Klein stemmetje

zaterdag 23 december 2017
523-02

Met een jaaroverzicht dat eraan zit te komen, bedacht ik dat ik dringend een inhaalmanoeuvre moest starten wat naaisels voor mijn teerbeminde betreft... Het ziet er - nog maar eens- niet goed uit, maar met wat je vandaag te zien krijgt, scoorde ik zowaar nog meer dan toen bij zoonlief. Na de shoot passeerde ik bij Helena voor herengerief... ik toonde mijn 'buit' en kreeg geen enthousiasme van de ontvanger. Géén.
Het was dat ik in een goede bui was, want anders had ik wellicht een jurk voor mezelf gemaakt uit die stof. In een vlaag van menslievendheid stortte ik me op Rocco voor mannen.

523-01
523-03
523-04

M  A  A  T  |  Meneer Khadetjes is "een lange smalle", maar tot mijn vreugde - haja, ik situeer me eerder in een ander spectrum van de maattabel, bij iedere toenadering ben ik dolenthousiast #schaterlach - kwam ik dit keer op een borstomtrek tussen twee maten uit... In plaats van de kleinste maat, koos ik voor maat 48 en veranderde ik verder niet bijster veel aan het patroon - de mouwen werden met 5cm verlengd (standaard hier). Ik maakte al enkele sweaters voor hem, maar had nog geen patroon gevonden waar ik helemaal tevreden mee was. Die tijden zijn voorbij, ik heb mijn goed zittend basispatroon gevonden waarmee ik aan de slag kan gaan!

523-05

Het patroon bevat naast een sweater (in allerlei variaties) ook een sweatpants. In het dagelijkse leven wordt hier werkkleding gedragen, dus 'iets makkelijks' om aan te trekken na het werk, scoort hier hoge ogen. Net zoals bij zoonlief, koos ik voor de versie met steekzakken en plooitjes... zo mooi dat het maar een kleine moeite is om die zes vouwen te stikken.

Ik vond de stof in de plaatselijke naaiwinkel, eerder toevallig. Vanaf ik die in handen kreeg, wist ik dat dit hetgene was waar mijn koukleum niet meer uit te krijgen zou zijn #ikhadgelijk. De stof is iets steviger dan een gewone tricot en perfect voor dit patroon. Ik ben niet zo'n super snelle naaister, sweaters - en zeker de broek - maak ik niet op een uurtje, ik ben er te pietepeuterig voor. Maar twee avonden werk voor een volledige outfit, daar kan ik mee leven ;).

524-01 524-02
524-03
524-04
524-05

Het gebrek aan enthousiasme over de stoffen sloeg hélemaal om toen hij de outfit aan trok. "Maak er zo nog maar een paar", klonk het prompt. Ik was het ook van plan, écht waar... tot hij met een klein stemmetje mijn naam riep, gevolgd door "beloof me dat je niet kwaad zult zijn". In mijn hoofd weerklonk een kerstmedley alarmbellen.

Blijkbaar was er in onze garage een serieuze rebellie van wandelende wasrekken - uhuh - aan de gang, die geprobeerd hadden zijn broek te pakken of zo. Of dat het hele verhaal is of niet, dat ga ik wellicht nooit weten, het resultaat was in ieder geval dat er in die spiksplinternieuwe broek een flinke winkelhaak zat. Zeker is dat ik hem érg smerig aangekeken heb. En misschien was er ook wel even zendstilte #schaterlach. Ondertussen kan ik er al min of meer mee lachen en denk ik dat die Rocco's er wel nog komen. Als hij flink is tenminste #schaterlach³

524-06
524-10
| Stof sweater: grijze melé sweaterstof met reliëf (De Stoffenkamer) | Stof sweatpants: donkerblauwe melé tricot (Stael) |
| Patroon: Rocco voor mannen (Zonen09) |

Stof in 2017: 26 in  - 144 uit  (28 gekocht&verwerkt - 17 verkocht - 8 gekregen)  - #1in5uit

26 opmerkingen:

 1. Prachtige set!
  Het verhaal doet me denken aan de Marvin jogging waarmee manlief na 24h op het dak kroop en er inclusief teer terug af kwam... Gelukkig leeft de broek nog maar voorlopig kwam er nog geen tweede

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!
   Het gat werd gerepareerd, maar vreed fijn vind ik dat niet eigenlijk. Nuja, draagbaar binnenshuis en we kochten gisteren stof voor een nieuw exemplaar ;)

   Verwijderen
 2. het jaaroverzicht ... ja dat zorgt voor stress he.
  Ik maakte hier eens het totaal van het jaar wat mijn goede voornemens betreft.
  Ik ga nog wat naaien voor ik publiceren druk denk ik ;-)

  Los van de stress: Hij ziet er geweldig content uit!
  Ik ga in januari ook aan de slag met de Rocco. Ik hoop dat zoonlief er even content mee zal zijn. De See You At Six zal in elk geval niet zo schandalig lang in de kast liggen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach Zoveel goede voornemens heb ik niet, dus de stress valt hier erg goed mee. Ik wil wel meer naaien voor hem, maar hij moet het ook kunnen dragen en dat is niet het geval. Meer Rocco komt er wel aan, dat wordt hier erg gesmaakt in huis.

   Verwijderen
 3. Het was niet met opzet hé 😂
  En kijk, wat een prachtfoto van je twee mannen, om te koesteren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kijk eens smerig naar jou zunne #schaterlach
   Maar in the end ben ik blij met mijn naaisel; en ook met de foto’s - ik heb er nog meer waar ik nog contenter mee ben maar niet alles hoeft hier te verschijnen ;)

   Verwijderen
 4. Oh nee! Gelukkig maken gerepareerde winkelhaken bij huisbroeken niet zo uit ;) Broer zou zo content zijn met een kopietje van deze; ik zet het op mijn planning!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker doen! Quasi eeuwige dankbaarheid zal je deel zijn <3

   Verwijderen
 5. Een grote roze patch met een eenhoorn op, dat zou zijn verdiende straf zijn! 😂

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik las je reactie en ik lag strike. Werkelijk. Het enige probleem is dat meneer Khadetjes toen juist naast me zat, dus die vindt jou momenteel even niet zo tof #maardatiszijnprobleem #ikzoekeenpatch <3

   Verwijderen
 6. oeioei! Dat moet hij met een heel klein hartje opgebiecht hebben !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was een ongelooflijk klein stemmetje - hij had ook wel gelijk want ik kon er absoluut niet mee lachen; spiksplinternieuw en al een gat én ik hààt retouch'kes. Nuja, het euvel is opgelost, hij koos een nieuwe lap en we spreken er niet meer over ;)

   Verwijderen
 7. Aangenaam, meneer Khadetjes! Wat ben jij toch een gelukzak, een broek krijgen, stuk maken en nog ééntje krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, die laatste foto!!! Zie ze samen stralen!! Heerlijk!

  Toffe comfy outfit!! Ideaal om na het werk of op een luie zondag te dragen! Ik heb manlief ook al gemeten en zelfs al geprint, maar ik moet nog op stoffenjacht want zo'n grote lappen heb ik hier niet standaard liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook niet, sterker nog, ik heb quasi geen rekkende stof in voorraad. En ik probeer mezelf ook te vertellen dat ik die niet nodig hebben ;)

   Verwijderen
 9. Oh, wat jammer van die winkelhaak, want die broek ziet er echt supertof uit. En wederom bedankt voor de hilarische post. Hoe ik me ook voel, je brengt me altijd aan het lachen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. In stijl chillen op zijn billen!Jammer van de scheur maar ze is ondertussen hersteld en ik ben benieuwd welk stofje jullie voor de volgende hebben gekozen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het zelf erg op dit stofje lijken, maar klant is koning en hij mocht kiezen ;). Nu nog knippen, ik zit precies in een mini naaidipje (ik haalde mijn machine zelfs nog niet boven dit jaar).

   Verwijderen
 11. Rocco is echt zo geweldig mooi he! En de versie met plooitjes is inderdaad geweldig in een (bijna) effen stofje. Jammer van die winkelhaak, daar zou ik dus écht niet mee kunnen lachen he!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan niet zeggen dat ik er erg blij mee was. Maar hé, het is een kledingstuk, ik repareerde het met frisse tegenzin en gelukkig valt zijn trui er voor het grootste deel over. Let's move on ;)

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.