#dat-zullen-we-nog-wel-eens-zien!

woensdag 2 september 2015
352-01

De reacties op mijn vorige maaksel-voor-mijn-eigen riepen zo wat koppigheid op bij mij. Ha ik sta niet met een rekker? Ha ik sta niet met die stof? Ha dat kleed is te lang? Ha... naja, ik hoef het rijtje niet af te gaan. Allemaal terecht en zeer geapprecieerd - voor jullie er en masse over gaan denken in het vervolg maar liever niet te reageren ;) - maar ondergetekende is een koppig ding. Ha dat gaan we nog wel eens zien, dacht ik #murmelmurmel

352-02

Want geef toe, dat kan nu toch niet dat ik de enige ben die niet weg komt met kleedjes-met-een-rekker terwijl de winkels er vol van hangen. En daar komt de kat weer op het koord. Of de rekker in mijn geval. Een terugkerend probleemgeval in mijn naaiambities, het gaat goed, maar veel vaker gaat het serieus fout. Duidelijk een werkpuntje, zowel de rekker als mijn beeld van mezelf - oké, ik snap wel dat sommige modellen mij niet/minder flatteren, maar dat neemt niet weg dat ik soms gewoon dingen maak/koop omdat ik er zin in heb. Er altijd goed uitzien, zo overschat jong #schaterlach

352-03
352-04

Toen zoonlief zijn stofje koos, lag het fiascokleed nog serieus op mijn lever. En toen zag ik in een hoekje een wondermooie viscose liggen. Meer hoef ik niet te vertellen?

352-05

De stof was net iets te duur om zomaar wat mee aan te vangen, dus ging ik voor een herhaling van een bekend recept. Ik kon het niet laten, links en rechts slopen wat kleine aanpassingen in het patroon, maar uiteindelijk maakte ik een jurkje waar ik dit najaar wel in kan wonen.

352-06
352-07
Echt, ik heb een riempje in exact dezelfde kleur als die vliegende beesten. Twee keer raden
wanneer ik het vond... juist, nadat we foto's namen #uiteraard #hetiswathetis

Dossier "de aanpassingen" - Hoewel mijn maten iets gewijzigd zijn, gebruikte ik opnieuw maat 38 - haha, wishfull thinking, die heb ik écht niet! - omdat ik te lui was om het patroon nog eens over te nemen. Ik verplaatste de borstnepen wat naar beneden, het lijfje werd met 4 cm verlengd en mijn heupen kregen een maatje meer toegewezen. Naast die - voor mij - standaard aanpassingen werd de halslijn wat meer uitgediept en tekende ik op het gevoel kapmouwen voor de jurk. Aangezien de jurk nu gedragen zal worden, werd het hele geval gevoerd #voeringskonijn. De jurk is heel wat korter dan de vorige, dat was de bedoeling - er was een roep om meer bloot ;) - maar ik betrap mezelf erop dat ik toch een voorkeur heb tot net boven de knie. Ge zijt moeilijk of ge zijt het niet.
Oh. Voor de aandachtige kijker met-Jessy-patroonkennis-en-zo; ja. De plooien zitten aan de foute kant. #accident #hetzalmeworstwezen

352-08

Every time I use a pattern that requires an elastic waist, I have cold feet. The latest selfish sewing wasn't that satisfying and left me with a hunger for a nice dress that I could actually wear. I know that not every dress does magic for my figure, but sometimes I just want to run away from that thinking and do what I like... a dress with an elastic waist for example ;). When I spotted this really nice viscose, I re-used a pattern from La Maison Victor, a Belgian sewing magazine. Since this is the second time I made the dress, I made some minor changes to the pattern and now I'm ready for fall.

352-09

Stashbusten in 2015: 30 in  - 156 uit  (22gekocht&verwerkt - 3 hergebruikt - 39 verkocht)  - #1in5uit

59 opmerkingen:

 1. Great minds think alike :-) Dit weekend bij Julija shop ging ik eigenlijk voor wol, maar aan dit stofje kon ik niet weerstaan. En mijn eerste gedacht was ook meteen een Jessy jurk! Ik plande eraan te beginnen op naaiweekend :-) Hopelijk wordt mijn versie even mooi als de jouwe, want het staat je echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw in veelvoud! Ik wil 'ooit' ook nog eens een Jessy maken, die jurk zit toch geweldig goed. Je staat er prachtig mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! En ja, de jurk zit geweldig goed, maken die handel!

   Verwijderen
 3. Deze jurk staat je wondermooi. Ik ben ook al lang van plan om die jurk te maken, maar het is er nog niet van gekomen. Maar als ik jouw exemplaar zie, zal ik er vlug werk van maken. Moet je echt een maat kleiner maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat moet niet, maar het is een aanrader - volgens mij kun je rustig een tot anderhalve maat kleiner gaan anders is het heel erg los, maar dat is smaak en goesting uiteraard.

   Verwijderen
 4. Sjieke dinges! ;)
  K heb em eindelijk getekend gekregen hier, toch al een stapje in de goeie richting :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig! En wat een heerlijk eerlijke stroom aan commentaren op je vorige stukje (je zelfspot lokte het wellicht een beetje uit, maar je moet er maar tegenkunnen!) Verfrissend na alle oohs en aahs die ik altijd op Amerikaanse/internationale blogs lees.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohja, ik kan er zeker tegen, ze waren ook niet onterecht - vind ik zelfs het plezantste aan bloggen. Daarom blog ik mijn niet zo goed gelukte dingen, ik ga er vanuit dat die overal wel voorkomen zeker?

   Verwijderen
 6. Staat het je heel goed, ik ben niet zo van de riempjes, maar misschien moet ik die mening eens herzien, die van jou geeft een leuk effect.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook niet zo van de riempjes, maar dat leerde ik hier toch al uit jullie reacties, soms kunnen ze wonderen doen :).

   Verwijderen
 7. Een topperke, en echt rekker is da nie eh, zo'n ceintuurke maakt er toch helemaal iets anders van vind ik. En zoals ge die luskes gezet hebt...zo blijft da perfect zitte, geniaal!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lol, die riempjes die weg en weer foeteren, daar ben ik geen fan van.

   Verwijderen
 8. Awel, met deze vind ik u echt knap! Al kan de riemsgewijze camouflage van de rekker daar wel voor iets tussen zitten (niets mis met die kleur én een beetje blingbling!) Hartje voor de kapmouwtjes! Zo mini vind ik echt tof.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci jong! Ik steek het op dat riempje dat je om de tuin leidt ;)

   Verwijderen
  2. Ik laat mij niet zo makkelijk om de tuin leiden! ;)

   Verwijderen
 9. In welke boetiek kocht ge dit jurkje? Nee,echt het is PRACHTIG!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Staat je erg mooi! En het net even wat extra's gevende kapmouwtjes en het mooie stofje #wilikook!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. -schaterlach- ik snap je maar al te goed, het bestaat zelfs in meerdere kleuren, de okeren versie deed me ook serieus kwijlen :)

   Verwijderen
 11. Heel mooi! Waar kocht je dit pareltje stof?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. da's een heel stijlvolle mooi passende jurk !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow, dit staat echt prachtig! Revanche voor mevrouw Khadetjes, en niet zo'n beetje ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. awel, ze is PRACHTIG!!! super gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Schitterend en zo flatterend! Die kapmouwtjes maken er iets helemaal anders van. Ik vind deze winterversie echt top. Deze zou ik ook wel willen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. mooi! En dat ik dat stofje nu ook wil, in het oker!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind deze echt super! Stofje, keuze van patroon, je aanpassingen, zelfs je bling-bling riempje <3

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Echt knap gedaan.Ik wil ook zo'n mooi kleed hebben ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Top ! Je ziet hopelijk zelf dat dit je duizend maal beter staat dan de vorige versie ? Maar ik ken dat, dat van die koppigheid 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. -schaterlach- Tuurlijk! Er is ook een reden dat het een Jessy werd, en geen Leini ;). Ik blijf tobben, het MOET iets met de verhoudingen van het kleed zijn.

   Verwijderen
 20. Amai het fiasco is dubbel en dik goed gemaakt bij deze! Echt zo'n schoontje! En knal verlief op dat stofke.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Niets op aan te merken, deze Jessy, echt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. geweldige jurk! Echt een toppertje deze! En geschikt voor jouw leeftijd :D de fiascojurk vond ik namelijk ook een erg groot gehalte bomma-print hebben... Maar he, ik ben het met je eens! Er altijd goed uitzien? so overrated!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hij is echt prachtig! Hoe meer jessy's ik zie, hoe meer goesting ik krijg om er ook eens één te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. heel erg mooi! Het staat je super.
  Grtjs

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Op je lijf geschreven deze! Jeej voor de koppigheid!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Olé - hoewel, ik weet niet of mijn vent die ode aan de koppigheid ook onderschrijft ;)

   Verwijderen
 26. Zowel de kleur als het model, top voor jou! LMV moet dringend eens een borstvoedingsvriendelijk kleedje ontwerpen, zodat ik ook eens kan testen. Want ik weiger dingen te maken die ik maar zelden aan kan. En ik zette net -as we speak- de schaar in een stofje voor mijn allereerste LMV-maaksel. Voor de kinders wel te verstaan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Veeeeerrrrrrrryyyyyy beautiful! En dat stofje! Oooooh!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Deze jurk flatteert je vele beter dan die vorige. 't is een mooi en fijn stofje, helemaal juist op je maat en je ziet dat je wat kan!!! Die koppigheid van jou werpt mooie vruchten af. En je ziet er zoooooo goed uit!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Waaw, deze wil ik ook!
  Prachtig stofje die jou geweldig goed staat
  Alsook het model
  knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Staat je geweldig, koppig ding! "Be stubborn about your goals, but flexible about your methods."

  BeantwoordenVerwijderen
 31. sjance dat gij een koppig ding zijt :) het staat je beeldig! en ik dacht al "heeft ze nu haar foto's gespiegeld?

  BeantwoordenVerwijderen
 32. ooo, supermooi! daar zou ik ook wel kunnen in wonen... <3

  BeantwoordenVerwijderen
 33. koppigheid en creativiteit vormen mooie creaties :-)
  een héél mooi kleedje!
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Dees staat u beeeeeldig! Ben er helemaal weg van.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Oh wauw! Ik vind hem super mooi! Staat je prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Op één of andere manier heb ik deze gemist! Een echt schoontje! x

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Staat je geweldig, en inderdaad een heel mooi stofje!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.