Getest: Charles van Compagnie-M

woensdag 8 oktober 2014
Soms heb je van die stofjes waar je onmiddellijk een klik mee hebt, ik zwierel ze in mijn virtuele mandje maar krijg een koude douche als ik het in mijn handen heb... niet echt wat ik verwacht had. Ondertussen weet ik al lang niet meer wat mijn oorspronkelijke plannen met dit stofje waren, maar ideaal testgerief voor mijn broek-verslindend kind, dat was het dan wel weer!

253-01

Ik mocht het laatste patroontje van Compagnie M onder de loep nemen. Kiezen uit een broek, short of dungaree was niet moeilijk, mijn vingers jeukten om dochterlief van zo'n stoer ding te voorzien. Ik koos de Kokka omdat die daar zo zielig in de kast lag én omdat het de broek iets slijtvaster maakt - het kind is niet zo geweldig voorzichtig, eraan moeten alle knieën. Ik combineerde de stof met de ribfluweel die ik hier ook al gebruikte.

253-02 253-03

Hoewel ik de laatste tijd paspel probeer te vermijden, vond ik het hier wèl op zijn plek. Het was alleen wat twijfelen over de kleur - oker was lang in de running, maar viel uiteindelijk af wegens niet contrasterend genoeg - maar met het kleurenschema van dit jurkje in het achterhoofd won mint de strijd. De knopenvoorraad leverde bijhorend materiaal in zesvoud.

253-04

Die knopen baarden me koppijn, echt. Toiletbezoekjes worden hier nogal tot op het nu-moet-het-en-liefst-onmiddelijk-moment uitgesteld, ik zag het kind al staan in het toilet, om toch op zijn minst drie knopen open te peuteren. Om maar nog niet te spreken van ondergetekende die afgerukte knopen zit te zoeken ;). Ik maakte de knoopsgaten maar tornde ze niet door en voorzag het beleg van kamsnaps. Daarboven werden keurig de knopen vast genaaid - dank je wel oma Khadetjes!

253-05
253-06253-08

Eens alle plak-, knip- en lockwerk achter de rug is, zit de dungaree zo in elkaar. Hoewel ik niet zo'n fan ben van broeken maken voor mijn Khadetjes - die knieën, ik zeg het jullie, pff - denk ik wel dat het patroontje hier nog zal boven gehaald worden om zowel de jongedame als de jongeheer van extra gerief te voorzien. Of om blote knieën te tonen in plezante, zomerse katoentjes...

253-07

Ik toonde jullie hier trouwens de testversie die het niet gehaald heeft. Sinds dit (proef)exemplaar werden nog héél wat zaken aan het patroon gewijzigd - dat weet ik omdat ik er nog eentje naaide, die ik jullie morgen mag tonen - zodat alle details nu helemaal juist zitten - de flap is heel wat minder breed geworden, net zoals de pijpen van de broek.
Ik kan jullie alvast vertellen dat het weer een gewroetel tijdens nachtelijke uurtjes was - en deze keer heb ik dat helemaal en alleen aan mezelf en mijn dol dwaze plannen te danken!

20 opmerkingen:

 1. zo slim opgelost met de knopen! en mooi gecombineerd! De paarse eekhoorns zijn hier ook even in de running geweest, voor de zakken dan, maar voorlopig terug in de kast beland.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schattig stofke,mooie foto's en een fotoginieke dochter.Helemaal top

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als dit de versie is dat het niet heeft gehaald, dan ben ik heel benieuwd naar degene die het wel heeft gehaald, want deze is al super!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie Charles! Prachtige fotoachtergrond trouwens...
  Een groet van mij die hier steeds is blijven meelezen maar vaak geen spuug heeft om te reageren ;.)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeps...vergeten...dat nieuwe hoofddings daar vanboven op je blog is geweldig. Rustig en uitnodigd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!
   Enne... courage met het spuug ;) Dat betert hé, maar dat weet je ongetwijfeld.

   Verwijderen
 6. Als dit je testversie is, dan ben ik al weer razend benieuwd naar wat je ons morgen gaat tonen. Zo stoer met zachte kleurtjes! perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Amai, ben benieuws naar morgen! Vind deze al TOP! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. zo mooi! ik ga meteen werk maken van het bestellen van ook zo een patroon :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tot nu toe de mooiste Charles gezien in blogland tot nu toe! En dat meen ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel mooi! Het staat dochterlief geweldig goed...zo 'n beetje stoer-deugnietachtig....maar het moet gezegd:het kind heeft fotomodeltalent! Prachtige foto's!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helpt het als ik zeg dat ik iets van een zestig foto's genomen heb om deze over te houden? Los daarvan is dit echt Hade-stijl ;)

   Verwijderen
 11. Jij zit zo hard in testmodus zeg de laatste tijd! GoGoGo!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die tijden zijn voorbij nu :). Rust op de werktafel en geen geheimdoenerij meer!

   Verwijderen
 12. Ook al zo'n mooike!
  Ik heb dat Kokkastofje in het paars, jammer genoeg zijn er een heel deel eekhoorns oranje uitgeslagen bij het voorwassen. :-(
  Voorlopig nog geen bestemming gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb moeten wennen aan de zachte uitstraling van de stof met het stoere geel,
  maar foto per foto ben ik het mooi gaan vinden en ben benieuwd naar de aangepaste versie morgen én welk stofje je gebruikte!!
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.