Zwaai en zwier. Oh. En glitter.

zondag 5 februari 2017

Ik ging op weekend.
In oktober.

459-02

Ik maakte een rokje, niets moeilijks - ik ben al geleerd ondertussen, babbelen, luisteren en lachen gaan niet samen met grootse naaiverwezenlijkingen. Toch niet achter mijn machine, want ik zag tijdens datzelfde weekend op een ander enkele pareltjes 'geboren' worden - twee stroken rimpelen, zomen en een rekker. Dat is het. Meer niet.

459-03
459-04

Toen ik thuiskwam, hing ik het rokje aan de wolk aan de deur - mijn plek waar kersverse naaisels terecht komen; om even te overdenken of het 'af' is of niet. En daar bleef het drie maanden hangen. Nu moet je weten dat ik nogal vaak door die deur ga of voorbij kom, en dus iedere keer dat rokje zag. En toch bleef het hangen. 'Omdat het kind niets had om erop aan te doen'. Juist ja, ik ben er zo eentje, zo gaat dat dan.

459-05

Ik vermoed dat de zeshonderdachtenveertigste keer dat ik het rokje zag, net die stamp onder mijn derrière was die ik nodig had. Een patroon uit de kast, eenzelfde stof, wat glitterflex en de volle drie uur van mijn tijd losten het 'probleem' op. Kind content, moeder content en een leeg haakje, wat wil een mens nog meer? #schaterlach

459-06 459-07 459-08 459-09 459-10 459-11

Dossier gemaakt: Over de rok moet niet veel gezegd worden; ik nam twee stroken stof (volledige stofbreedte) en ging die met mijn rimpelvoet te lijf. Beide stoffen op elkaar, een elastiek op maat van het kind - ge vertelt die dat het een 'nieuwe' riem wordt, en laat die zo rondlopen om te zien of de omtrek juist is -, je sandwicht de boel en uw rok is klaar. Drie maand later levert dat zelfs een pittig korte rok op, maar hé, het kind heeft nu wèl een truitje dat erop past.

Voor het bovenstuk molesteerde ik het patroon van de Leather Sweater in maat 128, dat is een maat groter dan ze heeft, maar ik wilde een ietwat oversized gevoel - het had zelfs nog wat meer mogen zijn, maar allé, ik mopper niet over details. Ik tekende het 'leer' stukje erbij aan het voorpand, en stopte op achterste naad een stukje kant ertussen. Het kiezen wèlk stukje was uiteindelijk nog het langste werk vermoed ik #schaterlach. Ik liet de zoomboord voor wat die was, tekende een licht holle lijn aan het voorpand, een bolle aan de achterkant en zoomde om. Klaar. Oh. En dan draagt ze dat truitje op een broek. #uiteraard.

459-12

30 opmerkingen:

 1. Mooi! Het rokje, de trui én jouw plots al zo grote dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proest... Dat lijkt zoiets dat me ook kan overkomen. :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of over hoe een mens eens kan blokkeren op iets compleet onnozels #schaterlach. Maar bij deze is het opgelost, het kind kan het eindelijk dragen -- want toegeven, als ze zelf zegt dat ze die rok wil dragen, dan ligt het probleem precies toch bij mij!

   Verwijderen
 3. Geweldig! Ik krijg altijd een glimlach op mijn gezicht als ik hier kom lezen 😁 Die trui is tof gemaakt en pittig kort kan je dochter zeker nog aan doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moh ja gij, op die leeftijd! En met broekkousen ;)
   Het kind trekt zich daar ook absoluut niets van aan!

   Verwijderen
 4. Mooi! Zowel het rokje als de trui! Ik ben vooral fan van de glitterfolie en dat kanten boordje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Perfecte outfit... Prachtig struisvogelstofke. Zoiets vraagt gewoon een simpel modelleke. De trui past er perfect bij... En dan nog eens dezelfde kleur kousenbroek en geweldig toffe schoenen ook nog! Wat voor een goed idee van die oversized maat! En die toffe accentjes! Het kind is alweer op en top "schoon" gekleed. En een wolk aan een deur? Wat moet ik me daar bij voorstellen? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Euh, die kleur kousenbroek, die had ik toevallig liggen - ik koop in de herfst aan de hand van mijn stapel te-naaien-stof enkele kleuren die bij verschillende jurkjes in wording gaan passen. Want anders ben ik wel efkes bezig, om overal de juiste kleur te gaan zoeken. Het was een 'chanceke' dat ik toevallig ook nog zo'n sweaterstofje liggen had.
   En euh... die wolk aan de deur, dat is zo gewoon een deurkapstokje in de vorm van een wolkje. En daar hangen dan enkele haakjes aan - gelukkig maar, want ik heb zo af en toe wel een daarvan nodig, nogal vaak dingen die wachten op knopen aannaaien, of omzomen of zo van die plezante -ahum- dingen.

   Verwijderen
 6. perfecte combinatie .Prachtige tekst ,zou hier ook in de smaak vallen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is er eentje uit de Silhouette shop, 't is ook gewoon ZO mijn dochter, ik kon niet anders dan die gebruiken #schaterlach

   Verwijderen
 7. Zalig, ik heb hier ook zo'n plekje. Maar eerder een "Pronk" plekje, dan een overpeinsplekje (al moet ik daar nu wel bij vertellen dat de haak akker de deur hangt #haha)
  Deze outfit vind ik geweldig! En haar haartjes zeg, welke shampoo gebruik je daarvoor 😂
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.Wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is de deur van mijn 'werkkot' én tegelijk de deur naar boven, dus ik passeer er ongelooflijk veel. Maar euh, die kapstok draaien, daar dacht ik nog niet aan #schaterlach.
   Die haren waren nu niet zo top, als ik de foto's bekijk, dus dat is niet echt een referentie. Toen het nog krullen krullen waren, deed ik een serieuze zoektocht en belandde toen bij de producten van Kerastase. Als ik dat consequent doe, dan ziet het er wel beter uit dan hier #schaterlach. Je mailt me maar eens voor meer info ;)

   Verwijderen
 8. Wat een schitterende creaties weer Sarah!!! Was effe geleden dat ik had gekeken echt supermooi allemaal x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kei-tof! Fan van de flex op de trui ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Reacties
  1. Lol, mijn machien kan dat nogal goed hé ;)
   --hoewel, deze zou ik nu ook wel nog met de hand kunnen snijden, maar ik ben nu eenmaal een lui geval--

   Verwijderen
 11. Leuke outfit geworden hor het wachten waard
  Liefs anoeska

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ah tof zeg! Leuk die stoere voorkant en lieve achterkant!
  En nu maak je me wel curieus naar dat wolkje hoor! F O T O !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik moet toegeven dat ik meer fan ben van de trui dan van het rokje ... maar dan ook echt wel supergrote fan ! (de quote! de kleur van de quote op het kleur van de trui ! hevige fan !)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Perfect zeg :-) fan van die trui en de details :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zalig, 'wild & free' aan de ene kant en dat stukje kant aan de andere, dat vat het helemaal!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.