Tegen beter weten in #schaterlach

vrijdag 19 februari 2016

Ik leek wel een dolenthousiast kind dat in een of ander Sinterklaasboekske zat te bladeren, zo mag je je mij voorstellen op het moment dat ik de laatste LMV doorbladerde. Waar ik niet altijd ongelooflijk gecharmeerd ben door de patronen die erin staan, 'zag' ik het deze keer wél. Véél ging ik eruit naaien, en wel onmiddellijk - als trouwe lezer weet je ondertussen ook dat je die onmiddellijk wel met een schep zout mag nemen, maar daar wals ik vrolijk overheen.

397-02
397-03

In eenzelfde ruk werden vier patronen overgenomen in diverse maten, waarvan maar liefst twee voor mezelf. Want hoewel ik nieuwjaarsresolutiegewijs besloot een gevecht met de weegschaal te leveren - correctie; géén gevecht, ik ga voor gezonder, wat zich hier automatisch vertaald in een erg langzaam neerwaarts lijntje ;) - heb ik geen zin om in mijn blootje de straat op te gaan. Ik dacht slim te zijn en wat komend verstelwerk te vermijden - oh boy, dat. doe. ik. niet. graag. - dus ging ik 1 maat kleiner dan wat de maattabel me voorstelde. Een beetje op de krimp eigenlijk. Niet zoals het hoort, ik weet het wel, maar lieve mensen, we spreken hier over een bmi van 25+++, dus dat komt in orde #ooit #schaterlach en ondertussen weten we allemaal dat LMV wel eens wat ruimer durft te vallen, nietwaar?

397-04

Samen met de Pam top nam ik onmiddellijk ook het patroon voor de Rachel rok over, met in gedachten een lapje wol dat hier al een hele tijd geduldig op wat liefde lag te wachten. Geen idee meer wat ik allemaal wijzigde (in de lengte zin ;), ik naaide ze al een hele tijd geleden. De top werd hier al in verschillende combinaties gedragen, maar de rok. Oh, die rok. Peren, zware stoffen, plooien op de heup en ga zo maar door, ik word er niet bijster gelukkig van. Maar héy, je wint er een en af en toe, dan verlies je er ook een. Stiekem ben ik ervan overtuigd dat ik de rok véél plezanter zal vinden als die wat minder hoog in de taille zit - want eigenlijk draag ik dat niet graag #schaterlach.

397-06
Voor wie zich nu de bedenking maakt "het valt allemaal wel mee", ja hoor, ik selecteerde immers de foto's ;)

Een tijd geleden passeerde een oproep om mee (naai)blogs te nomineren bij Madalynne, wat later kon je je voorkeur uitbrengen in uiteenlopende categorieën. Ik ging ijverig mee stemmen en ontdekte er mijn Khadetjes stekje. Mijn ego, mannekens, dat groeide exponentieel. Vandaag verschenen de resultaten en toen ik ging kijken viel mijn mond open... Voor mij is dingen maken en die jullie tonen fijn om doen, het roerde mij dat een heel aantal van jullie mij een 'klikje' gaven. -Stiekem denk ik wel dat er héél wat andere blogs zijn die die plek meer verdienden dan ondergetekende, maar die gedachten slik ik in en ik zeg vanuit het diepste van mijn hart en met een grote glimlach- dankjewel!

Stof in 2016: 7 in  - 24 uit  (1 gekocht&verwerkt - 0 verkocht)  - #1in3uit

56 opmerkingen:

 1. Prachtig hoor en zo leuk dat die bloes perfekt op de kleur van je bril is afgestemd. Wat die extra kilo`s betreft, moet ik je ontgoochelen. Ik heb mijn best gedaan, maar ik zie echt niet waar die al zouden zitten. Ik zie een hele mooi lijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja, slik die gedachte maar weg. Zeer terecht, proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Moh gij! Niet zo bescheiden! Gij zijt een krak in naaien! Supergoe dat je bij de winnaars bent... moest ik het geweten hebben, ik had direct op jou gestemd! Je bloesje vind ik supermooi... de rok minder... doet me aan mijnen uniformrok denken... sorry hoor... maar het had maar geen grijze wol moeten zijn! Maar dat bloesje, dat ga ik ook eens maken! Ooit... eerst alle halfafdingen afwerken!
  Enne wat dat met die lijn is, weet ik niet... maar gij ziet er super goe uit! Zelfvertrouwen kind!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog een uniformtrauma ;). Ikzelf droeg nooit een uniform, dus daar dacht ik zelfs niet aan, ik wou iets wat bij de bloes paste - want ik heb nogal veel printjes in de kast, en dat is niet mooi met die blauwe stof. Nu, ik maak me er wel een andere ;)

   Verwijderen
 4. Wat leuk, gefeliciteerd!! En terecht, zoveel mooie creaties!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super geselecteerde fotos, want dat 25+++ zie je er totaal niet aan af (ik doe eenzelfde gezonde toer nu..) ja en dat van die rokken in de taille ken ik ook heel goed, ik weet nog dat ze bijna afzakte, ze zijn vast gekrompen toch? Gefeliciteerd met je prijsplaats, duidelijk verdiend, ik doe altijd een vruegde dansje als ik een post van je zie verschijnen, ik hoop nog altijd een keer in jouw bloglijstje terecht te komen ;) (hint hint). Laatst begon ik aan een vergelijkbaar lijstje, maar van niets naar 125 blogs invullen keek ik al een tijdje tegenop en toen ik na het toevoegen van blog 68 perongelukt mijn schermpje sloot zonder op geslagen te hebbben.. misschien verzamel ik de moed nog eens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De rok moet in de taille vallen, maar eigenlijk draag ik die liever wat lager ;). Ik reanimeer mijn bloglijstje eens, als ik wat meer tijd heb - die dateert nog van toen ik deze blog startte denk ik, dus die kan wel eens een opfrissing gebruiken. De rest ook, maar dat negeer ik nog even ;)

   Verwijderen
 6. Grote fan van het bloesje, perfect van kleur voor jou! De rok vind ik ook minder, hij doet me ook te hard aan een uniformrok denken. En dat blogplekje? Helemaal verdiend! (An)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik droeg nooit een uniform, vandaar dat ik die daar niet mee linkte, maar misschien is het dat inderdaad wel. Nu, ik trek het me niet aan en knipt er een rokje voor Hade uit, met knalroze stiksel of zo ;).
   Dank je wel voor je lieve woorden, ik vond het plezant je te ontmoeten!

   Verwijderen
 7. Ik was aan het bedenken hoe ik mijn 'commentaar' ging geven maar ik zie dat An het hierboven heel netjes heeft verwoord :-)
  Nog een dikke procifiat!!
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. zeer mooi en veel naaiplannen daar. succes met de weegschaal. hier blijft het moeilijk om vol te houden. Maar het is nog steeds ok.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meer dan ok, zou ik zeggen! Ik kom er aan, traag maar zeker - hihi, aan dit tempo ben ik er volgend jaar wel denk ik, maar allé, het is het doel dat telt zeker ;)

   Verwijderen
 9. Heel mooi! En die weegschaal, pfff herkenbaar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik moest al grinniken bij de #schaterlach in de titel.... Die titel vind ik zeer welverdiend dus heerlijk van genieten zoals een goed winnaar dat hoort te doen ;)
  Dacht trouwens even dat je bij ons in de tuin een fotoshoot had gedaan, tot ik zag dat er een bos ipv een dijk aan het eind van de horizon lag....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, ik wil wel foto's in uw tuin komen nemen, maar dat is net iets te ver vrees ik ;). En ik geniet, echt... ♥

   Verwijderen
 11. Die rachelrok wilde ik ook eens willen maken, maar nu begin ik wat te twijfelen eigenlijk. Proficiat met je overwinning. Wij zijn er ook bij en ik denk er zowat hetzelfde over als jij. Maar zot content, ben ik wel!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doen, die rok, jij zult er helemaal mee wegkomen denk ik. Zelf maakte ik wat foute keuzes, maar ik zag al wondermooie exemplaren :).
   En ik zag jullie ook in de lijst, proficiat!

   Verwijderen
 12. proficiaaaat!!! Ik ben heel blij voor u!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat plaatsje heb je terecht verdiend. Opnieuw leuke creaties maar ik was niet zo ijverig als jij ik keek nr d patronen en droomde ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Terechte plaats vind ik!
  De rok daar ben ik niet bij blijven hangen tijdens het doorbladeren van lmv, bij de top wel. En net als jij was ik meteen enthousiast en heb ik hier zelfs een stofje liggen ervoor. Alleen... naaien voor mezelf gebeurt hier momenteel maar weinig. Die kilo's hé ;-)
  Jij maakte wel een hele leuke versie van de Pam top! Staat je goed.
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel :). Ik heb me ook lang laten tegenhouden door kilo's om in dat of dat mooie stofje te knippen, maar dat probeer ik niet meer te doen. Ik voel me trouwens niet ongelukkig door mijn gewicht, het zou fijner zijn als het wat minder gaat, maar nog fijner zou het zijn als mijn conditie wat verbetert... dus dat is mijn doen.
   Maak dat topje maar, het is echt niet veel werk en als het op een dag te groot is, dan maak je er gewoon nog een nieuw. Neh.

   Verwijderen
 15. Haha, ik doe ook van zorgvuldige fotoselectie bij minder flatterende naaisels! Succes met de weegschaal, als hij je evenveel glorie brengt als de blog gaat dat lijntje vast keihard!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het lot hielp me zelfs nog een handje... er waren méér foto's die ik zelfs ging gebruiken maar ik deed iets fout en ze waren plots onleesbaar - en nee, dat was niet met opzet ;).
   Die weegschaal màg niet hard gaan, anders doe ik het op wilskracht en dat wil ik niet, het moet gezond en traag of ik leer het niet ;). We zien wel!

   Verwijderen
 16. Ik ben fan van de blouse! Dat patroon ligt hier getekend, alleen nog knippen eh nu...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De bloes zal hier ook nog enkele keren gemaakt worden ;). Ik paste wel de lintjes aan, dat weet ik nog. Minder breed dan zou moeten, dat vond ik precies iets eleganter. En ik deed ook wat van nepen verplaatsen (zwaartekracht) en langer maken. Allé vrouw, knippen die handel!

   Verwijderen
 17. Geslaagde Pam hoor!!! Laat je door de rok niet ontmoedigen. Ik heb ondertussen al ondervonden dat de blouse nog beter afkleedt met een broek erbij. Hier gaan er zeker ook nog pams volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier ook :) De top zit zo vlug ineen dat het niet te ontzien is. Toen ik jouw exemplaar zag had ik alvast véél spijt dat ik me toch geen lapje van die stof kocht... zo mooi!

   Verwijderen
 18. Niet zo bescheiden ;-) Die plaats is meer dan verdiend en die 'klikjes' geven wij dan ook graag! Die pamtop staat je geweldig trouwens! En dat gevecht tegen die kilo's... Het lijkt me niet nodig bij jou, maar ik hoef niets te zeggen want ben momenteel ook aan het strijden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan doen we samen vrolijk verder #wanthierishetwèlnodig,helaas

   Verwijderen
 19. Die pam-top I like, die rok, na ja, laat ons zeggen dat ik me helemaal iets bij peren, heupen en zo voort kan voorstellen. Enb die nominatie/ overwinning is ook meer dan verdiend! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik ben helemaal fan van dat bloesje.super alleen denk ik dat het beter zou combineren uit de rok of beter nog met een jeans en zonder strikje in de lintjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uit de rok/jeans is helemaal niet mooi bij mij en mijn figuur... ik moet het van mijn taille hebben vrees ik ;). Ofwel zou ik de top moeten innemen daar, maar geen idee of ik er dan nog in ga passen.

   Verwijderen
 21. Ik vind die Pam-top helemaal top!!! ik ben trouwens in identiek datzelfde stofje een broek aan het maken voor mezelf, spannend :)
  De rok, moet ik eerlijk zeggen dat ik er nooit bij zou komen om die voor mezelf te maken, maar nu ik hem zo aan zie bij jou, vind ik hem ook wel heel goed meevallen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, die broek zal zàlig zitten, dat kan ik je alvast vertellen! Die rok maak ik zeker nog opnieuw, maar ik zal een maat groter gaan, zodat die ook zit waar ik het comfortabel vind... en in een fris zomerstofje :)

   Verwijderen
 22. Ben blij voor je met de overwinning,mijn stem heeft mee geteld ;) en toffe Pam top,de rok vind ik persoonlijk iets minder maar smaken mogen verschillen,hé!Succes met je gezondere levensstijl,zou ik ook terug mee moeten starten ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel :). Zelf verval ik erg makkelijk in een ongezonde levensstijl, maar aangezien dat niet iets is wat ik graag meegeef aan mijn kinderen, doe ik flink mijn best!

   Verwijderen
 23. Ik stemde ook voor jou!! Blij dat mijn stemmetje ook heeft meegeteld voor het resultaat. Altijd fijn als een nieuwe Khadetjes blogpost verschijnt. Ik kijk er altijd naar uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Prachtige ereplaats! En prachtige naaisels ook weer. Bloesje staat vast ook goed op jeans! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. zo verdiend shoe!
  na mijn short fiasco (remember naaiweekend :) ) heb ik nog geen herwonnen geloof in lmv haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci lieverd! Ik moest aan je denken, ik kwam onlangs van die shortjes stof tegen ;). Maar toen dacht ik aan dat weekend en deed van toch-maar-niet.

   Verwijderen
 26. Zoooo herkenbaar, van weegschaal tot verstelwerk, maar dan met appel :-) Proficiat met je award!!! Helemaal verdiend! En je hemdje is super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Eerst en vooral een dikke proficiat!
  En we kunnen allemaal wel zeggen dat die rok best ok is (echt waar!), je moet jezelf er goed in voelen eh ...
  Maar toch: schoon gerief!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, het komt wel, die rok.
   Meneer Khadetjes verzekert mij geregeld dat ik er goed uitzie, in die rok #schaterlach.

   Verwijderen
 28. Leuk om te lezen dat jij (net zoals ik :-)) dit keer wel wild was van de LMV en wat erin stond!
  Ik waagde me ook aan de Pam top, ben er ook heel tevreden van hoewel ik de insnijding iets te diep vond om in m'n klas te werken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah juist, dat was ook een van mijn aanpassingen :). Ik zag het ergens passeren en maakte de insnijding iets minder diep!

   Verwijderen
 29. Proficiat met je overwinning, dubbel en dik verdiend! En dei Pam top vind ik een topper!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik vind deze rok anders heel geslaagd, net als de top. En die nominatie én overwinning zijn meer dan verdiend!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.