Wissel van wacht #1

maandag 22 februari 2016

Achter de schermen ratelde mijn machine de laatste weken bij momenten op volle toeren. Naaisgewijs niet erg hoogstand - ik maak mezelf graag wijs dat ik mijn projecten wat afwissel; eenvoudigere dingen maar af en toe ook iets met een grotere (naai)uitdaging, kwestie van mezelf wat te pushen -, basisstukken waar ik niet bij moet nadenken en waar de kleerkast nood aan heeft. Nog steeds truien dus.

395-02
395-03
395-04

Te lui om een ander patroon te zoeken, haalde ik opnieuw de Leather Sweater boven. De illusie dat mijn kinderen eeuwig klein zullen blijven ben ik al lang kwijt, dus nam ik wèl een grotere maat over - 134 ondertussen, je snapt het wel, dat van mijn illusie. Geen idee of dat ondertussen overeenkomt met zijn huidige afmetingen - ja, dàt doet luiheid met een mens, ik haalde niet eens de lintmeter boven ;). Het patroon werd keurig gevolgd, met als kleine uitzondering de rij ritstandjes in plaats van paspel.

395-05
395-06

Het niet nadenken werd zo ver doorgetrokken dat ik nogmaals in dezelfde valkuil stapte... De afwerking is naar mijn idee het mooist als dat in dezelfde stof is. Bij de grijze (gemeleerde) sweaterstof gebruikte ik boordstof, uit ervaring weet ik ondertussen dat zoonlief eenvoudig niet in de trui kan als ik dat niet doe.
Het is ondertussen februari en de tweede week regen, hoog tijd voor een wissel van wacht als je het mij vraagt; vanaf nu voel ik als het ware het zonnetje mijn hele lijf opwarmen en waaieren mijn gedachten niet meer uit naar wintergerief. Niets daarvan, ik denk aan ontluikende krokussen, de eerste voorzichtige zonnestralen en lentegerief... Het tweede exemplaar werd er dan ook eentje in lichte sweaterstof, maar dan eentje in een tint waarin ik simpelweg geen bijpassende boordstof vond. Dus knipte ondergetekende ezelin een halsboord uit dezelfde stof. Heel wat breder dan het originele patroondeel, dat wel. Maar niets mocht baten, zoonlief. paste. er. niet. in. Zucht. De boel werd losgetornd, er kwam een rekenwonder aan te pas - iedere vorm van wiskunde en dingen met straal en zo, dat is simpelweg niet aan mij besteedt - en ik voerde uit: halslijn uitdiepen en een nieuwe boord eraan. Het past, nipt. Tot het kind zijn hersenen weer wat groeien #schaterlach. Ik hoop dat u me de herhaling vergeeft én dat ik de volgende keer wel mijn online archief raadpleeg; doe het niet, het kind kan er niet in als ge uw goesting doet. Iemand zin in een pronostiekje?

396-01
Het kind zegt het net niet, maar je ziet het hem zo denken "mijn moeder, ze deed het wéér"
396-02
396-03

Stof in 2016: 7 in  - 26 uit  (3 gekocht&verwerkt - 0 verkocht)  - #1in3uit

31 opmerkingen:

 1. Ik vraag me toch af of het niet eerder aan de leather sweater ligt dan aan jou. Ik heb hetzelfde probleem al ervaren met de hersentjes en de halsopening. Ik denk dat die gewoon te smal is.
  Héél mooie uitvoeringen trouwens

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ♥ voor je manier van denken! Maar als je het patroon volgt en boordstof gebruikt, lukt het prima ;).

   Verwijderen
 2. Mooi gemaakt! Die ritstandjes zijn ook een leuke afwerking. En wat heeft jouw zoon lange wimpers!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. byevamaria gebruikte die ooit voor een broek, sindsdien gebruik ik die wel af en toe ;).

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Als ik het tornen achterwege laat, zit het zelfs erg snel ineen ;)

   Verwijderen
 4. Hier hetzelfde probleem met de oudste zoon! Gebruik nu ook enkel boordstof aan de halsopening. Mooie trui trouwens ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij dochterlief kom ik er ook mee weg, blijkbaar heeft zoonlief een in verhouding iets groter hoofd ;). Soit, ze zijn af en hij kan ze dragen.

   Verwijderen
 5. Goed gewerkt, moeder :-)
  En oh my, dat khadetje van je is zó groot geworden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mor zeg, dat kind is veranderd! waw! <3
  en ik ken dat van dat net niet over het hoofd krijgen, ik geef daar een goeie ruk aan voor ik het over het hoofd trek, en dat helpt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik probeerde de ruk, hand op het hart. Maar zoonlief draagt die truien niet graag - en hier mocht het zelfs niet baten, ik rukte er bijna zijn oren af ;) - omdat hij die dan zelf niet wil/durft uittrekken op school, en dat is natuurlijk geen optie.

   Verwijderen
 7. 2 leuke sweaters... En die ritstandjes: moa how zeg, zoooo tof gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!
   Niet mijn eigen verdienste, die ritstandjes, ik zag ze ooit eens bij byevamaria.

   Verwijderen
 8. Ik hou van uw zelfrelativering. :D En van de truien natuurlijk. Zeker de eerste.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De eerste is stiekem ook mijn favoriet, maar zoonlief koos zelf het tweede stofje uit, dus vermoed ik dat we elkaar in evenwicht houden ;)

   Verwijderen
 9. Mooie sweaters (de eerste is mijn favoriet)!
  En ik hou het in het achterhoofd, want ik heb hier ook twee groothoofdige kinders. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er van elk eentje ;). En ik probeer het ook in het achterhoofd te houden. Zucht.

   Verwijderen
 10. Ik ben ook helemaal gek van het patroon, al sloeg het deze keer bij mij ook wel tegen met de hals, hun hoofdjes moeten erdoor geperst worden. Ach ja, 5 en 7 jaar geleden deden we al eens iets gelijkaardigs ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach. Ohja. Dit exemplaar was een sterrenkijkertje ;)

   Verwijderen
 11. Mooie sweaters! en laat die lentenaaisels maar op ons los :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die blik op die voorlaatste foto...geweldig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik maakte onlangs de keinste maat voor mijn overbuur kindje en ook hij kreeg met veel moeite zijn hoofdje er door .bij de grotere maten had ik dat probm niet zo .mooie versie's

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Herkenbaar, hier ook dat probleem! Ik kocht er eens eentje over van iemand die de boord dus wél in dezelfde stof maakte en ik trok zo hard om die trui toch maar over z'n hoofd te krijgen, dat de boord scheurde... oepsie
  Gelukkig pak jij het slimmer aan met je tornmesje ;-) zo'n schone exemplaren!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Alweer een creatief staaltje! Prachtig die foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Kan toch zo heerlijk goed voelen, een stapeltje afgewerkte sweaters. Allee hop, op naar de moeilijkere projectjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oei, ik miste hier wat berichten precies! Maar die cactustrui, die is prachtig! Ik was enthousiast over de stof, toonde hem inwendig springend aan Ilias, maar het ventje keurde af. Misschien doet deze afgewerkte trui hem van gedachten veranderen :) Schone foto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een prachtige exemplaren! De afwerking op de schouders van de cactussen vind ik top, maar de vliegerstof is echt mijn ding!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.