Genetisch belast

maandag 29 mei 2017

"Hallo. Ik ben Sarah en ik ben een vreselijke sloddervos."

Zo, het is eruit #schaterlach. Mijn moeder wijst me er al jaren fijntjes op dat ik een gigantische sloddervos ben. Ik woon niet op een mesthoop, ik ruim wel degelijk op en heb enkele strategiën om de spullerijen in mijn huis niet tot een complete chaos te laten verworden maar ik geef het met plezier toe; ik hou wel van enige 'rommel' in huis. Pas op, ik kan met veel bewondering naar strakke, minimalistische huizen kijken. Er zelf wonen? Nee, dank u.

Voeg daarbij een echtgenoot die moeilijk iets weg kan gooien en je snapt wel dat we samen miserie op de wereld gezet hebben. Want wat blijkt nu, x aantal jaren later, vormt die voorliefde voor scheve stapeltjes en mini voorraden een serieuze genetische belasting en krijg ik meer en meer de indruk dat de Khadetjes een poging doen om een of ander expertendiploma 'sloddervosserij' te behalen.

478-02 478-03
478-04
478-05
| Stof: Stof: Rocket Ads (October Afternoon voor Riley Blake) - restje van dit hemdje |
| Patroon: aangepaste i-Padhoes uit Stof voor durf-het-zelvers van Lies en Griet |

'Niet ten Khadetjeshuize' murmelde ik en na een hele tijd waarin ik precies enkel 'moetjes' naaide - behalve een retouchke dat hier al zes maand klaar lag enkel 'moetjes' in mijn hoofd, maar desalnietemin 'moetjes' - en ik maakte twee onnozele zakjes. Ze maken me al jaren wijs dat Rome niet op één dag gebouwd is, met die gedachte in het achterhoofd leek het me verstandig klein te beginnen in mijn alomvattend nee-aan-sloddervosserijen-plan.

Twee mini tasjes dus, gebaseerd op de iPadhoes uit Stof voor durf-het-zelvers. Grappig genoeg was dat een van de allereerste berichten - en dus ook maaksels - hier op mijn virtuele plekje - nee, ik link niet #schaterlach, het blijkt dat ik na een aantal jaar bloggen toch links en rechts wat geëvolueerd ben, zoals ze dat dat zo mooi zeggen. Ik bedacht me dat dat wel een plezant tasje zou zijn, dus mat ik de speelbakjes op en paste het patroon daarop aan; 9cm breed en 16 cm hoog (zonder naadwaarde). De stofjes komen uit de restjesbak, de ritsen uit de voorraad en meer valt daar écht niet over te zeggen. Mijn oog ziet misschien wel hier en daar iets wat anders kon, maar hé, zolang het speelbakje er maar in zit, ga ik daar niet moeilijk over doen.

478-06
| Stof: Monkey's Bizness Bisou Blossom navy/red (Alexander Henry) - restje van deze jurk |
| Patroon: aangepaste i-Padhoes uit Stof voor durf-het-zelvers van Lies en Griet |


Stof in 201718 in  - 69 uit  (7 gekocht&verwerkt - 14 verkocht - 7 gekregen)  - #1in3uit

30 opmerkingen:

 1. Love this post <3 Je bezorgde mij jouw #schaterlach ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, tijdens het fietsen naar huis zei ik de Khadetjes nog dat vaak lachen voorkomt dat je mondhoeken naar beneden gaan hangen ;). Blij je daarbij te kunnen helpen!

   Verwijderen
 2. Hopelijk gebruiken ze deze mooie exemplaren 😀

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel, mij hoor je niet klagen #schaterlach. Misschien zei ik ook wel ze een week op de kast te zwieren als ik ze op een andere plek betrap ;)

   Verwijderen
 3. Heel leuk en jij kan toch zo geweldih schrijven! Iedere keer denk ik wauw wat lees ik dit toch graag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om lezen! Ik bekijk het altijd zo 'ik schrijf niet, ik vertel het gewoon', precies alsof je naast me zou zitten ;)

   Verwijderen
 4. Same problem hier jong, ik ben ne labberlot volgens ons moeke, ik heb zelfs liever dat ze het woord sloddervos gebruikt dan eee... blijkt de dochter ook gezegend te zijn met deze genen... waarom toch whahaaa :)) maar dus ik leef met u mee en vrees het ergste, als in: ne vos verliest zijn streken niet. Och ja we werken eraan en er zijn ergere dingen zekerst :)) en ne restjesbak en ik herinner me ineens uw schoon gevouwen stoffenkast... ze moeten dus nie overdrijven!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wahahaha, die dialectwoorden zijn goddelijk! Ik weet ook wel dat een vos zijn streken niet verlies - ik ben er het levende bewijs van - maar de boel op zijn beloop laten, dat lijkt me ook niet het allerstrakste plan.
   En die restjesbak en stoffenkast #pointtaken... maareuh, ik trek dat precies niet door naar héél mijn huis #schaterlach

   Verwijderen
 5. Awel je et da wère goe gedoan.
  Schone upgeruimd van joe 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Einstein himself verdedigde op sublieme wijze (!) "rommel";
  "if a cluttered desk is a sign of a cluttered mind, of what, then, is an empty desk a sign? " Vervang desk door house, in mijn geval ondersteept dat dan toch het bezit van een bepaalde mate gezond verstand .... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach
   Ik ben geniaal jong, ge-ni-aal, ik zeg het u #gierthetuit

   Verwijderen
 7. Och, troost u! Hier dezelfde miserie! Een genetische overdracht van verzamelwoede en sloddervosserij, maar hé, daar wordt je blijkbaar creatief van! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wist gewoon dat ik het hier moest van me af schrijven ;)

   Verwijderen
 8. Oh wat een mooi verhaal. Zoiets zou ik ook kunnen schrijven (maar ik kan niet zo leuk schrijven als jij !!!!) Veel succes met alle verzamelingen. groet Marita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zelfs van twee kleine zakjes weet jij een hilarische post te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is maar de vraag of dat een talent is of niet hé #schaterlach

   Verwijderen
 10. Hahahaha, ook zonder link geraakte ik toch op die eerste versie van in 2013... "links en rechts wat geëvolueerd", zo grappig! Ik kijk ook altijd met een half schaamtelijke glimlach terug op mijn beginjaren, we zijn gewoon te perfectionistisch, wij.
  Schone hoesjes! Doet me eraan denken dat ik hier ook nog eens wat ritstasjes allerhande ging naaien voor prullerijen (tof woord trouwens).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bwo, niets mis met wat perfectionistisch zijn, zo af en toe ;)
   Zet u maar achter uw stapeltje tasjes, niets fijner dan van dat klein gerief naaien ♥

   Verwijderen
 11. Ha! Ik ben ook een vreselijke sloddervos, en aangezien kinderen doen wat de ouders doen, en niet wat ze zeggen, gaat dat hier ook dezelfde kant. Ik doe verwoede pogingen om mezelf in de hand te houden, evenals hun speelgoed. Tasjes, dat had ik nog niet bedankt! Dus als er hier van die bakskes in huis komen, kot er bijpassend zakje (ahum, goede bedoelingen en al...)
  De zakjes zijn volgens mij wel een schot in de roos!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die zakjes helpen ook om het stokje-bij-het-bakje-te-houden. Dus nu heb ik zo een stapeltje kleur op de kast liggen, érg vrolijk word ik daarvan en ik word niet meer 'gesommeerd' om dat ding te zoeken.

   Verwijderen
 12. Helaas ook hier herkenbaar, op dit moment kijk ik rond en zie ik 101 dingen die nog moeten opgeruimd worden, want morgen komt de poetsvrouw :p We waren onlangs met collega's bezig over dat kinderen zijn zoals de ouders, de ene zette de stoelen op een terrasje recht, de andere sorteerde haar eigen kleren (licht, donker, delicaat) en die van ons, die maken alleen maar rommel. :D Maar ze zijn gelukkig, dat is wat telt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die van mij maken rommel, maar moeten hun kleren ook wel in de juiste wasmand deponeren - ik voerde dat een klein jaar geleden in en dat lukt eigenlijk wonderwel; kleren binnenstebuiten en de kleurstippen volgen. Maar euh... stoelen sorteren zie ik hier niet zo snel gebeuren, of toch, in een of ander voor mij niet te volgen volgorde ;). Och, als het dat maar is ♥

   Verwijderen
 13. Hahaha, hier ook een sloddervos huis.... Het zit niet in me. En ik herken mijzelf 100% in mijn dochter als ik haar kamer inloop.... over schone kleren, verkleedkleren, hier en daar wat vieze kleren die de wasmand (in diezelfde kamer....) niet gehaald hebben, hopend dat ik niet een playmobil poppetje of legoblokje tegenkom onder mijn voeten... Het stoort haar niet, net als dat het mij vroeger niet stoorde. Wel speelt ze er heerlijk. Net als dat ik heerlijk naai in mijn vaak rommelige maar wel gezellige kamer, waar niet alles steriel in plastic bakken is opgeborgen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, wij zouden het goed met elkaar vinden ;)
   Net als onze dochters, vermoed ik zo.

   Verwijderen
 14. Ik maak altijd rommel, zelfs als ik opruim! Ik hoop alleen dat manlief nooit één of andere opruimgoeroe ter hulp roept.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, om op te ruimen maak ik ook eerst meer rommel. Ik kan moeilijk dingen 'half' doen, als ik besluit om op te ruimen, dan pak ik dat te goei aan door minstens de helft te elimineren. Maar daarvoor moet alles natuurlijk weer bekeken worden, allé, je snapt het plaatje wel zeker?

   Verwijderen
 15. Opruimen? Spreek me er momenteel niet meer van! :-( Toffe zakskes dat wel zunne! Als ik dat hier allemaal zie passeren moet ik snel stoppen met opruimen en weer eens achter mijn machine duiken! Dat is tenminste nog plezant.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. O ik maak mezelf ook altijd schuldig aan overdreven sloddervosserij hoor - is dat een woord eigenlijk? En ja, mijn kinders zijn even erg. Écht opgeruimd is het hier nooit, maar zoals je zegt, ik zie van die prachtig opgeruimde huizen wel graag, maar erin wonen, no thanks.
  Jouw zakjes voor de speelbakjes vind ik alleszins alvast een goed begin tot enige vorm van meer-opgeruimdheid :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.