Met de billen bloot

donderdag 29 januari 2015
Een dik jaar geleden dacht ik mijn stof'probleem' eens aan te pakken. Zij startte een 3-gebruiken-1-kopen uitdaging en hoewel ik niet veel zin had om mee te doen, pakte ik de handschoen op. Ik startte enthousiast, maar al gauw verwaterde het hele gebeuren. Zowel het bijhouden van wat binnen&buiten ging als de stashbustingsgedachte op zich.

1

Een tijdje geleden bereikte een kreet van meneer Khadetjes mijn oren... Hij stond voor de stoffenkast - op zoek naar iets compleet anders, maar allé - en hij vroeg me wanneer ik dat nu allemaal dacht op te naaien en of ik nu echt dacht nog meer stof nodig te hebben. Ik hoef jullie niet te vertellen dat mijn voorraad er op een jaar tijd dus niet op verminderd is. Integendeel.

2

Het deed me denken over mijn verzamelwoede - want dat is het uiteindelijk, ik zie een plezante stof en koop om die te hebben. Een jaar na de feiten neem ik me -opnieuw- voor wat meer te letten op wat ik koop. Eerlijk, tien lappen stof ineens kopen, de kans dat ik die in de nabije toekomst verwerkt krijg, is niet zo groot. En dat levert me stoffen op waarvan ik na een tijdje niet meer weet waarom ik die ooit mooi vond.

Stand van het stashbusten:   0   in   -   12   uit   (waarvan 2 gekocht&verwerkt en 1 gerecycleerd)     

Geen grootse uitspraken of beloftes deze keer, maar ik neem me voor enkel die stof te kopen die ik binnen de twee weken na aankoop kan verwerken. Lukt dat niet, dan heb ik die stof eigenlijk niet nodig en laat ik ze vrolijk op de rol zitten. En jullie, hoe gaan jullie met al die schoon stofjes om?

90 opmerkingen:

 1. Haha ik heb er hier in blogland al veel zien passeren met een "stoffenwinkel at home".
  De mijne is iets minder uitgebreid... vind ik...er zitten ook bij mij stoffen tussen (van jaren geleden) waarvan ik zelfs niet meer weet waar ik ze kocht...en toch durf ik die dan niet wegdoen...ik moest ze maar nog eens kunnen gebruiken!
  Een zicht op mijn (toen) opgeruimde kast....
  http://onliemie.blogspot.be/2014/12/van-rommelig-naar-rommelen.html
  Intussen is de hobbykamer klaar en heb ik me voorgenomen om heel heel veel te gaan naaien en dan pas mag er nog iets gekocht worden. Moeilijk hoor voor een stoffenverslaafde madam! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is nu niet dat ik niet veel naai hé ;). Helaas is er hier geen hobbykamer te bespeuren, dus het moet echt binnen perken blijven.

   Verwijderen
 2. de man krijgt hier ook zowat een rolberoerte telkens de stoffenkast opengaat. Hij heeft de achterkant er al twee keer terug tegen moeten nagelen omdat ik die eruit had geduwd (ahja, die stof moest daar echt wel bij in! :) )
  Veel stofjes liggen wel te wachten tot ik terug 1 engergie en 2 een maat heb na de bevalling
  Er staat wel wat selfish sewing op de planning :)
  dus eigenlijk... not so bad, right?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo erg is het bij mij niet - ofwel zit de achterkant net iets steviger vast ;). Bij mij lagen heel wat stofjes, zeker die voor mezelf, te wachten tot ik een paar kg afgevallen was. Maar zo blijf je wachten hé. En laat die nu eens 't meest stof verbruiken ;)

   Verwijderen
 3. Herkenbaar! Het is net als dieten, elke keer als je je voorneemt nu echt te stoppen met snoepen/stof kopen dan lijkt die reep/sale gewoon extra aantrekkelijk. Ik probeer nu ook echt minder te kopen, inderdaad alleen als het echt voor iets bijzonders is dat op korte termijn gemaakt wordt. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja en op korte termijn moet alles eerst weer in de kast passen voor ik sowieso iets nieuws ga kopen.

   Verwijderen
  2. Merci! En hier past -voorlopig toch- alles nog netjes in de kast. Ik heb zelfs nog wat plaats over ;)

   Verwijderen
 4. Maar het, als je er twee koopt en verwerkt moet je ze toch EN bij in EN bij verwerkt tellen? :D

  Ik kreeg laatst ook commentaar dat vriendlief toch bij het zolderproject niet begrepen had dag die HELE kastenwand vol stof zou komen te zitten... Oeps.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja, normaal moet je ze EN EN tellen, maar ik ga hier zelf de regels maken -schaterlach. Als ik een stofje koop en het onmiddellijk verwerk, dan gaat het enkel bij uit (gekocht&verwerkt). Ik wil vooral de hoop aanpakken die binnenkomt en gewoon regelrecht op de stapel gaat liggen. En watte... een hele kastwand? Ik ga mijn bericht aanpassen denk ik ;)

   Verwijderen
  2. Haha, erg hè. Maar t wandje is dan weer niet zo groot.

   Verwijderen
 5. haha, ik zie heel veel mensen in blogland die 'moeten' stashbusten omdat ze zo veel stof hebben. Ik heb tot nu toe eigenlijk vooral stof gekocht als ik iets nodig had (zo van: ik ga naar de stof markt want ik wil een broek naaien, een jurk en een rok...), dus heb ik niet zo heel veel stof die ligt te wachten. Al koop ik vaak wel een of twee lapjes voor iets waar ik dan niet aan toe komt. Dus ik heb wel een aantal lapjes in de kast liggen, maar het worden er vooralsnog niet meer. En mijn kast is ook niet al te groot, dus er is niet veel plek voor nog meer stofjes. Ik kan wel jaloers kijken naar al dat eye-candy op jouw foto's, wat een prachtstoffen.

  Maar goed, stash-busting is hier dus niet nodig, en jij succes ermee! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, ik had al opgemerkt dat er de laatste tijd terug een extra lijntje onder uw berichten verschijnt. Ik heb gewoon, heel slinks een tijd terug die stashbusten-knop gedelete van mijn blogpagina. En ik voel me bevrijd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sociale controle doet 't hem bij mij ;)
   En ik had de stille dood van het stashbusten bij jou ook al opgemerkt. Ik wil nog altijd wel een schoon stofje kopen zonder me schuldig te voelen. Maar ik zou graag volgend jaar voor mijn kast kunnen staan zonder te denken 'wat ga ik daar in godsnaam mee doen'.

   Verwijderen
 7. Ah, gij ook al. Kom maar eens piepen op mijn blogberichtje van gisteren (http://karootje.blogspot.be/2015/01/bye-bye-stashbusting.html), 't verloopt hier ook niet al te best ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik denk vooral, amai dat is daar zo netjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, ik ben er een beetje een freak in vrees ik... azijnbad, wasmachine, strijken, etiket erop en opgevouwen in de kast, geen enkel stofje ontsnapt eraan.

   Verwijderen
  2. Amaai dit is echt wel superflink! Azijnbad, strijken...!!! Heb ik nog nooit gedaan... je bezorgt me schuldgevoelens! :-(

   Verwijderen
 9. Wat een mooie gerangschikte stofjes! Ze zijn gewoon leuk om naar te kijken haha.
  Heb je die stukjes voor de stoffen op te rollen gekocht of het geduld gehad om die allemaal zelf zo te snijden/knippen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kijk er ook graag naar :).
   Ze zitten allemaal opgevouwen rond een A5 kartonnetje (tot 2 meter lengte gaat dit perfect), de grotere lappen zitten rond een A4 gevouwen. Ik ben dit redelijk snel beginnen doen, daarna is het zaak van het consequent te doen als er stof bijkomt.

   Verwijderen
  2. En die A5 kartonnetjes haal je waar? :)

   Verwijderen
 10. Het is hier niet beter: een schone nieuwe kast op zolder en hop, meteen vol met stofjes (confronterend, als je alles eens bij elkaar legt, daarvoor leek het zo erg niet). En mijn probleem is dan nog dat ik niets kan wegdoen, zelfs als ik weet dat ik het van-ze-leven-niet-meer ga gebruiken! Ik hoor meneer lielebeesje terwijl ik dit schrijf zelfs zuchten in gedachten ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. -schaterlach-
   Ik ga er toch nog eens met een objectief oog proberen naar te kijken en verkopen wat ik écht niet meer denk te gebruiken.

   Verwijderen
 11. Mijn stoffenvoorraad valt al bij al nog mee (maar zeker niet zo schoon geordend) hoewel de echtgenoot toch ook al eens de wenkbrauwen fronst.... Ik probeer meestal in functie van geplande projecten te kopen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind dat ook, zo netjes! Je bent precies een stoffenwinkeltje op jezelf :-). Over het idee om stofjes vooral te 'hebben' omdat ze zo mooi zijn: check! Dat heb ik dus ook. En ik kan mezelf ook maar moeilijk intomen. Nu, ik zou ze ook effectief wel verwerken hoor, maar de tijd ontbreekt vooral. Ideeën + stof genoeg, alleen jammer dat je nooit een pakketje tijd kan bijbestellen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, het plan om ze te verwerken is er al-tijd, vaak weet ik op het moment dat ik iets koop al waarvoor ik het wil gebruiken. Maar dat laatste pakketje, dat komt hier ook niet altijd toe ;)

   Verwijderen
 13. Ik vrees dat ik op net dezelfde manier als jou omga met stofjes (maar niet zo netjes, amaai ik ben daar echt van onder de indruk!). Hoog tijd om ook maar goede voornemens te maken op dat gebied!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ai! Bad Timing! Ik lees deze post juist nu ik deze middag een goede 10m stof heb bijgekocht, en ik thuis een kast vol heb liggen die een "stoffenwinkel @home" waardig is. Feeling guilty...Misschien moet ik ook maar eens goede voornemens (waar)maken ;(

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hier komt ook enkel nog stof binnen als ik er meteen een plannetje voor heb, kast ligt hier ook vol...
  En toch moet ik dringend op zoek naar mooie tricot voor de guppie, maar ja tricot is gewoon veel aangenamer voor babylief ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ah ik kende mezelf goed genoeg dat ik dat nooit ging kunnen, dat stashbushgedoe :) Maar een tijd geleden kreeg ik wel ineens 10 lappen verwerkt. Ik heb een schrift en daarin schrijf ik wat ik ga maken en in welke stof. Ik maakte ene paar broeken en jurken en was ineens wat verlicht. Nu gaat de kast heeeeeel bijna dicht zonder stampen! En voor de rest probeer ik gewoon stoffenwinkels te vermijden :D want als ik binnen ga heb ik het zitten :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Diezelfde tactiek werkt hier ook: stoffenwinkels mijden als de pest -sorry lieverds. Geen schrift, maar wel een hoop patronen met ineens een stofje erbij - zeg maar de 'komende-maand-stapel'.

   Verwijderen
 17. Ik denk dat ik daar op exact dezelfde manier mee omga als jij. Alleen liggen die van mij niet zo mooi opgeplooid en ga ik voor de veel goedkopere stoffen ;) . Maar ik mag écht écht waar geen stoffen meer kopen

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Amai, zo proper dat die stofjes gerangschikt zijn! Daar ben ik jaloers op, alleen al daarvoor zou je stoffen gan kopen, want met maar 10 stofkes zou het een heel ander effect geven natuurlijk, dan zou het geheel er wat belachelijk bijliggen. Hou je ook zoveel restjes bij? Ik anders wel, kan moeilijk een stuk dat nog bruikbaar is weggooien. Af en toe voel ik me daar zeer ambetant bij en dan maak ik weer eens wat zakdoekdozen, pannelappen, kussens...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uiteraard hou ik restjes bij, je weet maar nooit hé ;). Ik deel ze onmiddellijk in drie: stukken die te klein zijn, gooi ik onmiddellijk weg. Dan heb ik een schoendoos met restjes waar ik zelf niets meer in zie (kunnen ook grotere stukken zijn zunne); die gaan naar de opvang/school/quiltproject voor kinderen. En dan zijn er de restjes die ik zelf bijhoud in een koffer (hier kun je die zien: http://khadetjes.blogspot.be/2014/03/de-voorbije-week.html), waar ik ook wel gebruik van maak. Maar koffer vol is vol, dan moet ik ofwel restverwerking doen ofwel oversluizen naar de schoendoos.

   Verwijderen
 19. Amai, das netjes, bij mij is het gewoon een Ikea-rek in de (kleine) berging boven. Ik weiger nog in te zien dat de stoffen eigenlijk niet meer op het rek passen en er een andere oplossing zal moeten gevonden worden, want de tijd ontbreekt om alles te verwerken ... Ik heb dat ook geprobeerd, zoals Liezewiezewoes om het op te schrijven, maar dat bleek ook niets voor mij ... ik maak stapeltjes met de stoffen en het patroon erbij en leg er zo'n drietal op mijn werktafel en stel dan vast dat er zelf een aantal een aantal maand blijven liggen om ze dan boven op de stapel stof terug te leggen ... intussen heb ik dan weer eens stof gekocht en ben ik bezig aan iets anders. Met de communies in aantocht (mei - op het programma: 2 x 3 kleedjes en 1 kleed voor mezelf, het hemd voor de MDH heb ik geschrapt) moet ik dringend eens een moodbord maken: mss dat mij dat zal helpen in mijn eeuwige wanorde orde te creëren en ik denk dat het ook rust in mijn hoofd zal brengen !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow... zomaar even zes jurkjes en een voor jezelf! Ik kan het geloven dat de echtgenoot de lijst niet meer haalt ;). Een systeem vinden dat werkt, dat is goud waard volgens mij.

   Verwijderen
  2. Stof genoeg alvast in mijn kast :-) en no time like the present: vanavond wordt het moodbord opgesteld, de 5 van de 6 jurken van de meisjes worden allemaal gemaakt met stoffen die op het rek liggen (dikke duim voor mezelf), voor mezelf net stof besteld bij Mondepot (schaamrood op de wangen)

   Verwijderen
 20. Een parel voor het oog jou stoffenkast,er zitten schatten tussen..
  azijnbad?? Ik was enkel voor ..hoe doe je dat azijnbadje ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :).
   Alles wat ik koop gaat in een emmer met water met een flinke scheut azijn erbij om de kleuren te fixeren - in het begin deed ik dat niet met als resultaat toch een aantal mooie jurken die compleet afgewassen zijn. Als ze daar een nachtje geweekt hebben, dan pas was ik voor.

   Verwijderen
 21. Mijn god! Ik dacht dat ik al veel te veel te stof had liggen maar dat iemand er zoveel zou hebben (en geen stoffenwinkel runt) daarbij moet ik toch even slikken... Ik zou mezelf heel der dagen opsluiten dak dat allemaal op genaaid krijg!! Zo'n schoon gerief ligt daartussen! Maar... Als dat stashbusten niets voor jou blijkt te zijn, kun je toch altijd een give-away doen ... (Smile tot achter mijn oren)??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. -schaterlach- ik ga toch eerst mijn best moeten doen he ;)

   Verwijderen
 22. Die orde !!! prachtig :-) Alles verkopen en met de opbrengsten nieuwe kopen bij Babarum ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. amai, jouw orde is bewonderenswaardig! ik krijg het de laatste tijd een beetje benauwd als ik nieuwe stofjes zie omdat ik er ten eerste geen plaats meer voor heb en ten tweede te weinig tijd heb om ze te verwerken... zo klik ik de laatste tijd wel vaker op het kruisje rechtsboven op een site waar ik zonet mijn winkelkarretje volgeladen heb... ik vind mezelf dan heel moedig :-) Heb er al aan gedacht om eens een uitverkoop te houden van mijn voorraad, maar er zitten stoffen bij waarvan ik soms zelf denk wat er eigenlijk in mijn hoofd omging toen ik ze kocht :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien ziet iemand anders er wel nog de schoonheid van?
   En super, webshops dichtklikken!

   Verwijderen
 24. Wa is da???? RE-SPECT, ik heb gisteren mijn kasten uitgemest, dat wilt ge nie weten en nu dacht ik okeee maar dan laat gij dit zien seg... Domper :))

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ha, ik kom net van de winkel. Ging enkel nodige knopen kopen... plan mislukt. Pfff.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Amai wat ben ik jaloers op jouw orde!
  En tegelijk ook blij dat het bij mij nog niet zo erg is qua stoffenverzameling - ik kan met een gerust hart verder shoppen ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Je kan bijna ene winkel openen!!Hier blijft het beperkter maar ja ik naai nog geen jaar en moet toch eerlijk toe geven dat ik heel wat lapjes heb liggen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Oh wauw! Zo mooi om dat samen te zien en zo netjes opgevouwen en per kleur!

  Vind je man het geen mooi kleurenpalet voor in het interieur? anders ze in een glazen kast leggen, dan hebben ze ook een 'functie' in het interieur :-D °of zoeken we nu uitvluchten° :-D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. -ahum- kun je stofjes anders sorteren dan op kleur? Zie het maar als de aard van het beestje ;). En een glazen kast? Waar de zon ze kan beschadigen? Nee nee nee zunne ;).

   Verwijderen
 29. Schone verzameling.. Hier van hetzelfde laken een broek, maar ik kan er gewoon niet aan weerstaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Bij mij blijft de voorraad beperkt tot 1 vak met goedkope stofjes in een kledingkast en dat ligt er lang niet zo netjes bij. Ik koop 90 % van de stoffen met een doel, maar op basis een stoffenspektakel kunnen dat wel 10 doelen tegelijk zijn en die krijg ik dan binnen dat seizoen niet verwerkt. Wat ik in de stoffenwinkel koop wordt steeds meteen gebruikt, ik koop daarcaltijd per (half ) meterke.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier ook best wel wat halve en meterkes - krijg ik nog net den rechter model uit voor het kleinste khadetjes.

   Verwijderen
 31. Geen probleem mee hier. Ik koop wel eens wat, daar niet van. Hier zitten een 10-tal lades vol met "ooit", maar meestal koop ik met een project in gedachten. Tenzij het serieuze solden zijn. Want eerlijk, stof is best duur en hoe mooi sommige prints ook zijn, ik geef mijn geld toch nog liever asn andere dingen: uitstapjes, reizen, klerenshoppen... Misschien is het handig jezelf een maandelijks budget te geven voor stoffen. Dan geldt: op is op! Ik zeg maar wat he.
  In elk geval: wel heel netjes, die verzameling :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn 'rijkdom' valt in vijf lades te proppen, dus op zich valt het wel mee. Klerenshoppen, dat zegt mij nu eens niets ;), dus daar wordt hier zeer weinig aan uitgegeven. Als het lukt me aan mijn voornemen te houden (enkel kopen om te verwerken en niet voor de hoop), komt het wel goed denk ik!

   Verwijderen
 32. Ik had ook een serieuze stoffenverzamelwoede toen ik pas begon te naaien en de 3 jaar daarna, of zo. Maar wat bij mij het beste van al geholpen heeft is mijn reis naar Nepal. Op alle vlakken qua geld uitgeven eigenlijk. Ik was zo mottig van met hoe weinig de mensen het daar doen, dat ik geen geld meer kon uitgeven aan dingen die ik niet écht nodig had. Vooral het eerste jaar nadien heeft dat veel spaargeld opgeleverd. Nu koop ik zelden stof omdat ik ze mooi vind, en alleen nog maar omdat ik ze nodig heb. En daarnaast heb ik grote kuis gehouden in de voorraad. Zeer deugddoend. Absoluut aan te raden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie weet is dat de verklaring, ik zit nog maar in het tweede jaar ;). Zonder zwans, een beetje voorraad is handig, maar het kan 'gezonder' dan dit. Behalve stof valt het hier goed mee met (onnodig) geld uitgeven aan spullen of kleren, werkpuntje dus!

   Verwijderen
 33. Als het echt te veel wordt, dan zijn er wel genoeg geïnteresseerden om te komen helpen de kast wat leger te maken hoor...

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ik koop te veel stof. Punt.
  En ik naai momenteel te weinig om het te kunnen verantwoorden... :-) Maar ik word echt zen van het bewonderen van mijn (massa's! hopen! kast vol!) stofjes, en geestelijke gezondheid is toch ook heel belangrijk denk ik dan...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. -schaterlach- Eens die miniman daar wat groter is, zie ik dat helemaal goed komen, nee?

   Verwijderen
 35. Moet nu juist lukken dat ik vandaag nog eens alles sorteerde en tot dezelfde vaststelling kwam. :) Onlangs zei mijn wederhelft : "Heb je nu nog niet genoeg stof?" En idd soms koop ik een stof maar vind ik die na enkele maanden toch niet dat. Mijn doel is dan ook om veel minder stof te kopen. :) Soms is het wel moeilijk om te weerstaan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Hahaha, ik vind het nog altijd geestig om dit te lezen.
  Zo grappig dat hij daar per ongeluk op uitgekomen is in de kleerkast. ;-)
  Ach, ik ken het gevoel, sommige stoffen MOEST ik gewoon hebben al heb ik er niet meteen een doel voor. Het is nu ook niet dat ik ze niet gebruik, dus uiteindelijk komen die allemaal nog van pas joh!
  Een vrouw moet toch een beetje keuze hebben als je bijvoorbeeld last minute nog iets moet. wilt maken voor iemand. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eerlijk, ik ben al vaak blij geweest met de voorraad ook, inderdaad handig voor last minute of moeilijk matchende dingen ;)

   Verwijderen
 37. Die stoffenkast van jou lijkt wel een winkeltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Een mooi stofje "hebben" ... het is zo moeilijk te weerstaan, maar ik probeer toch ook heel hard te minderen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 39. I pleat guilty! Ik stond gisteren diep zuchtend voor mijn stoffenhoop die op een jaar tijd ontplofte met het voornemen van eerst alles netjes te leggen. Verwerken is geen probleem, 2-3 stuks per week blijven de norm. Alleen zitten onze kleerkasten ook vol met kleren dus eigenlijk is het niet nodig, dus volgende plan is om kritisch naar mijn kleerkast te kijken. Om dan weer een stapel te hebben die ik wil recycleren voor de kleinste. En als ik dan en rok, broek, jurk maak, dan heeft dat ook een bijpassende vest of blouse of... nodig. En dan moet ik weer stof kopen. Arrgghh, zo kom ik er niet uit, natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmm, je kunt ook combineren hé ;). Als je in bepaalde tinten blijft, kun je eenzelfde vest gebruiken voor verschillende jurken/rokjes - zo ik dat toch.
   Hier groeien ze ook zo snel dat ik behoorlijk mag doorwerken om de kleerkasten gevuld te houden - te veel maak ik ook niet, want dingen die ze niet dragen vind ik zonde. Door mijn schommelend gewicht is mijn kleerkast nu wel leeg (maar echt), ik deed alle spullen die te groot waren weg - geen te recycleren stapel, want dat blijft hier liggen. Ik maak liever iemand anders blij met spullen die nog goed draagbaar zijn.

   Verwijderen
 40. Hier gaat dat ook zo. Mijn kast is vol, er zitten dingen in die ik niet meer mooi vind. De stofjes die ik echt wil gebruiken raken de kast niet.... Wen toch kan ik niet weerstaan. Maar hier is da vooral met tricot Zo....

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Whauw, wat een pareltjes... Ik moet u ni vertellen dat ik daar best eens wil ts komen snuffelen 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Of ge moet doen zoals andere al gedaan hbn hé, die stofjes die je nu niet meer schoon vind hier online plaatsen. Wedden dat ze snel weer weg zijn en jij -en dan zeker meneer khadetjes- blij zullen zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Ook hier vol bewondering voor die schoon stofkes, en vooral: voor je orde en netheid! Waar vind je die A5-jes? Dat lijkt me een handig systeem... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Heerlijke foto's om naar te kijken :-)
  Ik koop niet al té veel stofjes eigenlijk, dat valt best mee. Al vind ik ook van mezelf dat ik er veel te veel heb, en zitten er veel tussen die ik hoogst waarschijnlijk nooit nog ga gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Een plezier om naar te kijken, zo'n mooie collectie netjes, geschikte stofjes! Hier loopt het ook stilaan uit de hand... Ik naai nu ongeveer een jaar en in snel tempo heeft de stoffenkast zich volledig gevuld. Mooie stofjes en het gemak van online bestellen zijn zo verleidelijk, he.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Zo veel ...en allemaal omtermooist.
  Ik leg bewust niet alle stofjes in dezelfde kast.Ik denk dat anders manlief het aan zijn hart krijgt van het verschieten.Ik kan mij meestal wel bedwingen in de stoffenwinkel.
  Alleen deze week niet ,de Petit Pan winkel van Antwerpen deed solden(50% op alle stoffen).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik word er beter en beter in ;)
   Haha, ik probeer me overal in huis stapeltjes stof voor te stellen...

   Verwijderen
 47. Ha, dat is uw stoffenkast! Ik dacht dat je foto's had getrokken in de stoffenwinkel of zo ;-)
  Niet op letten, ben gewoon stikjaloers...

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Je hebt er de meest fantastische stofjes tussen zitten! Geweldig! Alleen al het kijken naar die prachtige stofjes bezorgt een blij gevoel. Alhoewel, als je schuldgevoel maar niet op dat moment de kop op steekt.😊

  Succes met je voornemen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci! Ik kan daar geweldig van genieten, van al die kleurtjes op een rij ;)
   Instant batterijen opladen voor mij.

   Verwijderen
 49. Heel herkenbaar. En bij mij is niet enkel de stoffenkast maar ook het fournituren aantal aan het vergroten. Ik heb me voorgenomen om mijn hoeveelheden te halveren dit jaar.
  Veel succes voor u voornemens!

  BeantwoordenVerwijderen
 50. zag mijn kast er ook maar zo georganiseerd er uit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Het eerste wat in mij opkwam was 'Oh My God!'. :D Maar, maar, wel allemaal proper opgeborgen! Ik heb niet zoveel stof, maar ik probeer nu even geen te kopen, behalve als ik echt niet genoeg heb voor een bepaald project (ik heb niet veel jongensstof dus die moest ik onlangs wel kopen voor zomerhemdjes).

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Poging nr 4 om een reactie te plaatsen......

  Wat een heerlijke stoffenkast!
  En dat 'stofjes om te hebben' is ZO herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.