[#ls2gether] Plan C

maandag 30 oktober 2017

Vorige keer schreeuwde ik van de daken dat ik een kalf was, vandaag sleur ik er een ander, ietwat pluiziger beest bij. Ik geef het grif toe; ik ben een konijn. Een echt planningskonijn. Meestal zit er in mijn grijze massa een duidelijk beeld van hoe iets moet worden en voor het geval dat niet goed zou uitdraaien is er vaak ook een plan B en C. Niet dat die dingen ergens rampenplangewijs uitgeschreven zijn, maar er is een plan en daarmee kan ik de wereld aan.

515-02
515-03
515-04

Zo was er een gek plan dat rond cirkelde in mijn hoofd - en waarvoor best al wat stappen ondernomen werden om het uit te voeren; <3 dames die meegaan in mijn gekke plannen - maar dat nog net iets meer tijd nodig heeft om te groeien. Exit plan A dus... plannen genoeg, enter plan B, C, D en heel eventueel zelfs nog een E. Herkenbaar?

Toen ik terugkwam van naai weekend, lagen maar liefst vier aankondigingen van nieuwe wondertjes op me te wachten. Zij stortte zich dat weekend op het produceren van de mooiste en zachtste badjassen die ik al zag en plots viel de puzzel op zijn plaats; een mega badjassenbandwerkje werd gepland. In diezelfde grijze massa waar zevenendertig andere plannen staan te popelen om geboren te worden #schaterlach. De bandwerkplannen stierven een snelle dood na het printen van de benodigde patroondelen, maar blijkbaar dacht ik ooit dat ik nooit nog badstof zou kunnen kopen dus vermoed ik dat die plannen ooit wel plan A zullen worden ;). Tot die tijd geniet ik van dit eerste, streelzachte exemplaar.

515-05
515-06

M  A  A  T  |  Hoewel ik hou van zelfmaak - en even goed schaamteloos zelfkoop een even volwaardig cadeau vind! - vind ik het altijd wat balanceren tussen wat plezant is om krijgen en wat niet. Het babyjasje vind ik nog steeds een topplan, maar de (gratis) uitbreiding van het patroon kwam op een perfect moment. Ook al is het misschien niet helemaal jouw stijl, who cares als het badjasje de deur niet uitgaat, niet?
Het geboortefeest viel aan de vroege kant, vandaar dat ik koos voor maat 68, ruim genoeg om even mee te kunnen maar niet zo groot dat het nog maanden aan de kant moet liggen.

M  A  A  K  P  R  O  C  E  S  |  Ik was niet zo goed voorbereid deze keer - heel erg eventueel begon ik deadline min 17 uur aan de uitvoering van het plan, duidelijk te merken aan de über mottige en slecht belichte foto's #schaterlach - en ik hoopte me er links en rechts met een shortcut vanaf te maken. Als in de handleiding van érg ver met een lodderig oog lezen - niet erg slim, dat resulteerde in net iets vaker herlezen dan 1 keer goed - of hopen dat mijn naaiaccessoires de dag gingen redden.

Soit, ik ging die heerlijk pluizende stof te lijf - wat hààt ik badstof verwerken - en koos uit de voorraad een vrolijk tricotstofje voor de kap. Ik twijfelde enorm tussen tricot en katoen, de knoop werd doorgehakt omdat tricot een zachtheid heeft die je bij weinig katoenen stofjes terugvindt... veel fijner voor zo'n kleintje, denk ik dan. Dat ik met mijn biaisvoet nog nooit tricot gebruikte, dàt was een detail #schaterlach. Ik ben ongelooflijke fan van die voet maar tricot, biaisvoeten en ondergetekende, dat was geen winnende combinatie. Langs geen kanten. De biais werd er dus met veel liefde op ouderwetse manier aangestikt, wat me een geweldig plezant badjasje opleverde - al zeg ik het zelf #eigenlofriektgoed. Een exemplaar in zijn meest eenvoudige uitvoering trouwens, zakjes en linten in de taille leken mij overbodig bij zo'n kleintje.

C  O  N  T  E  N  T  ?  |  De handleiding van de uitbreiding loodste me - toen ik ze las toch - vlot door het hele naaiparcours, dat op zich zonder noemenswaardige stoten ging. Ik foeterde even op het netjes doorstikken van de kap, maar ik vermoed dat dat eerder samenhangt met mijn het-moet-juist-zijn-drang dan met de moeilijkheidsgraad ervan #schaterlach. Ik vind het alvast een perfect welkomsgeschenk en vermoed dat dat bandwerkje er nog komt. Of hoe plan C misschien al die tijd gewoon plan A was ;).

515-07
515-08

#ls2gether ofwel  Let's sti(c)k together is een initiatief van Flaflinko waarbij wie dat graag wil rond eenzelfde thema werkt. Deze keer waren werkten we allemaal met een Belgische patroon, waarbij je ofwel een patroon gebruikte dat je nog nooit gebruikt had ofwel je lievelingspatroon aanpakte.


Stof in 2017: 23 in  - 119 uit  (18 gekocht&verwerkt - 15 verkocht - 8 gekregen)  - #1in5uit

54 opmerkingen:

 1. Een heel schoon plan c. Ik moet deze week ook eens aan wat geboorte geschenkjes werken met als criterium : stof uit mijn kast.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik slaagde met vlag en wimpel voor dat criterium ;)
   Mocht je nog inspiratie nodig hebben, dit vond ik ook een erg leuk idee: http://just-just10.blogspot.be/2017/10/boys-are-ieww.html

   Verwijderen
 2. Knap gedaan hoor! plan C was toch een goed idee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben voorstander van alle plannen. Zeker als ze goed gedoseerd zijn. Van jou komen. Als ze C heten. En als ze de meest rake stofcombinaties inhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. <3

   Alle plannen waren dan ook keigoed, om het met mijn kinderen hun favoriete woord te zeggen ;), maar ik ben erg blij met hoe dit plan op de voorgrond kwam!

   Verwijderen
 4. Alweer een zalig stukje om te lezen. Je maakt me eigenlijk wel nieuwsgierig naar het hele alfabet in jouw hoofd. Die grijze massa is een plezante plaats om te vertoeven denk ik ;-)
  Ik maakte de One To Hug alleen nog maar uit het boek, maar de uitbreidingsmail deed me twijfelen om het alsnog apart aan te schaffen. En dit exemplaar duwt me nog wat dichter bij mijn bankkaart. ai ai dat gaat fout gaan he!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben al jaren fan van een zin van Raymond van het Groenewoud... iemand die zingt "in mijn hoofd is alles eenvoudig, in mijn hoofd valt alles op zijn plaats", dat kan niet anders dan een mens naar mijn hart zijn #schaterlach. Tuurlijk wordt hier af en toe wat afgepiekerd, maar over het algemeen is het een érg fijne plaats om te vertoeven!

   One to Hug is écht een aanrader om aan te schaffen - er worden altijd baby's geboren, dus binnen de kortste keren kun je dat gebruiken -, alleen al omwille van de kap in verschillende delen, zoveel comfortabeler voor kleine babyhoofdjes. Dan heb ik het nog niet over alle opties die erbij komen, of deze plezante aanpassing. Zit het al in uw mandje?

   Verwijderen
 5. Zo schoon! Dat ziet er een superzacht, knuffelbaar jasje uit. Mooie combinatie van kleuren en stoffen ook. Ik moet mij die uitbreiding precies ook eens aanschaffen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Allé hup, dat is zelfs gewoon gratis, zwierel dat eens rap in uw mandje ;). Ik vind het vooral plezant omdat het "eens iets anders is" dan altijd hetzelfde babyjasje maken - niet dat ik die altijd maak, maar je snapt me wel!

   Verwijderen
 6. Sorry, je plannen volg ik niet meer, maar je maaksel is prachtig 😍!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, als zelfs meneer Khadetjes al niet meer kan volgen, dan verwacht ik dat van niemand anders #schaterlach. Ik wentel me in je lieve woorden <3

   Verwijderen
 7. Een prachtig plan C! Mijn plan A voor het volgende baby'tje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoe leuk om zoiets te krijgen! Mooi, al die plannen 😃

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo een mooie badjas is altijd een TOPplan!! Zo ontzettend leuk, ik denk dat ik ook is wat badstof ga inslaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk ook dat zo'n badjasje nooit 'verloren' is ;). En badstof badstof, een gewone grote badhanddoek, daar kun je dus ook mee aan de slag hé - klik eens door naar Riet - dan heb je vaak nog mooie textuurtjes in de stof ook. Het enige nadeel is dat dat zo pluist, man, wat een ellende is me dat!

   Verwijderen
 10. Schoon! Deze stond ook op mijn planning maar werd wegens tijdsgebrek afgeschaft haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik maak ze niet zo snel als Riet ze kan maken, maar deze uitvoering valt erg goed mee eigenlijk. Eens proberen, ik kan het je alleen maar aanraden!

   Verwijderen
 11. Beste plan c ever! Haha, zeer herkenbaar hoor, ik was ook zeer ambitieus maar naarmate de deadline dichterbij kroop, moest ik ook steeds meer inbinden. jouw badjasje is prima geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Speciaal voor jou kreeg het alfabet 26 letters, of zijn het er nog niet genoeg?

  Dit lijkt me in elk geval een topgeschenkje om te krijgen! Dat voeringstofje, daar ben ik helemaal verliefd op!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beter nog, ge kunt die letters zelfs nog met elkaar combineren ook #schaterlach. Nee, zonder zwans, zover probeer ik het niet te laten komen of het zou hier gegarandeerd in de soep draaien!

   Ook geweldige fan van dat voeringsstofje, ik heb nog wat over om er voor dochterlief mee aan de slag te gaan, winwin noemen ze dat.

   Verwijderen
 13. Ha, maar plan C valt ook supergoed mee zenne! :D Ik zou er zowaar nog kinnekes voor maken... Of nee... mss toch maar niet, de naweeën heb ik er niet voor over ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach die extra kinnekes, dat zou ik er niet voor over hebben. Gelukkig zijn er rond ons voldoende bestemmelingen ;)

   --en toch, plan A was ook een goed plan ;)--

   Verwijderen
  2. Die komt er ongetwijfeld... :p Met tijd en boterhammen! En hoe sneller hoe beter ;)

   Verwijderen
 14. Wauw! Weeral een schoontje��. En van zo'n plannen....daar kan ik van meespreken����

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Altijd fijn om zo'n medeplanningsziel te ontmoeten trouwens #schaterlach

   Verwijderen
 15. Wat spannend weer, je schrijfsel. En zo'n schoon maaksel! Ik wou dat ik ook een baby'tje was!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er al serieus over zitten twijfelen als ik dat niet zou kunnen vergroten naar Khadetjesmaat ;). Die hullen zich zo graag in zachtheid dat dat hier serieus scoren zou zijn!

   Verwijderen
 16. Toppie! En ik zou nooit voor beige gaan , maar de combi met die leuke binnenkant doet die saaie kleur helemaal vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen idee jong, waarom ik ooit dat beige kocht. Maar hé, nu kwam het nét goed uit!

   Verwijderen
 17. Perfect mooi én praktisch baby cadeau! Jammer dat dit niet in grotere maten is. Hoewel... ik ben net mijn eerste nepbont ervaring te boven ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier net voor verwerkte ik een ongelooflijk tegendraads breisel dat op iets in de rui leek. Daar die badstof achter en ik was rijp voor een of andere instelling ;). Ik hààt pluizend gedoe dus ik denk dat ik er hier even helemaal klaar mee ben voor dit jaar #schaterlach

   Verwijderen
 18. Ik lig even helemaal strijk bij de titel. Plan C! Zo herkenbaar. ;) Ik vind de kleuren (combi) top. Beige (sober), maar die vogeltjes geven net het nodige wauw-effect. Leuk Cadeau.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die vogeltjes waren net wat dat beige nodig had ;). Ik had wel fellere kleuren badstof, maar dit vond ik net goed - eerste kindje, misschien volgen er nog?

   Verwijderen
 19. Zooo herkenbaar, plan C :-D
  Supermooi gedaan weer, ben fan van je naaisels én je blog :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een produktie toch weer, ik ben een week weg en kijk es zoveel moois!! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ♥ Haha, het lijkt veel maar een naaiweekend geeft altijd een stevige duw in de rug wat productie betreft ;)

   Verwijderen
 21. plan a, plan b, plan k, plan z ... acht wat maakt het uit, het is weer super moi wat je gemaakt hebt. En vermoedelijk heb je er ook enorm van genoten

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik ben absoluut fan van dit patroon. Maar bij het denken aan badstof naaien gaan mijn virtuele stekels ook rechtop staan. Je verhaal is heel herkenbaar. Maar je hebt me overtuigd dat het niet onmogelijk is, wie weet maak ik dus ooit ook eens een one to hug

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een prachtig kraamcadeautje heb je gemaakt. Leuke stofcombinaties en dat randje langs het jasje is echt een zeer geslaagd detail.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Herkenbaar... ik had het ook moeilijk om te kiezen deze keer. Uiteindelijk welk plan je ook kiest, het komt allemaal weer goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wauw, wat een mooi badjasje en slabbetjes, daar gaat diegene dat deze krijgt heel veel plezier aan beleven denk ik :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Maar je hebt me overtuigd dat het niet onmogelijk is, wie weet maak ik dus ooit ook eens een one to hug


  ทางบ้าน

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik geniet iedere keer evenveel van jouw schrijfsels als jouw naaisels <3

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.