IJdele hoop

woensdag 17 juni 2015
330-01

IJdele hoop was het, te denken dat mijn snelgroeiend Khadetje er nog in ging kunnen. Correctie; het kind kan er nog in, maar laat ons zeggen dat het allemaal ietwat een de krappe en korte kant zit. Ik besloot de zon voor te zijn en in afwachting van meer zomerse dagen een nieuwe versie te maken.

330-02
Stof: Covered Meadow paarsblauw (Soft Cactus) van bij PiekeWieke
Patroon: Pleated playsuit (gratis patroon) van Elegance & Elephant
330-03 330-04

Stiekem ben ik nog steeds moed aan het verzamelen om mezelf van zo'n kledingstuk te voorzien. Een echte schijterd, dat ben ik - de stof ligt hier al klaar, net als twee uitgetekende patronen... nu nog de schaar in mijn stof durven zetten. O. Dan vergeet ik nog dat exemplaar dat ik vorig jaar al knipte maar toch niet in elkaar durfde te stikken ;). Om nog wat extra elastiek oefening te verzamelen, ging ik maar weer voor dochterlief aan de slag.

330-05 330-06
330-07

Net zoals bij de vorige koos ik voor een Soft Cactus stofje. De kleur paars zegt mij eigenlijk niet veel, ik word er noch warm noch koud van. Wat me wel kan bekoren is de mooie print en combinatie van kleuren, ideaal voor een zomers maaksel. Ik deed heel wat -kleine- aanpassingen aan het patroon om een draagbare jumpsuit te bekomen. Niet dat het origineel niet draagbaar is, misschien vat Khadetjesdraagbaar het beter. Bij toiletbezoeken moet het hier snel gaan, knopen, lintjes en gecompliceerde sluitingen zijn uit den boze. Dankzij haar suggestie ging ik voor elastiek. All the way.

330-08

Dossier gemaakt - Na mijn 'kleine Amerikanen-ervaring' bij de vorige versie, knipte ik een 6/7 - ja, je leest het goed, voor mijn 4-jarig kleutergeweld dat confectiemaat 110/116 draagt. Het bovenlijfje valt zeer kort, dus werd daar 2cm toegevoegd. Om het geheel wat praktischer te maken, gebruikte ik in plaats van de mooie knooplintjes en boordjes aan de pijpen tunnels met elastiek erin. Enigszins trial and error, maar na wat aanpassen vond ik de goede lengte .

330-09

Last year, I made the little one a playsuit... big enough - at least I hoped so - to wear this year. Belgian weather isn't that sunny, so the days she can wear this are rather exceptional. When I pulled it out of her closet, my hope shattered in a million pieces... time for a new one ;).
Again, I used her free pattern but this time, I knew what I wanted to change. My 4y old is a little queen when it comes to postpone a visit to the toilet. So when her Royal Majesty finally shows up, all has to happen in a flash of the eye. No beautiful shoulder ties of cuffs, but elastic all the way -
I really really hate working with elastic, so it was quite a challenge ;).
The fabric is a soft cotton from the Belgian brand Soft Cactus -
and soft it is - airy, breezy, the ideal match for warm days. Sun, what are you waitin'for?


330-10

En dan heb ik nog een lapje stof te versturen, Trijnewijn, bezorg je me jouw adres?

Stashbusten in 2015: 30 in  - 123 uit  (13 gekocht&verwerkt - 2 hergebruikt - 36 verkocht)  - #1in4uit

58 opmerkingen:

 1. Oh de aanfoto's voor de muur ;-) heerlijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een supermooie jumpsuit! Dat patroon is niet alleen om duimen en vingers bij af te likken, dat enthousiaste kindje erin ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. die heeft duidelijk genoten van de fotoshoot :)
  hopelijk kan ze er nu wat langer in

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze krijgt zelfs al modelallures - of iets wat erop lijkt ;);).
   Maar over de duur maak ik me geen illusies meer, maar deze keer kan ze die toch de hele zomer dragen.

   Verwijderen
 4. Super! Zo'n toffe jumpsuit - en al even toffe foto's van jouw krullenbol.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. toffe meid!
  Ze straalt in haar nieuwe outfit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Veel handiger met elastiek, idee'tje om te onthouden ;-)!!
  Wreed mooie jumpsuit ook... ik vraag me nu luidop af waarom ik dat nog nooit gemaakt heb...

  Ik ben alvast benieuwd of er voor jou nu wel één of geen gaat volgen op je blog ;-) X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het komt, of beter; ze komen! Deze zomer nog! #schaterlach

   Verwijderen
 7. Ik vind dat een hele mooie versie ! En ik ben héél benieuwd naar de exemplaren die je voor jezelf gata maken, je moet dat trouwens gewoon doen joh ! Ge gaat daar zo content van zijn !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Peersgewijs is dat niet zo'n simpele bevalling ;). Vond er nog nooit eentje naar mijn zin.

   Verwijderen
  2. Net waarom ik daar ook nog ver van af blijf, voorlopig. Ik wacht op uw bevindingen!

   Verwijderen
  3. Lap! In plaats van dat jij eens schoontjes de boel voor mij verkent en zo ;)

   Verwijderen
 8. Ooooh, su-per! Ik was net op zoek naar een leuk patroon en denk dat onze dochters qua bouw wel wat op elkaar lijken. Dus ik kan met jouw bemerkingen direct aan de slag ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als je eenmaal zelf een jumpsuit hebt gedragen ben je fan,dus hup vooruit met de geit en de schaar in het stofje,zet hem in elkaar en je kan er maar genot van hebben om het te dragen!Zelfs ik heb er al eentje zelf genaaid vorige zomer en heb lang niet die ervaring die jij hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik paste er al vaak eentje, maar kocht -nog steeds- geen enkel exemplaar. Het is die eeuwige poep die enkele maten achterloopt waardoor een winkelexemplaar nooit mooi past. Zelfmaak to the rescue... maar daar heb je courage voor nodig ;)

   Verwijderen
 10. Heel mooi ! Staat haar heel goed. Zoveel mogelijk dragen zal ik zeggen. Ik had als kind (begin jaren tachtig) ook een jumpsuit in het paars met elastiek onderaan, ook een zelfgenaaide door mijn meter. Ik droeg die supergraag. Ik hoop jouw dochter ook. Ik reageerde ook nog even op jou planning pagina. Je laat maar weten of je er al dan niet voor te vinden bent.
  Lieve groetjes,
  CreativEls
  http://koekjehaakjemaakje.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het kind draagt eigenlijk -bijna- alles graag. Maar ze lijkt er plots zo 'groot' mee...
   -ik antwoordde op je vraag, als je nog vragen hebt, mail me maar!-

   Verwijderen
 11. Dat is echt een schoontje!
  En die voor jou: ik ken het getwijfel. Ik trek er ook af en toe eentje aan als ik ga shoppen, omdat het me zo comfortabel lijkt, maar telkens denk ik: 'hm, toch maar niet.' Maar ik ben wel benieuwd of die van jou er ooit komt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij komt er, echt! Nog een aantal andere dingen afwerken en dan begin ik eraan - pakweg over een maand of zo ;) #uitstelgedrag,ik?

   Verwijderen
  2. Helpt het als we hier met z'n allen de druk wat opvoeren? Want ik ben echt wel benieuwd naar die "dames"versie van jou. Afspraak over een maand dus? ;)

   Verwijderen
 12. Heel erg gaaf! Hou wel van die speelpakken, het staat haar super :) Het stofje ligt hier ook klaar, maar dan voor de Ally jumpsuit van LMV..

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo heerlijk die jumpsuits voor kleintjes. En het stofje staat haar zo goed! Ik zit er nog wat tegenaan te hikken, een jumsuit voor mijzelf, omdat het mij weer zo'n flink project lijkt. Misschien valt het mee, wacht ik eerst jou ervaring af!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een tof exemplaar, love de bloemetjesstof!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb hetzelfde met paars. Maar hier vind ik het super mooi! Prachtige jumpsuit. En nu willen we zwoele zomerdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtig en mooie foto's weer! Heerlijk vrolijk meiske! Ben benieuwd naar jouw vorderingen voor een eigen exemplaar. Durf er zelf niet aan te beginnen. In de winkels krijg ik mijn kont er meestal net (of net niet) in, en die lijkt vervolgens wel 3 maten extra gegroeid (alsof 2 extra maten nog niet genoeg was...)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. JAAAAAA! ZE DEED HET! Mevrouw Khadetjes en elastiek, ik dacht niet dat dat mij ging lukken ;) Maar een topresultaat! AL ben ik ook wel heel benieuwd naar de mamaversie :) Mijn stoute schoenen vermelden daar even bij dat ik intussen twee damesjumpsuits maakte, één katoenen en één in tricot, dus dat ik gerust wat assistentie wil bieden! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik roep als het nodig is, maar eeuh... plankzijnde, spreek jij dan peers ook? ;);)
   En die elastiek, daar was ik vorig jaar precies nog niet klaar voor. Maar ik blijf voorzichtig, ietwat euforisch, maar toch voorzichtig.

   Verwijderen
  2. Ik ben niet vies van een linguïstieke uitdaging ;) Maar voor een échte perenexpert moet je bij (Sisko by) Mieke zijn!

   Verwijderen
 18. ze staat er echt wel mooi mee, jouw guitige kleine meid! Eigenlijk hou ik best wel van paars en lila...en dit stofje leent zich perfect voor de jumpsuit!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Maak er maar snel eentje voor jezelf! Gaat ook prachtig zijn! Weet je als je twijfelt ...eerst even naar de winkel zo'n modelleke passen en dan zie je hoe goed je dat staat en dan heb jij dat in 1,2,3 gefixt! Ik ben benieuwd! Hup ge moest al weg zijn!
  Khadetje heeft in ieder geval al een super exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er echt wel al een aantal gepast... maar nog niets dat me beviel - moeilijk model, ik blijf het zeggen ;).

   Verwijderen
 20. Hij past perfect want soms vind ik die jumpsuit meer overalls dan een jumpsuit...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Oh, heel tof! Echt perfect meisjes-zomer-gerief! Hier worden er ook nog volop geproduceerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Veel mooier nog als het origineel, écht!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Zo schattig! Helemaal speelproof zou ik zo denken. Een patroontje om te onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik kijk even door dat paars geweld heen en zi wel een toffe suit! En khadetjesdraagbaar! Das gelijk beresterk dan :D

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Heel geslaagd. Ik maakte onlangs een kort modelleke voor mijn metekindje, ook met elastiekjes, ook in een SoftCactusje. Maar nog niet blogklaar wegens nog aanpassingen nodig. Wordt vervolgd.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Oh Sarah weer zo schoon! Het perfecte model voor dat stofje.
  Hier staat er ook een jumpsuit voor mezelf op het programma, maar ik zit met het zelfde probleem #uitstelgedrag. Misschien moeten we ons er eens samen aan zetten. #nondendju waaromwonenwijookzovervanelkaar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #ofmisschienmoetenwijtochgewoonmaareenkeerafspreken #schaterlach

   Verwijderen
 27. Ik vind hem prachtig! Ik wil die ook al heel lang make maar nu vraag ik me af of Lisa en Nore er wel zouden in geraken!? Voor de elastiek gebruik ik trouwens altijd deze truc die perfect werkt: omtrek van het kind - 4cm. Sluiten doe je dan met een 2cm overlapping. Werkt altijd hier. M x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als Hade erin geraakt, zou dat bij Lisa en Nora ook moeten lukken. Handige truc met de elastiek, ga ik onthouden. De horizontale waren simpel, dat doe ik wat op het gevoel, ik vond het moeilijk de lengte van de schouderelastiek te bepalen.

   Verwijderen
  2. Daar zou ik dat hetzelfde doen. Meet de afstand zonder rekker (als dat kan). Dan 4cm eraf en uiteindelijk aan beide uiteinden met 1cm naadwaarde vastzetten. Zou misschien ook wel moeten lukken. M

   Verwijderen
 28. ik las en bewonderde, keek en bewonderde nog meer. Wat mooi! Ik vraag me af of mijn kleine spring-int-veld ooit genoeg geduld zal hebben voor een playsuit -voorlopig riskeer ik het alleszins nog niet. En dan las ik je laatste zinnetje en sprong een klein gat in de lucht, merci!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Heel gaaf! Dapper dat je er al aan denkt er 1 voor jezelf te maken, ik vind mezelf al dapper dat ik er een overweeg te maken voor mijn bijna 8 jarige ;) Ik heb al vele mooie voorbij zien komen, maar ik vrees toch echt voor een pyjama op mezelf..

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Mooi, die is gepind... een elegante versie van de jumpsuit!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Mooike! Zo een zou ik ook wel voor mezelf willen! Maar in deze zal ik niet meer passen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 32. heel mooi! En wat een zalige dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat ontzettend mooi patroon, stof en dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Toffe playsuit!
  Ik heb verschillende collega's die mij proberen te overtuigen dat er wel degelijk jumpsuits bestaan voor mijn figuur, maar ik ben er nog nooit eentje tegengekomen. Misschien waag ik de sprong toch ook wel eens deze zomer ...

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.