Over goesting en 'moetjes'

vrijdag 17 maart 2017

Het is hier rustig op naaifront. Voor je me neersabelt... rustig voor mijn doen #schaterlach.
Het Khadetjeshuis is nog maar eens ondergedompeld in een communiejaar - niet dat dat hier zo groots wordt aangepakt, daar niet van - en dat zorgt voor een aantal 'moetjes' in mijn hoofd. Tel die samen met het zelfopgelegde 'moetje' dat ik zèlf de kleerkasten wil vullen en veel speelruimte blijft er niet meer over. Khadetjesstijl en al blokkeren mijn handen daarop, te veel moetjes, te weinig tijd, ... nada op de werktafel.

2016 was hier het jaar van 'wakker worden', blijven ronddraaien in cirkeltjes, dat probeer ik te vermijden. Het grootste deel van de moetjes werd geschrapt, tijd voor goestingskes. Iets anders, iets nieuws, iets waar ik zin in had.

467-02
467-03
467-04

Enter het spiksplinternieuwe -gratis- patroon van bij OogappelSien; een über schattige salopette. Ik ging op zoek naar een dito model, duwde een aantal stofjes onder de virtuele neus van haar moeder en was érg blij met haar keuze... Roze, maar het soort roze dat ik met plezier verwerk; zacht en lieflijk, met de juiste hoeveelheid pittigheid erbij. Zelf ben ik niet zo van de zachte kleurtjes maar zeg nu zelf, het kind is werkelijk om op te vreten!

467-05

De jongedame in kwestie past al eventjes in een maatje 62. Om de pasvorm van het patroon te testen, is dit ook de maat die ik maakte voor haar - in een french terry, dus met een gewone tricot heb je nog iets meer speling vermoed ik. Oordeel vooral zelf, maar volgens mij past dat maatje haar wonderwel ♥

Het patroon zelf omvat de maten 56 - 80 en is vanaf zondag te vinden bij bij OogappelSien, mét een duidelijke handleiding die je doorheen het hele proces loodst. Het patroon is vlug geknipt, het naaien verliep ook vlot - ondergetekende sukkelde wel even met de bevestiging van de drukknopen, maar - op een drietal uur was het klusje gepiept. Tine geeft de voorkeur aan metalen drukknopen - normaal sluit ik me daar volmondig bij aan - maar omdat ik er eentje te kort had, gebruikte ik bij de beentjes kamsnaps. Ik vond zwarte knopen zo dicht bij het snoetje niet passen, daar gebruikte ik witte exemplaren.

467-06 467-07 467-08

Meer inspiratie kun je vinden bij Mimaloki | Sew-Les | Made by Lot | BiesMies

Stof: Triangle Sweat Marshmellow (Andrea Lauren) uit de voorraad (hier ooit gebruikt)
Patroon: Tijs salopette van bij oogappelSien

Stof in 20179 in  - 43 uit  (5 gekocht&verwerkt - 13 verkocht - 2 gekregen)  - #1in4uit

36 opmerkingen:

 1. Haha, dat communiejaar eh, dat geeft zowat ne rem, focus op de moetjes, en de magjes worden achteruit geschoven, maar hoe plezant zijn die niet seg, kijk da kinneke daar liggen blinken in het allerschattigske magje ooit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ubercute !
  Het enige goede aan moetjes is dat ge daar fel kunt tegen rebelleren. Negeren is ook goed. Afschaffen is nog beter, er zijn altijd opties. Magjes zijn er om te omarmen en van te genieten. <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach
   Nu je mijn dochter kent, wil ik je met veel liefde vertellen dat ze zo'n 80% van haar karakter van mij mee heeft #zucht. Aanzetten tot rebellie is hier dus niet nodig ;). Ik omarm. En geniet. x

   Verwijderen
  2. Ik herken toch ook een deel van jou in de zoon hoor, hij kijkt en luistert en neemt alles in zich op, met de- waarschijnlijk nog onbewuste- bedoeling om alles mee te hebben en te doorgronden.... rarara wie kan dat ook? Zus charmeert heel open en direct, broer charmeert veel ingetogener maar even hard ! <3

   Verwijderen
 3. O ja, zo'n communiejaar, zwijg mij daarover :-)
  Maar kijk, dit magje, zoooo schattig. Die pruillipfoto... om op te vreten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was al vergeten hoe moeilijk dat is, baby'tjes vangen op foto... Ze lachte zo ongelooflijk schattig, zo'n lieveke! Tot ze er genoeg van had en ons trakteerde op haar pruillip - ze kreeg haar zin, ik stopte mijn foto toestel weg maar vond het tegelijk zo mogelijk nog schattiger ;)

   Verwijderen
 4. smelt! ik maak alvast een mentale nota voor al die babies in spe dit jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk snoetje in een lieve, stoere salopette!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtexemplaar! Echt!
  Ik schreef deze week ook een postje over Minder 'moetjes', meer 'magjes: https://tussensoepenpatatten.wordpress.com/2017/03/14/minder-moetjes-meer-magjes/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geen straf zo'n schattig naaisel. En die foto's...echt om op te vreten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarom oh waarom naaide ik nog niet toen die twee van mij dit formaat hadden? --oh ik weet het; wellicht had ik geen tijd ;)--

   Verwijderen
  2. Geen tijd sarahke echt neem het v mij aan... wat e cutyke weer

   Verwijderen
 8. Wat een toffe versie!
  En ik krijg toch wel een beetje de neiging om te sabelen (zou ik zelf aan één naaisel per maand komen?), maar omdat ik hier zó graag kom kijken en lezen (al lukt zelfs dat niet altijd), ga ik het niet doen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sabel maar vrouw - dan zien we elkaar nog een keer ;).
   Ik snap je wel, ik snap het echt. Maar ik liet mijn accordeon vallen - te veel zeer -, kalligraferen staat op een laag pitje, dus 'al' mijn vrije tijd gaat nu naar die naaimachine :). Kiezen he #schaterlach

   Verwijderen
  2. Dat elkaar zien, zie ik helemaal zitten, zelfs zonder sabel!

   Verwijderen
 9. ooh wat een mooi exemplaar deze versie :)
  Jij topmadam!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nauwelijks te topmadammen, alle eer naar dat snoezige model en patroon ;) ♥

   Verwijderen
 10. oooooh wat een dotje en zo'n schoon pakje, een mens zou direct een voorraadje willen naaien om alle volgende babybezoekjes zonder schaamrood op de wangen te kunnen doorkomen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een idee ;)
   --haha, misschien moet het dan nog tot maat euh 104 doorgaan, kwestie van mezelf wat marge te geven!--

   Verwijderen
 11. Oh wat een schatje in een mooi pakje! Hier nog eentje die voorstander is van magjes ipv moetjes 😁 Geen communiekant hier maar in september gouden bruiloft van mijn ouders en twijfel of ik zelf ga naaien of kopen!?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik stem voor zelfmaak als je er in zin hebt! En anders zelfkoop, ook altijd schoon.

   Verwijderen
 12. Wat een hoge aaibaarheidsfactor! Dat van de goestjes en moetjes ken ik. Eens ik de moetjes loslaat ga ik als een trein... Maar als ik begin na te denken over wat ik mezelf opleg als moetjes, dan loopt het fout...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. "Niks moet, niksen mag", dat zouden we allemaal wat meer als acceptabel moeten aanvaarden. Dus hoera voor de magjes. Of maak er van : heb je een goed dagje, dan magje. Zie je een vertrokken snoet, denk er dan aan dat niets moet 😉 Leuk gedaan, wat een dotje!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. of course I can comment on the most adorable model, and the super cool print, but print matching on a tiny little pocket made me smile! ha! No, seriously, love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat salopetje geeft goesting in baby's! Als daar maar geen babyboom van komt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Keischattig!! Ik ga dat patroontje ook zeker eens gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. De meeste voorbeeldjes die ik tot nu toe zag passeren zagen er heel jongensachtig uit, maar dit is opperschattig en duidelijk ook meisje-waardig!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Geweldig! Ik blokkeer ook op moetjes, dus dan is zo'n goestingske meer dan welkom, zeker met dit resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.