Sterrenhemel in zijn ogen ♥

donderdag 11 juli 2019

Vanaf de eerste dag dat ik kan naaien, zeg ik "dat ik voor mijn kroost blijf naaien zolang ik dat mag doen". Voorlopig krijg ik geen signalen dat ik daarmee moet stoppen dus geef ik lustig verder gas op mijn pedaal #schaterlach. Dochterlief zou al eens een verzoek in mijn richting katapulteren, voor zoonlief is het eigenlijk allemaal goed.
Wil ik echter een volledige sterrenhemel in mijn (kersverse) tiener zijn ogen doen verschijnen, dan moet ik aan de slag gaan met Wolf van Zonen09. In het begin was ik niet zo enthousiast maar vier jaar later vraag ik zoonlief zelfs niet meer of hij van één- of tweedelig doet.

Ook al is het momenteel lekker warm en er niet echt het weer voor - eventueel ben ik niet helemaal 'mee' met maken en dat virtueel tonen en was het vandoen op het moment dat het stapeltje gemaakt werd -, zoonlief had nood aan nieuw slaapgerief. Veel tricot ligt hier niet in de kast, dus trok ik naar de -lokale- stoffenwinkel en trok daar drie stoffen uit het rek die onmiddellijk groen licht kregen.
Ik korte het patroon van de lange versie in, nam de korte mouw over en begon aan mijn bandwerkje. Als je de drie stuks bij elkaar ziet lijkt dat misschien een flinke klus maar in werkelijkheid ging er wel wat tijd over het naaiwerk en maakte ik ze ook niet onmiddellijk na elkaar.M  A  A  T  |  Zoonlief in de maattabel duwen, geeft maat 146S als resultaat. Laat dat onmiddellijk ook zijn confectiemaat zijn, wat dat betreft is hij helemaal in de Zonen09maattabel gegroeid ;). Het enige wat ik vroeger al eens moest doen bij Wolfjes, dat was het bovenstuk verlengen. Ik mat na en was blij te constateren dat dat niet meer nodig was - dat is een van de dingen die bij het uitbrengen van het tienerpatroon werd aangepast.

M  A  A  K  P  R  O  C  E  S  |  De onesie is een van de opties van het Wolf patroon. Daar stopt het niet bij, je kunt ook nog eens kiezen tussen een lange en een korte versie - duh zomer, kort. Uiteraard. - of een versie met franje - ongelooflijk mooie verknipt met paspel ertussen of met zakken - maar dat bleek niet het verzoek te zijn. Zo simpel en rechtdoor mogelijk. En zo produceerde ik een stapeltje Wolfjes dat zelden in de kast te vinden, van gewaardeerde maaksels gesproken! Ik warm alvast op voor een stapel winterexemplaren ;).

Ik startte met de sprinkhanen, de boordstof en kamsnaps kiezen was makkelijk; die beesten zijn petrolkleurig en ik maakte daar dankbaar gebruik van. Zoonlief zijn favoriet (de rakettenstof; niet zichtbaar op de foto maar in de donkere stof zitten nog lichtgevende sterren verstopt) werd met donkerblauwe boordstof en kamsnaps afgewerkt. Restte nog het laatste exemplaar waar ik flink op gevloekt heb. Geen, maar dan ook geen perfect bijpassende boordstof te vinden. Wit had eventueel gekund, maar dat zag ondergetekende dan weer niet goedkomen. Uiteindelijk duwde ik een reeks mogelijkheden onder de neus van mijn tafelgenoten en kozen zij unaniem voor deze optie - haha, uiteraard was dat niet mijn favoriet. De kamsnaps - ook niet mijn favoriete materiaal, maar kom, er is een voorraad die moet opgewerkt worden - waren dan ook net niet de juiste kleur maar ik herhaalde het is slaapgerief en dan doe je je ogen toe in mijn hoofd en mepte ze er toch maar in. En dan doe ik nu even mijn ogen toe. Neh.
15 opmerkingen:

 1. Ik vind die boordstof en kamsnaps wel goed passen hoor ... Heb je dat niet dat je na enige tijd die combinatie ook begint te appreciëren?
  Hij kan alvast een hele lang geweldig chillen in z'n nieuwe Wolfjes in keitoffe stofjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben wat 'picky' als het over kleuren gaat, dat gaat niet echt over ;). Maar kom, het is wat het is, een verdraaid moeiijke kleur om te combineren. Ik ben allang blij dat ik ze gemaakt kreeg en het kind er blij mee is, moet ik helemaal niet zeuren over perfect bijpassend of niet.

   Verwijderen
 2. Da's een mooi trio, kan geloven dat zoonlief content is. Boordstof vinden dat kan zo hatelijk zijn, het kan een kledingstuk helemaal onderuit halen maar da's hier zeker niet het geval.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Delphine, hij is er blij mee - en ik dus ook ;).
   Pff, door SYAS en het gemak van bijpassende boordstoffen zou een mens inderdaad al eens vergeten dat dat niet altijd evident is. Maar kom, het is slaapgerief dus ik hoop dat hij een ander exemplaar dan die mintkleurige kiest als het pyjamadag is #schaterlach

   Verwijderen
 3. Zo'n dankbaar gerief... hier weet zoonlief dat ook steeds te appreciëren

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hou ook van slaapgerief maken; dat wordt met open armen onthaald en super vaak gedragen. De laatste knop zat er nog maar in of hij stond al naast me van "aandoen" ♥

   Verwijderen
 4. Niet alleen fan van uw naaisels, ook fan van uw interieur!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knapperd! En knappe nieuwe fotoboek 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amai goed gewerkt zeg! Pyama's blijven toch zo'n dankbaar materiaal om te maken. En dat van die boordstof, ik ken dat, een mens zou het beginnen ontzien om iets te maken uit niet-SYAS stof :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik dacht al dat ik daarmee op begrip zou kunnen rekenen ;)
   Het lijkt alsof ik super veel naaide door het stapeltje, maar hé, een pj, twee weken wachten en nog een exemplaar, zoveel is dat niet. Hoewel, zoonlief is ermee in de wolken!

   Verwijderen
 7. Knap werk! Mooie setting ook voor je foto's! Ik vind je uitleg geweldig "...mepte ze er toch maar in." Ik zie het helemaal voor me 😂

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Anja ♥
   Ik zeg het zoals het is, ik heb zo'n hekel aan die kamsnaps - maar helaas wel een voorraadje dat niet verdwijnt door er eens vies naar te kijken ;). Zoonlief is ook expert om er 'iets' mee te doen. Ik kan zo'n ding twintig keer open en dicht doen en er gebeurt niets; als hij dat doet, springen er gegarandeerd drie tegen het plafond #schaterlach. Probeer u maar eens voorstellen hoe ik er dan uitzie ;)

   Verwijderen
 8. Ondanks al uw tegenargumenten is die met de sterrenhemel mijn favoriet. Ik heb een zwak voor mint sinds mijn eerste communie (en toen was ik duidelijk nog de enige). ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.