-- Auch --

woensdag 2 april 2014
In het wisselen van seizoenen geef ik me graag volledig over aan het maken van vanalles wat niet kledij is. Ondertussen hoef ik jullie Swoon al niet meer voor te stellen - ik vermoed dat ongeveer iedere naaister al wel een patroontje van hen heeft liggen - Alicia ontwerpt prachtige tassen, ik ben alleszins fan... Voor de verjaardag van een vriendin haalde ik het patroon van de Dottie nog eens boven.

185-01
Stof: Tulpje oker-paars (Kokka) van bij Julija - Patroon: Dottie van Swoon Patterns
Sinds mijn eerste exemplaar zat het te kriebelen om er nog eentje te maken, maar dan ook echt als handtas. Liefst eentje voor mezelf ;). Maar zie, ook hier - jazeker, ook al geloof je het misschien niet - wordt er bij momenten gegoocheld met 'tijd'. De tas voor mezelf is er nog niet, ooit wel eens! Bovenstaand exemplaar werd in januari al gemaakt maar verscheen hier nog niet... het was nogal een hindernissenparcours. Niet het tasje, maar de hengsels ervan.

185-02

Ik was mooi op tijd klaar, en voorzag zelfs twee rivetten - mijn snijmat heeft het geweten, daar prijken nu twee schoon rondingen in. Ik sloeg net iets te enthousiast met de hamer ;) - om een draaglint te bevestigen. Op het moment dat ik het tasje overhandigde, werd het zo omzeggen onmiddellijk aan de kant gezwiereld wegens "de hengsels zijn niet lang genoeg". Ik kan je ondertussen vertellen dat er plezantere dingen bestaan dan tassen opentornen, zeker wanneer je de naadwaarde bijgeknipt hebt. Oh. En wanneer je geen stof meer hebt om die ***linten langer te maken. Oh. En het had ook iets met gekrenkte trots te maken en zo.

185-03

Het opengetornde project verhuisde naar bovenop de knopenkast, waar het een plekje kreeg naast de restjeskoffer. Ik koos ervoor de tas eventjes te negeren vooraleer er verder aan te werken. Wat afkoelen, als je begrijpt wat ik bedoel ;). In het kader van mijn 'Swoon-week' grabbelde ik mezelf bij de nek en werkte het tasje af. Met veel liefde. Want het is een prachtig tasje, al zeg ik het zelf.

185-04

En nu ben ik wel eens benieuwd naar jullie ervaringen... wat maakten jullie voor iemand die er eigenlijk niet content mee was?

34 opmerkingen:

 1. Zakdoekdooshoezen!
  Dat was twee jaar geleden mijn zelfgemaakt cadeautje voor onder de kerstboom.
  De reactie van mijn oma was: "dat is precies nen tafeldoek!!!"
  En ik was nog wel speciaal toile cirée gaan kopen waar rood in zat omdat ze zo graag rood ziet.
  Dat is een teleurstelling hé, als je daar tijd en liefde insteekt en de ontvanger dan niet zo content is.... ;-)
  Anders is het wel een prachtige tas!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci :)
   Ik begin zelfs niet aan iets handgemaakt voor mijn oma ;)

   Verwijderen
  2. Haha, dit jaar heb ik nochtans gescoord met de zelfgemaakte pannenlappen!
   "Na die van de Kerstmis" (de rode met groen dus) kregen ze een ereplaatsje aan de pannenlappenhaak. ;-)
   Ik heb er wel voor gezorgd dat zij diegene kreeg die het allermooist afgewerkt waren want ze werden door al haar zussen en haarzelf aan een kritisch onderzoek onderworpen (en gelukkig goedgekeurd ook) !

   Verwijderen
 2. Bij mij doen ze gelukkig vooralsnog alsof dat ze wel content zijn, als ze niet content zijn :p
  Al zijn de reacties niet altijd even "waaaauwww" als ik verwacht. SOmmige mensen appreciëren zelfgemaakt niet, omdat ze denken dat je er u 'goedkoop' vanaf wil maken.
  Jammer :( Want ik vind iets maken véél waardevoller (met de kostbare tijd die erin kruipt) dan gewoon een bon van 20€ op tafel te leggen :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben van hetzelfde gedacht... hoewel ik meestal wel goed weet wie blij is met iets handgemaakt en wie niet. Deze keer zat ik blijkbaar er een beeken neffest ;)

   Verwijderen
 3. Aha, de swoonweek ingezet?
  Ik heb het nog niet meegemaakt dat iemand niet content was. Ik hoop dat dit wil zeggen dat ze wel content zijn en niet doen alsof. Dat zou ik vreselijk vinden.
  Of toch, vorig jaar nieuwjaar. Het metekindje kreeg een genaaide koffer met daarin lego. Na het feest nam hij de lego mee, maar liet de koffer staan. "Neem je die niet mee?" "Aaah, is dat ook voor mij misschien?", niettegenstaande zijn naam er in koeien van letters opstaat... Tja...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Swoonweek, inderdaad!
   Ik vind het fijn om weten, maar het was echt de manier waarop die wat met me deed...

   Verwijderen
 4. Hier werd tegen de feestdagen een chihuahua-jasje gemaakt, helaas iets te krap. Ik beloofde een ruimer exemplaar, maar dat zal voor volgende winter zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oei dat snap ik niet. zo een leuke tas! Maar allé ze is wel eerlijk hé.
  als ze het niet gebruiken ja zie dat vind ik dan wel jammer.

  wij gaan morgen in het naaicafé één van jouw creaties maken. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik deed Frits eens naar een verjaardagsfeestje en kwam toe met een zelfgemaakt dekentje + uil... dat kind scheurde dat kadootje open gelijk zot en gooide de twee dingen aan de kant... en ik stond daar op te zien (hopelek nie met open mond)
  dat deed zelfs een bekke zeer he :-))...
  Nu denk ik soms hopelijk heeft dat kind daar toch al een paar keer onder gelegen bij het tv-kijken...
  maar euh schoon zen en goei lange hengsels precies he? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vorig maand nog,ik vroeg aan mijn zus wat kan ik naaien voor je verjaardag?En ze zei doe mij maar een bon van het tuincentrum?!!Ze wil altijd iets zelfgemaakt....raar.
  Ik vind je tas een schoontje ,alleen die hengels vind ik dan weer telang.Zo zie je maar dat is voor iedereen anders,he.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat ze zelfs niet eens de verpakking open maken (het handgemaakte eenvoudige knikkerzakvormig tasje) om te kijken wat erin zit ... (en de inhoud was dus niet handgemaakt !). Sindsdien nog maar één keer iets handgemaakt voor de persoon in kwestie, op vraag van de mama ... maar het onthaal was weer navenant ... als er geen uitdrukkelijk verzoek komt, dan komt er ook nooit meer iets handgemaakt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar de mama was er precies wel content mee ;).
   Wel straf hé, niet eens open maken!

   Verwijderen
 9. Voor kerst voor mijn metekindje een Mara-bloesje gemaakt. Perfect voor de zomer, leuke kleuren, juiste maat, veel tijd ingestoken... Het pakje werd opengemaakt, niks gezegd en weggelegd. Ook van de ouders kon er geen dankjewel of iets dergelijks af... Mijn grootvader zou zeggen: "ze hebben in mijn rapen gescheten!". Het was de laatste keer dat ze zoiets kreeg. En op één of andere manier blijft zoiets bij mij héél lang hangen! Dan nog liever dat ze zeggen dat het niet mooi is/al hebben/raar vinden/...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ach madam khadetjes ... ik moet jammer genoeg ook toegeven dat hier de zelfmaakkado´s niet altijd even hartelijk worden ontvangen ...
  Heel af en toe twijfel ik dan zelfs om dat stukje van me stiekem terug mee te nemen en die een dankbare ontvanger te zoeken -bloos-
  Nu ik erover denk : is misschien wel de reden waarom ik er toch nog altijd iets bijkoop om te geven . Mijne vent loopt dan heel lastig : nen dubbele kado ( ah ja , rekent uwen kostbaren tijd eens samen met alle kosten van fourniturekes en stofkes ... ) , zijde zot ?
  En eigenlijk heeft hij groot gelijk .
  En ik vind die handvaten nu ook veel te lang , hihi ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uwe vent heeft groot gelijk, dat doe ik ook niet ;)
   Ik vind ze ook te lang, die handvaten - zeker omdat er zowieso een draaglint bij is... lol. Maar 't is niet voor mij en "u vraagt wij draaen hé"

   Verwijderen
 11. Ik denk dat we het allemaal al wel eens voor hadden zeker? Ik in ieder geval ook al wel... maar al die andere keren wanneer er enthousiast wordt gereageerd, maakt dan die tegenvaller toch weer ruimschoots goed. Het blijft bij mij ook hangen. En lang! Intussen heb ik al een beetje door wie zo'n zelfgemaakt cadeautje naar waarde weet te schatten.
  Soms denk ik... die anderen zijn gewoon mega jaloers dat ze niks kunnen!
  Zo troost ik mezelf dan maar. :-)
  En ik vind de tas mooier, veel mooier met kortere hengsels! Nah!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. En dat met zo'n prachtig tasje! De ontvangers van mijn naaisels wonen doorgaans zo ver weg dat ik vaak gewoon niet weet of het gewaardeerd/gebruikt wordt... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goh iedereen heeft dus wel die ervaring! Ik ook, 2x nooit Merrill iets van gehoord nadien :( Kan aan mijn kwaliteiten liggen natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh ja, ik kan er helemaal inkomen. Wel eens nen tas gegeven die ik nog nooit gebruikt heb zien worden... Anderzijds heb ik ook dingen gegeven die héél erg geapprecieerd worden en staan er bijna mensen in de rij voor een zelfgemaakt cadeau. Dat maakt dan weer veel goed!
  Ik zou een gat in de lucht springen met zonen dottie! Mét korte hengsels :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Bij mij heeft nog niemand dat echt durven te laten blijken, maar anderzijds durf ik ook niet aan iedereen een zelfgemaakt cadeautje te geven. Er is wel één achterneefje waarvan ik zeker weet dat mamalief hem mijn zelfgenaaid knuffeltje (hoe heb je die ogen vastgemaakt?!) nooit van dichtbij heeft getoond, laat staan heeft laten vasthouden. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lol... na een paar slaapzakjes met handgenaaide knoopjes versta ik die mama begot niet. Zo'n werk dat daarin kruipt ;). Ook hier krijgt verre van iedereen een zelfgemaakt cadeautje, meestal schat ik dat wel goed in. Hetzelfde met mijn wenskaarten. Die waarvan ik weet dat ze horizontaal geklasseerd worden, die krijgen er eentje uit de winkel...

   Verwijderen
 16. jep, been there, ik zag de ondankbare blikken en schaamde me dan ook wel rot eerlijk gezegd...
  Ik geef niet snel nog iets zelf gemaakt nu. Het was zelfs mijn allereerste cadeau dat ik zelf maakte dat niet echt goed werd onthaald... het was een babydekentje en ik had zoveel tijd gestoken in het zoeken naar een stofje waarvan ik wist dat het de smaak van de ouders zou zijn geweest! niets, nooit hebben ze er iets van gezegd, absolute stilte... vreselijk vond ik dat! Nu ben ik nogal kieskeurig wat betreft zelfgemaakte dingen geven :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ... absolute stilte...
   Ik ga er niet kieskeurig om worden, ik doe lekker verder ;). En denk er niet over na, of ik word nog helemaal filosofisch en zo ;)

   Verwijderen
 17. Zo jammer dat sommige mensen niet meer begrip tonen voor al het werk dat er in kroop! ik heb helaas ook al vaker tegen mezelf gezegd dat ik minder tijd ga steken in handgemaakt moois. Zo maakte ik ooit een tante hilde popje met bijpassend babykleedje en ik kreeg zelfs geen dank je wel,...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik stuurde ooit een speeldekentje/opbergzak naar Engeland. Kreeg zelfs niet te horen of hij goed was aangekomen...
  Gelukkig is het bij die ene slechte ervaring gebleven (bij mijn weten)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.