'Stoere' glitter

zondag 4 januari 2015
285-01

Zoonlief werd eveneens in een feesttenue gehesen. Wat dat betreft niets beter dan Zonen09 om je door een serieuze deadlinestress heen te helpen. Ruim op tijd De dag van het feest begon ik te stikken aan een Theo, ik bleek net voldoende verstand te hebben om voor een eenvoudige versie te kiezen - hoewel het kriebelde om die mooie hoekjes toe te voegen.

285-02
Stof: X-Ray (Sarah Watson voor Cloud 9) - Patroon: Theo van Zonen09

Het patroon lag al even in de kast - zonde eigenlijk -, net als de stof die ik voorbije zomer bij Georgette kocht. 'Flauwe' kinderkatoentjes zijn hier niet langer aan de orde - slik -, 'stoer' is voortaan de boodschap. De lap stof werd besteld met hemdje-maken in het achterhoofd en lag daar dan ook geduldig op te wachten.

285-03 285-04

Hemdjesleek als ik ben, stonden er enkele flaters op het menu - helaas. Ik combineerde de doodshoofden met een glitter stofje (onderstaander, onderkant kraag, manchetten, splitbeleg, ...) en slaagde erin de kraag te verknoeien. De print zat op zijn kop... niet bepaald het einde van de wereld, maar voldoende om mijn wenkbrauwen behoorlijk de lucht te doen ingaan. Vraag me trouwens niet waar ik met mijn gedachten zat, want de onderste staander kreeg zelfs de verkeerde kant van de stof mee - en nee, dat was nu niet bepaald de bedoeling. Ik probeerde mezelf te overtuigen dat het hemdje er mee door kon, werkte de boel volledig af en haalde toen toch zuchtend het tornmes boven. Ge zijt een konijn of ge zijt het niet.

285-05

285-06 285-07 285-08 285-10

Hoewel ik voor een eenvoudige versie koos, werd het toch een hemdje met lange mouwen. Als een mens dat niet probeert, kun je ook niet bijleren. Dankzij de handleiding werden verdere kopzorgen mij trouwens bespaard, het ging alsof ik nooit anders deed -schaterlach. Uit de voorraad werden enkele contrasterende knopen opgediept, en de bijpassende knoopsgaten gingen alsof het kinderspel was. Oh, wat vind ik het fijn dat stilaan dingen vlotter verlopen dan in de begindagen ;).
Over die knopen trouwens... mijn bloed brubbelt nog wat als ik eraan denk. Welgeteld VIER uur heeft meneertje het hemd gedragen. Toen kwam hij thuis en moest hij de boel uittrekken. Flink kind als hij is, deed hij dat onmiddellijk. Hij nam de zoom vast en trok er eens goed aan. Aaarghh, opvoeding. Kunt ge daar ook een naaimachine voor gebruiken? ;)

285-09

Stand van het stashbusten:   1 uit   -    0 in                                                                                

36 opmerkingen:

 1. wow, doodshoofden, klinkt naast mijn oor. 't is de grote zoon hier. KNap gedaan en staat hem goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er toch goed uit hoor! Heel leuke stof! Mijn heren willen ook geen flauwe kleuren, figuren meer,... Zou de stof nog verkocht worden? Ik ga eens loeren!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik vind het een super cool hemdje geworden ...

  http://mumendemiekes.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amaai respect zunne! Zo op het laatste moment nog aan een hemd beginnen! Ik moet er niet aan denken! En die knopen waren d'r toch niet allemaal af met dat hemd zo uit te trekken? Goh is er iets ergers dan knopen aanzetten?
  Zei ik al dat het een prachtig hemd is?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er stond er nog eentje op... De meeste verdwenen zelfs met stof en al en lieten dus een serieuze krater achter. Ik heb er nog geen courage voor gevonden, om dat aan te pakken ;)

   Verwijderen
  2. oei,zonde. ik zou die strook er gewoon eraf knippen en een nieuwe bies opzetten?

   Verwijderen
 5. Oooo ! Knap zeg ! (meen je dat nu ? is het hemdje al gescheurd of zo ?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor! Hij trok de knopen eraf en de stof kapot (zelfs vezels en al, niet te doen!)

   Verwijderen
 6. Oh ik voel helemaal met je mee. Van de overtuiging, kan wel.. en dan toch maar weer alles loshalen. Zucht. En dan trekt zoonlief ook nog even het shirt stuk.. zucht. Adem
  in adem uit. Dat shirt moet even voor straf afkoelen, ergens onderop een stapel, als hij dan lief is geweest een paat weken, dan heb je vast een schitterende oplossing bedacht om de gaten te dichten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind de combinatie met dat okergele glitterstofje geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig hemd, perfect voor stoere jongens.
  En ik hoop dat je bloed al gestopt is met brubbelen. Jou kennende zul je daar wel een oplossing voor vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. prachtig! Hij kijkt en lijkt écht stoer!
  Wat worden ze toch snel groot hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Van hemdjesleek meteen naar hemdjespro! Stoer zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Echt een mooi hemd.
  Vroeger heb ik wel knopen aangenaaid met de naaimachine, doch als hij er dan aan trekt ben 300% zeker van je gaten in de stof. Ik hoor de knopen de grond raken nadat ze eruit vlogen.... geen geluid dat ik me graag herinner.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lol, hij moest zelf de knopen zoeken van me, hij keek behoorlijk smerig want ze lagen all over ;). En ja, ik naai ze aan met de machine -schaterlach-, ik kan absoluut niet met de hand naaien.

   Verwijderen
 12. Aiaiai... Ik zou er echt hartzeer van hebben en dat met zo een supermooi hemdje. De stof is lekker stoer en heel mooi in combinatie met het oker.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. heb al meermaals gedacht een dwangbuis te naaien voor het grut :) maar dat valt niet meer onder de noemer 'opvoeding' denk ik haha
  schoon hemd!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hier wordt de zoon zelden of nooit in een hemdje gehesen, dus dat leed kan ik mij besparen! ;-)
  Met kamsnaps zou hij die manoeuvers wel kunnen doen, maar dat is niet half zo schoon eh ...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik voel zowaar medelijden met alle moeders die tegen een deadline in naaien (zou mij gewoon hopen stress bezorgen en zou prompt alles verkeerd doen) en waarvan zoonlief het de dan om zeep helpt. Ocharme!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zolang het dat maar is. Met een beetje moeite en creativiteit valt het te repareren, dus geen onoverkomelijke ramp :). En dat naaien doe ik omdat ik dat wil, en daarvan geniet... mocht het hemdje niet af geweest zijn, dan liggen er nog andere kleren in de kast ;).

   Verwijderen
 16. Cool hemd!
  Maar zo erg! Zoveel werk en dan trekt zoonlief het stuk!? Ik zou nogal grommen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind het ook een prachtding! Heerlijke stof ook.
  Ik zou die laatste knoop er ook afhalen, en er een verticaal lint naaien, vooraleer de knopen terug te plaatsen. In hetzelfde kleurtje als je paspel.
  Dat kind wou er gewoon nog een extra fantasietje bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hilarisch! Maarja op zo'n moment ben je natuurlijk 'not amused'....maar dat is vaker zo in bepaalde opvoed-momenten ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 19. I like!
  En wat een neig stofke, mijn wederhelft is er al voor te vinden. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. moh zonde van dat hemdje zeg! Maar ja ik herken het probleem. Mila heeft nooit het geduld een knoop open te doen, waardoor ze dus ook vaak of vast zit met haar hoofd, of gaten trekt in het kledingstuk in kwestie. Enorm amusant, als ge zo hebt afgezien om daar iets deftig van te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Such a wonderful shirt! Sorry I have no idea what the words say, but the pictures are amazing!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks Sarah! I made my Son a shirt - pffwew with sleefs which was a first for me - and after only a few hour, he ripped the shirt from his belly, goodbye to the buttons, welcome holes in the shirt ;)
   Maybe I should thinking of including a translation...

   Verwijderen
 22. Oooo... heb je toch wel even tot tien moeten tellen, niet? Zo´n mooi hemd...

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik vind het echt een wreed toffe versie! En ik ben helemaal weg van die 3de foto! Perfecte pose.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Schattige foto's :-). De combinatie van de stofjes is heel geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.