De kwestie 'rekker'

dinsdag 12 augustus 2014
You know me... Sinds mijn bekentenis is er geen twijfel meer mogelijk, voor mode-toestanden moet je hier niet zijn. Medebloggers genoeg waar modieuze harten aan hun trekken komen. Maar hier ligt dat allemaal wat moeilijker, vooral dan de kwestie 'rekker' - of elastiek, zo u wil. Ik hou er niet van. Punt.

238-01
Stof: Lasting Leaves blauw (Soft Cactus) van bij Soft Cactus
Patroon: Pleated Playsuit van Elegance & Elephants

Hetzelfde met kledingstukken-in-één-stuk-met-een-broek-erbij. Ik ben niet mee.
Maar je kunt er moeilijk naast kijken, noch op straat, in patronenboekskes, ... Dus dacht ik het toch eens te proberen en gezien ik er bij dochterlief nog vanaf kom met een kleine lap stof, was zij het eerste slachtoffer.

238-02

Patroontjes genoeg, maar het laatste duwtje in de rug kreeg ik door het zien van haar versie. Ik had het patroon zien passeren, maar daar bleef het toen bij - de kwestie rekker, remember. De overblijvende twijfels werden onderdrukt, het -gratis- patroontje geprint en al snel vloog de schaar door de stof. Op een mum van tijd zat het ding in elkaar - ik hield de tijd niet bij, maar het kan maximum iets van een vier uur geweest zijn, inclusief het plak- & knipwerk.

238-03

In de maattabel kwam ik uit op een 4 jaar. Aangezien het een echt zomers kledingsstuk is, wou ik het graag wat 'aan de grote kant maken'. Ahja. Veel zon is er hier meestal niet, dus mocht het volgend jaar nog passen, ging dat ideaal geweest zijn. In dezelfde optiek, knipte ik de pijpen op lengte vijf jaar (dochterlief is er nu 3,5). Om uit te komen op de conclusie... 'kleine Amerikaantjes' ;). Het patroon bevat een maattabel, maar die bevat geen lengtemaat en ondergetekende had het niet nagemeten. Het bovenlijfje mag iets langer zijn en ook de pijpen zijn nipt. Een gewaarschuwd vrouw is er twee waard - had ik maar goed gelezen.

238-04 238-05

De zomerse playsuit sluit met lintjes, wat niet echt praktisch is bij een kleuter. Dat had ik tijdens het maakproces al bedacht, maar pure luiheid deed me niet ingrijpen - het is vakantie voor iets hé ;). Daar heb ik al dikke spijt van, want bij ieder toiletbezoek - en dat zijn er véél - mag ik opdraven. Wordt ongetwijfeld aangepast, bij een volgende versie.

238-07 238-08

Het plooitje in het voorpand haalde me uiteindelijk over de streep om me aan het hele jumpsuit gebeuren te wagen. Een leuk accent en voldoende plaats voor het omvangrijkste deel van mijn buikkind. Dochterlief is er weg van, van haar 'veredelde overall' - twee keer raden wie voor deze genuanceerde uitspraak verantwoordelijk is.

238-11

De Soft Cactus stofjes zijn ideaal voor dit zomers ding - het is trouwens niet gevoerd, er is een beleg - plezant en luchtig. Ik ben fan van het felle oranje van dit stofje, en werkte de details af met het zachtere Puzzled Milly uit een andere kleurcollectie.

238-09 238-10

Voor deze probeerversie koos ik voor een lange versie, maar een shortversie behoort ook tot de mogelijkheden. Bij de lange broek worden de pijpen gefronst en afwerkt met een boordje. Niet zo praktisch bij kleine-meisjes-met-grote-voetjes want het boordje is behoorlijk krap - en laat ze toevallig eens beschikken over een é-norme hoeveelheid geduld bij het aankleden. Ahum.

238-13

Maar ik ben er eigenlijk zot van, van dit maaksel. Met motieven die niet doorlopen en al. Mijn khadetje staat er beeldig mee, er zit nog geen gat in de knieën en mevrouw Khadetjes is verkocht. Helemaal. Punt.

238-12

47 opmerkingen:

 1. waauw jong!! echt tof! en ik geef u gelijk dat ge niet altijd met de mode meedoet! maar het zou wel ne keer kunnen dat jij juist de trendsetter wordt, met zo'n mooie ontwerpen/creaties

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er dan ook een zaligheid uit om te dragen. Meer van dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gewoon prachtig! Heb zelf ook zo'n jumpsuit ding... dacht eerst daar ga ik moddervet mee staan! Nee jong dat slankt ongelooflijk af! Dus wat je daar nu op tegen kan hebben op zo'n veredelde overall.... ????
  En je koos een geweldig stofke voor de prachtige dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er ligt er al eentje geknipt voor mij, ik ben echt benieuwd wat dat gaat geven;)

   Verwijderen
 4. Je dochter is toch maar goed af met jou,zo'n mooi jumpsuitje voor haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De 'veredelde overal' opmerking die kan alleen maar afkomstig zijn van een 'exemplaar' van het mannelijke geslacht .
  Niets van aantrekken hoor! Het is een prachtexemplaar geworden. Wedden dat ze bij Volvo jaloers zouden zijn op zo een 'overal'?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, veredelde overal :) Hij is prachtig! En inderdaad, ik heb er zelf ook eentje en hij slankt wel degelijk af. En ik ben ook geen kuddekind!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Staat haar prachtig.Ik ben zelf zo geen fan van die jumpsuit rage,maar deze vind ik wel mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 8. het staat haar wel mooi! En ikzelf draag er ook, enkel voor Mila laat ik het zo om inderdaad niet constant bij elk toiletbeoek te moeten opdraven!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is echt wel geslaagd!
  Zelf heb ik er ook eentje, maar praktisch voor naar toilet te gaan is dat niet, ook niet voor volwassenen. ;-)
  Al heb ik wel geen hulp nodig dus het gaat toch nog net dat ietsje vlotter dan bij je dochtertje haha.
  Veredelde overal, typisch! Niks van aantrekken joh, het is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel erg mooi. Ik vind het haar zo vlot en vrolijk staan. Stoer hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is echt sjiek geworden voor uw klein madammeke.
  Het stofje staat haar geweldig. En die schattige lintjes .... smelt

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben fan van jumpsuits van het eerste uur en dit is een toppertjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. 't Is een heel heel mooie versie geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het schouder- én het voetenprobleem zijn nochtans met één woord op te lossen. Laat ik het "elastiek" noemen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben ook niet mee met die outfits uit één stuk, maar knap dat je je er toch aan gewaagd hebt, want het resultaat mag er zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. het is heel erg mooi!!
  hier ook veel "oeh dat wil ik maken" maar de zomer loopt op zijn einde dus dat pakje zal voor volgend jaar zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Amai, die is nogal verandert op die 2 maand dat ze hier niet verscheen. Das dus toch waar dat kinderen vooral groeien in de vakantie. Ze staat er schoon mee, groter, al zowat een madammeke.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik mocht er van Lilith geen maken, want "ik draag toch niet graag broeken mama dus ik ga dat nooit aandoen". Vind dit nochtans een heel tof patroon - en een prachtige versie die je maakte.
  En zo veranderd dat ze is, jouw krullenbol!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vraag niets, ik doe gewoon. Gelukkig is mijn Khadetje met alles blij :)

   Verwijderen
 19. Mooi! Ze heeft er een prachtig 'poepeke' in als je 't mij vraagt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik vind dat plooitje in het voorpand precies ook geweldig tof. Zoals de hele jumpsuit trouwens. .. Ik ben bij deze ook verkocht. uitroepteken!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ooh, wat is die dochter van je toch groot geworden! Een prachtig exemplaar. Nel heeft een tricot versie (gekocht door de oma) en gezien haar pamperpoep nog effe handig, maar eenmaal pottytraining...

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Zoals Stan nel: wat is die groot geworden! En wat staat ze er goed mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. leuk om lezen dat je vaak niet in een ding bent of het voor iets niet hebt. Maar telkens aan het einde van je verhaal ben je verkocht of komt er meer. Ik voel vaak hetzelfde. :-) Ben zelf een na-apende naaister en kijk naar de mode van anderen. Voel een beetje een gelijkenis hierin. Je maakt de prachtigste kledingstukken. En onlangs probeerde ik het kleine tasje van je tutorial. Leuk ding! dank je wel om dat te delen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :). Soms denk ik: publiceer gewoon die foto's en hou verder je mond. Maar dan zou ik zo geen fijne reacties krijgen als die hierboven!

   Verwijderen
 24. Ik ben die-hard jumpsuit fan, en deze is de max!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een leuke! Ook al gaan we naar de herfst, misschien dat ik er toch nog wel aan ga beginnen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Kijk dat madammeke is een grote dame zijn, met dat staartje in lijkt ze ineens zoveel groter! Mooie jumpsuit, als je DE oplossing hebt bedacht voor het toiletprobleem begin ik er ook aan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De oplossing zit in With love - by Eva's antwoord ;). De lintjes aan de schouder vervangen door twee bandjes in stof, waar elastiek in zit, zodat ze die makkelijk kunnen afschuiven als de nood het hoogste is. Waar ik ook aan dacht zijn knoppen zoals bij een kruippakje, zodat ze het broekje kunnen opendoen. Maar vreed praktisch is dat ook niet ;)

   Verwijderen
 27. een hele schonen veredelde overall! dat kwam van meneer khadetjes zeker? maar euh, wat ik vooral wou zeggen, die "elastiek" is ideaal voor haar modelletje. de poep die wat verder uitsteekt dan de rug, daar is die elastiek ideaal voor (en ik kan het weten, want ik heb zelf ook zo'n modelletje)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. terecht contente dochter én moeder. Zou hier ook aanslaan, maar dan de short versie ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Love it! Ik heb het stofje trouwens ook liggen maar met rood en blauw ...

  Ik zie zeer graag jumpsuits ... maar heb een zeer moeilijke dochter die enkel blij is met zwierrokjes ... dus spijtig genoeg zou ik het maken voor niets. Had er eentje gerycleerd... ze heeft het welgeteld 1 keer aangehad ...

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik heb genoten van jouw verhaaltje
  je 'rekker-strijd' ...
  de gedulde uitspraak van de 'veredelde overall'....
  Maar bovenal genoten van een schat van een meisje in een hippe , leuke jumpsuit !

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hij staat haar, punt! En de details maken het helemaal. Heel benieuwd wat dat voor jezelf gaat geven! Ik durf niet. Ik ben al fan sinds ze her en der opduiken maar ging er al een paar passen in de winkel en 't lijkt niks voor mijn balkfiguur... Rekker op de heupen = nog rechter bovenlijf, rekker in de taille = ... nu ja... veel vierkante meter derrière. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Erg leuk geworden. Je ziet, niet alles hoeft perfect te zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Love it, heel mooi...staat haar superrrrr ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Erg leuk!!!! je brengt me weer op ideeen met Soft Cactus stof.... Heerlijk die inspiratie heen en weer hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ik ben fan van jumpsuit en dus ook van deze,
  je kleine meid lijkt hier wel kleuter-af :-)
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.