De barometer

zaterdag 13 juni 2015
329-01
Stof: Golden Garden teal (Alexander Henry) van bij Bellelien - Patroon: June jurk uit La Maison Victor 2014/2
Bij ieder kledingsstuk dat af is, ben ik zo enthousiast als een klein kind met een nieuw speeltje. Midden in dat gevoel, wil ik daarin bevestigd worden. Twee keer raden wie daar het slachtoffer van is. Onnodig te zeggen dat de barometer stijgt of daalt afhankelijk van meneer Khadetjes zijn reactie.

329-02
329-03

"Euh, schoon, lijkt me wat groot voor ons Khadetje, niet?"
"Wat? Dat is wel voor mij!"
"Euh, maar daar zit roze in"
Om maar te zeggen, hij kent me, die vent van mij... Toen ik -lang geleden- de eerste naaisels in dit stofje zag opduiken, vond ik het ongelooflijk schoon. Ik keek en liet het passeren. Toen ik stof voor mijn broekrok bestelde, zag ik dat het stofje in stock was, en voor ik het wist, zat het in mijn mandje. Some things are ment to be, en niets mis met eens uit je comfortzone te kruipen - al is het maar half.

329-04

Veel woorden maak ik er niet aan vuil; men neme een patroon dat je figuur flateert, dat getest en goed bevonden is, en vlug ineen zit. Meer moet dat soms niet zijn.

329-05
329-06

Dossier "de aanpassingen" - Dingen voor de derde keer maken heeft als voordeel dat je verdraaid goed weet wat je er anders aan wil; ik herhaalde de meeste aanpassingen van mijn tweede versie. Bij het lijfje werd de breedte van de halsuitsnijding behouden, de diepte paste ik aan met twee centimeter. Gezien mijn lengte en lagere taille, werd anderhalve centimeter aan het lijfje toegevoegd, maar ook 3 centimeter boven de buste. Voor mij komen de armuitsnijdingen net iets te hoog, dus verlaagde ik die met 1 centimeter, een wereld van verschil!
Openvallende stolpplooien zijn niet mijn ding, dus werden die een drietal centimeter vastgestikt vooraleer het rokdeel te bevestigen. Ik behield de lengte van de rok, en stikte de zoom - machinaal - vast met een blinde steek.

329-07

Every time I finish a garment, you can compare the level of my excitement with putting my children in a candy store. To-tal-ly over the top. Well, I don't care. At that time I'm so happy that I need somebody who tells me that it's really one of the most beautiful things I ever made ;). Guess who's my victim ;).
Well, the men, he knows me - and loves me, what makes a huge difference ;) - so he started with
'Oh, you made something for our daughter'. What?? 'Oh, it's for you, now I see. But have you seen the pink in it?' Pink is not really my color, I simply don't like it. For one time, I taught I could give it a try. Since I was already experimenting with color, I choose a very safe pattern that flatters me and that's already in my closet. Can a girl ever have to many dresses? ;)


329-08

Stashbusten in 2015: 30 in  - 122 uit  (13 gekocht&verwerkt - 2 hergebruikt - 36 verkocht)  - #1in4uit

58 opmerkingen:

 1. Schoon ! Dat is geen roos, dat is bloesemkleur ;-)
  Het past echt prachtig, uw aanpassingen lonen de moeite !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik probeer mezelf om de tuin te leiden met 'het is teal'... die bloesemkleur -kuchkuch- euh, niet zo mijn ding. Maar het is een heerlijke jurk om te dragen, dat is wat telt!

   Verwijderen
 2. Wauwie! Je enthousiasme is helemaal terecht. x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel mooi! het staat je prachtig.
  Grtjs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou nog wat centimetertjes afpitsen in de diepte van de hals, maar verder vind ik dat de barometer flink de hoogte in mag! Zowel de echte - dan kan dit prachtstuk vaak rond het lijf - als die van het contentement!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik snap waarom je dat zegt, maar ik hou wel van een would-be-boothals ;). Dat het mij misschien niet zo goed staat, dat zal me -meestal- worst wezen. En... moet gij niet aan het blokken zijn ;)

   Verwijderen
  2. Ne mens mag af en toe eens pauzeren ook hé ;)

   Verwijderen
 5. Prachtig hoor !
  Lieve groetjes,
  CreativEls
  http://koekjehaakjemaakje.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik help graag mee aan het doen stijgen van je barometer, schitterende jurk zowel het model en de stof staan je geweldig! Hier is de man des huize ook vaak de klos, zijn vocabulaire qua prijzing komt echt niet verder dan: uhm, ja leuk of ja mooi... haha dus is vraag zijn mening pas als het echt helemaal af is, want veel extra naaizin krijg ik daar niet van ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. -schitterend-, die barometers toch hé!
   Het allerbelangrijkste is dat ik er weg van ben, maar als hij het ook leuk vindt, is dat altijd mooi meegenomen. En aangezien ik -bijna- altijd blog met vertraging, is hij de eerste die commentaar moet/mag geven ;). Ik ben trouwens zo'n duracellkonijn met een bijna niet te onderdrukken naaizin dat hij me niet zou tegenhouden.

   Verwijderen
 7. Het is een mooi kleed dat inderdaad je figuur flatteert.
  De stof is prachtig en past perfect bij dit kleed

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat "roze" staat je nochtans goed! Echt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, prachtige June, helemaal mijn stijl! Je staat geweldig met de kleurtjes van dit wondermooie stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms moet een mens blijkbaar eens durven -zelfs al is het met een voorgekauwd recept ;)

   Verwijderen
 10. Hier is dat ook en als Tom het echt niet schoon vindt, zegt: ze/hij groeit er toch snel uit. Subtiel die man van mij. Natuurlijk, bij een kleedje voor jezelf is dat net wat je niet hoopt, snel uitgroeien ;) prachtexemplaar, echt waar. Zelfs met dat roos!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. -schaterlach- dat zei hij hier nog niet ;).
   En nee, ik wil er niet uit groeien, krimpen daarentegen, daar zeg ik geen nee tegen!

   Verwijderen
 11. Supermooi stofje, je staat er goed mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Niet mijn stijl jurk, die June, maar overduidelijk wel de jouwe. Staat je super! Meant to be indeed!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig! Kleuren en model staan jou zo goed! (in dit geval niets mis met inconsistent zijn in kleurvoorkeuren...) Die barometer van mij heeft het ook zwaar te verduren, zeker als de allereerste reactie twijfels oproept. Mijn lief kan geweldig tammetjes reageren terwijl ik innerlijk dansend van enthousiasme het bijna affe kledingstuk show.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een vleugje roze kan heus geen kwaad, zelfs niet in een 'grote-mensen-kleed' ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Waw, dat staat je goed!! Die June is een model dat mij totaal niet zou staan, maar voor jou is die echt wel perfect.
  En die stof vind ik alleszins wel prachtig hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Knap van je omdat zo aan te passen naar je eigen lichaam,dat kan ik (nog) niet.Zelf vind ik een v hals mooier bij een jurk,heb voor mezelf snel een opgesloten gevoel als het te hoog komt van voren...maar jij straalt met je 'roze' tintje in je jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hou wel van een hoge hals :). En dat aanpassen lukt de ene keer véél beter dan de andere keer, geloof me maar. Ik kan je toch enkele exemplaren van de hand doen waar het niet zo goed gelukt is -schaterlach-.

   Verwijderen
  2. Ben blij om te lezen,sorry voor jou,dat niet alleen bij mij flaters gebeuren ;-)

   Verwijderen
 17. Staat je heel goed! Knap dat je het kan aanpassen naar jouw model.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik voel mij ook zo als iets klaar is. En dan lang in het zicht laten hangen om altijd maar naar te kijken. Mooi kleedje! Zo'n beetje roos kan geen kwaad he. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Herkenbaar, maar ik heb toch min of meer geleerd om mijn eigen goesting te doen. Schitterende june dress!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Die June, dat blijft toch een topper. Dat stofje staat je echt heel goed hoor. En met hakken poseren in 'den bos'. Petje af ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, die hakken zijn gewoon een stuk van mijn benen ;). Mijn voeten zijn nogal een oorlogsveld, waardoor ik -bijna- niet kan stappen zonder hakken. Dus bos en berg, alles gebeurt op hakken -schaterlach-

   Verwijderen
 21. Haha, die mannen toch ;-). Lekker je eigen ding doen, da's de boodschap. Die van mij geeft vaak vooraf commentaar op een bepaald stofje, maar eens er iets mee gemaakt is moet hij dan toch toegeven dat het stofje "iets heeft". De jurk staat je prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar! Meneer Khadetjes "ziet" het ook niet, wat een kledingsstuk in die stof zou kunnen zijn, dus dat commentaar passeert hier ook wel eens. Maar ik trek me er - zelden - iets van aan.

   Verwijderen
 22. Haha die reacties van die venten toch; allemaal dezelfde ;-)
  Dat jurkje is precies op jouw lijf gegoten; heel mooi en strak gemaakt. I like!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begin het stilaan te geloven, die eenheidsworst aan venten ;).
   Dank je wel trouwens!

   Verwijderen
 23. oh ik zag je er al mee ;) en toen al vond ik je er geweldig mee staan :) had niet door dat het nog niet geblogd was ;-) maar de jurk en kleuren passen perfect bij je :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Zeg, dat is gewoon kweetniehoeschoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. die jurk stond hier ook op mijn todo list en ik juist datzelfde stofje!!
  perfect nu ik het zo zie!!
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Heel mooi! Dat roze valt toch in het niet door het feit dat het stofje prachtig is!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Zo herkenbaar. De reactie van manlief beïnvloed mijn "gevoel" ook vaak!
  Zo knap dat jij met je hoge hielen door het bos kan wandelen! Daar heb ik zelfs op het asfalt problemen mee!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mij zou je dat niet zonder hielen moeten laten doen - jammer, want ik zou het graag anders zien!

   Verwijderen
 28. Mah seg, hier ligt al van vorig jaar drie meter van dat stofje te blinken!
  Toen ik vorig jaar mijn June maakte, mocht ik dat stofje niet nemen van meneer lielebeesje: niets voor mij, niets voor zo'n kleedje. Manman, spijt dat ik nu heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Alexander Henry én June, dat kan niet anders dan topper zijn. prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik hoop ooit ook zo vlotjes mijn eigen aanpassingen te kunnen doen. Erg vrouwelijk en "fris" vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.