[Patroontest] Chobe watte?

donderdag 11 februari 2016
392-01

Af en toe krijg ik het etiket "tassenmadam" toegewezen. Jazeker, ik maak graag tassen. Maar toen ik eind vorig jaar de optelsom maakte, vond ik niet dat ik dat etiket verdiende. Een van de stiekeme voornemens was er dit jaar wat meer mijn werk van te maken, en dat aantal geproduceerde tassen wat de hoogte in duwen. Een 'ja' lag dus voor de hand, op haar vraag of ik zin had om haar pdf patroon te testen. Ik zat eigenlijk al te popelen sinds ik haar eerste versie zag, je ziet, soms kan ik best wel geduldig zijn.

392-02
Nee, overschot van gelijk, die buitenzak hoort daar niet zo hoog te zitten #oeps #houtenkop #geenkatdiehetzag ;)
392-03

Het patroon is eigenlijk ontworpen om uit oude jeansbroeken te maken - helaas heb ik er zo niet erg veel liggen... de kinderbroeken krijgen een transformatie tot korte speelbroeken en zelf ben ik zo'n jurkenmadam dat ik nauwelijks broeken in mijn bezit heb - maar ik greep naar een stofje uit de voorraad - ooit maakte ik er wel een broek mee, telt dat ook ;). Ik had er wat moeite mee, met het stof kiezen, na het zien van haar prachtig exemplaar had ik een ongelooflijke 'dat wil ik ook' kriebel. Niet iets gelijkaardigs, maar liefst helemaal dezelfde. Ik bedwong mezelf door mijn eeuwige favoriete kleuren boven te halen.

Omdat ik op slag verliefd was op het voorpand in verschillende repen stof, ging ik voor deze optie. Voor wie dat liever niet doet, zijn er voldoende alternatieven voorzien :). Maar ondertussen ken je me misschien al, geef me een kans om mijn cordonnet (siergaren) boven te halen, en ik grijp die met beide handen dankbaar aan. Om dezelfde reden verknipte ik het achterpand om het met wat sierstiksels terug aaneen te zetten

392-05
392-06 392-07

Ik combineerde de petrolkleurige gabardine met een van mijn favoriete stoffen aan de binnenkant en met enkele stukjes mintkleurig nepleer. Los van mijn stommiteit met de foute plaatsing van de buitenzak, volgde ik keurig het patroon. Op de laatste pagina's deed ik mijn eigen zin en voegde een ander draaglint toe - mijn normale naairoutine werd stopgezet door een onverwachte staking van het lijf #rugproblemen.

Rest mij niets anders dan te zeggen dat ik tevreden ben met mijn nieuwe sleur-eens-vanalles-mee-tas. Wie zelf nieuwsgierig is naar het (pdf)patroon, kan het hier vinden voor een ongelooflijk bedrag. Het patroon is in het Duits, maar laat je daardoor niet tegenhouden - er is een uitgebreide foto handleiding die je stap voor stap naar een afgewerkte tas helpt én in tijden van grote crisis ben je steeds welkom in mijn mailbox. Ik kijk er alvast naar uit!

392-08

Stof in 2016: 7 in  - 20 uit  (1 gekocht&verwerkt - 0 verkocht)  - #1in2uit


--Ik kreeg het patroon van Ellepuls om het na te kijken en een proefmodel te naaien. Ik vertel jullie wat meer over het patroon waar ik oprecht enthousiast over ben en wat ik zelf ook zou kopen als ik het niet had gekregen. Zoals altijd in ieder bericht van mij, geef ik jullie een inkijkje in mijn hoofd, werktafel en living. Wees welkom!--

34 opmerkingen:

 1. Super leuke versie! Ik ben fan van je siergaren, wat een werkje al die verschillende stukken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel :)
   En eigenlijk valt dat goed mee, al die verschillende stukken - ze zijn netjes recht door waardoor dat erg snel gaat.

   Verwijderen
 2. Sara, de jouwe is echt super tof geworden!!!!! Turquois dan nog! <3 Toen ik bij Elke jouw tas zag, wist ik meteen dat hij van jouw hand was. Prachtig en met een eigen vingerafdruk ;.) Ik denk er al bijna over na om jou een ruilaanbod te doen ;.))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet dringend eens een ander favoriet kleurtje kiezen denk ik ;). Laat maar komen, die ruilhandel #schaterlach

   Verwijderen
 3. Mooi hoor! Stikken met cordonnet, heb je daar wat tips voor? Bij mij gooit dat altijd een hoop lussen aan de achterkant...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zal wel erg onnozel klinken als ik zeg 'ik stik dat gewoon'. En toch is het zo... mijn naaimachine heeft daar geen enkel probleem mee op voorwaarde dat ik een topstitch naald gebruik en gewoon garen op mijn spoeltje. Ik pas wel altijd mijn steeklengte aan (groter, iets van een 3,5 of 4).
   De enige problemen die ik had waren toen ik probeerde het nepleer door te stikken, daar sloeg die voortdurend steken over - geduldig als ik ben stikte ik dan maar met gewoon garen.

   Verwijderen
  2. Toch nog eens proberen met een topstitch naald dus...

   Verwijderen
 4. Je bent toch echt een tassenmadam als ik deze zie! Super geslaagd en zo perfect gestikt met je siergaren!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor mij blijft gij toch "de tassenmadam"! Mijn resultaat op dat vlak is drie in zes jaar naaien :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik naaide er vorig jaar tien, en ik vond dat ronduit weinig. Maar los van tassen of kleding of whatever naai ik gewoon graag, voor mij valt dat allemaal onder hetzelfde eigenlijk :). Wat denk je, maken we er samen eentje op weekend?

   Verwijderen
  2. Een privéles van u zie ik wel zitten ja!

   Verwijderen
 6. Reacties
  1. #erstondsomshé #gijslechtkaraktertje #nujahetisgewoonzo #mevrouwtjeongeduld #♥

   Verwijderen
 7. Ah, weer getest! Mooi resultaat hè! Ik ga es doorklinken, wil ik ook wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mooi hoor... ik maakte nog nooit een tas, dus je bent alvast meer tassenmadam dan ik ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zeer geslaagd die tas van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. awel, dat is echt tof!!! Dit patroon rolt zeker nog eens vanonder de machine, daar ben ik zeker van

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier zonder twijfel! Maar ik kijk met veel plezier uit naar een exemplaar van jouw hand!

   Verwijderen
 11. jawel, hoor, toch wel de tassenmadam voor mij als ik dit hier zie! Mooi exemplaar. Ik ben ook wel fan van de stroken op het voorpand...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :). Ik ook, ik denk dat ik het nog eens ga herhalen met kleinere stroken - als in 'ooit, als ik eens veel geduld heb'.

   Verwijderen
 12. ik vind ze echt prachtig ..mooie stofkeuze!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ohlala, das nu eens echt een toffe tas! Een mooi ontwerp, maar zoals jij die stoffen hebt gecombineerd, straffe madam :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gij lieverd! Ik was vindingrijk met wat ik in de kast had liggen, dus was ik blij dat dit uiteindelijk het resultaat werd :)

   Verwijderen
 14. Wauw, deze tas is super nice!!! Weer eentje op mijn to-do lijstje! :-))) Heerlijke stoffencombinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Prachtig zo doorgestikt. Meer tassen maken, dat staat ook op mijn denkbeeldig lijstje, maar om de een of andere reden kruipt er steeds iets voor...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh die is mooi! En praktisch, met die losse bodem, lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Super! En die kleuren: helemaal jouw / mijn ding! ;-)
  Ik ben wel een jeansbroekenmens, dus als je eens stapeltje wilt ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik onthoud het, voor als we elkaar nog eens zien!
   Tot die tijd ben ik erg blij met mijn meters voorraad jeans die ik ooit eens kreeg ;)

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.