Landing verzocht ;)

dinsdag 18 augustus 2015
348-01
Stof: Ruimte paneel (Finch Fabrics) - Contraststof en voering: tricot uit de voorraad
Patroon: Hangout Hoodie (Peek-a-boo Patterns)
Toen er een lap flamingostof in mijn brievenbus viel, had ik eigenlijk om een jongensstof verzocht. Dochterlief gaat met het grootste deel van de maaksels aan de haal, dus als ik kan, kies ik voor jongensgerief. Ik zette het slachtoffer in kwestie voor het scherm en héél beslist klonk het "ruimtestof mama, die is de mooiste". Wie ben ik om daar tegenin te gaan?

348-02
348-03
348-04

Als het over zonengerief gaat, val ik graag terug op Zonen09 - die Ole, die krijgt de kast nauwelijks te zien. Soms krijg ik de kolder in mijn kop, en wil ik iets anders... vier keer hetzelfde model in de kast is ook niet je-dat. Mijn hoofd zit echter zo vol van allerlei - onuitgevoerde - plannen dat ik er moeilijk de vinger op kon leggen wat ik dan wèl wou. Behoorlijk besluiteloos ging ik door de voorraad digitale patronen en plots viel mijn oog op de Hangout Hoodie, nooit eerder gemaakt. Ik polste bij zoonlief wat hij graag wou; een kaptrui. Als dat niet goed uitkwam!

348-05
348-06

Niet alle naaisels halen de blog, achter de schermen zit ik met serieuze naaiperikels. De fut is er bij momenten wel, maar de uitvoering... mijn vingers zijn het precies wat kwijt. Ik krijg een afgewerkt maaksel, maar de weg ernaartoe. Euh. Niet wat het zou moeten zijn. Welkom in mijn hoofd;
"Ha, die trui, dat ziet er nog makkelijk uit om te maken"
"Ideaal, die stof ligt hier nog te wachten op een geestig project"
"We gaan dat eens rap fix'en" #deadlinekomteraan
"Gtvr, ik heb hier contraststof nodig of wat?" #feestdag #allewinkelsgesloten #nietsklaarliggen
"As ik dan toch bezig ben, zou ik niet beter die trui voeren?" #freewheeling #nooiteengoedidee
"Hmm, die maattabel en mijn zoon, die zijn precies niet compatibel" #ohboy #deadline #buikgriep
"Chance dat dat nog vlot naait" #driegebrokennaaldenlater #welkomsarcasme
"Nee, dat kind ziet er niet uit als een clown" #verkeerdekeuzemouwboorden #tornen
"Zo'n polosluiting, wie heeft dat uitgevonden?!!?" #eerstekeer #miserie #hetiswathetis

348-07

Ja, ik weet het, ik ben een moeilijke als ik begin. In zo'n geval helpt het zoonlief in de kleren te hijsen, mijn ogen dicht te doen en daarna zoonlief te bekijken. De blik in zijn ogen, de grijns op zijn snoet, de zottigheid in zijn gedrag. Dan sta ik terug met beide voeten stevig op deze planeet en laat ik alles wat er niet toe doet los, gepruts en al. Zoonlief. Content. Mevrouw Khadetjes ook.

Dossier gemaakt - De maten van zoonlief brachten me bij een 6jaar in de maattabel (het kind is zes, maar ik weet ook dat hij wat groot uitgevallen is dus twijfelde ik al), ergens stond in kleine lettertjes; wil je de Hoodie graag als trui gebruiken, ga dan een maatje omhoog. Ik knipte dus een 8 jaar (wat strikt genomen ook zijn confectiemaat is), en besloot het ding te voeren. Een eerste pasbeurt maakte me haast wanhopig, hij zag eruit als een worstje, en ik negeerde de voorziene naadwaarde en stikte zo zuinig mogelijk om alle breedte die erin zat eruit te halen. Met niet al te veel kleren eronder lukt het , maar voor wie mijn voorbeeld wil volgen, ga groot genoeg als je het patroon als trui wil gebruiken.

348-08
348-09

When I tested the flamingo fabric, I actually requested something for my boy. The other Khadetje goes away with the biggest result of my sewinglabour, so when I have the chance, I prefer making something for my son. He picked the fabric - the space, look at that gorgeous space - and asked for a hoodie. Although I like my 'usual patterns', I wanted something else this time and tada... in my collection I found this pattern, I didn't even used it yet.
The sewingprocess wasn't that nice. I ignored the instructions -#alwaysagoodidea- and on top of that I made lots of stupid mistakes. Luckily, in the end, I have a nice hoodie and a happy son, so you don't hear me complaining ;).


348-10
Meer moois is te vinden bij Jo Chapeau | Petrol&Mint | StraightGrain |
Oh, Junge! | Nononsonsmoms | Emma&Mona | Fruits De Mère

Stashbusten in 2015: 30 in  - 144 uit  (19 gekocht&verwerkt - 3 hergebruikt - 38 verkocht)  - #1in4uit


---Ik kreeg een paneel van FinchFabrics om jullie erover te vertellen en te tonen.
Wat je hier leest, zijn mijn ervaringen met hoe de stof aanvoelt en verwerkt---

35 opmerkingen:

 1. Als ge al die perikelen nu schoon voor uzelf houdt, dan ziet iedereen hier het perfecte naaisel gestikt door de perfecte naaister! Mevrouw Khadetjes toch, ge bent veel te eerlijk :) Ik zal uw voorbeeld volgen, en eerlijk toegeven: de ruimtestof is geweldig, de contraststof lijkt er wel voor gemaakt, de zoon is prachtig en als T-shirt doet deze hoodie het ook heel goed. En het volgende zonennaaisel mag voor mij zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil de perikelen niet voor mezelf houden ;), hier gaat veel niet perfect en dat wil ik niet verbergen - zo kunnen jullie nog eens lachen en zien dat het op een ander ook niet alleen maar goud is dat blinkt #lachenhoudjejong
   Volgende zonennaaisel; check #ofdatdaarnawanterligthiernogeenenander

   Verwijderen
 2. Hij staat er zo goed mee! 't Zal wel dat hij er blij mee was.
  En die inwendige conversaties van jou, echt hilarisch :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je eerlijkheid doet deugd...maar oh zo grappig om te lezen.Je hebt dat super goed genaaid en laat de zoon er maar in ravotten.Ik ken dat van stofjes te kort en dan ergens nog wat bijpassend gaan kopen,een heel ander resultaat verkrijgen maar oh zo fier zijn op je resultaat.En last minute werken:ik wil zaterdag een nieuw kleedje aan doen naar een feest maar ik heb vakantie,de kids zijn hier en we willen zoveel samen doen,ik denk dat ik iets anders uit de kast ga moeten halen want 's avonds laat naaien daar kunnen de buren niet mee lachen vermoed ik(appartement)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die schoon jumpsuit, wat denk je daarvan? Of een van die mooie jurkjes... geniet van uw kinderen jong, en laat dat naaien voor wat het is ;)

   Verwijderen
 4. Zalig om te lezen! Ik hou ervan om perikelen van anderen te lezen!! (Af en toe ben ik wel een beetje een slecht persoon!) Dan doen die van mij net iets minder pijn. Maar het resultaat is gewoon GEWELDIG!! Dan zijn alle probleempjes snel (humhum) vergeten.
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik blijf finch fabrics ook in de gaten houden hoor, telkens nieuwe pareltjes die daar verschijnen ... en als je dan dit resultaat ziet ... nog meer overtuigd !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mooi! Ik vind het geweldig om via je blog wat in je hoofd te kunnen kijken. Er zitten daar veel mooie en grappige dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. inderdaad zeer mooie stof! Echt perfect voor deze hoodie, en als je de pretoogjes ziet, stopt het gemaal in het hoofd toch en kan je dan eens gelukzalig zuchten? Hoop ik voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt waar, Eva heeft gelijk, zwijg gewoon en ga met de eer lopen. Al lach ik wel eens graag met een ander, al is 't maar uit pure herkenning #datbabbeltjehaduitmijnhoofdkunnenkomen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Boeha, hier liggen 2 finchkes te verstoffen, ik heb er gewoon geen klik mee. Maar ik heb dan toch wat met de herkenbaarheid van jou innerlijke conversatie kunnen lachen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh seg, ik die zo allergisch ben aan taalfouten, maak ik er zelf toch een gigantische, jouW dus!

   Verwijderen
 10. Haha, heerlijk om je avonturen te lezen. Ik kende het patroon nog niet. Dat zwier ik dus nog efkes bij op mijn naailijst voor komende winter. Merci voor de tip. Die stof is prachtig, trouwens. Die zou hier thuis ook onmiddellijk in de smaak vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik houd niet -meer- van al te uitgesproken kinderlijke prints voor hem, maar deze vind ik nog goed passen en kunnen. En zelf is hij er wild van!

   Verwijderen
 11. Mooie hoodie, schitterend! Dat zou mijn zoon ook wel smaken :-) En die naaiperikels, ik ga mee in het clubje. Zucht, er werd al heel wat verticaal geklasseerd de laatste tijd :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hij is geweldig! En denk dat het patroon hier ook wel komt. Beetje variatie idd in de kast. Hopelijk is de stof snel te koop, net als de 'bergenstof' van Finch..lijkt me ook al zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Normaal ligt de stof deze week in de winkels, ga je gang zou ik zo zeggen;)

   Verwijderen
 13. Waaaw, hij ziet er wel superleuk uit! Best dat die processie van Echternach er niet van druipt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. perfect is ie! Het zwoegen waard! Ongelofelijk dat je zo'n perfecte contrast stof in je kast had liggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh deze kende ik nog niet! Tof!!
  Het zou niet meer leuk zijn mocht alles vanzelf gaan he ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ben misschien een slecht mens, maar ik kon mijn (glim)lach niet inhouden bij het lezen van al deze miserie. Sorry daarvoor... 't is alleszins toch nog een schone hoodie geworden. Prachtig stofke ook. Misschien heb ik er over gelezen, maar die contraststof, is dat van hetzelfde paneel? Of heb je één of ander extra zintuig waarmee je zo'n goed bij elkaar passende stoffen zomaar ergens kan vinden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is je helemaal vergeven!
   Die contraststof is een andere tricot, 'toevallig' ooit eens gekocht om er een kaptrui uit te maken. Ooit in de prehistorie, toen ik met 70cm nog toekwam voor zoonlief. Geen idee welk merk het is, waarschijnlijk is het ook niet meer te vinden nu ;)

   Verwijderen
 17. je inspanningen meer dan waard! Schoon, stoer en speels.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Helemaal goed gekomen! Ik vind het een toffe trui! Altijd leuk om over het geklungel van een ander te lezen, relativeren is de boodschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. alle moeite meer dan waard, een knappe trui werd het - uiteindelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Amai Sarah. Dit is wel echt de perfecte jongenstrui! Die streepjes gaan er keischoon bij! En ja, het is soms een gedoe dat naaien hé. Hoe kan je dat nu leuk vinden hoor ik mijn wederhelft soms denken. Maar na al dat gezucht en gevloek beginnen we de volgende dag toch weer aan iets nieuws :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zal wel nog niet zijn - zowel de wederhelft als de volgende dag ;)

   Verwijderen
 21. Ik hoorde je al zo luidop bezig :) toch altijd schaterlachen die blogs van jou :) maar het belangrijkste is: supermooie hoodie en een blije zoon :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een super trui, die strepenstof is echt een perfecte match. En al was het misschien een hobbelig parcours, het resultaat is fantastisch tof. Spijtig dat het een 6 jaar is anders zette ik me (of beter gezegd Nand) graag in de rij voor als de trui te klein is ;)
  Er zit waarschijnlijk niets anders op dan er zelf ook een te fabriceren...

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.