Vanollesennogetwuk #1

maandag 30 januari 2017
Soms heb je zo van die maaksels waaraan je niet altijd een blogbericht wil besteden, maar die je toch de wijde wereld in wil sturen. Bij deze; de vanalles-en-nog-wats die mijn werktafel passeerden de afgelopen maand.

Mijn patronenchaos steeg zelfs mijn tolerantie - en geloof me, ik kan goed rommel aanzien - boven het hoofd. Ik mestte mijn overvolle 'tijdelijke' bak uit waar alles belandt waar ik om de een of andere reden geen zin heb om onmiddellijk op zijn juiste plek te stoppen en kieperde weg wat ik zeker weten nooit meer opnieuw ga maken. Aangezien ik op dreef was, rommelde ik nog wat door in mijn ufo bak en ontdekte twee Billie's waar enkel nog een halsboord moest aangezet worden. Dat deed ik gelijk, wel ja, quasi onmiddellijk.
Dossier gemaakt: Billie van Zonen09 in maat 134, eentje met gewone mouwen en een exemplaar met raglan mouwen. Wat heb ik trouwens gevloekt op de kleur van boordstof van dat laatste exemplaar!

Niemand zit te wachten op nog meer truien, toch zeker niet met een patroon dat al ettelijke keren uw scherm sierde. Maar omdat mijn kind zo zo zo mijn schoon kind is, laat ik toch maar een foto op u los. Een Mitch trui, in een ongelooflijk zacht stofje voor mij o-zo-zachte kind. Ik bekeek de verjaardagskalender en maakte maar onmiddellijk nog twee exemplaren - hà, cadeau check. Deadline, in your face of zo #schaterlach
Dossier gemaakt: Mitch sweater uit LMV 2016/5 in maat 134/140 met mouwen die 4cm verlengd zijn. Blijkbaar heeft zoonlief lange armen - of valt het patroon behoorlijk kort, want normaal gezien heb ik niet echt probleem met de lengte van zijn armen #schaterlach


Uit volle enthousiasme maakte ik een hele rits Wallet project #17'en, waarvan er enkelen hun weg in een ander zijn handtas vonden. Patricia koos het croco bruine model maar wist uiteraard niet dat omaKhadetjes ermee ging lopen - beiden hebben groot gelijk, als je 't mij vraagt. Hoewel ze het liever niet wou, maakte ik er eentje voor haar alleen - ha, ik mocht het zelfs op mijn gemak doen. Wedden dat ze daar wellicht wat spijt van had, want euhm, ondergetekende presteert op zijn best op het scherp van de snede. Maar het lukte me toch #schaterlach.

Ik ben een katoenen geval. Correctie, ik ben fan van geweven katoenen stoffen. Maar het eerste exemplaar verhuist zo vaak van de waslijn naar het lijfje, dat ik het kind een extra exemplaar maakte. Ik heb zelf een jurk in die stof - zit heerlijk trouwens - en kreeg haar exemplaar nog net uit de rest van de lap. Win win, dat denk ik daarover!
Dossier gemaakt: Sienna jurk uit LMV 2016/1 in maat 116, verlengd tot een 128 - zoals wel vaker het geval bij het tijdschrift, valt ook deze jurk eerder 'pittig' kort uit ;). Ik knipte het rugdeel op de vouw en liet de striksluiting deze keer achterwege. De v-hals werd wat minder diep gemaakt.


Stof in 2017: 7 in  - 21 uit  (1,8 gekocht&verwerkt - 3,5 verkocht - 2,8 gekregen)  - #1in3uit

31 opmerkingen:

 1. Sjiekedinges! Ik denk ook vaak dat niemand zit te wachten op een trui... Maar ik kijk er zelf wel graag naar, dus laat maar komen!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gho, het is zoals in veel 'stielen', ik ben ervan overtuigd dat praktisch alles al eens gemaakt is... maar daarom nog niet door jou. Voor mezelf hanteer ik de volgende 'regel': zolang ik zelf enthousiast ben over een maaksel, en de dragers ook, dan verdient het hier een plekje :)

   Verwijderen
 2. Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Leuke creaties. Vooral het beetlestofje kan me bekoren, de kleur van de boord is een van mijn favoriete kleurtjes trouwens ;)
  Tenslotte, ook van de krokocreatie ben ik fan. Geweldig die portefeuilles van u, die zouden ook mijn handtas sieren ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach. Voorlopig heb ik het er nu toch écht even mee gehad, met die portefeuilles. Misschien volgende maand of zo nog een keer ;). Maar ik ben het helemaal met je eens, niet ingewikkeld is daarom niet minder mooi - maar de praktijk leert hier dat ik er daarom niet minder lang over doe #zucht

   Verwijderen
 3. Oe is het mogelijk 😂, aan die portemonnee ben ik ook juist bezig maar uw sienna jurk die opent weer perspectieven voor mij hè. Wederom dank madam khadetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai jij hebt nogal eens gewerkt. Allemaal super leuk en geweldig idee zoal cadeaus op voorhand. Dat is hier meestal de race tegen de tijd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De meeste zijn écht rondslingerende projecten waar behalve een halsboordje, een zoompje, niet zoveel aan gedaan moest worden. Maar ik ben zo iemand die de hatelijke klusjes graag naar de bodem van mijn ufo-bak verhuist. Onnozel eigenlijk!

   Verwijderen
 5. ha, etwuk, ik ga dat bombarderen tot woord van 2017 :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kom eens wat dichter wonen vrouw, dan hoor je 't zelfs elke dag ♥

   Verwijderen
 6. Amai, uwen output is inspirerend ! Is de ufo-bak leeg ? #grijns
  ik ging gisteren mijn stoffen en aanverwanten eens opruimen, kwam al doende de perfecte geriefkes tegen voor een reeds lang beloofde tas voor Marte.... De stoffen zij dus gedeeltelijk opgeruimd, en Marte heeft een nieuwe tas. #grijnsenzucht

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wahahahaha, de ufo-bak leeg? Wahahhahaha
   En nu serieus. Euh; de bodem is zelfs nog niet in zicht. Maar het is zo verleidelijk om eerder een nieuw project te beginnen dan een van die klusjes te doen --zo uit het hoofd, dus bijlange niet volledig; er ligt nog een Lars, twee theo's, 8 Oliver broekjes, een Louisa jurk, een trop top en wellicht nog wel een en ander.
   Alleen maar bewondering voor uw tas dus, pure bewondering!

   Verwijderen
 7. Eén voor één weer prachtige exemplaren. Ik ben jaloers op hoe snel dit allemaal van onder je machientje komt ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!
   --en niets snelheid, over die cactustruien deed ik zo ongeveer twee maand, de Billies, die knipte ik vorig jaar in mei, en ga zo maar door!--

   Verwijderen
 8. Dankzij dienen UFO bak van jou zien we hier toch regelmatig weer wat schoons passeren. En ja, truien en consorten zie je vaak passeren maar so what? Een schoon combinatie kan nog altijd mijn dag maken... En ik moet trouwens dringend wat kurk bestellen, mijn portefeuille begint ferm af te zien. Tijd voor iets nieuws maar ja... Tijdsgebrek... Ken je da??
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige stuks allemaal , helemaal verliefd op die wallet zal ik ook eens moeten proberen .-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Absoluut geen spijt van je tijd te geven, het is een heel leuke verrassing!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om horen!
   Ik ging zelfs neuzen op je pinterest borden voor 'een beest'.

   Verwijderen
 11. Vanaf nu ga ik die Maison Viktor altijd kopen... er staan te veel schoon patroontjes in! En dit zijn dan dingen die je even tussendoor maakt en die je blog niet halen...? Manman ik zou blij zijn als ik eens zoveel schoons kon maken. 't Zou rap op mijne blog staan. Wat was dat nu met die kleur van die boordstof? Is toch prima gelukt voor zover mijn "ouderwordende"ogen kunnen zien? Dikke pluim sjoeke... pluim van de Kolibri! Ik kan er voor jou wel eentje missen! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik krijg dat nogal vaak als verjaardagscadeau, een abonnement daarop ;). Het is 'bulle tegen de bluts', er staat ook niet altijd iets in wat ik plezant vind.
   Die boordstof, uiteindelijk werd het bruin, maar het geel, oker, groen, rood en blauw vielen af #schaterlach. Ik vermoed dat ik een moeilijk geval ben!
   ♥ voor de Kolibri pluim, die zijn o zo schoon!

   Verwijderen
 12. En dat noem jij oneerbiedig vanallesnogwattekes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Uw o-zo-schone kindertjes zijn weeral voorzien van o-zo-schone kleertjes. Bij mij lukt dat hier precies ook het best op het scherp van de snee. Als ik (in mijn ogen?) voldoende tijd heb, durf ik nogal eens aan uitstelgedrag doen...
  En oef, blij dat je je titel verduidelijkte, die ....'etwuk' deed me zo wat fronsen. Deze Kempen-bewoonster was efkes ni mee 😅.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach WestVlaams is o zo schoon, echt ♥
   Soms is het jammer dat je er geen geluidsfragmentje bij hebt, als je de titel leest ;).
   Blij te lezen dat ik niet de enige ben die -ahum- een eigen opvatting van tijd heeft!

   Verwijderen
 14. Die t-shirts stak je hier in elkaar, lang geleden, meen ik mij te herinneren :-)
  En gho ja, ik toon ook nog altijd elke trui die ik maak enz, wie ze niet meer wil zien, die komt dan gewoon niet kijken, vermoed ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou goed kunnen, dat ik die tshirts bij jou ineen stak - ik denk zomen zelfs, niet? Het probleem was dat ik de boordjes er per se met de coverlock wou aanzetten zonder te oefenen, het zat er niet uit! Dus moest er getornd worden, en daar gaat het altijd fout bij mij. Of niet, in dit geval #schaterlach.

   Verwijderen
  2. Jaja, zomen en al peis ik. Je had geloof ik het juiste kleur boordstof ook nog niet gevonden, of zoiets :-)

   Verwijderen
 15. Allemaal een apart blogbericht waard, als je 't mij vraagt. als is het de elf-en-tachtigste sweater die erbij staat, als het mooi is, moet het gezien worden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik ook!
   Lol, maar zo samen op een hoop, dat heeft ook wel iets #schaterlach

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.