Stapelwerk

donderdag 13 november 2014
267-01

Ik herinner het me nog goed, die keer dat ik met mijn laatste spullen de deur van het ouderlijk huis dicht trok... Met dat beeld in het achterhoofd ging ik aan de slag voor twee lieverds die nu zelf een eigen thuis hebben.

267-02

Ik maakte vier kussens, twee volgens het recept van Oon met paspel & rits en twee op de luie-wijvenmanier met een rits achter een dichtgestikte naad. Die laatste twee op een uurtje tijd, ik vertel het jullie niet hoelang ik op die andere twee gezwoegd heb. Echt niet.

267-03

Ik gebruikte stofjes uit de voorraad en brak me het hoofd over hoe de "luie kussens"te combineren. Ik wist dat ik ergens nog grijze stof had liggen die er waarschijnlijk wel mooi zou bij zijn. Een klopjacht later kwam de stof boven water - net zoals een eekhoorn leg ik op verschillende plekjes in huis een voorraadje aan ;) - en bleek dat ik al aan de slag gegaan was met die stof...

267-04

Vorig jaar volgde ik een cursus waarbij we de kans kregen een eigen (letter)ontwerp te zeefdrukken. Met alle cursisten werkten we samen aan een ontwerp dat op stof gedrukt werd. Daar zat ik niet echt om te springen, letters op stof. Ik had er niet onmiddellijk een bestemming voor - en zo'n dingen verdwijnen hier maar al te makkelijk op een gi-gantische verdwijnhoop die alleen maar groter wordt. In plaats van tien drukken, maakte ik er slechts een viertal op een grote lap kaliko. Juist ja, die grijze stof die perfect bleek om te combineren. "Just Smile", niet mis om je eigen thuis mee te vullen, niet?

267-05
Stof van boven naar onder: Lightning Bugs Sage Free Spirit) - New Wave
Olive (Free Spirit)- Oval Elements Blue Lagoon (Art Gallery)

26 opmerkingen:

 1. Schitterende combinaties. Dat recept voor kussen met paspel en rits gebruikte ik ook voor Eef haar kussen, pfff, goe voor één keer, dan ben ik liever een lui wijf dan een gestresst wijf.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk stapeltje! Doet me er aan denken dat ik onze kussens ook nog altijd moet bloggen (die ik bijna een jaar geleden maakte).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supercadeau! Als ik ooit nog eens verhuis (zou niet slecht zijn qua 'uitmesten der door de jaren heen verzamelde rommel'), dan laat ik het u weten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 's goe! Onze verhuis is ondertussen al zeven jaar geleden, maar ik zit nog niet onmiddellijk om een nieuwe te springen. Doe jij maar eerst ;)

   Verwijderen
 4. Leuke kleurencombo's, die zullen mooi staan in een nieuw interieur!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weer een nieuw werk van barmhartigheid verricht: Gij zult de nestverlaters voorzien van zacht en comfortabel zetelgerief zodat de roep van het moedernest niet al te luid weerklinkt! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goh Amai die zeefdruk zo schoon, allez de rest ook ee versta me nie verkeerd

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kende die lui-wijvenmanier n iet, maar ze zien er allemaal mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hihi, ik ben ook een eekhoorn :-)
  En dat zijn mooie kussens, altijd leuk om zien, zo'n stapeltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ge moogt onzen zitbank ook wel eens komen decoreren met teruggevonden schatten hoor!
  Ik vergeet superveel, maar gelukkig heb ik dan een goede hulplijn in huis, die weet altijd alles zitten, ge kent hem wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij verhuizen in januari naar een witte living met petrolblauw-muur :-)))
  een mooie stapel met mooie tinten
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Op een kussen met paspel en rits heb ik ook lang gezwoegd. Ik denk dat het hier zelfs nog ergens onafgewerkt ligt. Maar die van u zijn afgeraakt, en hoe. Mooi, zo op elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.