Leergeld?

zondag 2 november 2014
Of alles hier altijd lukt?
Laat me niet lachen. Natuurlijk niet.
Gelukkig weet ik er meestal een draai aan te geven.
Maar voor wie het zich soms afvraagt, het verhaal van het bloesje voor de Griekse zon. Of niet.

263-01
Stof: Bye bye birdie black (collectie 'Bloom' van Atelier Brunette)
Patroon: Sorbetto Top van Collette Patterns

Tijdens de warme zomermaanden maakte ik een Sorbetto top, met het grootse plan dat patroon eens te doorgronden om het aan te passen aan mijn eigen lijf. Kwestie van wat te oefenen met patroontekenen en nepen verplaatsen en zo.
Status? Haha, nepen verplaatsen? Patronen aanpassen? -s-c-h-a-t-e-r-l-a-c-h-

263-02

Team oma&opa gingen een weekje de Griekse zon opzoeken en het vrouwelijke deel van dat team had al menigmaal laten vallen dat ze dat zo'n schoon stofje vond. Allé hup, combineer 1 en 2, ik ging een Sorbetto maken voor mijn moeder.
Status? Gemaakt, weliswaar toen ze al terug in België geland waren.

263-03

Er waren nog wat verzoekjes, gezien mijn moeder een zonneallergie heeft en dus wat meer bedekt wilde zijn. Mouwen. Geen probleem, dat stond ook op mijn verlanglijst om te leren doorgronden. Dat ging ik eens rap fixen -ahum. Ondertussen was de herfsteditie van LMV toegekomen, de tulpmouwen bleken favorieten te zijn, dus werd er vergeleken en opgemeten, mouwen voor mijn Sorbetto.
Status? Het ding heeft mouwen.

264-04

Een aandachtige lezer merkt het, de toon van mijn bericht is stilaan aan het veranderen in 'ding'. Geen goed teken ;). Ik maakte het nog beter en paste nog wat aan. Dat plooitje vooraan. Saai, nee? Ik ging er een stolpplooi van maken. Ondertussen kan ik je vertellen dat er een réden is beste mensen, waarom dat niet zo in het patroon zit. Ik nam geen foto, maar niet-bijster-flatterend vat het zo ongeveer. Ter hoogte van de buste valt die plooi open, geen zicht en niet bepaald de zone die je zo hard benadrukt wil zien. De stolplooi werd zoveel mogelijk terug dichtgestikt.

264-05

En dan die mouwen... Zucht. Geen idee wat ik dacht. Echt geen idee. Feit is, ik hield geen rekening met de speling die een mouw sowieso moet hebben om comfortabel te zitten. Ik gebruikte een mouw van een ander patroon, dus ik had het kunnen weten (ik mat wel de armuitsnijdingen op, dus zo op de bonnefooi deed ik het niet, maar allé). Op de koop toe stikte ik de mouwen niet juist, zodat ze niet allebei hetzelfde zijn - bij de linkermouw zit de flap van achter naar voor, bij de rechtse is het juist omgekeerd.

264-06

Status? Op een kapstok ziet het bloesje er oké uit. Zo op de foto misschien ook wel. Ik hoor jullie al zeggen dat ik drama maak om niets -schaterlach- Ik droeg het zelf een dag en nee, het zit niet oké - de mouwen trekken tegen en vallen niet mooi. Echt niet. Jammer van de stof, maar er zijn geen rampen gebeurd en ik denk dat ik misschien wel wat geleerd heb. Of toch niet ;).

37 opmerkingen:

 1. Zwiep die mouwen er dan gewoon uit, dan heb je al een topje voor het komende seizoen ... (Er vanuit gaande dat het nu lente is, zou het weer dit keer niet gewoon de winter vergeten zijn???). Ik vind die 'dichtgestikte' stolplooi wel mooi of hoe op de bonnefooi atypische ideeën best vernieuwend kunnen zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het mooie stofke maakt veel goed! Ook wel eens leuk om te lezen. Ik begon je stilaan te verdenken van superkrachten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op de foto valt het nog mee.Mouwen er uit en biesje ertegen...klaar voor de zomer?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb net ook een blousje gemaakt met dat stofje. Bij mij knipte ik verkeerd en bleken de vogeltjes ondersteboven. Een fout die ik anders nooit maak. Ik lig er die ronde ook uit bij sew it up.
  Jij hebt ook problemen ondervonden. Dus ik concludeer dat het stofje mosschien ongeluk brengt :-)
  Het ligt zeker niet aan ons! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Herkenbaar. Het aantal naaisels dat hier tegenvalt, niet te tellen. Maar mijn mantra in gedachten - mistakes are proof that you are trying - houden we toch mooi vol!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. bwa, 't valt echt niet hard op he, een blazertje erover en't is poepsjiek zelfs ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als je niets nieuws probeer dan leer je weinig bij is mijn mening.Ik heb laatst ook een vleermuismouwtrui gemaakt en weet nu dat ik hem voortaan volledig uit tricot ga maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hihi, fijn te weten dat er ook dingen falen, zoals bij mij. Als je het toch niet aantrekt, zou ik de stof hergebruiken, veel te schoon om op een kapstok te laten hangen. Zelf zou ik zo lui zijn om niet los te tornen maar om uit de grote stukken iets te hermaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. stof genoeg om er een of ander leuk zakje uit te knippen ... jammer van het werk, ... maar goe geprobeerd he :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lachen, uw verhaal :-) Toch goed geprobeerd en veel geleerd veronderstel ik. Ik zou de mouwen ervaf halen en dan is het zeker meer dan draagbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Proberen is leren hé! Dat zegt mijn dochter ook altijd... Ik vind het er op de foto ook best ok uitzien. Wel fijn dat je ook dit met ons deelt, ik heb hier ook menig probeersel liggen dat het daglicht (of het bloglicht of zo) nog niet heeft mogen zien... Of dat zich nog ergens in een fase tussen uit elkaar halen en iets anders mee proberen bevindt...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat iedereen dat wel heeft zeker, van die maaksels? Mij stoort het niet die te tonen, met het verhaal erbij, wie weet heeft iemand er wel iets aan?

   Verwijderen
 12. Heerlijk als andere ook over hun niet perfecte projecten schrijven! Heerlijk om te lezen en zoals je zelf al zei, op de fotos lijkt het prima gelukt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. En toch ziet het er super uit! Al geloof ik je helemaal hoor, als je zegt dat het niet ok is.
  "Blij" dat er bij jou toch ook eens iets tegenvalt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar bestaat een woordje voor he, leedvermaak, is het niet? ;)

   Verwijderen
 14. Op foto ziet het er inderdaad oké uit maar als het niet comfortabel voelt dan moet je het misschien verknippen tot iets anders? :-) maar u kennende hebt gij daar wel van alles uit geleerd en komt het de volgende keer, bij een nieuw zot project, wel goed ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, ik fix het wel eens een keer, daar is nu geen haast bij!
   Ondertussen is mijn hoofd al zesenveertig zotte projecten later ;)

   Verwijderen
 15. Ik zou de mouwen er dan ook afdoen hoor maar idd op foto ziet het er goed uit

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jammer dat het niet comfortabel zit want het ziet er best leuk uit. En ach, al doende leert men, of niet soms?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Op de foto's is het inderdaad prachtig en ik hou van alle aanpassingen die je hebt 'uitgevonden', maar het kan niet altijd perfect zijn, helaas ...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat jammer! Want inderdaad, op de foto zit het er dik ok uit!
  Kan je, zoals eerder al gezegd, de mouwen er niet uithalen en vervangen? Zo zonde anders van dit prachtig stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Schaterlach voor uw schrijfkwaliteiten dan !

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Het ziet er zo inderdaad heel ok uit hoor! Maar als het niet lekker zit, dan ga je het toch niet dragen.....jammerdebammer.....

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik blijf toch fan van jouw schrijf- en ander talent.
  Het eerste van iets is zoeken, voor ie-de-reen. Ook voor Khadetjes, zelfs voor Khadetjes!
  :-)
  Neen, geen leedvermaak. Wel herkenbaarheid, troost en een glimlach op mijn gezicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. op de foto valt het idd echt nog wel mee. Het probleem van de stolpplooi lijk je goed opgelost te hebben, dus misschien gewoon nieuwe mouwtjes aanzetten? dan is het bloesje toch niet helemaal verloren, want dat zou zonde zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. kind, dat ligt NIET aan u maar aan de stof zeg ik u! Echt, ik maakte een aantal Sunny pants voor mezelf, en het exemplaar in die stof werd niets zeg! Ze werd gedegradeerd tot pyjamabroek :D en ze werd niet geblogd wegens NIET voor publicatie vatbaar :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu heb ik schrik, heb ook nog van die vervloekte stof in mijn kast

   Verwijderen
  2. Haha, en ik denk vooral: 'tonen, die broek' ;)
   VanJanssen maakte er anders wel een prachtig jurkje in, in die vervloekte stof. 't Doet een mens toch denken hé -schaterlach-

   Verwijderen
  3. jep das waar! Ik denk idd dat het perfect jurkjesmateriaal is wegens erg luchtig :)

   Verwijderen
 24. Die plooi vind ik nu net een tof detail se,om nog eens een keer ergens anders in te verwerken dan. want tops die trekken en tegenwringen aan de mouwen, recht de vuilbak in! (en idd, op foto is het prachtig!)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. op foto ziet het er nochtans goed uit, maar ik zou dat ook wel durven tegen komen hoor, die mouwkes die omgekeerd zitten, of zoals iemand anders al neerpende, de vogeltjes op zijn kop (gelukkig is dat treintjeshemdje voor Rémi al te klein; maar straks kan de jongste er in ;) ) maar daar stoor ik me dan minder aan, want dragen doen die toch. Ondertussen is het t-shirt hier af, mits het vele corrigeerwerk eraan, zal eerstdaags ook getoond worden :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 's goe, ik ben al benieuwd! Ik draag as-we-speak een tweede exemplaar - wat meer getailleerd, en jaja, klaar op 1 uur ;)

   Verwijderen
 26. schoon leergeld,
  jammer van de stof,
  hop naar het volgende :-)
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.