Pure zachtheid

donderdag 25 juni 2015
332-01
Stof: Diamants Moutarde (Aime Comme Marie) van bij Petite Couture - Patroon: Charlie van Zonen09
Jullie hadden het nog van me tegoed, dat laatste weekendmaaksel... Ondertussen is het al lang geen geheim meer dat ik niet vies ben van een (mini)bandwerkje. Een herhaling van een patroon zorgt er hier voor dat het zoveel beter in je vingers zit, waardoor het tweede - en uiteraard daaropvolgende - exemplaar zo klaar is.

332-02
332-03

Had ik geen stoot met mijn maatlabel uitgehaald, dan had ik niets te vertellen, de handleiding loodst je zo naar een afgewerkt tshirt. Helaas was ik ijverig aan het babbelen terwijl ik mijn label instreek, waardoor het aan het voorpand belandde... ik had echter geen zin om het patroondeel opnieuw te knippen, dus naaide ik gewoon verder. 'Komt wel goed' dacht ik, 'wat maakt dat nu uit of die maat van voor of van achter staat, het zit toch aan de binnenkant'.

332-04

Het zal wel een moment van zinsverbijstering geweest zijn, want wat moet je daarmee doen, met dat voorpand? Juist ja, inknippen en openvouwen. Tada! Kwam daar toch wel geen prachtige gouden flex tevoorschijn op die zwarte voering. Ik foeterede, werd uitgelachen - sympathiek zijn ze wel, die ge(s)tikte wijven - en vertikte het om opnieuw te beginnen. Met meer geduld dan waar ik gewoonlijk over beschik, ging ik met pincet, snijmet en tornmes aan de slag en sindsdien ben ik er het levende bewijs van dat je flex wel degelijk kunt verwijderen - hoewel ik liever geen gewoonte maak van dat rotklusje.

332-06
332-05

De tricot is een van de zachtste die ik ooit voelde. Ik kocht 'm vlak voor ik besloot wat meer uit de eigen voorraad te naaien - een voornemen dat zo stilaan wat aan het verwateren is, hoewel ik er nog steeds in slaag om geen stofjes te kopen om op de stapel te leggen. Wat gekocht wordt, maakt kennis met mijn schaar... <3! Uit een oude stof werd nog een Finch short gekipt, zij het volledig gemolesteerd en daardoor niet als dusdanig herkenbaar.

332-07

I like to repeat things, most certainly when you know the pattern is that good that you'll have a straight line to the finish. No obstacles, no hard thinking, just sewing and enjoying the process. When I went on a sewing trip, I decided to take Charlie with me. Although designed for boys, it suits my little one really well - and since it's not my first one, I could do a lot of talking during sewing ;).
The fabric is one of the most soft fabrics I ever felt - I bought it last winter, before I started a new attempt to use my stash. Luckily for my Khadetje I ordered a small amount or she wouldn't have felt it, that gorgeous jersey from Aime Comme Marie.


332-10

Stashbusten in 2015: 30 in  - 131 uit  (13 gekocht&verwerkt - 3 hergebruikt - 38 verkocht)  - #1in4uit

23 opmerkingen:

 1. Ooh mannekes da's om een kleine crisis te krijgen seg. Maar het eindresutaar is gelukkig weer super! Ze staat ook zo schoon met dat oker/geel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blijf jij maar herhalen, het zijn toch altijd pareltjes die vanonder je naaimachine rollen. ;-)
  Sjans dat je de flex er nog vanaf kreeg! Ik kan het me zo voorstellen dat het geen favoriete bezigheid is...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh nee, helemaal niet zunne! 't was een behoorlijke aanslag op mijn zenuwen #schaterlach

   Verwijderen
 3. Vrouwen en multitasken, soms toch wat overroepen :-)? Heel mooie Charlie in een prachtig stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hilarisch! Schoon voorbeeld dat naaien soms best alleen en in opperste concentratie gebeurd, hoe vaak je t patroon ook al maakte ;-) Desalniettemin vind ik het wederom een fantastische versie :-)
  wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi gedaan en ja babbelen en naaien samen dat loopt af en toe mis ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahahahahaaaaaaa! Kan me voorstellen dat dit een rotklusje is! Maar kijk, het resultaat mag er weer zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mij had je kunnen wijsmaken dat alles vlekkeloos ging. Het ziet er fantastisch uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Flex lospeuteren? Lijkt mij een zot werkje :-)
  Al een chance dat jij dat geduld had, want - zoals gewoonlijk - is dit weer een topstuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Weer een schoontje!
  Gelukkig heb ik nog nooit flex of flock moeten lospeuteren! Ik heb wel al gehoord dat je daar allerlei straffe producten voor kan gebruiken, dat het dan een makkie is, maar chapeau voor de meer ecologische werkwijze!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah kijk, dat wist ik zelfs niet eens, dat daar producten voor bestaan! Ik haal ze niet in huis, ik ben niet van plan het ooit nog te doen ;)

   Verwijderen
 10. Die waterpomp is een geweldige fotolocatie! En ik ben jaloers op jouw bandwerkmogelijkheid, mijn hoofd gaat in protest na de tweede keer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik kan mij dus al levendig voorstellen dat ik dat kledingstuk op de stapel van mislukte items zou leggen... Respect voor je losprutswerk en het prachtige resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben zo blij te lezen dat ik niet de enige ben die zo'n stoten uithaalt, petje af voor je geduld!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik moet toch echt een aan mijn eigen officiële Charlie beginnen, dit is echt een mooie!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.