[Vederlicht]

zaterdag 28 januari 2017
Ik las en kreeg kriebels. Correctie; mijn haar kwam ervan recht te staan. Het ging recht naar mijn hart, nestelde zich onder mijn vel en ik wist gewoon dat ik er iets mee moest doen - gelukkig mocht dat ook! Ik ben er nog niet, maar het komt. Het komt goed.


Afmetingen van het (open) boekje-in-wording: 42x17cm
De kaft is een stuk kurkleer waarop de katernen vast gestikt worden.
De letters werden gezet met een Speedball C3 of C4 of een fineliner (0,03 en 0,05)
en zijn geïnspireerd op een font van Rudolph Koch - geïnterpreteerd door Veerle Missiaen.

15 opmerkingen:

 1. Tonnen bewondering heb ik daarvoor, dat ge zoiets schoons uit de losse pols op papier kunt toveren. En het is niet alleen schoon om naar te kijken, het is ook schoon om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief van je! Ik vind de tekst ook geweldig schoon.
   En... dat uit de losse pols moet ik toch wat bijsturen, ik ga ondertussen mijn elfde (!!!) jaar kalligrafieles in.

   Verwijderen
 2. oooh ! gij verdient een heel boeket pluimen ! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooo super de mooie teksten zijn terug .Prachtig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! Ik ben er zelf ook heel blij mee!
   Met mijn rebelse lijf stond het schrijven op een erg laag pitje, maar er zijn ondertussen sprankeltjes tijd waar het af en toe lukt. Dus ik hoop dat er voorzichtigweg weer wat meer schrijfsels komen.

   Verwijderen
 4. Dat je ook dit kan en er bovendien naast al je andere creatieve werk tijd voor hebt! Jammer dat ik de foto's bij het aanklikken niet kan vergroten want nu kan ik niet de ganse tekst lezen maar het begin is in ieder geval heel mooi. Mooie lay-out! Dikke pluim!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je weet zelf maar al te goed wat een werk dat is hé, dat schrijven... ik schat dat in bovenstaande pagina's zo'n negen schrijfuren zitten (ik schrijf aan de snelheid van een erg traagkruipende slak #schaterlach). Soms wou ik zo hard dat ik net iets sneller kon werken, maar ik vermoed dat dat tempo nu ook niet meer zal veranderen. Wat wel verandert, zijn de plekken waar ik schrijf ;); de laatste schreef ik bijvoorbeeld tijdens een namiddag indoorpret voor de Khadetjes #schaterlach.
   Ik schakelde dat vergroten uit, maar ik mail je eens wat grotere foto's door --herinner je me eraan mocht ik dat vergeten?-- Geen idee of je trouwens lid bent van Scriptores, maar Veerle maakte een didactische pagina met dit lettertje voor een van de vorige edities.

   Verwijderen
 5. Waaauw zeg, zoooooo mooi! En hierdoor las ik ook de prachtige tekst van Lies, amai... om effe stil van te worden, zo mooi... het lijkt me eeuwen geleden dat ik hier nog van deze prachtige dingen zag, schreef je vroeg niet meer van deze pareltjes? Al is 'schrijven' niet het juiste woord voor deze kunstwerkjes... het is alleszins prachtig! Zal wel keikeiveel werk zijn, maar wat een resultaat!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je lieve woorden!
   Ja, vroeger vroeger was ik meer met kalligrafie bezig, dat komt een beetje in vlagen. Na mijn enkelbreuk had ik te veel pijn om me op letterwerk te focussen, dus drie jaar minder op dat front #schaterlach. En toen begonnen mijn spieren dwars te liggen, dus ook weer minder. Ik weet ook niet of er hier, op deze plek, wel interesse is in letterwerk :).

   Verwijderen
 6. Is dat met de hand geschreven??? Waw, niks dan bewondering, da's prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach
   En ja. Met de hand. Ging dat maar met de snelheid waarop ik tik op een klavier. Of toch maar niet, het zou zoveel van zijn rust wegnemen.

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.