De rommelbak #ufo4

donderdag 18 augustus 2016
426-02

Vermoedelijk zal iedere streek wel zijn eigen uitdrukkingen hebben, maar mijn geboortestreek heeft er zo een aantal 'gevleugdelde' exemplaren. Toen ik ieder jaar wat de lucht in schoot, werd de ene na de andere uitdrukking op mij af gevuurd door oma Khadetjes - en hoewel ik mezelf beloofde dat nooit ofte nooit te doen, betrap ik mezelf erop dat er links en rechts wel eens zo'n uitdrukking uit mijn mond rolt. Onder het motto "ot i je kop zit, zit et ook ni i je gat" mestte ik mijn naairuimte wat uit - niet dat ik zo ordelijk ben, maar zo af en toe kan wat overzicht geen kwaad. Of was het het naderende bezoek van enkele blogmadammen de reden, ik laat het maar in het midden #schaterlach - en telkens ik mijn 'rommelbak' verzette voelde ik een steek door mijn lijf gaan.

426-03 426-04 426-05 426-06 426-07

De 'rommelbak', dat is de plek waar alle onafgewerkte projecten hun plekje vinden. Ooit was er een tijd waar ik nooit aan iets begon zonder datgene waar ik bezig mee was af te werken. Maar toen het lijf begon tegen te sputteren, werkte ik meer en meer in serie aan wat op dat moment lukte - denk aan alleen maar patronen overnemen. Of knippen. Of stof knippen. Nuja, je vat het wel. Met als gevolg twee bakken vol. Met kers op de taart een jas voor zoonlief die ik vorig jaar in september knipte. September!!
Met de start van de zomervakantie startte ik met voorzichtig in de bak te rommelen, ik vergat het even maar nu probeer ik wat meer te volharden vooraleer ik enthousiast mijn nieuwste hersenspinsels volg.

426-08 426-09 426-10 426-11

Dossier gemaakt: Toen de vorige lichting zienderogen kromp - nee, zo slecht ben ik niet in wassen #hoopiktoch, het kind groeide. Alweer - knipte ik enthousiast nieuwe exemplaren. Ze gingen zelfs mee op Gestikte Wijven weekend - yep, in april. Hoog tijd dus om tijdens een ontspannen dagje het verstand op nul te zetten en om te zomen, het enige klusje dat nog stond tussen ufo en een stapel afgewerkte hemdjes die mijn hart spontaan een sprongetje doen maken.
Ik gebruikte opnieuw hetzelfde patroon maar koos deze keer voor maat 134-140. Ik verlengde deze keer met 3cm. Hoe simpel die hemdjes ook ineen zitten, het afwerken van die boordstof blijft een ellendig klusje - hoe tijdrovend ook, ik hou ervan als aan de binnenkant geen locksel zichtbaar is, biaisgewijs it is!

426-12

Stof in 2016: 23 in  - 93 uit  (15 gekocht&verwerkt)  - #1in4uit

28 opmerkingen:

 1. Mooie collectie marcellekes! Waar heb je dat mooi etiquetje laten maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waw, weer een heel mooie collectie! Wat een plezier moet dat zijn om die in de kast te zien liggen - toch veel beter dan simpele witte exemplaren.
  En biaisgewijs, dat voelt toch veel aangenamer op een bloot velletje ook, denk ik?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben fan van maaksels die véél gedragen worden, hoera dus voor hemdjes/marcellekes en pj's!
   Biaisgewijs is meer werk, maar ook gewoon mooier voor mijn neurotische geest - en vast ook aangenamer dragen, lol, merci voor een extra argument :)

   Verwijderen
 3. Zoe plezante marcellekes seg, t was goe dat in a kop zat in nie in a gat ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, knappe collectie!
  Ik word instant herinnerd aan mijn eigen 'rommelbak' die dringend nog eens bekeken moet worden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel :)
   Ik maakte een lijstje met wat van allebei, nieuwe projecten en verder uitmesten in de hoop dat het me lukt die bak leeg te krijgen #ophoopvanzegen

   Verwijderen
 5. Ik mispak mij daar ook altijd aan, aan die boordjes die er dan nog aangezet moeten worden, zelfs niet biaisgewijs nog meer dan genoeg werk vergeleken met de rest van zo'n shirtje.
  Maar euh, wel heerlijk om te kunnen aantrekken met dit weertje ! Volgens mij heb jij weer maar eens zwaar gescoord bij de zoon !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoonlief kon niet kiezen welke exemplaren hij ging aantrekken, dat is volgens mij het mooiste compliment.
   Ik denk dat ik bij de laatste twee een serieuze binnenweg genomen heb... ik test nog eens uit en maak er daarna reclame voor!

   Verwijderen
 6. Pff ik heb een rommel-fauteuil :( Gelukkig ligt het herfstgoed alweer bijna klaar voor het juiste seizoen zullen we maar zeggen...

  Jij goed gedaan! En zo net afgewerkt idd ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kreeg het ondertussen weer netjes in mijn bak, dat maakt me serieus content. Maar dat herfstgoed moet er inderdaad nu beginnen aankomen of het zal voor altijd te laat zijn ;)

   Verwijderen
 7. Dat toetje sprikt boekdeeln.
  Machtig handig gerief

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tof stapeltjen die marcellekes :-) Ik ben fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat heb je weer mooi gedaan en die zoon van jou heeft helemaal jouw oogjes! De meisjes zullen aan zijn voeten vallen ... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ben helemaal onder de indruk, wat een mooie stofjes!! En wat een mooi ventje ook!! Petje af dat je de afwerking ook aan de binnenkant proper wil hebben! Daar kan ik nog wat van leren, de marcellekes die ik gemaakt heb voor mijn mannekes heb ik uiteindelijk niet geblogd, de titel die ik had: "parade van de mislukte naaisels" zegt genoeg ;). Dus bedankt voor de inspiratie, volgende toer restjesverwerking doe ik het zeker beter!


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ocharme, uw parade klinkt niet zo denderend ;)
   Altijd welkom voor een rondje restjesverwerking, ik doe dat eigenlijk graag, bandwerk-met-verstand-op-nul.

   Verwijderen
 11. Het duurde een tijdje maar ik ben nu ook helemaal fan van de biasafwerking. Veel properder! Leuke marcellekes, helemaal nodig in de zomer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ♥ voor biaisafwerking, écht!
   En gelukkig worden die marcellekes hier het hele jaar door gedragen, dat maakt mij nog vrolijker :)

   Verwijderen
 12. Zoon had duidelijk zin in de fotosessie, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is eigenlijk zeldzaam, maar wat genoot ik ervan :)
   ♥ voor dat oudste kind van me!

   Verwijderen
 13. Goed dat je je eraan zette, want ze zijn prachtig! En die zoon van jou is écht gegroeid, ik moest al goed kijken om hem te herkennen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelf zie ik dat uiteraard niet zo goed... maar je opmerking deed me terugkijken en ja, hij groeit zoveel in de lengte dat alles wat andere proporties begint te krijgen - zijn snoetje, al dat vet is weg hé ;)

   Verwijderen
 14. Bloglezen gebeurt de laatste tijd vaak tijdens het tandenpoetsen (het nuttige aan het aangename koppelen, nietwaar?) en dan vergeet ik met mijn mond vol tandpasta nogal eens te reageren. Onterecht, want ik was heel blij om deze marcellekes in afgewerkte variant te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :). Met dat warme weer van de laatste dagen werden ze zelfs al behoorlijk vaak gedragen ook ♥

   Verwijderen
 15. Ook ik ben grote fan van het vierlagige biaiswerk. Maar wel georganiseerd in bandwerk en bij voorkeur dan in dezelfde kleurtinten. Kwestie van de tweelingnaald niet steeds opnieuw te moeten inrijgen. Mooi werk, heerlijke foto's, zalig kleurenpalet 💙

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zaten links en rechts wel wat dezelfde kleurtjes bij ;). Maar ik snap je, het gaat het snelst vooruit als je niet telkens opnieuw moet sukkelen met die draad hé!

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.