Wissel van wacht #2

zaterdag 27 februari 2016

Je hebt eersten en laatsten... van die mensen die amper enkele dagen na het verschijnen van een nieuw boek(ske) of stoffen al met de mooiste creaties mijn hart een sprongetje doen maken, maar je hebt ook mensen die eerst rustig de kat uit de boom kijken en dan pas op de kar springen. Ik doe wat van beiden, maar deze keer zet ik me op de kar achter de kar, want twee jaar na datum kreeg ik mezelf zover om voor  dochterlief een Candy jurk te maken.

Het plan was er al even, al vanaf het moment dat ik haar prachtige versie(s) zag verschijnen. Ik deed mentaal van 'pin', stapte over enkele persoonlijke aversies heen - #bahglitter #bahroze #bahtricot - en haalde een lap sweaterstof in huis. Ik vermoed dat de lap ook nog wel voorgewassen raakte, en toen kwam er een eind aan de bedrijvigheid. Een mens moet niet al te veel in een keer willen, denk ik dan.

398-02
398-03

De mini winterprik zorgde ervoor dat ik dochterlief haar garderobe onder de loep nam en warempel, het kind kon nog wel een winters jurkje gebruiken. Het hielp ook dat ik een virtuele stamp onder mijn derrière kreeg toen zij me een afgewerkt exemplaar presenteerde - auch, het haantje in mij kwam naar voor, want hadden we die stof niet op hetzelfde moment gekocht? De glitter werd bovengehaald, ik molesteerde het patroon - ik combineerde de Leonora sweater voor het bovenstuk met het rokje van het patroon - en een uitbarsting van activiteit later had ik een jurk. Meneer Khadetjes haalde me over de streep om all the way voor glitter te gaan - werkelijk, zet dat kind onder een lamp en die strààlt, ik zweer het je -, zelf weet ik het niet zo, maar de jongedame is tevreden.

399-04

Ik sluit me in de rij van enthousiastelingen aan, dit jurkje is ideaal - lees als snel klaar, mooi, draagcomfort verzekerd en ga zo maar door. Dingen waar we content van zijn mogen herhaald worden, dus werd in eenzelfde trek ook voor dochterlief gewisseld van wacht en rolde er nog een lente exemplaar van onder de machine - op mijn naaitafel doe ik van lente ;). Mijn hoofd had wat last van winterstress, want ik kocht het lapje stof oorspronkelijk met 'bovenstuk' in gedachten. Millimeterwerk, dat was het, om de jurk geknipt te krijgen - en stress, dat ook, want ergens onderweg had ik het opgegeven om de jurk er uit te krijgen.

399-01
399-03399-02

Dossier gemaakt: beide jurken werden in sweaterstof gemaakt, waardoor ze iets kleiner uitvallen dan het patroon bedoeld is. Het oudroze exemplaar is maat 116, waarbij ik de Leonora (ook uit LMV) combineerde met het rokje van de Candy dress - ik wou raglanmouwen in plaats van gewone mouwen. Ik korte het lijfje wat in zodat het net onder de taille zou vallen en verlengde de rok met 9cm om ietwat zedig te zijn.
De tweede jurk is een maat 122 (het mocht wat ruimer vallen naar mijn zin) en haalde ik uit 50cm stof - ik raad het af om dit na te doen, het is niet goed voor je zenuwen en je komt er niet mee weg als je stof niet extra breed is. Gelukkig was dat bij deze wèl het geval ;). Ik tekende zowel aan de hals als aan de mouwen naadwaarde bij om te kunnen omzomen. Ook hier werd de rok 9cm verlengd, wat mij na het zomen te zedig leek - ik was vergeten dat ik al van een 'langere' rok vertrok - en waarvan ik er voorlopig 3 terug omzoomde, hoewel ik een vermoeden heb dat die tegen het eind van de zomer er weer terug bij zullen kunnen.

399-04

Stof in 2016: 7 in  - 30 uit  (3 gekocht&verwerkt - 0 verkocht)  - #1in4uit

43 opmerkingen:

 1. Oh, dat tweede daar zou ik zelf in willen rondlopen! (enkele maten groter dan wel, ja)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij komt daar mee weg, niet?
   Ik denk trouwens dat Katelijne (van Mondepot) dat vorig jaar deed, zelf kom ik er helaas niet mee weg vrees ik #schaterlach

   Verwijderen
 2. Ik ook.... was al fan van dat jurkje, maakte er al 2 voor de dochter, maar overweg nu toch om eens te kijken of ik er zelf niet in kan, in die grootste maat, dan heb ik eindelijk een goed excuus om die prachtige sweaterstof aan te kopen. Mooi werk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doen! Zie hierboven... ik denk niet dat je de eerste zou zijn die het probeert!

   Verwijderen
 3. Ik maakte enkel nog maar een winterse candy, eveneens met lange mouwen. Die raglanbovenkant moet ik volgende keer zeker ook eens proberen. Zomerse candy's zullen ook nog wel volgen want het patroontje is hier geliefd!
  Jouw zomerversie vind ik alvast supergeslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. schoon exemplaren, die kan weer verder, bij kou en bij warm weer !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Twee mooie versies! Ik kan mij voorstellen dat ze die glitters helemaal geweldig vindt. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beiden mooi maar de laatste heeft de voorkeur,dat stofje,zo mooi ;-) En ze staat met beiden even mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het stofje erg mooi, maar ik had gehoopt dat de koperen accenten ook echt 'koper' waren, mij lijkt het meer bruinig te zijn. Maar soit, los daarvan is de stof erg mooi, dus ik stoor me er niet zo aan. En je hebt helemaal gelijk, Hade staat met van die pasteltinten :)

   Verwijderen
 7. Alle twee even mooi.
  Ik wou die ook maken,maar vind nergens meer het patroon :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Big big love voor het lentefrisse snoepje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Knap 😀 wil dees ook ooit maken vr de little missies hier

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een candy in chat chocolat, het heeft zo moeten zijn! Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ik hoopte toch op nog wat resten van jou hoor, ik zag het écht niet goed komen!

   Verwijderen
 11. kleedjes om van te 'snoepen'. geweldig! Welkom in de wereld van de candy dress :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. I like!!! Vooral de 2e vind ik heel mooi. Heb zelf ook net een mintgroen tricotje gekocht voor een Candy ;-)

  En wat lijkt dat kind toch veel op jou zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De tweede is ook mijn favoriet :). Mijn moeder zegt me ook vaak dat Hade op mij lijkt, zelf zie ik het niet zo #diekrullenhé ;)

   Verwijderen
 13. Schone jurken, ik zag er dit naaiweekend ook twee passeren en de vier samen trokken mij over de streep (en de aankoop van een vrij klein lapje waar twee meiden opeens iets uit willen).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh... naaiweekend! Het jurkje zit zo snel ineen, dat het zelfs om bandwerk vraagt. En blijkbaar is het vreed comfortabel om te dragen, dus dat is mooi meegenomen!

   Verwijderen
  2. Volgens mij van Marie Paule net als ik jeloers op jullie weekend, dat wilde we ook! Dank je voor het toevoegen om jouw rechterzijde, ik zag het gewoon meteen terug in de cijfers van mijn bezoeken!

   Verwijderen
 14. Ik denk dat er een tweede candy-hype op komst is, ik wil er eentje, iemand in de naailes wil er eentje en ik werd zelfs al hopeloos aangesproken of ik het patroontje in mijn bezit had (wegens nergens meer te krijgen), maar helaas pindakaas, ik moet daar nog even een zoektocht voor opzetten.
  Ik ga ook voluit voor versie 2 (dochter Khadetje ziet er zo gelukkig uit met haar roze Candy dat ze van mijn mening wel niet zal wakker liggen hé)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De lenteversie staat haar echt erg mooi!
  Met een passende broekkous ook nu perfect draagbaar - zo heeft de dochter dat hier toch opgelost omdat ze niet kon wachten om de hare te dragen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Die eerste jurk heeft niemand hier gezien, dat beeld wordt van het scherm verbannen voor ik glitterende smeekogen op mijn dak krijg. Die tweede: liefde! Zo schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Af en toe moet je als mama nu eenmaal een oogje toeknijpen en kleine meisjes hun roze glittermoment gunnen. En dan kan dat maar beter stijlvol gebeuren wat hier zeker het geval is. Bij versie twee maakt het koperkleurige lint het helemaal af naar mijn bescheiden mening.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Allebei super mooi, maar die glitter jurk vind ik echt wel redelijk geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. ik ben oo kwel fan c-van die candy! En och, die roze is wel tof ze! Dat kind gaat u dankbaar zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die werd hier al ongelooflijk veel gedragen... iets als wasmachine-wasdraad-lijf. Zonder strijkijzer en al ;)

   Verwijderen
 20. Ze zijn super, jouw twee candies - al gaat mijn voorkeur toch naar de tweede uit. Ik maakte er vorig jaar ook een voor Lilith (in, juist ja, roze glitterstof :-) ) en wil er dit jaar zeker ook weer eentje voor haar maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelf ben ik ook het meest van al fan van de mintkleurige versie... maar ik ben dan ook geen vijf meer hé #schaterlach

   Verwijderen
 21. Elk naaisel komt hier in het dubbel precies :) Allebei schoontjes, al ben ik iets meer voor munt dan voor roze glitters. Jouw dochter spreekt dat vast tegen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Haha, is er nog een aanhangwagen aan jouw kar? Daar bengel ik ergens aan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Haha, de allerlaatste zijn in blogland die aan de Candy begint, dat is een eer die mij wel wil toe-eigenen, volgend jaar ofzo. ;-)
  Nummer twee is super, al vind ik de patronencombinatie van de eerste ook heel geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Oh die tweede stof ligt hier ook klaar voor een candyjurk. Ik kneep hem een beetje...heb ook 0.50 cm liggen. Maar nu ik weet dat jij er een 122 uit hebt gekregen, moet mijn 98 zekers ook lukken, haha!
  Hij is super leuk zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. hihi, ik hoor vaak bij de laatsten.
  Geweldig dat je man je aanspoorde om nog meer glitter te gebruiken!
  MOOI
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelf ben ik niet zo glitterig aangelegd - totaal niet mee met de huidige modetrends dus ;). Ik schrok er wel wat van, van dat duwtje in de rug #schaterlach

   Verwijderen
 26. Ik hang daar toch ook vaak achter, achter die kar. maar ik vind dat al lang niet meer erg. Mooie candyjurkjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel :)
   En mij stoort het eigenlijk ook niet, zo achter een kar hangen. Ik maak mezelf graag wijs dat ik in tussentijd kan doen waar ik zelf zin in heb.

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.