Een setje...

zondag 30 maart 2014
Samen met mijn eerste Coraline, werd al onmiddellijk een tweede geknipt. Door een dubbele boeking - avondcursussen die zomaar van dag veranderen, grr - was hier op dinsdagavond niemand in huis. Gelukkig bestaat er zoiets als 'reddende engels' die graag even het commando over de Khadetjesbasis overnemen. Voor eentje van hen, bestemde ik een setje Coralines - waarvan ik maar de helft van het vervelende knipwerk moest doen.

182-01
Stof: Fizz black & white (Prestigious Textiles) - Cardinal Stagger (Harper voor Birch) en Plaid Yardage (Dear Stella) - Patroon: Coraline Clutch van Swoon Patterns - Versteviging: Decovil light/H250 (buitenstof), H640/630 (voering) en fast2fuse (hengsels)
Voor de handtas maakte ik opnieuw gebruik van de grootste mogelijkheid, met alles erop en eraan. Ik hou van de stippen van het stijve stofje, en combineerde ze in mijn hoofd met mijn favoriete stofje van het moment - vanaf ik de aankondiging van die collectie zag, zat ik er al op te wachten. Gelukkig wist ik toen nog niet dat ik vijf maanden ging moeten wachten! 

182-02 182-03 182-04

Hoe meer hengsels je maakt, hoe handiger je er in wordt ;). Ik doorstikte ze netjes zoals het hoort en draaide toen nog enkele wildere rondjes. De verzonken rits zit er in zoals de handleiding ze voorschrijft, maar de volgende keer maak ik ze met flapjes op de uiteinden - nu durft de rits wel eens wegkruipen waardoor je er moeilijk bij kunt.

182-05 

Ik ben zo'n fan van dat mooie stofje met die kardinaalvogels, dat ik er nog wat meer van wilde gebruiken. Het patroontje werd opnieuw bovengehaald, en deze keer maakte ik de kleine(re) versie - zonder hengsels. Zo'n tasje kan iedereen wel gebruiken - denk ik dan maar ;)

23 opmerkingen:

 1. Ik vind ze mooi! Maar dat wist je eigenlijk al :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alleen maar opperste bewondering!!!! Knap zunne!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De stofjes zijn allebei super. Mooi duo!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. moooooi! ik ben fan, again. (the word 'D'uh!' comes to mind :D)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan je helemaal volgen in je liefde voor dat Birch-stofke! Zo'n schoontje! Perfect clutch materiaal. Ook fan van "de wilde rondjes"!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik krijg de neiging om nederig voor u te buigen ... Hoe mooi alweer!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kan me voorstellen dat je weg bent van de stofjes. De stippen èn van die met de kardinaalvogels. Prachtig!! helemaal super als tas, met of zonder hengsels :D

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind dat patroontje echt geweldig!
  Toch maar eens kijken om dat aan te schaffen me dunkt...
  Heel knap resultaat weeral, toffe combinatie en zo'n kleiner tasje is altijd handig hé. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.