Wenkbrauwactiviteit

woensdag 1 augustus 2018
Hoewel goede voornemens niet helemaal mijn ding zijn - lees als: ik doe daar eigenlijk niet aan mee -, zette ik in het begin van het jaar een aantal zaken op een rijtje. Ik hou de stand niet echt bij maar als ik het zo vlug eens overloop heb ik nog steeds aandacht voor mijn regeltje, heb ik momenteel slechts twee hoopjes met een patroon erop liggen - erg flink van me #schaterlach -, liet ik heel wat patroontesten en stofvragen aan me voorbij gaan en gooide ik het resultaat van mijn tekenkunsten - kuch kuch - online. Rest me nog mijn halve trouwboek.


Het is niet dat ik die mens geen dingen wil maken, echt niet. Eerder dat die meneer Khadetjes dat gewoon niet nodig heeft. Ten Khadetjeshuize doen we niet van capsule kleerkasten, maar ik word lichtelijk wild van een kleerkast gevuld met kleren die niet of nauwelijks gedragen worden. Zelfmaak allemaal goed en wel, maar vanaf het moment dat ik het punt bereik dat er meer is dan nodig, is het gedaan met maken - gelukkig haal ik het niet tegenover de snelheid waarin de Khadetjes de lucht of ikzelf de breedte in schiet ;). Meneer Khadetjes groeit niet én hult zich zes op zeven in werkkleding, je snapt vanzelf dat hij niet zo vaak in de prijzen valt.

Rocco zorgde er echter voor dat de (ongeblogde) teller de hoogte in ging; ik vinkte dit jaar al twee broeken af en broedde voor de zomer op wat anders... "dingens-zonder-mouwen". Foeilelijk, maar getolereerd in tijden van 35°+. Gierigaards - allé, dat nu misschien ook niet, maar we hebben beide een hekel aan winkelen én doen wat dat betreft niet echt mee aan online dingens - als we zijn, liggen er twee zo'n dingen in de kast. Beide nog van voor ik hem leerde kennen - wellicht snap je nu het "getolereerd" #schaterlach. Tot zover de schone schijn dat we min of meer met onze tijd meegaan ;).


Ik voerde een typische mevrouw-Khadetjes-actie uit; ik murmelde iets van "dan doe ik dat zo en zo" - kwestie van mezelf in te dekken; de aankondiging wàs er - en trok naar de voorraad tricot. Die is niet zo groot, dus dat was snel gepiept. Enige kanshebber was een stof die ik ooit met meneer Khadetjes in het achterhoofd kocht, maar waar ik de schaar voor zoonlief in zette. Mits extreem gierig knippen kreeg ik daar nét een voor- en achterpand uit. Check! Ik plande stiekem meerdere exemplaren en vond in de plaatselijke stoffenwinkel - de ene aan de helft van de prijs, de andere aan nog minder ;) - twee stofjes waar ik onmiddellijk fan van was maar die thuis op wenkbrauwenactiviteit onthaald werden. Ik trok me er niet zoveel van aan, meneer Khadetjes is een ongelooflijke brave mens - dragen doet hij dat toch - én hij kan niet 'door de lap stof heen kijken', wat hij eerst foeilelijk vindt wordt mooi eens het verwerkt is.Restte me nog het patroon; daar zwieberde ik wat heen en weer tussen ik-neem-het-patroon-van-dat-mottige-exemplaar-over, een Billie-zonder-mouwen en een patroon dat ik nog niet kende. Uit pure luiheid werd het de laatste optie. Printen en knippen.

M  A  A  T  |  Meneer Khadetjes is van de lang-en-smalle soort. Ik lig altijd strike - ik ben dan ook een behoorlijk gemeen mens - als ik zijn maten opneem - ik heb die wel in mijn notaboekje staan, maar ze zeggen altijd dat meten weten is en los daarvan heeft die mens geweldig veel kietels en is dat maat opnemen gewoon geweldig leutig. Ik kwam uit op maat S, gecombineerd met maat M in de taille. Ik controleerde dat met een van die exemplaren uit de kast en zette zonder verder nadenken de schaar in de stof. Soms is het leven aan de durvers.

M  A  A  K  P  R  O  C  E  S  |  Ik vermoed dat ik een beetje een moeilijk geval ben, want het patroon was toch niet helemaal mijn ding - zijn ze zo vriendelijk dat gratis aan te bieden, kom ik weer wat moeilijk doen ;). Ik vond het wat breed vallen op de schouders, dus dat versmalde ik aanzienlijk en het armsgat vond ik ronduit lelijk - veel te diep, écht niet mijn ding, dat werd een flink stuk omhoog gehaald.

Ik startte met het blauwe (rest) exemplaar. Ik kreeg alles nipt uit de stof, zelfs de hals- en armboorden uit dezelfde stof. Met veel enthousiasme zette ik die eraan, stikken met een tricotsteek, randen locken - ja, ik wéét dat je dat in 1 stap kunt maar zelf hou ik in dit geval van dubbel werk - en daarna doorstikken met een tweelingstiksel. Mooi afgewerkt dus. Maar er knaagde iets, ik vond het precies al lubberen, flink stomen loste het niet op en bij een pasbeurt was het akelig duidelijk; niet goed. Ik zwierelde het boelte aan de kant en liet het een week liggen, ondertussen maakte ik de andere exemplaren waarbij ik alle boorden flink inkortte - mocht je het patroon ook gebruiken; een gewaarschuwd mens is er twee waard en zo ;). Ik foeterde nog wat verder maar hé, meneer Khadetjes was enthousiast en het stofje waarbij de wenkbrauwen het hoogst de lucht in gingen, werd het meest gedragen. Ik kon enkel dat fotograferen, mijn vriendelijke verzoek om de andere twee te vereeuwigen werd onthaald op - hoe kan het ook anders - wenkbrauwactiviteit.


Stof in 2018: 15 in  -  89 uit  (25 gekocht&verwerkt - 10 verkocht - 3 gekregen)  - #1in5uit

20 opmerkingen:

 1. Zalig verhaal alweer. Misschien is het nu inderdaad warm genoeg om ook mijn wederhelft van zo'n gevalletje te voorzien, het enige exemplaar (buiten een sport stof ding dan) dat er ooit was, heb ik al eeuwen geleden als vod gebruikt 😂

  In ieder geval een leuk stofje en meneer khadetjes kan weer ietsje beter tegen de warmte (hoop ik 😉)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die kan zowieso al behoorlijk goed tegen de warmte, maar ik zag op verlof dat deze voortdurend boven kwamen, dus ik gok erop dat ze plezant om dragen zijn. Hét moment om in actie te schieten, denk ik zo!

   Verwijderen
 2. Zalig. En jouw man-des-huizes poseert ook nog zo gewillig zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hangt van je definitie van gewillig af vrees ik ;). Ik had gehoopt op misschien wat meer exemplaren maar daar kreeg ik een erg duidelijke 'nee' op. Ochja, beter dit dan niets zeker.

   Verwijderen
 3. Geweldig om dit hier weer te lezen!Soms wou ik een vlieg zijn tijdens jouw creaties momenten! Ik ben fan van de foto's,het stofje,dat dinges zonder mouwen!!En blij voor je man dat hij ook eens iets zelf genaaid door zijn vrouwke mag aan doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Altijd fijn je reactie te lezen x. Op zich valt het wel mee hoor, verhoudingsgewijs naai ik best veel voor hem, maar als je niet veel kleren 'nodig' hebt, dan is het aantal niet zo hoog natuurlijk. Ik vind het zowieso plezant om voor hem aan de slag te gaan omdat hij die stukken met veel plezier draagt, voor mij dubbel zo plezant!

   Verwijderen
 4. Die wenkbrauwactiviteit: heeft hij dat van jou? Of jij van hem? 😁

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die wenkbrauwspieren zijn alvast weer goed getraind ;)

  Maar hij kan maar blij zijn dat hij nu mouwloos de hitte kan trotseren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze deden érg goed dienst in de zuiderse hitte ;)
   En training is training, niet? #schaterlach

   Verwijderen
 6. Hoera voor durvers. Ik waagde me (nog) niet aan mannennaaisels. Misschien gewoon beginnersstres? Of faalangst? Of het flauwste excuus ever: ik heb niet zo'n grote lappen in de voorraad (grinnik)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet je teleurstellen vrouw, voor zo'n ding als hierboven heb je maar 85cm nodig, daar kom ik voor mezelf niet mee toe zunne #schaterlach. Of het zou een croptop moeten zijn, wat ik mijn medemens eigenlijk liever niet aandoe.
   Meneer Khadetjes is hier wel vragende partij voor maaksels, het is ook wel fijn om doen want hij groeit er niet uit ;). Ik kan het alleen maar aanraden #hupdurf

   Verwijderen
 7. Ik ben geen fan van zulke 'marcellekes'.
  Jouw ventje draagt ze graag en met veel liefde: zalig toch!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ook niet mijn meest favoriete bovenstuk, maar als me dat gevraagd wordt, wie ben ik om te zeggen 'vergeet het'. Bovendien zijn deze exemplaren goed voor instant vrolijkheid als ik ze zie ;)

   Verwijderen
 8. Ik heb de tekst niet gelezen, maar zijn bodylanguage toont duidelijk dat hij content is met het lijveke, maar dat poseren niet zijn meest favoriete bezigheid is:-D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh amai zo mooi !!! Door die stomme nieuwe IG rules, krijg ik je posts amper in mijn feed. Ik mis jou !! Snel nog eens afspreken?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha, een marcelleke zal manlief hier van-ze-leven-niet dragen. Zelfs niet als ik stijlvolle exemplaren als dit onder zijn neus duw en bij aanhoudend 40 graden. Goed gedaan!
  Geheel terzijde: het thema van Lenes Bazart-kamp was dit jaar wenkbrouwerij. Daar moest ik nu toch even aan denken. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.