Slechte vriendin zijnde ;)

dinsdag 28 februari 2017

Ik wens het je van harte toe, zo iemand in je leven die bijna alles van je weet, of die op heel wat mooie, gekke of compleet affrontelijke momenten gewoon naast je stond.

465-02
465-03

Het verhaal van hoe we elkaar leerden kennen is typerend... toen we arriveerden voor de traditionele hemelvaart kampeertrip in het verre Limburg (pas op, voor simpele westvlamingen is dat bijna het andere einde van de wereld), bleek dat er een klein misverstand was over of je nu links of rechts van het nummerblokje uw gedoefte mocht parkeren. Het bleek links te zijn, maar de eerste in de rij zette zijn hebben en houden verkeerd, en iedere nieuw aangekomene zette zich daar gewoon naast. Tot de eerste in de rij geen plaats meer bleek te hebben en helemaal achteraan in de straat in de schaduw mocht gaan kamperen.

Zoals dat ging in de prehistorie - we spreken over làng geleden, gsm's bestonden niet, mensen namen geen tv mee en zaten gewoon buiten 's avonds. Te babbelen, te pintelieren, gewoon mens te wezen in plaats van schermpje te staren - ging iedereen midden op het straatje staan om de miserie op te lossen. Hoe het nu juist afliep met die ene sukkelaar die in de schaduw moest gaan staan, dat weet ik al lang niet meer, want ik ontmoette er een leeftijdsgenoot die op een boogscheut - we kunnen ver schieten in West-Vlaanderen #schaterlach - van bij mij bleek te wonen. Kon mij die sukkelaar in de schaduw wat schelen.

465-04
465-05

We terroriseerden de camping ettelijke jaren, schreven tussendoor brieven, mochten af en toe een keer 'bellen' - terwijl ik het hier nu neer schrijf, valt me plots weer op hoe 'simpel' het leven vroeger was. En toch ook zo schoon -, deelden heel wat 'eerste keren', lievenleed en genante danskes, groeiden uit en vonden elkaar terug. Zonder het te weten trouwden we op nog geen twee maand verschil, later waren we samen zwanger van nummerke een en twee - ideaal om te zagen over hoe ambetant dat is, zwanger zijn ;). Haar nummerke drie hangt al tijden erg dominant te wezen op mijn persoonlijke wall of shame, perikelen in mijn en haar huis zorgden ervoor dat ik daar nog niet raakte. Nu ik voorzichtig positief ben over mijn lijf, greep ik de koe bij de horens, stikte nog een extra cadeau'tje en toog weg ter bewondering.

465-06
Stof: Budapest petrol & groen (Froy & Dind) - Patroon: Lila jumpsuit van Compagnie M


Dossier gemaakt:  de snoezie in kwestie arriveerde net in maat 68 (nope, de eerste maand op babybezoek gaan haalde ik niet, die daarna trouwens ook niet...), ik maakte hem een Lila harempakje in maat 6m. Ik startte pas met naaien toen de jongste in huis maat 104 had, dus ik ging in de weer met piepkleine patroondelen - naar mijn gevoel toch.
De vriendin in kwestie houdt van een aantal merken waar wat stofjes van in mijn kast liggen, ik stond te twijfelen welk eruit te vissen, toen mijn oog op deze jacquard viel - gekocht om er een vestje voor dochterlief mee te maken. Ik veegde alle voorkeuren vierkant onder tafel en deed mijn goesting. Ik kreeg het er net uit - als in slechts sliertjes stof blijven over - en kon tot mijn eigen contentement de achterkant gebruiken voor de boorden. Zoveel speciaals is het niet, maar het was toch een maaksel waar ik een ongelooflijk blij gevoel bij had - of dat nu was omdat het naaien zonder slag of stoot verliep, of omdat het voor iemand is die in mijn hart woont, ik weet het niet - meer nog, ik vind het pakje stinkin'cute

Stof in 20179 in  - 38 uit  (3 gekocht&verwerkt - 12 verkocht - 2 gekregen)  - #1in4uit

51 opmerkingen:

 1. prachtig gerief! die kleine gaat in stijl door het leven

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stel je er een ongelooflijk schattig kereltje bij voor -- echt, dat kind lacht precies de heel tijd, de kleine charmeur -- en het pakje is helemaal af ;)

   Verwijderen
 2. Over een slechte vriendin zijn... Dat blijkt totaal niet uit wat en hoe je schrijft over de vriendschap. En een laat geboortecadeau verandert daar niets aan. En al zeker niet als het zo'n ongelooflijk mooitje is. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat is het ook! suuuuuper schattig!
  en wat een leuk verhaal over de vriendschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Te schattig die kleine kleertjes, een cadeautje om te maken en te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar ja zeg! Toen het af was, vond ik het instant spijtig dat ik nog niet naaide toen de Khadetjes zo klein waren. Maar anderzijds, die kleine openingetjes (armen en benen), dat is het ook niet #schaterlach

   Verwijderen
 5. Sjiek volk komt altijd last hè! Schoon gerief jong!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahahaha, die kende ik nog niet! Ga ik onthouden #oftochmaarniet

   Verwijderen
 6. Mooi. En als ze een goede vriendin is weet ze dat vast wel. Hier ook hoor... ik heb een vriendin en afspreken is soms moeilijke met twee huishoudens met kleine kindjes en toch als we elkaar zien is het super net of we elkaar altijd zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi verhaal, mooi pakje. Koester die vriendschap, zo eentje van vroeger toen het allemaal simpeler ging is zeldzaam ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk jouw nostalgie! Ik zou zo eventjes teruggaan in de tijd :)
  Stinkin'cute it is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen ik het schreef en teruglas, flitste dat ook door mijn hoofd. Ah, heerlijke tijden waren dat, daar op die camping. Hoewel het aspect 'meer dan vijfentwintig jaar geleden' mijn ook wel een klein beetje kriebels bezorgt ;)

   Verwijderen
 9. Fantastisch zo'n vriendschap die toch blijft desondanks afstand, kinderen enz. Mooi pakje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wederom prachtig en fijn om te lezen dat het beter gaat. Houden zo :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik werk er flink voor, aan mij zal het niet liggen ;)
   Dank je wel x

   Verwijderen
 11. En waar in dit verhaal komt de slechte vriendin voor? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kom er wat beter uit dan ik eigenlijk verdien #schaterlach. Ik verzweeg dat de über charmante en immer glimlachende jongeheer in kwestie ondertussen al rechtop kan zitten. Dat is eigenlijk een beetje buiten mijn persoonlijke mentaal aanvaardbare grens van babybezoektermijnen ;). Maar hé, dit is niet het dieptreurigste record vrees ik. Het kind trok er zich niets van aan, dus ik ga gewoon hetzelfde doen!

   Verwijderen
  2. Die eerste weken hebben mama en baby al bezoek en drukte genoeg, of dat maak ik mezelf toch steeds wijs ;)

   Verwijderen
 12. Mooi pakje!
  En zoveel leven plots weer op jouw blog, hoe fijn is dat zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wahahaha, het lijkt alsof er zoveel leven is omdat ik alles op een hoopje gooide ;). Volgende maand ga ik het eens wat beter spreiden denk ik.

   Verwijderen
 13. Zo'n vriendschap is goud waard. En dat pakje... Je zou er weer een kind door willen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Cute!! Ik maakte onlangs een Lora in die stof, mouwboorden deed ik op dezelfde manier, lol! Ondanks het voorwassen is dat kleed nu ineens 5 cm korter. Uiteraard gaat gij dat NIET voorhebben, zenne 😇

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waaaat? Ik doe van sidder en beef hoor!
   De stof was voorgewassen, dus ik hoop van ganser harte dat het kind er straks nog in past.

   Verwijderen
  2. Niets ad hand na het wassen 😉

   Verwijderen
 15. Stinkin' cute indeed, kan zo uit een dure boetiek komen, dus schrap die slechte vriendin maar (dat zijn we allemaal wel eens in dit drukke bestaan - om maar te zeggen ik dat ook wel eens heimwee heb naar de simpelheid van onze jeugd - en dat ik géén tiener zou willen zijn vandaag de dag, het is aartsmoeilijk).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij het schrijven bedacht ik ook dat het een geweldige tijd was om kind te zijn... alles is zoveel complexer en moeilijker geworden.

   Verwijderen
 16. Echt een schoontje ! (en ik zag al ergens een versie met baby ... smelt !)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ohhhh Sarah zou het niet mooier kunnen zeggen
  Die tijden van toen amai koekiemonster zegt me ook wel nog iets en zo v die dikkopjes ohhhh zalig onbezorgd genieten
  Ook al wonen we kilometers uit elkaar de bezoekjes zijn altijd veeeeeeeel te kort, veel teveel te vertellen...
  Voor altijd in mijn 💜💜💜
  En ons koterkes zijn ook wel vrolijk samen 😉😉
  Voor de nieuwsgierigen ik stuur een aan fotoke door van ons klein monstertje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties

  1. Ik herinner me nog iets van een memorabel songfestival, met Lisa del Bo begot. En iets van pinguïns, en nog zo zo zoveel meer. Onbetaalbaar!

   Verwijderen
  2. Juist deze was ik al vergeten...

   Verwijderen
 18. En slechte vriendin... waar haal je dat 😉
  We weten beiden wel beter he 😘

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Supercool en megaschattig tegelijk!! Je bent zeker niet de enige met zo'n wall of shame hoor. Als je dan als vriendin zo'n cadeautje mag ontvangen kom je ginds wel op de wall of fame!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had zelden zo'n gevoel van "dit is gewoon om op te vreten". En dan heb ik het nog niet eens over het pakje met vulling, want dat is werkelijk onweerstaanbaar #schaterlach

   Verwijderen
 20. Zo herkenbaar!
  Jullie hebben duidelijk veel herinneringen samen, die veeg je niet zomaar weg!
  Cute!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuk om te weten dat ik volgens jou op het einde van de wereld woon haha. Maar het pakje is echt super schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach
   Ja! Zonder enige twijfel, het einde van de wereld. Maar als het jouw kan troosten, ik woon aan het andere einde ;)

   Verwijderen
 22. Ik verwerkte vandaag ook mijn laatste restje van deze stof :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit was er eentje waarvan ik spijt heb dat ik er niet meer kocht! Die kleurtjes, die structuur, de kwaliteit... ♥

   Verwijderen
 23. Oh wat klinkt die vriendschap heerlijk! Dat is zowiezo eentje om te koesteren <3. En dat pakje ook, ik ben zo fan van dat stofje, ik negeer al een paar cm lang dat de trui voor de jongste uit deze stof eigenlijk te klein is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Daar in het verre Limburg kunnen al eens schone dingen ontstaan eh! Fijn om te lezen en mooi om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Gij komt in het verre limburg zonder binnen te springen!! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen kende ik je nog niet hé vrouw ;)
   Ik probeer dat weekend familie tijd te houden ook eigenlijk... tijd om herinneringen voor over twintig jaar te maken ♥

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.