[Blogtoeren] 37 weken, 37 alstemblief

dinsdag 11 oktober 2016
---No idea what on earth I'm writing? Enjoy the pictures and read the summary below---



Ik probeer me niet te laten gaan aan al te veel pinteresten - voor iemand met zo'n hamsterneigingen als ondergetekende is dat dodelijk, té veel ideeën die niet uitgevoerd kunnen worden, mijn hoofd volstoppen en het uiteindelijk doen kortsluiten. Ik probeer er enkel te verzamelen waar ik onmiddellijk zo'n crush voor heb dat ik het gevoel heb dat ik het moet onthouden. Zo ook deze pin, die er blijkbaar al 37 weken geparkeerd staat. Niets voor het oudste Khadetje, maar dat krullenkind, dat houdt van ingeduffeld, van oortjes, van zachtheid, dat leek me er een perfect slachtoffer voor.

432-02
432-03
432-04

Zoals dat dan gaat met pinterest, bleef het bij een idee. Tot zij me aansprak - hahaha, of mag ik stalkte zeggen #schaterlach tijdens mijn internetloze verlof - met de vraag "of ik eens iets wou maken"? Kijk, sommige vragen moet je me geen twee keer stellen... de Wild Things Coat ligt hier sinds vorige winter op een hoopje stof klaar voor een carnavalsjas, maar op dat moment dacht ik aan die pin - alleen al omdat ik dat kind precies wil opeten, zo snoezig! U kunt ook tellen, een en een is twee en voor ik het wist zat de Wild Things Hooded Scarf in mijn mailbox.

432-05

Het kind krijgt binnenkort een nieuwe winterjas - het is te zeggen, als de naaigoden het believen -, dus koos ik in functie daarvan de stoffen. Althans, dat was het geval tot Art Gallery Fabrics zo genereus bleek mij bijpassende stof naar keuze op te sturen. Geen idee hoe jij daarop zou reageren, maar als je aan mij denkt in de richting van 'kind' en 'snoepwinkel', dan zit je behoorlijk goed. Het was een moeilijke bevalling - te veel keuze, doet dat een belletje rinkelen? - maar uiteindelijk kwam ik terecht bij de Tapestry collectie van Sharon Holland; niet mijn gebruikelijk fel gedoe maar zachte en lieve kleurtjes voor mijn dromerig Khadetje die perfect passen bij mijn lievelingsbroek van een maat jaar of tien geleden. Het resultaat van de samenwerking tussen Art Gallery en Twig+Tale is dat je onderaan het bericht maar liefst kans maakt op twee meter stof van de ene en vijf patronen van de andere, als dat geef fijn nieuws is!

432-06
432-07

Het patroon zelf is een aaneenschakeling van keuzes; je maakt een mutsachtig iets met maar liefst drie opties om die op het hoofd te houden - een lange sjaal eraan, een korte overslag of een gewone rechte sluiting. Alsof dat nog niet voldoende keuzestress geeft, zijn er een haast oneindig aantal oortjes, staarten, manen en klauwen - écht, ga gewoon eens kijken - voorzien om de drager te overtuigen je maaksel op het hoofd te houden.
Beide Khadetjes hoeven daar niet van overtuigd te worden, in weer en wind met de fiets naar school gaan maakte hen overtuigde mutsdragers. Ik liet het kind trouwens zelf kiezen, het verdict was simpel en snel; een muts met lange sjaal, die moest het worden! Niet omwille van de sjaal, nee nee, wèl omwille van de verborgen zakjes aan het uiteinde ervan; ideaal om de handjes warm te houden in de bakfiets!

432-08
432-09
Patroon muts: Wild Things Hooded Scarf van Twig + Tale - Stof: Destination Flock (Sharon Holland)
voor Art Gallery Fabrics - Patroon jurk: Sienna jurk uit LMV 2016/1 - Stof: grid wit op zwart van bij Stael
Dossier gemaakt: Dochterlief gaat stilaan naar haar zesde verjaardag toe, dus maakte ik de hooded scarf in maat 5-8jaar. Prima om in de winter de zorgvuldig gemaakte kapsels niet te ruïneren, wat mij betreft. Ik gebruikte een laagje corduroy, fleece en katoen, perfect voor mijn winterkind dat het graag warm heeft. De handleiding is duidelijk en leidt je met tekeningen en foto's doorheen het hele proces.
Wie hier vaker meeleest, die weet dat enig ramptoerisme bij mij nogal vaak vandoen is; zo ook deze keer... Ik las met een scheef oog "iets over 5cm verlengen", dus ik verlengde de sjaal met 5cm langs elke kant, wat niet echt de bedoeling was - had ik gezien bij niet-scheve ogen ;). Gelukkig hebben de Khadetjes lange armen en komt het helemaal goed ;). Het enige minpuntje is dat de zakjes na het topstitchen te klein waren - ligt het aan mijn kleine reuzin? Aan de voering van fleece? Geen idee; maar geen enkel probleem dat een tornmesje niet kan oplossen.

Ik kon het kind in haar blootje presenteren, ware het niet dat ik daar geen fan van ben. Dus wou ik iets in de orde van snel-schoon-makkelijk en voor mij kwam deze drievuldigheid samen in de Sienna jurk. Dochterlief is groot uitgevallen en kantelt in confectiematen tussen een 116 en 122; wat opmeten resulteerde in een verlengde 116 - zowel het lijfje als het rokdeel kregen de breedte van de kleinste en de lengte van de grootste maat mee, waarbij de laatste nog een aantal extra cm's er tegenaan kreeg. Omdat strepen laten doorlopen niet mijn grootste specialiteit is -ahum -, werd het lijfje in biais geknipt, wat het voor mij onmiddellijk een plezant effect geeft.

432-10

Don't know how you do it, but with my collection urge, I try to avoid that evil pin it button. Only the things that I really really want to make - probably a little 900 pieces I guess - get a place on one of my boards. I give you an example, this one got that treatment 'only' 37 weeks ago. The minute I saw it, I knew it was something for my little one, the child that adores coziness.

One of the reasons that I did make it - I hope you understand that I don't have the time to actually make all those 900 pins ;) - is that Miranda asked me to joint the Twig-Tale welcome tour. I could choose anything I wanted, and out all of that beauty, I - remember the pin!! - choose the Wild Things Hooded scarf. I recycled one of my favorite pants from a decade ago and added a beautiful fabric of the Tapestry collection, witch was generously sponsored by Art Gallery Fabrics.
The pattern itself gives you a lot of problems, aka it's really hard to choose the option you want to make first. As if three different neckstyle options aren't already enough, you can choose out of 14 animals to make - pretty insane, if you ask me! I made my little one the hooded scarf in size 5-8y with medium cat/fox ears and hidden pockets - allright, I kinda screwed them up, but hey, that's my secret power ;)
When you made it 'till this point, you probably notice that the Duth part is sooo much longer - my English just isn't that good to do the same thing, so I hope you all learn Dutch or just forgive me for the crappy summary. Thanks for visiting and do your thing with Rafflecopter - who says no to free fabric ànd 5 brilliant patterns?

a Rafflecopter giveaway



Stof in 2016: 27 in  - 106 uit  (16 gekocht&verwerkt - 3 gerecycleerd)  - #1in3uit


-- JA, ik kreeg dit patroon van Twig+Tale om ermee aan de slag te gaan maar zoals altijd vertel ik jullie wat ronddwaalt in mijn hoofd en werktafel, zonder dat ik daartoe 'verplicht' wordt. Dat ik er ook stof bij zou krijgen, dat wist ik op voorhand niet en vond ik -stashbustingsgewijs- zelfs eerder wat ambetant. Bij deze, ik ben een plooier, een grote plooier #schaterlach --

62 opmerkingen:

  1. Wat een leuke pin en stiekem ben ik toch blij dat je ze niet naaktstrand presenteert 😉
    Hoera trouwens voor het kind in de snoepwinkel gevoel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. #schaterlach, ik had het aan dochterlief moeten voorstellen, ik mocht nog een strand zoeken ;).

      Verwijderen
  2. Die snelheid waaraan jij dingen klaar krijgt, dat is toch niet te doen. Vrijdag lagen hier nog een paar keurig opgevouwen lapjes stof, en zie nu hier :-) Toffe mutssjaal/sjaalmuts, koud zal ze alvast niet hebben op de fiets.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vertrok ik niet bij jou met een quasi affe jurk? Ja toch? De andere lapjes transformeerden zich gelukkig vlot tot muts #oef #deadlines #schaterlach

      Verwijderen
  3. Een zalige mutssjaal! Je dochter staat er prachtig mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi warmhoudgerief en wat mij betreft nog mooiere jurk (ik maakte dezelfde in witzwart voor mijn dochter). En hoera voor weggevers, ik herken dat snoepwinkelgevoel :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben blij dat jullie wat in mijn snoepwinkelgevoel kunnen delen, ik vond het vreselijk moeilijk!
      --stiekem ook grote fan van de jurk hier ;)--

      Verwijderen
  5. Oeps ik keek eigenlijk ook enkel naar de jurk ... er ligt namelijk een wit/grijze grid op mijn naaitafel om 'klak' dezelfde jurk (dus ook met schuin bovenstuk) te maken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah, ik ben al benieuwd! Ik vloekte er op, op die grid... puzzelen om het maar goed te krijgen - gaat uiteraard niet met rimpels ;). Nu, de rug en 1 mouw is toch gelukt maar toen had ik het toch wel gehad #schaterlach

      Verwijderen
  6. Katja Klarenbeek11 oktober 2016 om 13:09

    Wat een gave give away! Dat is zeker snoepwinkelen. ��

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heel schattig! Ik heb al een versie met knuffelfleece in gedachten!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het andere exemplaar is er eentje met nepbont en katoen :). Maar fleece vanbinnen zou volgens mij ook geweldig geestig zijn!

      Verwijderen
  8. hoe schattig is dat! Ik heb hier ook al laaaaaaaaang een mutsje met konijnenoortjes gepind, maar het komt er gelijk ook niet van... zucht...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik schat dat ik er zo'n drie uur voor nodig had, inclusief voor "maaaaaaama, ik heb een probleem", op het gemak thee drinken, wat weg en weer wroetelen en het project van nul starten. Gaan vrouw, wat houd je nog tegen #schaterlach

      Verwijderen
  9. Heel mooi! Een beetje een andere stijl dan we gewoon zijn van jou, maar ook heel geslaagd. En ik laat me zoals gewoonlijk weer inspireren...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Cuteness ten top! Zelf voor al iets grotere khadetjes. Ik zit hier nog stééds te wachten op mijn Art Gallery, en zaterdag moet ik geblogd hebben...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Cuteness ten top. Echt waar, toporen!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. De aaibaarheidsfactor stijgt exponentieel. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Schattig! Echt geweldig leuk! Mijn hoofd begint al te 'raderen', nu die actie nog ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. #schaterlach. Blij te lezen dat het overal van hetzelfde is!

      Verwijderen
  14. Haaa, ik herken die pinterestkortsluiting volledig! Leuk dat je deze wel had bewaard, want het resultaat is écht schattig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vind ik ook :). En voor je 't weet kan het niet meer omdat ze zich te groot voelt, dus dit kwam ideaal!

      Verwijderen
  15. Haha voor die eerste zinnen uit je bericht. Herkenbaar! Ik doe grote delete kuis op pinterest om mijn chaotisch hoofd rust te gunnen. Hoera voor je prachtige creaties!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kom ook al van over de duizend pins zunne, beetje bij beetje gaat het naar beneden. Ik probeer niet meer te pinnen, dat werkt nog het best van al!

      Verwijderen
  16. Vroeger verloor ik mezelf ook steeds in de snoepwinkel... Snoep - stoffen. you got it ;)
    Heel toffe creatie trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met mijn suikerverslaving zou ik me nu ook wel nog in de snoepwinkel verliezen ;). Of stoffenwinkel. Of was het nu snoepwinkel... #schaterlach

      Verwijderen
  17. Met wat heb je je jongste khadetje omgekocht op de foto's? Ik herkende ze pas op de laatste :-D.. zo zie ik ze het liefst (al kan ik begrijpen dat jij het als mama liever anders ziet ;-) )
    Mooie muts/sjaal/wanten in één! Moet idd zalig zijn in de bakfiets!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. #schaterlach
      Misschien is het gewoon omdat je haar haar niet ziet ;). Geen omkoping trouwens, maar het kind "poseert" tegenwoordig #waargaatdatnaartoe

      Verwijderen
  18. Oh ja, dat sjaaltje heb ik ook nog ergens gepind: evil pinterest inderdaad.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Met het risico om keicreepy over te komen: *kwijl*

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik stel me mijn eigen 'kwijl' voor terwijl ik sommige creaties zie en ik vind u perfect normaal #schaterlach

      Verwijderen
  20. Haha, ja hoor "stalken" is inderdaad de juiste omschrijving, ik denk haast bijna de definitie aangezien ik drie platformen probeerde. Ach als je iets graag wil, doe je er moeite voor toch ;) Super bedankt dat je mee deed, je maakte, zoals ik verwachtte er een super leuke versie mee!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik amuseerde me, dus ik ben blij dat je me uiteindelijk te pakken kreeg ;)

      Verwijderen
  21. Gij zijt echt niet te doen... wat jij zo allemaal van onder je machine tovert! Geweldig schoon weer. Altijd!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lieverd, ik ben gewoon een kei in braaf patronen volgen #schaterlach

      Verwijderen
  22. Volgens mij kan je nu niet anders dat je kind constant knuffelen met zo'n schattige oortjes :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We hebben het hier wel over de absolute knuffelkoningin, het kind dat vorig jaar een 'knuffelverbod' kreeg in de klas - ze mocht ocharme maar drie keer per dag gaan knuffelen met de juf, ik veronderstel dat het arme mens wellicht geen les kon geven door mijn knuffelvrouwtje #schaterlach

      Verwijderen
  23. Love your Wild Things Hooded Scarf - and so happy it was one of your 900 pins !! Wish I spoke Dutch to read the rest of your post... :) Thanks for joining us, xox

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. You're welcome, thanks for having me! I had a really great time, and I simply smile when I see my litle one in her 'ears' ;)

      Verwijderen
  24. Such a fun scarf! I have the same Pinterest problem... Beautiful sewing.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Oh ja, moet heerlijk zijn zo om je handjes warm te houden. Zou zelfs nog op de fiets kunnen denk ik... Ik ga dit NIET laten zien aan dochterlief :p

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oja, op de fiets lukt het ook, denk ik!
      Hahaha, het patroon omvat zelfs volwassen maten #schaterlach

      Verwijderen
  26. Schattig mutsje! Ha, ha, voor het laatste stukje : )

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Oh zo liefjes. Soms zou je willen dat je er zelf nog mee wegkomt.... hahaha.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Uw dochter... geen schaapke maar o zo koddig hier. en gij: een echt khadetje, ge krijgt het toch elke keer weer klaar, pet af daarvoor

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oja, koddig kan ze zeker zijn, ge moogt er zeker van zijn #schaterlach

      Verwijderen
  29. Ziet er zalig uit, zou ik nog wel willen. En ik kijk vol spanning uit naar die jas waar dit bij gaat horen!

    BeantwoordenVerwijderen
  30. wow sarah, dit bericht heb ik gemist. Zo styliush, en oooooh, ik moet die hooded scarf ook hebben! euh, maken! en die sienna!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Ja jong, zo schattig dat dat is, I love it! Moest ik het durven, ik zette het op mijn eigen hoofd...

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Super tof! Hier hebben ze graag aansluitende mutsen, maar dit is zoveel schattiger!

    BeantwoordenVerwijderen
  33. superleuk!!!. Wat het pinnen betreft, ik probeer echt af te kicken! Het werd een echte verslaving!

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Zo mooie schattige mutsen met oortjes. Super! Ideaal voor kleine deugnietjes... en zo lopen er hier drie rond...

    BeantwoordenVerwijderen
  35. waaaauw, keikeischoon!!! ik zie dit nu pas, maar zag wel eerder de creatie van sopoposew, en ging toen meteen helemaal overstag voor een paar patroontjes van twig +tale! Zo schoon! deze muts/sjaal zag ik nog niet precies, maar hoe zalig! misschien toch nog eens gaan kijken :-) je dochter ziet er heerlijk schattig uit zo!!

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Oh zo mooi! Goed dat er iemand is die nog eens naar jou verwijst... zo kom ik ook nog ergens ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.