[Blogtoeren] "Dedie die ook aan venten denkt"

donderdag 22 september 2016
Patroon: Finlayson Sweater van Thread Theory - Stof: French Terry navy blue van Babarum
Oh boy. Een blik op de rechterkant van het scherm - onder het blokje "over" of labels voor de normale mensen - toont het zelfs zonder cijfers pijnlijk duidelijk aan; de kleinste bewoner van ons huis gaat met het merendeel van het gerief lopen, de sukkelaar van 't spel, die staat er in piepkleine lettertjes naast. Om mezelf te verdedigen kan ik zeggen dat 2016 naar mijn gevoel het jaar van de vent is maar dat ik dat blijkbaar niet fotografisch vastgelegd heb - met twee hemden op de teller en vier tshirts vind ik dat hij niet echt te klagen heeft. Toen Jelle me vroeg of ik haar tweejarig stoffenwinkelbestaan wou meevieren, deden die piepkleine lettertjes van dat label me zeggen "ja" en "zijn heren ook toegelaten?". Ik kan alvast vertellen dat ze voortaan "altijd nog een keer mag langskomen" want dat nieuwe maaksel, dat valt hier in de smaak!

430-02
430-03

Wat stoffenwinkels betreft moet ik het merendeel enthousiaste uit de grond schietende paddenstoelen ontgoochelen... ik ben nogal honkvast en verkies bovendien steeds vaker een bakstenen winkel waar ik kan voelen aan de stof - hopelijk ken je die teleurstelling niet; van vol contentement een pakje open te doen, met een koude douche als gevolg omdat de stof toch niet helemaal je dat is.
Hoewel Jelle aan de andere kant van het land woont en gaan voelen dus niet zo praktisch is, hoor ik het haar nog zeggen "ik moet iets vertellen, ik ga -ook- een stoffenwinkel beginnen". Onze paden kruisten elkaar sinds dat moment nog geregeld en meer dan twee jaar later, geniet ik nog steeds van haar eigenzinnige keuzes en haar aandacht voor stoffen voor dames en heren.

430-04
430-05

Nu moet je weten dat meneer Khadetjes al sinds dat gesprek voorzichtig oppert dat een op maat gemaakte broek wel leuk zou zijn, Ik blijf min of meer doof voor dat lieve verzoek en kijk uit naar allerlei patronen die ik wel zie zitten - understatement van het jaar; meneer Khadetjes is nogal een brave mens, niet dat hij de broek in huis niet zou dragen, maar laat ons zeggen dat hij niet bepaald wakker ligt van vestimentaire keuzes. Op Black Friday zag ik mijn kans schoon en plunderde ik de webshop van Thread Theory. Een Newcastle Cardigan, dat leek me wel iets - zeg nu zelf, wat kun je daar nu op tegen hebben?
U las het regeltje "hij ligt niet wakker van vestimentaire beslissingen"?
Juist.
Deze keer wel.
Ui.te.raard.
Ik deed mijn best niet al te veel te rologen - wie mij kent weet dat dat een onbegonnen zaak is want mijn gedachten zijn in 9,5 keer van de 10 zonder enige nood aan ondertiteling van mijn gezicht af te lezen - en schotelde een aantal alternatieven voor die 'ongelooflijk, foeilelijke bompatrui' voor. De keuze viel op een ander patroon dat ik diezelfde dag in mijn mandje klikte; de Finlayson Sweater - ik zweeg uiteraard als vermoord dat er ook een patroon voor een broek in mijn mailbox belandde, anders had ik mijn plannen wel kunnen opbergen #onsgeheimpje #schaterlach.

430-06

Dossier gemaakt: Enkele -ongeblogde- maaksels eerder dit jaar leerden mij dat ik mezelf niet kan en mag vertrouwen met een meetlint als het om meneer Khadetjes gaat. Dat doe ik dus niet meer, vergeet het - vrijwilligers om me de benodigde trucs te komen demonstreren zijn méér dan welkom!.
Om mezelf frustraties en een niet passend kledingsstuk te besparen, mat ik een gelijkaardige sweater op en mat ik na op het patroon - wie mij kent weet dat dat ook tricky is, maar allé, een ezel stoot zich ook maar een bepaald aantal keren aan dezelfde steen, hoop ik dan - om de maat te bepalen. Ik twijfelde tussen een XS en een S (hij zat er pal tussen in) en maakte uiteindelijk de grootste maat; de S dus. Alles kwam behoorlijk goed overeen met de bestaande kleerkastvulling, dus paste ik nauwelijks iets aan - ik tekende wél drie cm extra mouwlengte en zette alle boorden aan op 1cm naadwaarde in plaats van de inbegrepen anderhalve. Ik verzuimde de kraag te verstevigen - ter mijner verdediging; er stond 'optioneel' - en zou dat een volgende keer wel doen bij French Terry, bij stevigere stof hoeft het volgens mij niet. Eigenlijk niets dan lof voor het patroon; de naadwaarde is inbegrepen, de handleiding is duidelijk (er is zelfs een sewalong met nog meer foto materiaal) en de pasvorm is goed. Zelfs mijn moeilijk vestimentair geval is tevreden en nestelt zich in deze überzachte sweater. Klaar voor bandwerk, als je het mij vraagt.

430-07
Meer moois valt er te zien bij Querida - a naais ID - Miss Wobie - With Love by Eva - Liesellove

Wie graag zichzelf of iemand anders wil verwennen met een meter van deze streelzachte tricot - of wat anders, dat kan ook, uiteraard - waag dan hier je kans tot eind deze maand. Voor wie niet tot die tijd kan wachten, gebruik BabaRumFeest voor 15% korting.

a Rafflecopter giveaway
-- JA, ik mocht deze stof van Babarum uitkiezen om ermee aan de slag te gaan
maar ik kies er zelf voor om jullie mijn maaksel te tonen waar ik oprecht enthousiast
over ben... mooie mannenstoffen zijn eerder dun bezaaid, dit is er eentje die ook op
mijn werktafel was beland als ik die zelf betaald had. Zoals in ieder bericht van mij
vertel ik wat ronddwaalt in mijn hoofd en op mijn werktafel, zonder censuur.

60 opmerkingen:

 1. Deze sweater is prachtig ! Ik val helemaal voor de kraag en je kan niet zien dat deze niet verstevigd is. Ik ga ook op zoek naar het patroon. Tricot voor volwassenen is, in mijn geval, altijd een zoektocht en ik wil dan ook graag meedoen want dit lijkt me wel wat. Wie weet ..... Ik heb zelf geen blog of andere van de gevraagde accounts (of ik snap er niks van dat kan ook :-) ) en zie dat ik enkel als anoniem kan reageren. Daar schieten we niet veel mee op natuurlijk :-) Dus bij deze, ik ben anoniem Gerda De Backer en ik duim voor mezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Groot gelijk, we weten je wel te vinden Gerda :)
   En doen, dat patroon, goed uitgelegd en eenvoudig te maken, dat is altijd een winnaar in mijn ogen!

   Verwijderen
 2. Wat een tof patroon zeg, en goede keuze, in die stof!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb waarschijnlijk hetzelfde broekpatroon bij Babarum gekocht, de J.... pants ? Ik wil die leren maken voor mijn spaghettibenen zoon (16j, 193 cm en een maatje W30 is nog ruim... maar hij heeft beenlengte L36 nodig). Quasi onmogelijk te vinden in de winkels dus... Nu nog stof kopen naar meneer zijn goesting en moed verzamelen... Uw sweater is super ! Veel succes met de broek ! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Allé hup, meneer Khadetjes is niet alleen dun maar ook nog een dwergske met zijn 188 cm ;). Maar ik het beenlengte probleem, vandaar mijn aanschaf van stof - al twee jaar geleden zunne, ik maakte er ondertussen al een jumpsuit voor dochterlief uit - en een patroon - yep, hetzelfde! -. Nu nog courage, wie weet in 2017 of zo #schaterlach x

   Verwijderen
 4. Vergeet ik nog te vertellen dat de titel van de blogpost een grote deugenietenglimlach uitlokte :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij mij ook #schaterlach. De stof kwam op een heerlijke, zomerse naaidag waar meneer Khadetjes het huis uitvluchtte om al die dames te ontwijken. Maar de stof én de taart - werkelijk, hij zou moeten kunnen, hij verhuist voor die taart alleen! - zorgden ervoor dat ze altijd weer welkom zijn. Mannen hé!

   Verwijderen
  2. Verhuizen voor de taart alleen ;-) zotjes...
   Dit gezegd zijnde, een prachtige sweater!! Zit hem perfect!
   Ook ns een broek in mijn winkelmandje gelegd, nog geen idee wanneer die ooit zal afgeraken.
   Tzal de volgende keer wel een chocoladetaart worden! :-)

   Verwijderen
  3. Ik ben de uitzondering op de regel die niet van chocolade houdt ;). Maakt mij niet uit, het gezelschap alleen is meer dan de moeite!

   Verwijderen
 5. Knap! Moet ik eens aan MDH laten zien vanavond ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie trui. goed gelukt in mijn ogen.

  Gr. Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig! Ik verzwijg ook dat er een patroon van een broek bestaat 😉al zal ik ooit moeten toegeven vrees ik. Hij zoekt gewoon nog een goed excuus om mij te overtuigen.
  Ik ben trouwens ook nogal verslaafd aan 1 winkel waar ik kan voelen en tetteren

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die winkel zou bij mij in de buurt moeten zijn, ik vroeg een persoonlijk faillissement aan ;)

   Verwijderen
 8. Zo cool, ziet er superprofessioneel uit. En dat in het blauw ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, hij is top in dat blauw. Die kraag maakt het patroon helemaal af. Eentje om te onthouden.

   Verwijderen
  2. Dat vergat ik nog te zeggen... er is een versie met een kap ook - hahaha, gelukkig maakte ik die niet want én blauw én een kap, daar ging ik niet mee weggekomen zijn, hé Eva ;)

   Verwijderen
 9. Oh mooi, ik deed een vergelijkbare aankoop op black Friday, (ik neem aan dat jij ook de wardrobe builder kocht ;) maar klinkte er helaas deze Finlayson niet bij. Mijn wederhelft begint onder tussen op te warmen voor het idee dat ik ook eens iets voor hem maak, zo kochten we vorige week een stof die zijn goedkeuring kon wegdragen. Ik heb echter grote twijfels of hij op de blog wil, zelfs zonder hoofd wordt het lastig vrees ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahnee, ik ken die wardrobe builder niet. Ik kocht losse patronen ;). Ik vind zo af en toe iets maken voor meneer Khadetjes fijn, die groeit er tenminste niet uit en maakt er geen vieze vlekken op #schaterlach

   Verwijderen
 10. Oh mooi, die zou ik hier ook wel verkocht krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Och jong, weet je, ik naaide nog nooit iets voor meneer Piepow. Die zou dus willen dat ik hem een hemd naai *stress*. Wie weet, als ik een paar mini-Theo'tjes voor Ernestje gefabriceerd krijg, dat ik dan de grote versie ook eens zie zitten :-)

  Los daarvan, ik vind dat je een heel toffe sweater voor meneer Khadetjes gemaakt hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Allé, die herenTheo komt eraan, die moet je gewoon proberen - veel makkelijker dan zo'n mini exemplaar als je 't mij vraagt... samen naaien?

   Verwijderen
  2. Ik moet daar eerst nog véééééél moed voor verzamelen, hoor :-)

   Verwijderen
 12. Ha, ik ben ook bezig aan mijn eerste mannennaaisel. Een simpele Billie. Want die kraag -verstevigd of niet- krijg ik nog niet zo mooi hoor.
  En ik ga - puur uit nieuwsgierigheid- wel eens informeren bij de echtgenoot wat hij van het bompatruimodel vindt. Ik vind hem namelijk wél mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De bompatrui komt hier ook - haja, ik kocht 'm. Wacht maar af #iHaveACunningPlan. Ik kijk uit naar die Billie, niets boven simpel gerief!

   Verwijderen
 13. Haha, ik moest echt lachen bij je titel :-) en je uitleg ook een beetje ;-) wat een prachtige trui zeg! Die ga ik pinnen! De man des huizes is hier ook het zielige schaap, al heb ik 'm intussen een short gemaakt waar hij heel content van is (moet nog geblogd worden, oeps). Dus dit komt misschien nog van pas, en zo'n sewalong erbij, hoe handig is dat! Echt een heel toffe creatie! En nu ben ik wel heeeeeeeeeel benieuwd naar de broek!! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een short dat neem ik me voor zomer 2017 voor ;). Net voor die broek denk ik #schaterlach

   Verwijderen
 14. Dapper!

  En wat leuk, die herkenbare reacties hier. In mijn kast al stof voor een shirt, èn een nagetekend patroon.
  Nu nog puf.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Inderdaad, die blogtitel! Hilarisch...
  Super mooie trui!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi stofke en mooi model (hmm, dat kan misschien verkeerdelijk geïnterpreteerd worden :-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal mijn gedacht ;) - niet verkeerd te interpreteren vrouw, wij kennen elkaar #schaterlach

   Verwijderen
 17. Uwe meneer heeft waarlijk veel sjans (wisten we al, bien sur, maar nu ook nog met trui erbij ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gij woont duidelijk niet bij mij in huis #schaterlach #beetjeFurie ;)

   Verwijderen
 18. prachtige trui! En jouw kleine lettertjes zijn hilarisch :D

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Keitoffe trui...Gelukkig niet die foeilelijke bompatrui... ben het helemaal eens met mijnheer Khadetjes! :-)) Deze zou de echtgenoot hier ook geweldig mooi vinden... maar voorlopig wordt hier alleen genaaid en gefrutseld voor het ieniemienie mijnheertje in aantocht... ;-) Hoe zit dat nu met die broek??? Ik wacht vol spanning...enne mercie voor de link naar Jelle. Toffe stofjes daar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag écht al super mooie exemplaren van die 'bompatrui', dus ik vrees voor meneer Khadetjes dat die er toch komt #schaterlach.
   Naaien voor ieniemienie meneertjes lijkt me trouwens super, ik kijk al uit naar wat je uit je hoed zult toveren! x

   Verwijderen
 20. Ik hoop dat ik de giveaway juist heb gedaan :-) Hier mag het ventje ook eens aan bod komen, misschien is dit eens een goede gelegenheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Gewaagd en geslaagd. Kraag valt mooi, zo zonder versteviging. Misschien moet ik het er ook eens op wagen bij het soortgelijk patroon voor de zoon. Voor de man waag ik me niet aan veel. Twee t-shirts, that's it. Hij is te kritisch en ik heb teveel stress ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het moet plezant blijven hé, uw man zal zijn zin wellicht wel in de winkels vinden dan! Ik vind het patroontje echt een aanrader - en nee, ik heb geen aandelen bij Thread Theory ;)

   Verwijderen
 22. Mijn ventje vraagt niets ook niet zo langs zijn neus weg ;)
  Die kleur die jij hebt gebruikt zou helemaal bij hem passen.... en als ik zou mogen kiezen ja?!!! dat zal ik meer dan een kwartiertje nodig hebben want die webshop heeft een heleboel mooie parels liggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Die foeilelijke bompatrui vond Broerlief geweldig, en staat dus ergens -vrij vanonder, wel- op de naaiplanning. Eerst maak ik hem een Goldstream Peacoat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn bewondering is mateloos, een Peacoat begot! Dat staat bij mij zelfs nog niet op de lijst wegens "brrrr, een echte vest of wat?"""

   Verwijderen
 24. Hier in huis moet de grootste meneer nog 4 worden, maar ik onthoud het voor de broer (ooit eens), want ik vind hem geweldig geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Echt mooi, die trui! Stiekem vind ik het niet zo erg dat de man hier nog niet heel warm loopt voor een door mij genaaid kledingstuk. Tenzij ik ergens extra uren in mijn dag kan bestellen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik snap je redenering! Maar aangezien meneer Khadetjes véél langer in zijn kleren kan, vind ik het soms ook wel leuk om voor hem te naaien. Plus het feit dat het met zijn lengte niet altijd eenvoudig is om dingen te vinden die voldoende lang zijn, en dat zelfmaak dat probleem volledig kan oplossen ;)

   Verwijderen
 26. Keischoon zeg ! (die cardigan ligt hier ook al zo lang te wachten ... voor ooit !)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Vrouw, zet u daar eens aan, het is écht geen werk.

   Verwijderen
 27. mooi! ik waagde me nog nooit aan iets voor 'venten', maar je doet me serieus twijfelen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is een patroontje dat écht eenvoudig en snel is. Zelfs op mijn allertraagste was ik op nog geen twee uur klaar met stikken (dus inclusief tienduizend keer strijken in mijn geval ;)), dit zou ik zeker overwegen als je nog nooit iets maakte!

   Verwijderen
 28. Ik moet toegeven dat ik me wel kan vinden in de vestimentaire keuze van je wederhelft #schaterlach
  Prachtig resultaat! Moet ik onthouden voor als ik me ook eens aan een trui waag!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Oh zo een mooie stof. Ik heb net ook een trui af voor meneer held. Eigenlijk wel leuk om hem te zien rondlopen in iets wat ik heb gemaakt. Al blijft het wel voorlopig bij die trui :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond de stof ook onmiddellijk geweldig schoon :)
   Super dat jij ook een trui maakte voor meneer held, dit patroon is anders ook een echte aanrader ;)

   Verwijderen
 30. schitterend!!!! en ik wil ook wel jouw vent zijn hoofd eens in zijn geheel zien :-))))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach
   Die is hier live te bewonderen, maar zijn hoofd ziet hij liever niet op de blog - en dat versta ik wel, ik ben allang tevreden dat ik foto's mag nemen ;)

   Verwijderen
 31. Heel leuk geworden! Jammer dat hij niet meeging in je eerste keuze, maar hé, beter een gedragen trui, dan een niet-gedragen cardigan!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat leuk, ik vind dat patroon echt mooi! Daar wil mijn vent ook wel een van denk ik....

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.