacte match met wat voor mijn neus ligt; een (wit) rolletje tape van het merk BOSAL, het heet 'Splendid tape' - paper backed fusible web adhesive 1/2"x10yds. Je strijkt het op de ene kant, laat even afkoelen, je vouwt om en strijkt om de zoom vast te maken. Houdt goed in de was (droogkast blijkbaar ook, maar ik stop nooit kleding in de droogkast) én blijft rekbaar. Het is ook maar anderhalve cm breed, wat ideaal is aangezien ik altijd zomen van 3cm teken. Oprechte fan hier :).

      Verwijderen
  10. Het klopt helemaal!! En zo lief om zoveel mogelijk giraffen te sparen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha, ik deed mijn best, maar die beesten staan all over, ik moest hier en daar een compromis maken vrees ik #schaterlach

      Verwijderen
  11. Heel mooi!
    En zou jaloers op jou dat jouw kinderen dit wel een mooie stof vinden.
    Mijn kinders vinden de giraffen maar niks.
    Ik ben nochtans helemaal verliefd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die van mij zijn eigenlijk behoorlijk makkelijk als het gaat om kleding. Tot nu toe krijg ik zelden een "nee". Véél hartjes voor de Khadetjes dus ;), benieuwd wanneer het hen wél iets zal uitmaken.

      Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.