Getest: Miel oftewel Sofie-voor-de-vrienden

dinsdag 17 maart 2015
Met de ideale doelgroep in huis, reageerde ik op hun zoektocht naar testers - <3 testen trouwens. Een mens weet maar nooit, nietwaar? Groot was mijn enthousiasme toen ik erbij bleek te zijn. Even de wacht optrekken bij de brievenbus en ik mocht kennis maken met Miel, een schattige krokodil.

260-01

Twee kinderen, minstens twee versies dus. Gezien dochterlief vestimentair geen roze toegevingen gedaan worden - ondergoed telt niet echt mee toch? - leefde ik me voor deze versie volledig uit. Miel is het ideale moment om je restjeskoffer eens onder de loep te nemen - en ik houd van de herinneringen aan alle voorbije projecten die die koffer bij me oproept. Alle ietwat rozige resten belandden op de tafel.

260-02 260-03 260-05

Om op te warmen werd gestart met de 'eenvoudige' Miel, een versie in 2d. Ook goed bruikbaar als lapje om een tut aan te bevestigen, of als knuffellapje als je het mij vraagt. Maar ik dwaal af.
Bij deze versie maakte ik gretig gebruik van de suggestie om  te spelen met verschillende  stofjes, en kregen het lijfje en de pootjes andere kleurtjes. Uit de voorraad vilt werden bijpassende tinten opgediept voor de stekels.

260-08 260-06 260-07

Toen was het tijd om een aantal gepikte dingen te combineren. Alla Inge Snuffel kwamen er uit de losse pols geknipte hartjes op het lijfje, waarbij dochterliefs naam op het ene prijkt - alsof zoonlief er ooit maar aan zou denken rond te lopen met een roze knuffel. Hoewel ik op papier al jaren van die lijntjes maak, ontspoten ze op stof aan haar creatieve brein. Ik paste de techniek toe op één oogje, dat ik ook 'in de stof' stopte. ♥ plezante details.
Zelfs met folie'tjes zit de knuffel verbazingwekkend snel in elkaar... tot het klassieke struikelbok ten Khadetjeshuize; het handwerk om het beestje te sluiten en de mond te borduren. Ik overwoog even te foefelen - een aan de mouw trekkend Khadetjes van 'duurt het hier nog lang' haalde me bijna over de streep -, maar aangezien het om een test ging, plooide ik niet. Handwerk, ik ga er nog van houden ;)

260-09
Miel werd door dochterlief trouwens onmiddellijk "Sofie" gedoopt. Voor wie het niet kent,
Sofie is een krokodil uit een kinderliedje die voortdurend tatert, haar mondje staat nooit stil.
Profetisch kind, die dochter van mij.
Ik zei het al, twee kinderen = twee versies. Ten Khadetjeshuize heerst immers een zéér fragiel vredesbestand dat ik zoveel mogelijk in stand probeer te houden. Zoonlief mocht zijn stofjes kiezen en ging voor een groen/oranje versie. Hoewel ik Sofie ongelooflijk geslaagd vind, is de versie in 3d onklopbaar wat schattigheid betreft...

300-01

Ik herhaalde een aantal kunstjes die bij Sofie de revue passeerden en Nienke werd geboren - deze keer koos ik voor de stekels vilt van 3mm, wat mijn voorkeur wegdraagt. Beide oogjes werden in de stof gestopt omdat bij Sofie het vilten oogje zeer snel vuil werd (slechte kwaliteit vilt). Ik voerde de techniek uit met een contrasterend stofje en liet een boordje piepen als detail.
'Miel' veroverde beide khadetjes hun hart en werd - tot vervelens toe - overal meegesleept en gesleurd. Overbodig te zeggen dat wij fan zijn van het Knutselbos op wereldreis? Ik word zelfs nog enthousiaster als ik zie wat de andere testers gemaakt hebben...

300-03 300-02 300-04

Tot slot nog een glimp van Hugo. Vliegensvlug moet je ervoor zijn om hem te pakken te krijgen ;). Wie meer over deze heer wil te weten komen, probeert best een exemplaar van het Knutselbos te pakken te krijgen - vanaf 21 maart beschikbaar in de winkel.

301

60 opmerkingen:

 1. Oh! zoooo tof! Ik moet zeggen dat ik de 3D versie ook leuker vind. Dat ziet eruit als een boek dat ik moet bemachtigen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zijn allemaal mooi maar mijn voorkeur gaat uit naar de groene,mijn lievelingskleur!Tof gemaakt.♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo schattig! Mooi gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke beestjes! Ik ken dat fijne gevoel van door restjes stof gaan, bij elke stofje weet ik meteen wat ik ermee maakte, al moet ik zeggen dat ik aan projecten zonder restjes nog betere herinneringen heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit zijn echt kleine restjes, behalve een super klein zakje of een knuffel kun je er niet veel meer mee maken :).

   Verwijderen
 5. Heel erg tof! En die techniek van het oog 'in' de stof, daar moet ik me toch eens nodig in gaan verdiepen… Ik snap niet dat je dat zo mooi afgewerkt krijgt! Helemaal top, alledrie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel veel speldjes en het strijkijzer moeten tot je intieme vriendenkring behoren. Misschien maak ik ooit wel eens een tutorial ervan.

   Verwijderen
  2. Willen dat nu net twee dingen zijn die ik zoveel mogelijk mijd (ik ben een luie naaister ;-) ). Als er een tutorial komt, waag ik me er toch eens aan!

   Verwijderen
 6. Eerst al bij Mandarientje de indianen nu hier die geweldige knuffels!!! Ik spurt alvast naar de winkel! Dan ben ik zeker eerst!
  Knap gemaakt zunne!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci! Tja, Mandarien haar Indianen, daar heb ik ook serieus staan op loeren... Schooooon!

   Verwijderen
 7. Ooh zo schattig !! Ons sofie weet mij ook wel te behagen eigenlijk.
  Wat kijk ik uit naar het boek ^^ en wauw een link van u over mijn blog wat een eer!!

  groetjes sarah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niets te eer, je moet daar gewoon tussen staan :)
   Ik kijk mee uit naar het boek!

   Verwijderen
 8. ik heb me nooit echt aangetrokken gevoeld tot knuffels maken...tot nu! Das toch plezant seg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook niet, maar het is zot hoe content ge uw kinderen daar mee kunt maken. Ik vraag echt niet 'een knuffel of een rokje', straks mag ik geen kledij meer maken!

   Verwijderen
 9. Wat leuk! Bij gebrek aan eigen kinderen, perfect om als cadeau te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of maak uzelf gewoon een vrolijke rij - onder het mom 'ooit cadeau te doen'?

   Verwijderen
 10. Beter dan wat ook uit de winkel! Top wat jij allemaal maakt! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw, die zijn schattig! Ik betwijfel alleen of ik het geduld voor al die details zou hebben. Dat stiksel rond het oog is kei tof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zolang er niet al te veel handwerk komt bij piepen zie ik het ook wel zitten :)

   Verwijderen
 12. Zo tof, heel geslaagd! Ik zou hier ook scoren met zo'n knappe krokodillen. En Hugo mag er ook zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo tof, jouw exemplaren! En zo netjes afgewerkt ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauwie!! Wat een leuke krokodillen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mo gow zeg 'Sofie de krokodil!!!' Ik was dat liedje vergeten, is van in mijn kindertijd. Danku voor het mij bezorgen van een nostalgische bui :-) En voor ik het vergeet: de knuffels zijn echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je nog eens langskomt, trakteert mijn dochter je met veel liefde op een concertje ;). En tatert ze je nadien de oren van je hoofd, dat ook.

   Verwijderen
 16. suuuuuuupermooi!!! heerlijk ook dat je er gelijk zo je Eigen ding mee gedaan hebt. een fantastische tester, merci :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heb mij werkelijk nog nooit gewaagd aan dergelijk project, maar mss trek jij me nu wel over de streep... (Deze blogpost mogen mijn kinderen werkelijk nooit te zien krijgen!!!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. -schaterlach- verbergen voor de kinderen is de boodschap ;)

   Verwijderen
 18. Als dit geen waardige reclame is voor het boek! Keischoon Sarah!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci! Volgens mij verdient het boek het echt, oh, ik kijk er al naar uit :)

   Verwijderen
 19. Aah superleuk!! Het wemelt hier in huis al van de knuffels en pluche beesten, en dat houdt me tegen om zelf knuffels e.d. te maken. Maar misschien moet ik het gewoon een keer doen, gewoon omdat het leuk is. Want deze zien er zo leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik je zeg dat wij een knuffelmand staan hebben, dan weet je ongetwijfeld voldoende, nee? Ik durf ze niet eens te tellen ;)

   Verwijderen
 20. Moh, zo leuk! Word je instant vrolijk van.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ooh, wat een ontzettend leuke krokodillen zijn dit ! Helemaal verliefd op dit paar en wat een leuke details !! Ik ga niet meer kunnen kiezen wat eerst maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Super leuk! Al denk ik dat mijn voorkeur nu al uit gaat naar Hugo. In ieder geval, ga ik deze dus niet laten zien aan mijn jongens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, bij Hugo heb ik me hélemaal laten gaan, het beest heeft zelfs 'verzonken' kieuwen en zorgde hier in huis voor een levendige discussie of hij die nu nodig heeft of niet ;)

   Verwijderen
 23. Miel, Sofie of Nienke ! Ze zijn om ter mooist !

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Heel leuk en mooi! Ik maak eigenlijk altijd kleren, maar jij doet me zin krijgen om ook eens knuffels te proberen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het overwegen waard! Gewoon al omdat het eens iets anders is.

   Verwijderen
 25. super! Ik ben precies we fan van die beesten!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. na gisteren was ik superbenieuwd naar de knuffels (om de één of andere reden gaf mijn laptop geen beweging meer op je blog sedert je stoffenverkoop, ik vond het al verdacht ;) ) en zie hoe keischattig die zijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En geliefd, de grootste reden om je op knuffelmakerij te storten :)

   Verwijderen
 27. ongelooflijk mooi, Sofie en Miel!!!! Zo helemaal op z'n Khadetjes....afgewerkt tot in het kleinste detail! knap knap knap! Bravo Sarah!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alle lof naar het patroon!
   -schaterlacht even met de Khadetjesafwerking, dat zie ik dus niet hé ;)-

   Verwijderen
 28. Sarah nogmaals een heel dikke merci voor je geweldige test-resultaat en vooral voor je eigen inbreng, heel inspirerend, creativiteit ten top!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor twee zo'n ferme madammen is dat héél graag gedaan. En nu ben ik zelfs nog jullie fijne bedanking vergeten te vermelden, bedenk ik me net!

   Verwijderen
 29. Wauw! Ik naaide bijzonder weinig knuffels tot nu toe, je doet mer er goesting in krijgen

  BeantwoordenVerwijderen
 30. ik ben fan, merci om het te testen voor ons!!
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.