Getest: Lotta rok van Compagnie-M

zondag 16 november 2014
Ten Khadetjeshuize werd de kleerkast grondig uitgemest, met een vestimentaire schaarste tot gevolg. Welkom-nieuwe-rokjes-patroon! 

265-01

Compagnie M lanceert haar eerste patroon voor 'grote' madammen, bij de Lotta rok kun je kiezen tussen een patroon van 0-10 jaar of van 12 jaar tot maat 46. Hoewel ik in de verleiding kwam om dochterlief een rokje te maken, maakte ik een exemplaar voor mezelf.

265-02 265-03

Onnodig te zeggen dat ik hou van patronen die snel ineen zitten? Ik maakte het mezelf iets moeilijker door de rok te voorzien van een voering, maar zelfs dat leverde me op één naaiavond een bijna afgewerkte rok af - ik wou per se een blinde zoom, eigen schuld dus ;). Het leverde me ook enkele complimenten op waarvan ik nog niet helemaal overtuigd ben dat ze ook een compliment zijn - mijn grootmoeder 'bestelde' dezelfde rok, voor haar dan. Misschien de volgende keer toch iets langer nadenken over het stofje?

265-04

Persoonlijk heb ik het niet zo op rimpelrokken en mijn figuur. Om de een of andere reden -schaterlach- staat mij dat niet zo goed als de hyperslanke modellen uit de boekskes - iets met kilo's die je er gratis en voor niets bij krijgt op plekken waar je ze liever niet krijgt. Voorbije ervaringen met rimpelen deden me dan ook met wat argwaan aan het patroon starten. Die zorgen bleken overbodig te zijn, het rokdeel is zo getekend dat ik het goed vind meevallen!

265-05

De rok werd hier al enkele keren gedragen, en ik was eigenlijk helemaal vergeten hoe makkelijk dat is, een rok met zakken - handig om de fietssleutel op te bergen die ik anders altijd moet zoeken.
"Hé", zei mijn moeder, "je hebt een tshirt gevonden dat er perfect bij past"
-schaterlach- Voor het tshirt herhaalde ik hetzelfde kunstje. De voorraad herbergde nog een lap boordstof in de perfecte kleur, dus gebruikte ik deze. Omdat deze stof heel wat dikker is dan de vorige tricot, verstevigde ik de naden niet - en heb ik daar ondertussen al spijt van. Hoewel ik hetzelfde patroon gebruikte, valt het tshirt toch helemaal anders dan het vorige.

265-06 265-07 265-08

Dossier "de aanpassingen" - Ik ben wat lang uitgevallen, dus werd het rokdeel halverwege doorgeknipt om wat extra lengte toe te voegen (5cm) - en voegde uiteraard ook wat centimeters toe om een zoom te maken. Dat leverde me uiteindelijk een rok op die tot net boven de knie valt. Ik ben er nog niet uit of ik het zo ga houden of niet, ik vind het model ook wel mooi als het iets korter komt.
Wat het tshirt betreft kortte ik mijn patroon een stuk in totdat het net aan de tailleband van de rok kwam. Omdat deze stof wat meer rekte dan mijn vorige versie, nam ik het ook aan de zijkanten ter hoogte van mijn taille wat in - en naar mijn gevoel had het nog iets meer mogen zijn.

265-09
Stof: Mountains & Valleys White (Michael Miller) van bij Pieke Wieke - Patroon rok: Lotta dress
van Compagnie M - Patroon tshirt: 'Voor appelen en peren' uit Zo Geknipt 2
Tijdens de blogtour is het hét moment om je slag te slaan: met de code Lotta-girls-10 and Lotta-women-teens-10 krijg je 10 procent korting. Gewoon doen, zou ik zo zeggen ;)

39 opmerkingen:

 1. Wauw, prachtige outfit ! Je grootmoeder houdt gewoon van blitze stoffen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is natuurlijk ook een oplossing: gedaan met urenlange zoektochten naar bijpassende bovenstukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige combinatie! <3 de knoopjes op de leuke zakjes en shirt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig schoon! Die stof ligt hier ook nog in de kast, dus mss is uw grootmoeder gewoon lekker hip?! Dat zo geknipt topje is echt ideaal erboven! Hier zelfde ervaring, ander soort stof geeft weer een heel ander resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, die voorraad van jou, die zou ik wel eens willen zien ;)

   Verwijderen
  2. Oh maar ik ben er zeker van dat die in het niet valt bij de jouwe ;) Altijd welkom om eens te komen kijken!

   Verwijderen
 5. Echt mooi, staat je ook erg goed. Ben ook enorm van van je bloesje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel tof! De oma heeft gewoon goeie smaak. En echt mooi met dat shirt van Zo Geknipt 2. Het boek staat op de verlanglijst alleen al daarvoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een superrokje!!
  en het bijpassend shirtje <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooie outfit! Super kleurencombinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het geslaagd. het model staat jou wel hoor, ook al twijfel je zelf misschien. Tot op de knie vind ik persoonlijk juist goed bij dit soort van rokken. Boven de knie vind ik minder mooi, maar dat is persoonlijke smaak. Het shirt past er perfect bij. Een vraagje : staat in de beschrijving de versie met voering erbij ? Vind ik belangrijk om te weten alvorens ik het zelf aanschaf, het patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel :). In het patroon staat volledig beschreven hoe je de rok kunt voeren, met véél tekst en foto's, het zal probleemloos verlopen!

   Verwijderen
 10. Een geslaagde combinatie en helemaal geen bommastofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Staat je goed! En oma, die is gewoon heel hip!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gij naait sneller dan uw schaduw en toch zijn dat elke keer pareltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super mooi! Ik vind die kleurencombinatie weer erg geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dit is géén bomma-stofje !!! Laat dat even duidelijk zijn ! (en je hebt mijn bezorgdheid i.v.m. rimpelrokken weggenomen ;-) ) Prachtige outfit !

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het staat je prachtig Sarah!! En echt geen omastofje!
  De kleurtjes vind ik ook helemaal super, lekker herfstig met dat okergeel.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Superschoon! Ik moet dat t shirt ook dringend eens maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ohh, hij is toch heel schoon geworden. De combinatie met dat oker is super! Uw grootmoeder heeft gewon goede smaak volgens mij. Dus ik zie nog een bestellingske voor je grootmoeder binnen komen ;) ;) ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Moemoe weet waarover ze spreekt jong :) seg ma zie ik daar nu bangelek shoes ook?? Ja sorry shoefreak ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Tis toch een schoon outfitje zeg! en och, gij hebt gewoon een hipster Bomma!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Supermooi! Ook de combinatie met de t-shirt is geweldig. Staat meteen al op mijn to do-lijstje. Ook verliefd op je schoenen trouwens, wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dat is zoals je zelf zo schoon zegt: boink erop!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mooi en misschien moet ik mij, met mijn iets rondere kont, toch ook wagen aan dit patroon!
  Enne, eindelijk kan ik op het werk weer eens naar je blog surfen. Deze is enkele weken geblokkeerd geweest. Ze hebben hier eindelijk hun verstand terug ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Misschien is je grootmoeder ook gewoon een hippe madam hé! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.