Koffertje zoekt vulling

zaterdag 12 april 2014
Wie kent ze niet, die vrolijke koffertjes die overal opduiken? Toen Sjiekebiele het nieuwe programma bekend maakte, stond er een koffertjes workshop op te prijken, door BieFrul haarenzelve. Daar moest ik bij zijn! De naaimachine werd ingeladen (het snoer niet... zucht) en ik was klaar voor een dagje verlof.

191-01

Het koffertje maakt deel uit van een 'groter plan'; het gaat naar Aaya toe, het petekindje van meneer Khadetjes. Over een dikke maand is ze jarig, bij deze ben ik goed - lees: mooi op tijd - bezig voor een cadeau'tje. Net zoals zij, wil ik graag een koffertje vullen met handgemaakte spullen, en toen mijn oog op deze collectie viel, ik Feest in 't knutselbos in de bus kreeg, viel alles op zijn plaats.

191-02

Maar ik wijk af, even terug naar de workshop... Ik vind het altijd wat spannend om de mens-achter-de-blog te leren kennen, geen spanning nodig, BieFrul is een geestige madam. Samen met heel wat fijne madammen begonnen we aan het betere knip- en puzzelwerk - laat me het denkwerk om het patroontje van de stof mooi te laten doorlopen niet vergeten. Ik speelde wat vals met mijn stofje dat alle kanten uitkon - grijns, écht niet opzettelijk hoor.

191-03
Stof: Fox in Grey (Ed Emberley voor Cloud 9) van bij Sjiekebiele en voering: Geometric Orange
(Riley Blake) van bij Stael - Patroon: Koffertje van BieFrul
Met het hoofd er goed bij, bleek het niet zo moeilijk te zijn om koffertjes te assembleren. 'Het hoofd' stond echter niet op de materiaallijst, dus was ik content dat er iemand was om me stap voor stap te zeggen wat te doen - het tateren had maar niet zo plezant moeten zijn ;). Enkele straffe uitdrukkingen - grmbl rits & paspel, 'hoezo, je moet je voering niet volledig dichtstikken?' - en een paar uur later begon alles samen te komen en ontstonden er prachtige koffertjes... 't was geestig. En schoon.

191-04

Voor het handvat mochten we ons ding doen. Genoeg mogelijkheden om uit te kiezen; ik gebruikte brede tassenband met een restje stof eromheen. Mooi, dat wel, maar niet de allerbeste keuze. De tassenband was wat aan de zware kant voor het kleine koffertje. Ik had ook geen lintmeter mee, dus sneed ik op het gevoel een stuk af - dat bleek te lang te zijn, vandaar mijn extra stiksel naast de checkbox. Het 'model' van handvat bevalt me wel, leve de onverwachtigheden. Had ik het nu mooi in het midden gezet, dan was er niets aan de hand. Maar ik zeg het jullie niet, en julie hebben het niet gelezen ;)

191-05

Toen moest ik nog mezelf eer aandoen, ik, mevrouw Khadetjes aka madam stevigheid. Ik weet het, je hoort me wellicht al weer aankomen. Madam vond het precies niet stevig genoeg naar haar goestig. Ik hou dan ook van stevig stevig. Naja. Het keergat was nog niet gesloten, dus kon ik nog alle kanten uit. Ik dacht aan priplak, verknipte placematten, fast2fuse, ... maar stelde nog even uit. Gelukkig maar! In plaats daarvan gebruikte ik het wereldwijde net en stootte ik op deze schoonheid. En daar had ik mijn oplossing. Hupla, nu moet ik alleen nog maar de inhoud van het koffertje maken ;)

25 opmerkingen:

 1. Oh zo tof, jij volgde een workshop bij biefrul! Staat ook op mijn verlanglijstje! Koffertje maken ziet er moeilijk uit?!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het valt wel mee hoor, maar ik was -iets- te druk bezig met tateren... ik beken!

   Verwijderen
 2. Wat met het handvat? K weet van niks :-) de kleine Aaya is ne chansaar, zo'n schoon kofferke, ben kerieus wa ge der nog ga insteken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap koffertje met dat schattige vossenstofje ! Goed idee van die versteviging !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alle eer naar Riet, zonder haar ging ik er niet opgekomen zijn!

   Verwijderen
 4. Mooi koffertje in leuk stofje! Bedankt voor de tip van versteviging met knutselrubber. Werkt dat makkelijk?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor, ik stak het koffertje samen, maakte een band met de knutselrubber en stopte die er door het keergat in.

   Verwijderen
 5. Werkelijk schoon! En hij is goed verstevigd, allee, hoe moet ik dat nu zeggen, dat ie schoon recht staat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weer een koffertje waarbij ik denk: 'ik moet dat toch ook eens proberen'. Het schrikt me wat af, feitelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt super mooi! Wil ik ook nog leren!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Das weeral dik in orde ee seg, gij ga nogal gange gij zenne :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die koffertjes zijn geweldig. Super exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Sinds dat broodmandje van 'Zo Geknipt' heb ik mijn vellen knurselrubber in huis...Nu nog een koffertje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel mooi cadeau! Ik ben benieuwd naar de zelfgemaakte inhoud!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 12. oh waauw, heel mooi! en jij had geluk dat je tijdig inschreef. ik kreeg de woensdagmiddag wel nog bericht dat er nog 2 plaatsjes bij kwamen, maar kon mij niet meer vrij maken helaas :(

  BeantwoordenVerwijderen
 13. heel mooie, zo koffertje wil ik ook wel eens maken

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Schoon koffertje, en die imperfecties, die zie jij alleen (als je ze niet verklapt natuurlijk).

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lees ik dit toch wel een dag te laat zeker... Ik heb gisteren juist mijn keergat dichtgenaaid! ;-) Ik had ook van die placematideeën, maar vond dat toch niet echt geschikt... Dedju toch! Het tateren zorgde idd voor een zekere vertraging en verstoring van de concentratie, maar dat maakte het net zo gezellig natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ik vind het super mooi en wil er ook aan beginnen maar kan nergens een patroon vinden en een workshop van biefrul is een beetje te ver rijden voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel :). Je kunt een patroontje vinden in het boek 'Mon atelier Couture' of online bij Oo Jipie (http://oojipie.blogspot.be/).

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.