[Blogtoeren] Spring eens

vrijdag 12 augustus 2016

In tegenstelling tot haar moeder, die een jaar of drie, vier vandoen had om over haar jumpsuit fobie te komen, was het jongste Khadetjeskind al vanaf ze haar eigen willetje kon doordrijven fan van die "veredelde overalls" - het hoeft je bij dergelijke uitspraken niet te verwonderen dat ik er zolang over deed om me over die vrees te zetten #schaterlach #ikzegnietwie. Dat hun nieuwe patroon op een vreugdedansje onthaald werd, dat vond ik dus niet vreemd.

425-02
425-03
425-04

Onder het mom van "we gaan eens demoncratisch doen" mocht ze zelf kiezen uit de opties - zelf ging ik niet voor de halterband gekozen hebben, want die toiletbezoeken van 5jarigen, wel, die kunnen soms nogal làng uitgesteld worden - om foutieve keuzes van mijn kant te vermijden, het tijdperk van "het is  allemaal om het even" is stilaan aan het keren. Resoluut was ze, er volgde een bestelling voor een exemplaar zonder plooi, mét halterband graag. Gelukkig heb ik ook af en toe nog wat in de pap te brokken, want ondergetekende ging in de voorraad winkelen. Het resultaat zijn zachte tinten die het felle Khadetjeskind zo mooi flatteren.

425-05 425-06 425-07 425-08
425-09
425-10

Dossier gemaakt: Dit is het eerste (StraightGrain)patroon waar er ook een matensysteem is voor slankere kinderen, niet dat ik dat van doen heb bij mijn groot - en normaal - uitgevallen jongedame. Haar borstomtrek is 61cm, wat eigenlijk een 5 jaar is. Dat deed mij wat twijfelen, want het voor mij allermooiste aspect van het patroon is dat blote ruggetje. Noem me pessimistisch, maar geen idee of we de zon nog veel zullen zien... U hoort me al komen, deze gierige trees wou dat het kind er volgend jaar nog in zou kunnen en maakte daarom maat 6 jaar met de lengte van een 7 jaar - wat niet overdreven is met haar lengte van 121cm, wellicht hoort u mij daar volgend voorjaar over vloeken. Twee keer raden wat ik in de tabel van de slanke dames zie staan, juist ja #vijgennapasen #schaterlach. Nu, het resultaat is een kledingsstuk waar dochterlief verzot op is; ze trok aan en was niet van plan nog uit te doen. Iets in mij zegt dat dit niet de laatste versie zal worden ;).

425-11
Meer moois kun je vinden bij: | MinnieMie | Petrol and Mint | Made by Caro | Sisko by Mieke | Sewpony |  | Liesellove | Stannel |

Stof in 2016: 15 in  - 91 uit  (15 gekocht&verwerkt)  - #1in6uit

26 opmerkingen:

 1. Kei cool! Lijkt me zalig om heel de dag in te spelen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mij ook! En het gemak waarmee ze er naar grijpt doet me vermoeden dat het ook zo is :)

   Verwijderen
 2. Schitterend! Kom jij nog wel van achter je naaimachine? Er rolt het ene prachtexemplaar na het andere van onder dat ding! Tof zunne... bestaan er ook jongensversies... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, ik kom nog van achter de naaimachine... Sterker nog, het is precies alweer làng geleden dat ik er nog achter zat - de meeste dingen die je hier ziet komen met wat vertraging tussen maken en tonen, ondertussen heb ik er al een zàlig verlof op zitten!

   Verwijderen
 3. Wat is hij moooooi! Ik hou zo van die combinatie van zachte kleurtjes met de stoere look van een jumpsuit. Heerlijk! En ik ben ook zo'n gierige trees die kleertjes liever iets te groot maakt, ha ha. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel mooi! Herkenbaar zo van die dochters die weten wat ze willen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig! Grote fans van jumpsuits hier. Kind in één keer aangekleed en de dag kan beginnen. En perfect met ons klimaat van tegenwoordig ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Na de heerlijke Italiaanse zon vinden wij het hier maar frisjes ;). Maar ik beaam het gemak van slechts één kledingstuk!

   Verwijderen
 6. What a beautiful Hoppe!!! She looks so pretty in it!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo mooi deze Hoppe. En ook je dochter :-)
  Ik heb direct het patroontje in mijn winkelmandje gestoken. Jouw Hoppe heeft me overtuigd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn nieuws zeg! Volgens mij ga je 't je niet beklagen - integendeel, die dochter van jou zal erg content zijn!

   Verwijderen
 8. wat een prachtige hoppe!!! En ik moest zo lachen met wat je schreef over de maten, de keuzes van de kinderen, en dat van dat gierig zijn :-) héél herkenbaar allemaal :-) Ik heb de Hoppe nog niet aangeschaft omdat ik graag het papieren patroon wil kopen, dus hopelijk komt dat er binnenkort van :-) Want het zou hier ook wel scoren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zorg er maar voor dat ik binnenkort niet bij u moet komen lachen, want dat papieren patroon komt er aan! Hoewel, volgens mij maak jij er gewoon iets moois van :)

   Verwijderen
 9. Waw, heel heel mooi weeral! Ik kan geloven at de dochter niet meer wilde uit doen. Ziet er super comfortabel uit. Ik hoop met je mee dat het volgend jaar nog past :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n dingen hopen, dat draait hier meestal niet goed uit. Wellicht komt die volgend jaar ergens boven haar enkels #ikziewel.

   Verwijderen
 10. Dat stofje ligt hier ook nog te wachten op een bestemming :) zie Hade genieten van hare jumpsuit zeg 😃

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze was hilarisch, écht... Kijk mama, dat kan ik ook, en kijk - en ga zo maar verder ;).

   Verwijderen
 11. Geweldig!! Ik begin er stilaan van overtuigd te raken dat ik dat patroon ook moet hebben - al zal het dan wel voor een maaksel voor volgend jaar zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Perfect om in te dansen, te bewegen al wat ze willen... #lillithMetPuppyogen ;)

   Verwijderen
 12. Zalig! Ik ben zwaar fan van de Hoppe, alleen jammer dat dat niet meer voor mijn kindertjes is.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.