Hij deed van "zucht"

vrijdag 28 december 2018

Kop in het zand
Tijd om je met wat clichés om de oren te slaan maar soms zijn de lulligste spreekwoorden net degene die er zo schoon de vinger op kunnen leggen. Het lijkt onwaarschijnlijk, maar ik was het vergeten, hoe energievretend dat is, revalideren.

Ik spoel even terug voor het geval je niet kunt volgen...
Ik maak er niet echt een gewoonte van, om te koop te lopen met hoe mijn leven achter de schermen is. Ik neutte er in het verleden al over, maar elk zijn eigen keuze, ik probeer het voor en het achter de schermen wat gescheiden te houden, maar hé, aanschouw mijn gezeur. Jaren geleden brak ik mijn enkel. Ik deed dat op een indrukwekkende manier, te merken aan de reactie van alle specialisten die ik de afgelopen jaren zag in verband met dat pronkstuk. Peuteren aan bot is niet zo aangenaam dus zit ik niet op de eerste rij om aan die enkel te laten werken. Maar de pijn was niet meer te houden, dus beet ik door de zure appel heen en liet me afgelopen zomer opereren. Al snel werd duidelijk dat de beelden de schade binnenin niet correct weergegeven hadden, het absolute steunverbod ging van vier naar zeven weken, nog anderhalve maand krukken daarna en ik mocht alle hulpstukken buitengooien. Ik had het zo wel gehad, met dat hele team #schaterlach. Het ging één verdomde week goed. Eén.

Als ik er nu over nadenk, had ik het eigenlijk moeten/kunnen weten. Ik had een gelijkaardige ingreep - de iets mildere variant dan ;) - enkele jaren terug en het duurde toen ook weer een hele tijd voor ik weer op de been en alle bijhorende onstekingen te boven was. Of hoe geniaal het menselijke brein toch ineen zit, dat het je al die miserie met een wel erg roze bril doet bekijken.
Ik kreeg een ontsteking cadeau, een goei'ke want ik was zo'n vijf weken gewoon op en teruggekatapulteerd naar mijn krukken. Mijn blijdschap toen die plots voorbij was, immens. Mijn vertwijfeling nu mijn voet een kleine twee weken later terug vriendelijk van zich laat horen. Ook immens. Een mens zou van minder zijn kop in het zand steken, nietwaar?

617-02

Genoeg geneut, ik miste mijn digitale plek en jullie hadden trouwens nog iets van me tegoed!
Plus 2 is 5, jij wint het lespakket voor de Rozy
MultiVroon, jij wint het lespakket voor de Cottonwood
Hanne, jij mag een DIY pakket van Lotte Martens uitkiezen
Sturen jullie me een mailtje op khadetjes at gmail.com, dan bezorg ik jullie gegevens door aan Serial Bagmakers en Lotte.

617-03
617-04

Voortploeteren
De afgelopen maanden verschenen hier slechts sporadisch berichten, alle energie ging naar dat heikel uitsteeksel en het bloggen schoot er wat bij in. Nu, een voet meer of minder houdt me niet van het naaien #schaterlach, er werd wèl genaaid. Niet altijd zoveel als ik zou willen, maar nogmaals, wat vreet dat een energie jong, dat revalideren. Ook al zie je het niet altijd zo duidelijk - als je niet beter weet zie je niets meer -, mij is het ondertussen duidelijk dat ik nog wel een paar maand voor de boeg heb.

Ik koos voor gemakkelijk gerief, dingen waar de lege kast van dochterlief wat sneller vol mee zou raken, waar ik niet te veel moest bij nadenken en wat het kind graag draagt. Niet oversized, geen glitterstrepen, geen patroon dat ergens hoog in een virtuele top tien staat ;). Ik haalde 'Lili gaat naar het strand' nog eens boven, in combinatie met een van de SYAS stofjes uit de laatste collectie - toen ik het maakte toch, ondertussen werd een spiksplinternieuwe collectie op ons afgevuurd.

617-05
617-06
617-07
617-08

M  A  A  T  |  Bij het vergelijken tussen dochterliefs maten en de maattabel bleek dat de jongedame breedtegewijs nog in een 128 zou passen - dat had ik zo ook kunnen voorspellen, aangezien ze nog in haar versie van vorig jaar past. In ieder geval, dat vond ik zelf wat onzinnig, dus ik tekende maat 134 uit - vind ik zelf ook ergens op slaan want het patroon gaat uit van tricot en niet van french terry, wat de jurk sowieso al anders doet vallen.

M  A  A  K  P  R  O  C  E  S  |  Kleding hangt heel erg samen met smaken en goestingen; ik hou écht niet van de kraag die bij het patroon zit. Gelukkig houdt het werkelijk niets in om die weg te laten. Geen kraag = geen problemen om het hoofd erdoor te krijgen, ik kon hierdoor ook de sluiting weglaten en knipte het rugpand gewoon aan de stofvouw.
De huidige temperaturen smeken om patronen met lange mouwen, dus ik maakte opnieuw gebruik van de mouwen - je kunt ze trouwens hier vinden, als je er in de tekst klikt opent het bestand automatisch. Voor de volledigheid moet ik wel even vermelden dat ik niet zo'n fan ben van de erg spitse mouwen, ik foefel altijd een beetje aan de mouwkop #schaterlach #ikkanhetnietlaten. Ik knipte ruim zoomwaarde aan de mouw, en wou die eigenlijk afboorden met boordstof maar dochterlief besliste er anders over en aldus werden ze omgezoomd. Het kind mag af en toe eens hààr gedacht krijgen.

Naast mijn verzuchtingen - meaculpa, het is eruit nu ;) - slaat de zucht in de titel uiteraard op mijn teerbeminde wederhelft, mijn rots in de branding #schaterlach. Ik ben geen kringloopganger, ik beschik niet over het nodige geduld om er schatten te vinden dus mijd ik de winkel in zijn geheel. Maar toen ik er toch eens was, viel mijn oog op een zak - tja, het was een zak, anders kan ik dat dus niet noemen - borduurgaren. Nu doe ik eigenlijk niets met dat garen, maar de hele zak koste €1 en met twee frutselende Khadetjes in huis, dacht ik dat dat wel zijn plek zou vinden. Bij thuiskomst werd de zak op enthousiasme én op gezucht onthaald. Net zoals toen ik thuiskwam met een punch needle omdat ik nu eenmaal een plooier ben #schaterlach. En de mens, hij zuchte voort #schaterlach³

617-09

22 opmerkingen:

 1. Gij, ne plooier? Dan toch eerder nen eigenzinnige, want ik merk hier meestal trends op voor ze nog geboren zijn! Dat is gewoon een gave, joh!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dat zuchten, dat is gewoon dode ruimte die af en toe moet geventileerd worden, niks verontrustend dus!

   Verwijderen
  2. #schaterlach plooien is plooien, of dat nu eigenzinnig is of niet. Maar euh, ik ga voor de gave denk ik, dat presenteert zich schoner <3.
   Ik zit niet in met dat zuchten, ik antwoord daar meestal met een lach op ;).

   Verwijderen
 2. wat een miserie met uw enkel! Ik wens je toe dat dat in 2019 allemaal voorbij zal zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik blijf nog even geloven dat het goed komt met die enkel, al is dat de ene dag makkelijker dan de andere :). Wie weet wordt 2019 wel mijn jaar x!

   Verwijderen
 3. Een mens zou voor minder eens goed zuchten, ik hoop dat die enkel toch wat minder van zich laat horen!

  Een mooi jurkje trouwens... net leuk om patronen te zien die je niet altijd ziet en wat pakt die dochter van jou goed op foto!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blij dat we hetzelfde denken; niet dat er iets mis is met 'populaire' of nieuwe patronen, maar het doet mij in ieder geval vaak vergeten wat er nog in de voorraad zit - en eigenlijk ook mooi is. Los daarvan vind ik patronen soms best wel duur, niets mis mee als je ze dan een aantal keer gebruikt.
   En die enkel, die gedraagt zich in 2019, ongetwijfeld #piepstemmetje #hoopik

   Verwijderen
 4. Zucht ... eens goed zuchten kan deugd doen zeg ik altijd.
  Zalig ... mooie jurk ze staat haar prachtig.
  Zoeken ... in een kringwinkel is ook niet echt mijn ding.
  Zo leuk ... die foto's in dat mooi herfst - winterlicht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Anja!
   Die foto's stonden al zooo lang te wachten, als ik ze zie moet ik onmiddellijk weer aan die fijne namiddag terugdenken. Zo gaat dat dan, met blogfoto's ;). Hoewel ik grote fan ben van de winter, doen ze me ook verlangen naar iets meer kleur, iets meer leven buiten. Nogal een geluk dat we weten dat dat op komst is x

   Verwijderen
 5. Eerst en vooral schoon kleedje echt schoon! Ik hoop dat uw enkel nu blijft meewerken en vooral dat het achteraf alle miserie waard was. Blij nog eens iets te lezen want hoe je t doet dat weet ik niet maar jouw wereldje hier is echt een leuk plekje om eventjes weg te dromen bij naaisels en af en toe bijhorend gezicht van wederhelften 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Delphine! Ik vind het altijd altijd altijd geweldig plezant om je reactie te lezen en het warmt me dat je dat ook zo trouw blijft doen. Ik hou van schrijven, dat besef ik altijd nog beter na een periode waarin ik dat niet zo consequent deed ;). Maar aangezien hier niets moet, probeer ik dat heel erg ok te vinden.

   Verwijderen
 6. Wat een mooie jurk. Staat je dochter heel leuk.
  Hopelijk brengt 2019 veel goeds voor jou en je enkel!
  Groet, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om lezen Ilse <3
   2019 wordt ons jaar, daar ben ik van overtuigd!

   Verwijderen
 7. Ik herken de voetenmiserie: mijn zus heeft ook jaren gesukkeld , kreeg toen uiteindelijk een enkelprothese en nu blijkt haar achillespees verhard en te kort geworden. Niets meer aan te doen. Dat weerhoudt haar er niet van om te fietsen en zoveel mogelijk te stappen met een blitse stok!
  Gelukkig vind je je plezier en 'troost' bij je naaimachine. Mooi wat daarop gepresteerd wordt, zeker dit kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik grinnik even want het achillespees verhaal, wel, hier zijn beide pezen verhard en verkort, al jarenlang. Die twee zijn er de oorzaak van dat ik -fysiek gezien letterlijk- niet in staat ben om te lopen. Dat beperkt me op heel wat manieren, maar dat is al zo lang zo dat ik dat ergens wel een plek heb weten te geven. De enkelprothese, mijn specialist wil me die niet geven omdat ik nog te jong ben en hij niet overtuigd is van het feit dat dat mij vooruit zal helpen (second opinion trouwens, de eerste wou dat ook niet). Nog twintig jaar wachten daarop #schaterlach. Ik mag een zwemster of een fietster worden, al de rest is out of limit. Maar hé, als het maar dat is x. Ik denk veel aan jou, de laatste dagen. Het zal wel ongelooflijk dubbel zijn, maar ik hoop dat er toch nog ergens mooie herinneringen gemaakt worden.

   Verwijderen
 8. Ik miste je inderdaad al! Hopelijk gaat het vanaf nu bergopwaarts <3. Mooi jurkje met die plooien en prachtige dochter in heerlijk licht! En joehoehoe, zie ik daar mijn (blog)naam in het rijtje met winnaars.Heel de GIVE-AWAY vergeten, dus de verrassing nog groter :-); ik ga je mailen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach Bergen zijn moeilijk, letterlijk dan ;).
   Zonder zwans, dank je wel voor je lieve woorden, ik blijf nog steeds geloven dat het goed komt met die enkel, al is dat de ene dag makkelijker dan de andere!
   Dat je de give away vergeten was, wel, met mijn huidige blogritme was dat niet zo moeilijk. Ik wens het je van harte toe!

   Verwijderen
 9. Oh Sarah, er valt hier zoveel te zeggen. Eerst en vooral, ik heb zo met je te doen. Omdat ik deze vakantie helemaal in het verhaal van 'the whizard of Oz' zit, wens ik je een goede toverfee die je binnen korte tijd van je pijn af kan helpen.
  Het jurkje, een eenvoudig, slank modelletje, blijft inderdaad een toppertje en doet dit stofje geweldige eer aan.
  De foto's tonen een prachtige dochter, precies een engeltje met haar nog steeds blonde krullen!
  En dat punchneedlen en hopen borduurgaren kopen, dat speelde zich hier de laatste dagen ook af. De man zuchtte precies een kwartiertje geleden toen hij mijn hoop borduurgaren dat ik gisteren insloeg ontdekte en zei er bedenkelijk bij: 'Grote plannen?' . Maar hé, het blijft een schatje en hij gaf de spullen nadien een opbergplekje :-)
  Geniet van de eindejaarsfeesten, Sarah, samen met je prachtige gezin en ik wens je een 2019 met weinig pijn <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach Ik moet dringend eens mijn dochter meebrengen op naaiweekend om die mening wat bij te sturen ;). Maar net die dingen zijn degene die een mens nog maar eens doen zuchten om toch weer door te gaan (met een operatie, met revalideren, nog maar eens) want soms breekt mijn hart letterlijk door de dingen die ik niet kan doen met hen. Het komt goed. Wanneer, dat weet ik niet, maar het zal beteren. Punt.
   Ik zag dat je de workshop volgde, ik ga je voorbeeld volgen denk ik ;). Héél erg benieuwd naar de resultaten van dat hoopje garen!

   Verwijderen
 10. Oeh, ik hoop dat dat goed afloopt!

  En wauwie, gewonnen! Ik zie het wel zitten om daar een mooie tas van te maken! Hoewel ik voor leer dus even moet puzzelen? En nee, het gaat (nog) niet fantastisch :( Maar ik vind soms wel weer wat plezier in het naaien, dus duimen maar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blijkbaar moet je voor leer wel wat anders te werk gaan aangezien het patroon echt voor stoffen gemaakt/geschreven is. Maar volgens mij is dat niets wat jij met wat extra denkwerk niet aankunt ;). Ik las het, dat het even niet fantastisch gaat, bergen en dalen... Ik duim alvast, nog steeds x

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.