Slapende vosjes

woensdag 20 februari 2013
Beginnende naaister zijn en tricot, dat is niet zo'n supercombinatie. Toen ik bij haar zag dat er een workshop tshirtjes was, kroop ik met zoonlief achter de computer om een stofje te kiezen, de naaimachine werd klaargezet en de taxichauffeur (wat zou een mens toch doen zonder een lieve MDH) aangesproken...

Ook zonen weten wat ze willen... van de hele shop waren er maar twee stofjes die hij écht wou - zucht, smaak hebben ze niet noodzakelijk hé. De vosjes moesten het worden. Gezien mijn isolement van de laatste tijd was ik blij even uit huis te zijn, het was een gezellige drukte, gemoedelijke babbels, gestik en gezucht en en passant wat tips.
 
.
Stof: vosjes tricot (Bora) van bij Sjiekebiele - Patroon: Minikrea
Het tricot liet zich goed stikken, daarna was het tijd om de boordstof boven te halen. Best wel spannend, aangezien ik daar nog nooit mee gewerkt had. Het lapje stof dat ik na een hele berekening uitkwam leek echt niet groot genoeg om khadetje zijn hoofd door te krijgen. Ik stikte het biais-gewijs vast aan de tricot en stikte daarna nog eens door met een tweelingnaald.

35 - Tshirt 04

En zoals je ziet, het hoofd ging er door, zoonlief is tevreden - ik dus ook. Toen hij deze morgen opstond en het tshirt zag, grabbelde hij het vast en vroeg me onmiddellijk: 'heb je de dino's ook gemaakt?'. En opnieuw ruik ik het bandwerk al ;)

35 - Tshirt 03

Na schooltijd was het tijd voor een pasbeurt - toen ik het zo zag liggen dacht ik dat het nog goed ruim ging zitten, maar het past perfect. Duim maar mee dat de stof niet te veel krimpt...

35 - Tshirt 02

3 opmerkingen:

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.