Doe maar wat

dinsdag 14 juli 2015
338-01
Stof: Prism Pine groen grijs (Soft Cactus) - Stof beleg: Star Flight grijs (Soft Cactus)
Patroon: Negroni van Walden by Colette Patterns
Geen trouwer fan dan meneer Khadetjes - waarmee ik uiteraard niemand voor het hoofd wil stoten, maar met de fan in kwestie word ik uiteraard dagelijks geconfronteerd ;). Hij ondergaat geduldig mijn nood aan bevestiging, wordt om de haverklap gestoord om levensbelangrijke naaibeslissingen te helpen maken - die ik consequent negeer - en heeft - zo ontdekte ik toevallig - een linkje naar mijn virtuele plek op zijn slimme telefoon. 't Zit in kleine dingen, nietwaar?

338-02
338-03

Om die trouwste fan wat in de watten te leggen, maakte ik hem nog eens een hemd. Dat er aan de slinger een uitnodiging voor een feestje hing, hielp. Dat mijn kieskeurig geval geen enkel van de aangeboden kant-en-klare winkelhemden schoon vond, hielp ook. Een hemd dus maar.
Het moeilijkste aan die herenhemden vind ik geschikte stof vinden. Laat me nu eens beschikken over best wel wat voorraad, maar niets viel bij mij in de smaak of had ik metersgewijs voldoende in stock. Enter de stofjes van Soft Cactus, breed genoeg om financieel niet geruïneerd te zijn als het project de mist ingaat. Ik maakte het mezelf makkelijk en zette meneer voor het scherm om te kiezen.

338-04

Wat het patroon betreft, is het recyclage troef - tja, patronen kosten genoeg om herbruikt te worden, al helemaal als ze goed zitten ;). Hoewel ik indrukwekkende plannen had voor een volgende versie, werd het 'gewoontjes' - of hoe een naaiplanning je kan wurgen als je je er wil aan houden ;). Niets te kragen hertekenen of folie'tjes, maar een eenvoudig hemd. Mèt korte mouwen, daar had ik toestemming voor. Geen idee trouwens welke geweldige spierbundels Colette voorziet, want hier werd flink gesleuteld aan die korte mouwen. En ze zitten nog niet helemaal naar mijn zin - to be continued.

338-05

Dossier "gemaakt" - Ik maakte het hemd volledig in maat M, de maat die ik uitkwam na het opmeten. Bij het vorige exemplaar was ik niet tevreden over de plaatsing van de knopen, dus negeerde ik die. De eerste knoop kwam op tien cm van de kraag en van daaruit verdeelde ik de knopen over het hemd.
Ik nam het patroondeel voor de korte mouwen over, maar die waren véél te wijd en lang. Ik knipte er een spie af van ongeveer een viertal cm die uitloopt op niets. De mouwen kwamen ongeveer tot aan de elleboog, ik maakte een dubbele overslag waardoor die een tiental cm korter komen dan voorzien.

338-06
338-07

There's really no bigger Khadetjesfan than meneer Khadetjes. Every single time I need confirmation, have urgent sewing decisions to make or frustrations to share, he's there. Helping me out where he can - I consequently ignore everything he suggests - and knows how to guide my enthusiasm. He rarely ask for anything, but he let me know that a new shirt would be appreciated. For me, the hardest thing about menswear is finding the right fabric. I love quilt cotton, but don't like the stiffness or width of the fabric. Enter the Soft Cactus fabric collection. I was quite lazy and put the mister in front of the screen to pick out his favorite. When the package arrived, I re-used the pattern (size M, according to his measurements) but this time I went for short sleeves. I honestly don't what immense muscles fit in that sleeves... I removed quite a lot of fabric to make them look like they do at the moment. But meneer Khadetjes is happy and already chose a new fabric for his next treat!

338-09

Stashbusten in 2015: 30 in  - 135 uit  (15 gekocht&verwerkt - 3 hergebruikt - 38 verkocht)  - #1in4uit

39 opmerkingen:

 1. Awel, in mijn ogen past dat perfect! Knap gedaan weeral. Hoe doe je dat toch om met beperkte tijd zo gigantisch veel te produceren? En het zijn niet van die snel-klaar-projectjes...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel :), het past hem inderdaad goed -denk-ik-toch. Hoe ik dat doe? Patronen recycleren spaart heel wat tijd uit, een herenhemd valt eigenlijk belachelijk goed mee in maak-tijd, een -lange- naaiavond kan helpen en niet zo veel slapen ook ;)

   Verwijderen
 2. Prachtig! Een hemd voor mijn lief, dat staat hier letterlijk al jaren op de planning. En elke keer schuif ik het weer voor me uit en elke keer ben ik jaloers als ik er één in een blogpost zie passeren. Toch maar eens werk van maken... (An)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelijk of jij hemdjes kan maken, zou je er eigenlijk eens in moeten vliegen ;). Vooral omdat een herenhemd niet zoveel meer werk is dan pakweg een Theo voor Klaas... allé hup, ik kijk er al naar uit!

   Verwijderen
 3. Je zou moeten weten hoe lang Meneer Piepow al vraagt dat ik hem een hemd zou naaien, maar ik durf niet...
  Heel mooi, dit exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er perfect uit! En dit gaan we zeker niet tonen aan meneer lielebeesje, want dit ziet hij ook wel zitten denk ik. #meerplannenenstofdantijd

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Superhemd ! (die soft cactus moet hier ook nog geproduceerd worden hier, maar ik weet alleen niet of ik dat nog haal deze zomer)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uit uw mond is dat een geweldig compliment :)
   En volgend jaar zal er ongetwijfeld ook een zomer zijn!

   Verwijderen
 6. oh boy, ja, een hemd, daar moet ik ook meer dan dringend werk van maken... Wat een schoon exemplaar lever je daar af... <3

  Wat mij tegenhoudt zijn de mouwen; korte mouwen krijg ik hier niet verkocht dus moet ik mij werpen op overslagen en mouwsplitten of hoe heet dat allemaal en ik word al moe van het idee alleen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was daar ook altijd bang voor, maar ik vind de uitleg in dit patroon een echte aanrader - wat model betreft ook, dus ik ben fan! - Het vorige exemplaar was met lange mouwen, daar ging dat toch behoorlijk vlot.

   Verwijderen
 7. Mooi hemd, zo'n herkenbaar verhaal over de vent. Alleen moet de mijne nog steeds wachten op zijn eerste hemd. Jij scoort!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Allé Saskia, en die van u draagt dan nog zo vaak hemden ;)

   Verwijderen
 8. dat 'doe maar wat' heb je weer netjes klaar gespeeld en af en toe hoor ik manlief stoeffen over onze site en dan maakt mijn hart ook een klein sprongetje, leve de kleine dingen die je maar gewoon doet :-)
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Schaterlachend lees ik meneer boevenbende je intro voor... blijkt hij ook een link in zijn telefoon te hebben waar ik niets van wist! Een overhemd voor hem naaien mag ik helaas niet, en al zeker niet zo'n hippe...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb dat negroni-patroon verzekers al 3 jaar liggen...ik ga er toch eens een gedacht van moeten maken hé. Jouw exemplaar is meer dan geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw, een mannenhemd, daar heb ik me ook nog niet aan gewaagd. Sowieso moet het hier ook met lange mouwen zijn en de patronen die ik zie verschijnen zouden voor hier toch wat te wijd zijn. Manlief draagt echt enkel 'slimfit'. Gecentreerd is onvoldoende ;-). Kortom, ik durf niet. Dat softcactus stofje is echt geboren voor een hemd vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind dit patroon toch een aanrader... meneer Khadetjes is nu ook bezwaarlijk dik te noemen. Misschien toch eens proberen, en eventueel nog een neep leggen als het toch nog te wijd zou vallen.

   Verwijderen
 12. heerlijk dat jij je grootste fan nog eens in de watten legt! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Groot gelijk om je grootste fan te verwennen met een nieuw mooi hemd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauw! Wat mooi! Ik wou dat ik er ook aan durfde te beginnen. Maar zoals je zegt.... Gepaste stof vinden is het moeilijkste.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik blijf het herhalen, als je een kinderhemdje kunt maken, lukt dit ook. Alleen die stof vinden ;)

   Verwijderen
 15. Hoewel bomenman hier ook één van de meest trouwe fans is en ongeveer dezelfde zaken moet ondergaan (hifi zo herkenbaar) huivert hij nog steeds van het idee dat ik voor hem een hemd zou maken. En al helemaal als het met "zo'n speciaal stofjes" is (hij sis nogal fan van de keukenhanddoekpatronen) Dus ben ik stiekem jaloers op die creaties voor jou ventje en wauw wat staat het hem goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. -schaterlach- Nu zie ik bomenman al in een keukenhanddoek paraderen ;)
   Zo'n stofjes kun je ook kopen hoor, mocht je je ooit niet kunnen bedwingen!

   Verwijderen
 16. Toen ik dat eens voor De Vent maakte vroeg ik me ook af wie in hemalsnaam model had gestaan voor die brede mouwen?! En bestaan zo mannen echt? En waarom vond ik er dan ene die zijn billen nog nie dik genoeg zijn om die mouw te vullen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gij scheef geval, nu ben ik aan uw Vent aan het denken, met zijn billen in zijn mouwen. Ik wil er geeneens zo een ;), met van die ferme armen... ge kunt altijd stof wegsnijden hé ;)

   Verwijderen
 17. Prachtig hemd gemaakt van een mooi stofje.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Fraa! En zo moi hoofdloos geposeerd ook! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. prachtig! hetzelfde stofje ligt hier ook te wachten om omgetoverd te worden in een hemd voor de hubbie. eerst nog eventjes een testversie want testversie één was wat scheef

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.