Nen kriebel #zucht

vrijdag 17 februari 2017


Soms krijg ik een kriebel.
Een tassenkriebel.

460-02 460-03 460-04 460-05 460-06 460-07 460-08

Ik zit net midden in een kalligrafieproject dat ik graag wil afwerken, dus ik probeerde die kriebel te onderdrukken. Na zo'n slordige dertig jaar - voor de vitters ons ons, ja, en nog een aantal jaar erbij #schaterlach - ervaring met mijnenzelven had ik moeten weten dat dat niet het allerbeste plan-van-aanpak is. Het eenvoudigste is toegeven.

Dus ik plooide. Een lap kurk, een haastige schets en een ongelooflijk mooie sluiting, meer waren er niet nodig om het uit mijn systeem te krijgen. Dat ik meneer Khadetjes liet opdraven om de benodigdheden - als in 'schroevendraaier' - voor me te zoeken en de laatste vijsjes aan te draaien, dat is bijzaak, niet?
Hoe je de sluiting moet bevestigen wijst zichzelf uit, maar ervaring leerde me dat een laag kurk, volumevlies en een quiltkatoentje niet voldoende zijn om die te vullen. Ik gooide er nog een reepje kurk (niet zichtbaar want die zit in de sluiting verborgen) en wat textiellijm tegenaan en ik heb er een simpel feesthandtasje bij. Oh, en ik kan me terug concentreren #schaterlach

460-09

45 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dank je wel! En dat klinkt altijd zo volkomen fout... maar ik ben zelf content ;)

   Verwijderen
 2. Hoe ongelooflijk mooi is dat wel niet zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Laat de feestjes maar komen, je tas is er in elk geval klaar voor ! 😁 Mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal klaar zeg, zelfs voor endless repeat, voor iedere tenue een exemplaar ;)

   Verwijderen
 4. Prachtig... Je doet het helemaal effortless lijken. :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel, in dit geval was het ook zo! Het tasje houdt écht twee keer niets in, en blijkbaar had ik het in mijn hoofd goed overdacht waardoor ook alles klopte toen ik van 'uitvoeren' deed ;). Gelukkig maar, want het was niet echt de week waarin ik nog een tegenslag kon gebruiken.

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. #schaterlach
   Ja, eventjes zo ;). Maar ik leerde mezelf nu wel 'maak een patroontje' en ram dat eens ineen met de nietjesmachine, dan zie je al snel of het goed komt of niet voor je de schaar in dat kurkleer zet. De nietjes zeiden "gaan", bij deze ;)

   Verwijderen
 6. Pure klasse!!! Je kan feesten in stijl! let the party begin!?...feestje in het vooruitzicht????- hahaaah- ach, enkel al bewonderend koesteren van dit prachtexemplaar moet een feest zijn!
  liefs, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mo lieverd toch ♥
   Euh, ik denk dat ik die gewoon als 'zondags exemplaar' ga gebruiken, het is er niet over ;). En feestjes; ik doe dit jaar nog eens van communie met de jongste, en er zijn wel wat feestjes in het voorzicht, gelegenheden genoeg!

   Verwijderen
 7. Die ongelooflijk schoon sluitingen waren me al opgevallen en ik verschiet er niet van dat gij als tassenmadam daar niet kunt aan weerstaan, ik heb hier ook al zitten watertanden maar voor mij is de stap nog wat groot. Ge zijt toch ne krak in die dingen zenne!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieverd, maar echt, gelijk twee keer niets. Allé, acht keer niets, want dat zijn de vijzen die je moet aanspannen. Anders moet je u laten gaan aan het patroontje, daar zit zelfs een video bij en al, kun je niet missen #neeikhebgeenaandelen. Mijn werkelijke leeftijd indachtig wou ik het helemaal "zelluf" doen, maar er is niets mis met een patroon volgen als je niet zeker bent! Allé hup, ik kijk al uit naar zo'n sluiting bij de kinnekens x

   Verwijderen
 8. Eenvoudig, toegegeven. Maar gesofistikeerde klasse jong !!!!
  Als het kriebelt moet je krabben.
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Voilà de sacoche voor de communie is een feit! Nu een kleed maken dat bij de sacoche past en je outfit is klaar! ;-) Ik had een vermoeden dat je bij de sluiting iets extra moest foefelen. Ik kocht voor mijn portemonneetje een sluiting (met schroefjes) in de Veritas. En dat was hopeloos om dat te bevestigen...dus gelukkig kon ik toen een van Claire overnemen. Ook van jouw geciteerde webshop! In ieder geval ge gaat chique zijn op de feestelijke dag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach Och vrouw, communie, dat is pas in mei! Wat zeg ik, eind mei! Ik ben meer van de deadline soort, dus dit wordt het niet zunne ;). Ik dacht eigenlijk aan een donkerblauw stofje om de schaar in te zetten, dus een nieuwe sacoche dringt zich op.
   En die sluitingen waar je het over hebt, die liggen hier ook klaar om er eens mee aan de slag te gaan. Net zoals zo'n slordige tien meter stof of zo #ikziewel

   Verwijderen
 10. Waw! En dat steek jij dan zomaar even in elkaar. Well done jong, echt waar.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. prachtig! ik vraag mijn meneertje bij het maken van tassen ook om de uiteindjes van de tassenband te verbranden met een briquet, meneertjes zijn dus heel handig bij tassen maken ;-) (al zou die van mij wel eventjes moeten zoeken naar zijn schroevendraaiers want die laat hij altijd liggen waar het laatste klusje was)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach hij moest ook zoeken hoor! Maar hij had al snel door dat er niets in huis zou komen van zetelzitten als hij mij niet wat hielp #ikbennogallastigblijkbaar

   Verwijderen
 12. Leve kriebels, leve handtassen, leve snel-klaar-projectjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha, die kriebel ken ik! Erg hardnekkig als ik moet studeren ;) Bij jou leverde het een prachtig tasje op. Ik wou dat ik ook eens een tassenkriebel kreeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gho, ik heb meestal kriebels in alle richtingen, ik heb hier zonder overdrijven tien patroontjes liggen die ik NU wil maken #schaterlach. Maar toen bedacht ik me dat het al lang geleden was dat ik iets 'tasserigs' deed. En dat ik al twee weken zei 'nee, eerst schrijven'. Examens heb ik natuurlijk niet, dat helpt ook x

   Verwijderen
 14. Kurkleer, ik ben er nog steeds geen fan van (ik maakte er wel onlangs zelf iets mee). Jouw tasje kan me wel bekoren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ik ben er eigenlijk wel fan van, van dat kurkleer. Het verwerkt ook zoveel fijner dan de soorten (nep)leer die ik liggen heb, dat scheelt natuurlijk veel!

   Verwijderen
 15. jij moet die kriebel helemaal zijn gang laten gaan.... zalig ding zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Focus vrouw...Focus... Maar desalniettemin wederom een pareltje ❤️ dat patroon moet je me eens bezorgen 😧 kwestie van mij weer bij de Focus te krijgen...
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pff focus, daar zeg je me zoiets #schaterlach
   Mail je me adres maar, dan stuur ik dat patroon op! Of kom het eens hier naaien, kan ik je nog helpen erbij.

   Verwijderen
  2. Das nog eens een idee... Dan kan ik geen kop-in-het-zand-soort-van-uitstelgedrag vertonen...
   Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

   Verwijderen
 17. Wat e prachtexemplaar Sarah!!! Ideaal vr de communie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alle hup, vertel me eens wat voor een kleur uw kleed is ;)

   Verwijderen
 18. Prachtig! Ik heb net mijn eerste Rozy af, met de prachtige sluiting, en het kriebelt al om er nog eentje te maken, ditmaal met een ketting erbij zoals jij deed! Hoe ik dat netjes moet krijgen zoals jij, da's een ander verhaal! Petje af, echt knap.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gil maar, het houdt twee keer niets in.
   Maar nu ben ik wel benieuwd baar uw Rozy #schaterlach

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.