Oranje

donderdag 9 juli 2015
337-01
Stof: Technicolor Triplet Orange (Michael Miller) - Patroon: Theo van Zonen09
Mijn oudste Khadetje is zes. Hij houdt nog steeds van alles en van niets. Op de speelplaats en op straat vind hij overal schatten die zijn moeder tot lichte wanhoop drijven. Verdwijnen mogen ze niet, die schatten, neenee, ze worden zorgvuldig bewaard in honderdduizend potjes door mijn hamster.

337-02
337-03

De handleiding werd niet meegeleverd, bij dit Khadetjeskind. Telkens ik eruit ben hoe hem het best aan te pakken, haalt hij me volledig onderuit en weet hij me te verrassen... En toch, hoe ouder hij wordt, hoe meer stukjes van mezelf ik ontmoet. We komen er wel, wij twee.

337-04
337-05 337-06

Het is een denker, die oudste van me. Hij vraagt zich af hoe de wereld ineen zit en probeert met zachte handen alles te vatten. Om even later weg te drijven in een fantastische wereld, met volle overtuigingskracht zijn zus met zich mee trekkend. Mooi om zien, dat hij ook écht kind kan zijn.

337-07 337-08

'Dat hij te gevoelig is' 'Dat hij zelfstandiger moet worden'. Mijn hart kan er niet bij, het geniet van zijn wonderlijke blik op de wereld, zijn gevoelige hart voor anderen en zijn volle, trage leven.

337-09 337-10

En hij is oranje, dat kind van mij.
Warm en stralend.
Oranje.


337-11

My eldest one turned six today. He loves everything and nothing at the same time, don't give him anything, you make the happiest with little treasures, to be found on your way. Collecting and keeping, that his way of life - and of course it drives me crazy... Every time I think to know how to approach him, he finds new ways to suprise me, over and over again. He's blessed with softness and kindness and sees the world in such wonderful colours. If I have to chose one colour to describe him, he's orange. Without any doubt, warm and brilliant. Orange.

337-12

Stashbusten in 2015: 30 in  - 134 uit  (14 gekocht&verwerkt - 3 hergebruikt - 38 verkocht)  - #1in4uit

33 opmerkingen:

 1. zo mooi, hoe jij je zoon omschrijft! Pakkend!
  Hij zit in een fantastisch hemd die kerel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hiep hiep hoera voor de jarige in huis !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig hoe je je mooie zoon omschrijft. Hier heb ik ook eentje zonder blauwdruk, het maakt het leven wel wat bijzonder, toch? Elk kind heeft zijn eigen prachtige kenmerken die je doen genieten van alles wat mama zijn omvat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik lees stapels liefde in en tussen de regels!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi hemdje, oranje staat hem super! Hoe kan een kind nu te gevoelig zijn, is dit niet juist een eigenschap die we hard moeten aanmoedigen? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan er met de beste wil van de wereld ook niet bij... Dus ik negeer de aanwijzingen maar even ;)

   Verwijderen
 6. Maar zeg, hoe schoon is die zoon van jou (letterlijk én figuurlijk) en inderdaad liefdevol opgeschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig ,lieve Khadetjesmama, hoe je je zoon omschrijft... ik vind hem helemaal om op te eten... nu die dochter van jou heb ik ook al vaak opgegeten! ;-)
  "Lekkere" kinderen heb je... oranjewarmstralend ...allebei.
  Knappe zoon ...ook knap hemd hoor! Dat van dat hemd even tussendoor...:-)
  Geniet van je kroost!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd (ik volg Jo due weet het vast ;) Ik vind het echt heerlijk om mijn kinderen te leren kennen. Als baby zijn ze schattig natuurlijk, maar als ze boven de 4 komen dan krijgen ze echt duidelijk een eigen ik, zo leuk om je eigen kids te kunnen ontdekken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geef mij maar de dingen ik, ik heb het niet zo voor baby's 😂

   Verwijderen
 9. Je hebt prachtige kinderen,laat hem maar eventjes zich zelf zijn,er zijn al genoeg anderen.Hier ook geen handleiding gekregen bij mijn kinderen,de oudste is eentje zoals in de boekjes,de jongste helemaal niet maar we komen er wel...stap voor stap en af en toe achter uit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mooi gezegd! het is net dat feit dat alle kinderen uniek zijn die ze zo boeiend maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een heel gelukkige verjaardag Stanneman! Elk kind is prachtig en uniek. Neen daar moet geen stempel op gekleefd worden, niet iedereen moet daar wat van vinden. Laat een kind een kind zijn. Geniet maar van je prachtkind

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Van harte gefeliciteerd!! Een prachtige zoon en een boeiend boek lijkt mij, toch ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 13. allé wat een oellewapper zegt dat nu dat een kind te gevoelig is. Hij is zeg, moet hij al alleen gaan wonen ofzo? Met een beetje sjans woont die nog bij jou als hij 30 is :D
  Maar verder, schoon jom, hij staat fantastisch met oranje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij is dus pas zes wou ik schrijven, maar typen, das geen kwaliteit van mij :D

   Verwijderen
 14. Zo mooi, hoe jij dat weer hebt kunnen vatten ...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. heel mooi geschreven. Jongetjes die geen zo'n alfa-mannetje in zich hebben, moeten zich volgens te velen maar aanpassen... Terwijl dat toch het soort jongen is waarvan ik hoop dat de dochter ermee naar huis komt (al moet ze daar wel nog mee wachten tot ze minstens 18 is, als het even kan). Leuk, zo'n denkende fantaserende kleine onderzoeker in huis. Het oranje staat hem erg goed. Hiep hiep hoera voor je zoon. En voor jou, met je 6-jarig ouderschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat hij nog maar lang zes blijft, met die verwondering en traagheid die alleen maar tot mooie dingen kunnen leiden. Ik zie echt een kleine Sara op de foto's. Zo mooi lekker oranje

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Te gevoelig? Een kind van zes? Tja... Ik vind het juist heerlijk als ze echt kind kunnen zijn, en die gevoeligheid hoort daar gewoon bij - tijd genoeg om "groot te worden", toch?

  Ik vind het prachtig hoe jij je zoon omschrijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ma oooo zo herkenbaar! Het zou over de mijne kunnen gaan. Ze zouden nogal conversaties hebben die 2 van ons ;) Schoon hemd voor een schoon ventje!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een prachtige, poëtische ode aan je zoon, ik word er helemaal week van! Mijn jongste heeft ook die zachte & gevoelige kant, ook fysiek: niemand kan knuffelen zoals hij, niemand is meer "zoenbaar" dan hij: het is alsof zijn lijfje ervoor gemaakt is. Maar bij een jongste wordt die gevoeligheid precies wel makkelijker geaccepteerd door de omgeving, dat past bij een kakkernestje. In elk geval: geniet maar van dat ventje, er zijn al koude kikkers genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mooi; zowel het hemdje als die zoon van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Super woorden sarah super hemdje en veel te late kusjes vd meisjes de vis xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Super knap hemdje. En laat die denker maar rustig denken, en zichzelf zijn, zalig toch.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.