Verteerbare roze beesten #ufo5

zondag 28 augustus 2016
427-01

Ik schijn er maar niet aan te kunnen ontsnappen, aan die roze beesten. Werkelijk ieder jaar van mijn 'naaicarrière' liet ik me gaan aan een of ander maaksel met die gepluimde schepsels - laat mijn intro er duidelijk over zijn wat mijn gedachten over die beesten zijn #schaterlach. Aangezien ik wel hou van consequent zijn, presenteer ik met véél trots - ahum - het nieuwste maaksel in de rij. Uit de ufobak dan nog wel, alstemblief.

427-02
427-03
427-04

De jurk bevat een aantal elementen die een duidelijke knipoog - wat zeg ik? Knipoog? Laat het ons eerder op een dolverliefde blik noemen - maken naar de maaksels van de dame achter Glitter+wit. Ik hou van wat ze met haar driehoekjes doet en in mijn hoofd begon een jurkje te groeien.
Zoals wel vaker het geval is met 'hoofdjurkjes', begint de miserie met het feit dat er geen patroon is. Noch de kennis om zomaar een patroontje uit de losse pols te schudden. Dus maakte ik het mezelf makkelijk en ging ik van start met een volle rimpelrok - men neme dubbele stofbreedte, de lengte van de rok, je lapt er een blind zoompje tegen en that's it. Dat het afgewerkte rimpelrokje enkele maanden onderaan de stapel terecht zou komen, dat was geen onderdeel van het plan. Nogal een geluk dat ik de lengte redelijk ruim geknipt had.

427-05
427-06
427-07
427-08

De kleur van de driehoeken was dè reden van het verblijf in de rommelbak; ik vond nét niet de juiste kleur naar mijn zin en stelde daardoor het project uit. Zoals dat dan gaat ten Khadetjeshuize was ik dat op een bepaald moment beu, gritste wat effen stofjes uit de kast en knipte de driehoekjes eruit. Het was even zoeken naar hoe ik die juist wou hebben, maar eens die puzzel gelegd was, hield het werkelijk niets in om de jurk af te werken.

427-09
427-10

Dossier gemaakt: het jongste Khadetje sluit het kleutertijdperk in ons huis voorgoed af. Naast heel wat sentiment bij ondergetekende betekent het ook zichzelf aan- en uitkleden voor de turn- en zwemlessen, iets waar ik tot nu geen rekening mee hield. In plaats van een blinde rits, zit er naast de rij driehoekjes een rij drukknopen verstopt waarmee dochterlief zèlf de honneurs kan waarnemen.
Ik vertrok van een rondslingerend bovenstuk, maakte de hals wat breder en knipte het voorpand door. Dat leverde me wel wat problemen op met de driehoeken - ja, die 'afwijkende' eerste driehoek is mij ook opgevallen. Het enige wat ik daarover kan zeggen is dat ik het na een keer of zes tornen wel gehad had-, maar het is wat het is - en voor ik het weet, kan ze er toch niet meer in #schaterlach

427-11

Stof in 2016: 24 in  - 96 uit  (15 gekocht&verwerkt)  - #1in4uit

41 opmerkingen:

 1. 1 woord: wauw! Ik vind het echt een supermooi kleedje geworden. Mocht ik dochters hebben, ik zou het 'boenk' kopiëren .... Mijn zonen gaan er helaas niet meer mee weg komen ;)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ondanks de beesten ben ik ook best tevreden ;)
   --en zeg het maar niet te luid, dat van die zonen. Soms durft mijn exemplaar 'rozige' stofjes uit de kast halen waarvan ik denk 'echt'?--

   Verwijderen
 2. Zie ze liggen, op die eerste foto... za-lig!
  En wat een tof kleedje, alweer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel :)
   En wat de foto's betreft, ge doet daar niet meer mee wat je wil! "Mama, ik ga nu neerliggen en dan moet jij daar staan en foto's nemen" #zucht #wieisdebaas

   Verwijderen
 3. Maar mevrouw khadetjes! Hoe kun je nu zooooooo oneerbiedig over die fantastische gepluimde schepsels praten?!? Ik vind ze fantastisch!! Maar smaken verschillen, gelukkig maar 😜 maar dat ze er fantastisch uitziet in haar nieuwe jurkje zal iedereen beamen - u weze gewaarschuwd
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het niet voor beesten tout court #schaterlach. Ik vrees dat dat nu ook niet meer zal veranderen, maar die genen gaf ik alvast niet door ;). Het is nogal een understatement als ik zeg dat ze in de wolken is met haar beestenjurk.

   Verwijderen
 4. OHHHHHHHH ... Die driehoekjes zijn echt SUUUUUUUPER !!! Mag ik die nadoen ? :-D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alle pluimen - euh eer natuurlijk - naar Glitter&Wit voor de driehoekjes :). Dus laat uw machine maar eens los op die driehoekjes, ik ben benieuwd wat het bij jou zal worden!

   Verwijderen
 5. Ook hier sluiten we definitief de kleuterfase van de oudste dochter af. Morgen... want dan moeten we ons weer bij de schoolpoort melden.... :( Ik had nog niet over het ritsen probleem gedacht. Maar dit is echt wel een geniale oplossing en zou maar zo eens gekopieerd kunnen worden. Of ik naai vanaf nu echt alleen nog maar tricot ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij sluiten het kleuterhoofdstuk definitief... geen kleine speelplaats meer, welkom aan de 'grote' speelplaats waar die ineens weer zo akelig klein lijken - en extra knuffels niet meer zo welkom ;).
   Ik moest lachen, met uw tricot opmerking... geef ik nu onbewust het katoenvirus door aan mijn kinderen? #schaterlach

   Verwijderen
 6. Een supermama!!! Eentje die rekening houdt met makkelijke sluitingen voor de sportlessen!!! De juf gaat jou een heel toffe vinden... en miniekhadetje gaat de show stelen op school (weeral!) met dit prachtig kleedje... ik zie niks fout aan die hoekjes... dat is maar een gedacht van je... perfect zo... en roze? Is het niet eerder een beetje oranje? Ik vind het prachtig! Wel effe slikken hé niet meer naar de kleuterschool? Heel lang geleden vond ik dat vreselijk...Die laatste keer aan het kleuterschooltje... maar dat is echt al heel erg lang geleden. :-) Moest je toffe linkjes hebben voor kleding van babyjongetjes...altijd welkom!
  Een fijne start aan miniekhadetje donderdag... Een grote stap vooruit alweer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is nog maar een begin, want er zijn nog heel wat niet-zo-turnjuf-vriendelijke-jurken in de kast te vinden. Maar he, dat lossen we onderweg wel op!
   De beesten zijn inderdaad eerder koraal - ik weet het, de kleuren van de foto's swingen alle kanten op ;) - dan roze, wellicht de reden waarom ik de lap stof ooit kocht.
   Mijn hart breekt wat in stukjes, als ik aan donderdag denk. Nooit gedacht of verwacht en toch... Vanaf nu geen speelplaats meer maar ze afzetten aan de poort. Dus ook geen bestorming meer van het oudste Khadetje om me stiekem nog een knuffel te geven bij het weggaan van de kleine speelplaats, het zal wennen worden!
   --ik naaide nog niet toen ze klein waren, maar ik denk eens na over wat ik nu uit mijn hoed zou toveren #ikmailje --

   Verwijderen
  2. :-) En is het wat meegevallen vandaag?

   Verwijderen
  3. #schaterlach deze moeder was zo niet georganiseerd dat we pas op school arriveerden toen de eerste bel al gegaan was... Ik tel dus af naar de terugkeer van mijn fiets! En van nachtrust, want het is hier al weer enkele dagen feest door onrustige kinderen. Maar ze waren allebei enthousiast, dus het ziet er goed uit :)

   Verwijderen
 7. Sarah, je bent geniaal! Echt! Dit is zo'n tof idee! Ik onthou!
  En wat die blinde ritsen betreft: Liv heeft een deal met haar vriendinnetje dat ze elkaar helpen met losritsen bij turn- of zwemles. Misschien iets om aan uw Khadetje te suggereren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geweldig, kijk, aan zo'n oplossingen denk ik dan weer niet ;). Als ik trouwens kijk naar hoe mijn dochter zich aan- en uitkleedt, twijfel ik er over of het zelfs met de hulp van een vriendinnetje zou lukken #beetjeOnhandig maar ik onthou!!

   Verwijderen
 8. prachtjurk! Mila geraakt hier toch ook altijd weer aangekleed ze bij de turnles :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci :)
   Ik had in mijn hoofd een of ander visioen van de juf die zo maar liefst dertig jurkjes moet openritsen en ik had er zowaar medelijden mee.

   Verwijderen
 9. Zeer doordacht allemaal, normaal dat daar een tijdje in de UFObak mee gepaard gaat.
  Maar het resultaat mag er zijn, en het lijkt er op dat zelfs de weergoden gaan meewerken, klaar voor de grote stap op 1 september (moet zelf ook een keertje slikken hoor ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was de juiste kleur vinden, man, wat ben ik blijkbaar een moeilijk geval #schaterlach. Loslaten en er maar wat tegenaan gooien hielp, dus misschien moet ik dat wel onthouden ;).

   Verwijderen
 10. Oooeee zwaar fan van deze! Die gaat blinken donderdag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om lezen... geen idee of dit 'de jurk' zal worden, ik zie wel wat ze uit de kast grabbelt tegen die tijd!

   Verwijderen
 11. Wauwie!!! Super mooi!!! En weer zo leuk om te lezen ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh die is zo tof! Nog niet eens bij nagedacht, die turnlessen, hoe heeft de dochter dat vorig jaar klaargespeeld, vraag ik me ineens af. :-) Het heeft iets van schubjes, die driehoeken, het doet me aan een diertje denken en diertjes scoren altijd hier. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die turnlessen waren tot nu ook het minst van mijn zorgen ;). Kleuters mogen in hun normale kleren turnen, vanaf de lagere school is er een turnoutfit.
   Maar alle, flamingo's met een extra dus, kun je moeilijk mee missen!

   Verwijderen
 13. Oh, prachtig deze! Ik ben nu ns zot van die roze beesten!
  Superleuk gedaan met de driehoekjes, wordt gepind dus! ;-)
  Leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een geweldig idee om die driehoekjes op dat voorpand te plaatsen en er dan ook nog eens drukknoopjes achter te verstoppen! KNAP!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci! En toen kreeg ik te horen dat ze geen broekkousen mogen dragen op zwemdag #schaterlach, dat wordt dus toch een broek in plaats van een jurk met geheime knoopjes ;)

   Verwijderen
 15. Slim én mooi! Ik ben helemaal fan van deze jurk (en stiekem ook wel van de roze beesten)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nogal een geluk dat we niet allemaal graag hetzelfde zien ;) #dierozebeestendan

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.