[blogtoeren] tot in de puntjes

maandag 26 maart 2018

"Mee met de mode" ben ik niet maar ik woon nu ook niet op een andere planeet. Het was me niet ontgaan dat sweaterjurken een interessante aanvulling voor de kleerkast vormen maar ik was te lui om het kind op te meten en een patroon te verlengen. Pff zeg #schaterlach.
Toen ik een testersoproep zag passeren, gaf ik me op, waarom zelf aan de slag gaan als het je makkelijk gemaakt wordt?


Ik gaf me op om een sweaterjurk te maken...

Met het patroon ben je in staat de kleerkast flink te vullen; er is niet alleen een sweaterjurk, maar je kunt ook kiezen voor een sweater, een crop top of zelfs een jurk met rimpelrok.
Logischerwijs - nuja, Khadetjeslogica, het heeft géén zin om die te proberen snappen - knipte ik eerst een sweater. Nadat ik haar versie zag 'geboren' worden op naaiweekend, viel me te binnen dat ik ook nog ergens een lapje van een vergelijkbare jacquard veilig opgeborgen had. Ik knipte erop los en gebruikte de achterkant van de stof bij alle stukken waar ik contrast wou.Ja, je hebt dat juist, ik maakte geen sweater. Ik bestelde de stof namelijk ooit om er een babycadeautje mee te maken. Het kind in kwestie kan ondertussen al lang en breed lopen en het lap(je) was alles behalve groot genoeg om er een sweater voor een zevenjarige mee te maken. Niet dat ik me daar dus door liet tegenhouden ;). Ik ging op jacht naar andere egelhamsteraars maar besloot uiteindelijk het bovenstuk gewoon om te zomen zodat het wat lengte betreft ergens tussen de crop top en de sweater in zit. Perfect passend bij haar onbetaalbare shortje, als je 't mij vraagt.Er rolde ook nog een 'echte' sweater van onder de naaimachine en toen bedacht ik dat ik me opgaf om de sweaterjurk te testen. Aaaargggh, die wilde plannen van mij ook altijd ;).

Toen ik opnieuw op naaiweekend trok, vertrok ik met een hoop tricot en een berg(je) patronen, waaronder de jurkversie. Ahja, doen wat je belooft, daar hou ik wel van ;). Ik liet dochterlief kiezen in welke stof ze haar sweaterjurk wou, veegde er vervolgens mijn voeten aan en koos zelf een heel mooi lapje uit de voorraad. Ik had namelijk een mooie tricotband gezien en -welja, uiteraard gekocht- die wou ik per se gebruiken. Ideaal om het ietwat brave stofje wat meer pit te geven ;). Ik verdeelde de boord over de mouwen en de jurk en had geen millimeter over. Als zoom gebruikte ik die zoals die is, aan de mouwen vouwde ik de boord dubbel.M  A  A  T  |  De borstomtrek van dochterlief valt in de maattabel in een maat 122. Omdat het patroon oversized getekend is, hield ik me ook daaraan - ik wou geen 'zak' rond haar lijfje. Ze is echter heel wat groter dan de lengte die bij die maat hoorde, dus werden alle patroondelen verlengd.

M  A  A  K  P  R  O  C  E  S  |  De handleiding is erg duidelijk en loodst je overal zonder probleem doorheen. Ik was wat bang voor de punten want ik durf wel wat picky te zijn - laat ons eerlijk zijn, als die niet goed gedaan zijn, is dat niet schoon. Isabelle legt nauwkeurig uit hoe je het best aanpakt, en ta-daaa, schone puntjes, naden die doorlopen en een gelukkig naaistershart.

C  O  N  T  E  N  T  ?  |  Een sweaterjurk! En ik deed niets anders dan gewoon het patroon overnemen... <3. Ja hoor, je hoort me érg tevreden zuchten #schaterlach. Zin om het patroon te kopen? Zolang de blogtour loopt, krijg je voor je centen niet alleen het Isa patroon voor meisjes maar ook het patroon voor dames. Hup, waar wacht je nog op?

| Patroon: Isa sweater, jurk en top van Bel'Etoile| Stof sweaterjurk: double gauze tricot (uit de voorraad) | Stof top: Lily Balou egeltjes jaquard (uit de voorraad) |

Meer moois kun je vinden bij de Paspelpoezen | So Popo Sew | Kaatjenaaisels | Made by Mazella | PetiteboutdeChou | Stannel | Miet | WenSJe | Smospotten en snoesjes | Wild van Stof | Eulala c'est Chic | Molemieke | Mimamellie |  | made by Caro | Momfie |


Stof in 2018: 1 in  -  24 uit  (10 gekocht&verwerkt - 0 verkocht - 0 gekregen)  - #1in14uit

40 opmerkingen:

 1. Schone stukken. Maar ik begin me bijna zorgen te maken, gewoon het patroon gevolgd, zeker dat je niet ziek bent 😉 ik moet eens aan die vrouwenversie beginnen, ik loop bij deze dus naar de printer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het patroon goed ineen zit, is er geen enkele reden om tegendraads te zijn ;). Hol maar naar de printer, dat is het enige advies dat ik heb x

   Verwijderen
 2. Oh zo mooi!Beiden zijn weeral prachtige stofjes en creaties.Vooral de sweaterjurk vind ik de max!Lag dat stofje al lang in je kast?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je wel Carla!
  Het mintkleurige stofje lag blijkbaar al van 2015 in de voorraad ;). Er was ook een donkerblauwe variant - erg mooi trouwens - dat ik gelukkig wel onmiddellijk verwerkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, save the best for last ofzo? Ik vind de jurk geweldig schoon. En ik klikte net per toeval dat patroon in mijn mandje. Nu nog tijd vinden om al die variaties te maken!
  Wikkelgatjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat behoorlijk vlot, je kunt het zelf zo makkelijk/moeilijk maken als je wil. Goed geklikt alvast, die extra tijd volgt wel x

   Verwijderen
 5. Oh, seg, ik heb ook nog zo'n restje Lily Balou liggen, hoera! Al moet ik eerst eens kijken of ik nog niet overdreven heb met het aantal sweaters die ik intussen maakte. Geweldig patroon hé!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind een exemplaar in jacquard anders wel een aanrader voor het voorjaar, misschien ontbreekt dat nog wel in de kast ;)

   Verwijderen
 6. Instant zot verliefd op je maaksels- in de meest brede betekenis van het woord. 😉 Maar wat is dat met de muur? 😱 Niks gene muur mee? Straf hoe je dit klaar speelt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn maaksel was anders niet zo vrolijk, ze is volop tanden aan het wisselen en ze loopt er grumpy van. De muur, tja, de muur, die is even verstopt achter geweldig veel gerief en het ontbreekt me wat aan opruimcourage ;). Binnenkort hopelijk weer om buitenmuren te ontdekken!

   Verwijderen
 7. Dankjewel voor je mooie blogpost! Zo leuk die sweaterjurk in die muntgroene stof!
  (eigenlijk schreef ik: zalig jurkje in dat muntgroene stofje! Ik moet echt opletten met die verkleinwoorden 😂)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #geencommentaar #schaterlach
   Ik amuseerde me geweldig en dochterlief haar kast heeft er enkele mooie stukken bij; dank je wel <3

   Verwijderen
 8. Mooi! Sweaterjurken worden hier altijd zeer gewaardeerd! En dan ook nog mint kleurig..... Ik laat dit beter niet aan de dochter hier zien...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, mijn stofje is nu écht wel op - ik kan er misschien nog een topje uit persen, maar gelukkig is de voorraad eindig ;). Gelukkig bestaan er nog méér dan stofjes genoeg!

   Verwijderen
 9. Het truitje past perfect op dat onbetaalbaar shortje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk, leuk! Fan van de mintgroene jurk met boorden. En helemaal een setje met de schoenen, nu het mooie weer nog

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat weer kan nu toch niet lang meer op zich laten wachten, toch?
   Wij zijn er alvast bijna klaar voor!

   Verwijderen
 11. Die schoenen, die kleuren, zo hard mijn ding allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bwo, ik zag véél andere -mooiere- schoentjes maar voor de voeten van dochterlief was dit de beste keuze, en daar kon ik perfect mee leven. Tevreden met hoe het allemaal op zijn plek viel dus!

   Verwijderen
 12. Fan van die lichtblauwe sweaterjurk die zo mooi bij haar ogen matcht!
  En ja, ook heel grote fan van die boorden van Veritas ... alleen weer zo jammer dat ze deze dan verkopen per 1,10 m. Voor tienermeisjes moet je daar niet al te wild mee omspringen dan ;-) !
  Tip aan Veritas (mochten die hier meelezen): Laat je ons naaisters wat meer zelf de gewenste hoeveelheid kiezen, please? Thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel, de boorden van de Veritas zijn alvast betaalbaar. Ik vind die van Lillestof héél mooi, maar zeer prijzig - eerlijk, ze voelen wel anders aan dan die van de Veritas. Maar je hebt een punt, de lopende meter zou plezanter zijn!

   Verwijderen
 13. haha, ik moet lachen nu: jij die een patroon volgt?? Wel hele mooie resultaten zo, vooral fan van de egelsweater.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb blijkbaar een stevige tegendraadse reputatie #schaterlach. En toch, met een goed patroon volgen is helemaal niets mis ;).

   Verwijderen
 14. Superfan van de egelsweater. Keischoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik moest zo lachen met je post!! Fan van beide, maar verliefd op de egeltjes. Top! Mijn blog is ondertussen trouwens twolittlesweetpeas.wordpress.com maar om één of andere reden krijg ik mijn profiel niet aangepast.. de gouden tip is welkom! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gho, het verhaal is zo precies wat de story-of-my-naailife ;). In ieder geval, ik ben blij met de naaisels, dochterlief haar kast krijgt weer wat vulling - het is nodig, die bambibenen worden superlang!

   Je profiel... ik vermoed dat je dat bij Blogger ergens moet aanpassen, niet? Zou dit iets zijn (https://support.google.com/blogger/answer/41375?hl=en)?

   Verwijderen
 16. Ha, ik blijf fan van jouw -euh- koppigheid! Een sweaterjurk wordt zo een mooi niet-sweater/niet-croptop truitje en vervolgens dan toch een sweater en een sweaterjurk! Zalig én mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. schoon gerief seg! Ik moet duidelijk ook aan de sweater(jurken). Voor mijn dochters é!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Et voila. Ik klikte het patroon dan toch in mijn winkelmandje. Ik ben fan! B.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoera daarvoor!
   Het heeft zo'n matenrange dat je daar jaren plezier van zult hebben, ik kijk al uit naar wat komt x

   Verwijderen
 19. Oh, wat zijn ze mooi!! Helemaal zot van die egeltjes en dan vooral door de combinatie met de achterkant van de stof. En die perfecte afwerking, heerlijk om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci x
   Bij die egeltjes zat het onmiddellijk goed, bij de sweater (IG) sukkelde ik al wat meer, maar hé, in the end word ik daar héél blij van, van die dingen die perfect doorlopen.

   Verwijderen
 20. Die egeltjes <3 ! Inderdaad, alles tot in de puntjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Schoon gerief en dat is wat we van u gewoon zijn.
  Dat je voor één keer niet tegendraads was, vergeven we u ;-)
  Ik ging er nog steeds van uit dat dochterlief haar idee over sweaterjurkjes was "niks voor mij" maar nu ze deze foto's gezien heeft, moet ik dat precies toch wat bijstellen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Schiet ik hier - zoals meestal wanneer ik iets van op jouw blog lees - keihard in de lach. Vraagt de dochter wat er dan zo grappig is? Ik citeer het stukje waar je je voeten veegt aan de stofkeuze van de dochter. Krijg ik daar een mega ernstig gezicht te zien: "mama, dat is helemaal niet grappig. Jij doet dat ook, en dat is NIET GRAPPIG!" Tja...

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Oooo dat zijn twee echt hele mooie stofjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. O-M-G doorlopende raglan-egeltjes? Hoe doe je het toch??

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.